X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam sama w domu, mąż o 4 nad ranem się zebrał i poleciał do USA:( 5 tydzień siedzę w domu i pracuję zdalnie i tak się przyzwyczaiłam, że razem jesteśmy (bo on ma mało zajęć na uczelni w tym semestrze). Smutno mi samej, nie wiem jak dajesz radę Lys tak siedzieć. Pewnie kwestia przyzwyczajenia... Dobrze, że chociaż pracuję, i cały czas jest coś do zrobienia i nie myślę tyle o tym. Oby szybko wracał.

UDAŁO MI SIĘ ZAPISAĆ DO POŁOŻNEJ:D Uważam, że to mój duży sukces:) Taka ulga:)

Jeśli chodzi o imiona, to poszukajcie też w internecie, bo w kalendarzu nie ma wszystkich imion np. Oliwia (a przynajmniej nie było za moich czasów licealnych, bo miałam koleżankę która płakała, że ona nie ma imienin). A Ty Lys możesz tak nazwać w polskim urzędzie bez problemów dziecko? W sensie, że dla każdego to jest takie oczywiste, że Lillian jest żeńskie? Bo Maksymilian, Emilian i inne męskie mają taką końcówkę. Tak z ciekawości pytam:)

Włączyłam temu mojemu brzdącowi Chopina, 2 godziny już leci. Wy też już zabawiacie dzieci muzyką?

Cassie, psioszka11, mamasia, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane miałam dziś piękny sen :) Śnił mi sie piękny chłopczyk, miał tak około roczku :) Miał moje brązowe oczy, blond włosy po moim A. i ubrany był jak tatuś :) Był taki słodziutki :) Jak się skończył ten sen i się obudziłam to pomimo że to była godz 5 nie chciałam iść dalej spać tylko przypominałam sobie ten sen :) Cudowne :)

Co do szlafroka to ja mam taki gruby, misiowaty i wiem że całkowicie się nie sprawdza w szpitalu (czy np. w podróży). Po pierwsze w torbie zajmuje od groma miejsca a jak wiadomo do porodu to jeszcze trzeba miec sporo innych rzeczy. Poza tym później na oddziale też jest z nim nie wygodnie i nie ma co z nim zrobić, przewala się tylko po łóżku. Także ja napewno będe chciała sobie kupić cienki bawełniany :) Jak któraś ma np sprawdzony sklep albo na allegro to poproszę o namiary :)

Paula mój pod koniec marca wyjeżdża, co prawda tylko na tydzień ale dla mnie to i tak będzie męczarnia. Bo ja siedzę na L4 w obcym mieście, gdzie nie znam nikogo. Więc przez tydzień bede skazana tylko i wyłącznie sama na siebie i moze jak do sklepu wyjde to na ludzi popatrze, ale żeby z kimś pogadać to tylko przez telefon :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:31

Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • witaminkab Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się zimowo, u mnie pada znowu śnieg depresji można dostać.
    co do drugiego imienia to jheśli będzie dziewczynka to pewnie będzie miała 2 imiona, bo inaczej ksiądz się nie zgodzi ochrzcić, ponieważ św. Toli nie było ;)a jak drugie imię zapewni patrona to niebędzie problemu. ja mam 2 imiona i nigdy nie miałam problemu.
    Kkarolinaaaa masz wizytę za tydzien? ja też i też liczę, że poznam płeć.
    Co do zabobonów to jeszcze większej bzdury nie słyszałam, niż to, że kobieta w ciąży nie może być chrzestną. wie ktos nby dlaczego?

Cassie, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula u mnie zawzyczaj leci plyta Lindsey Stirling (skrzypce i dupstep w jednym), mnie ta plyta uspakaja ;)

Dzisiejszy obiad

http://przyjemny.blogspot.de/2012/02/zapiekanka-z-makaronem-kurczakiem.html

sylwucha ja sie bardzo z tego powodu ciesze ze bede jedyna krolowa w domu :)
    Znalazlam czapeczki od mlodszego syna z okresu niemowlecego, jejku jak ja sie ucieszylam ze znowu je zaloze :D
    A Ty uwazaj na siebie i trym ecco wskazany!

niecierpliwa, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi sie ciagle coreczka sni ale to tylko podswiadomosc.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muzyki nie wlaczam, ale duzo z brzuszkiem rozmawiam ;)

Paula dlugo bedziesz sama w domku??

Oo dzieki Cassie w przyszlym tygodniu robie ta zapiekanke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:35

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Ja posługuję się terminem z USG. Mam bardzo nieregularne cykle i jak poszłam potwierdzić ciążę do lekarza to bardzo długo nie było zarodka. No i patrząc na datę ostatniej miesiączki i ciągły brak zarodka lekarka już nastawiała mnie psychicznie na ciążę bezzarodkową.Po świętach Bożego Narodzenia miałam iść na zabieg ale kazała mi jeszcze przyjść na USG w wigilię, żeby się upewnić.I wtedy dzidziuś się ujawnił :)Także ja podaję datę USG i jak do tej pory pomyłka była +-1 dzień zwykle.

Jeśli chodzi o imiona to my mamy nie lada problem bo nie możemy się póki co zgodzić co do imienia ;) Dla chłopca mieliśmy uzgodnione 3 imiona i którego byśmy nie wybrali byłoby dobrze.Ale dla dziewczynki mamy problem.No ale trzeba będzie w końcu coś wymyślić. No chyba, ze nasza córka okaże się na połówkowym synkiem ;) Połówkowe już za tydzień, nie mogę się doczekać!

Jutro jedziemy do koleżanki bo obiecała nam podarować rzeczy dla dzidziusia, które jej zostały po synkach. No i tym sposobem będziemy mieli całą wyprawkę :) Zostaną nam tylko kosmetyki do zakupienia :)

A dziś na obiad pomidorowa, mielone, ziemniaczki i buraczki :)

Miłego dnia!

Aga89, Cassie, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie pewnie masz rację :) Jeszcze nie znam płci, lekarz nawet nie próbował podglądać. Staram się jakoś nie nastawiać na płeć, żeby później zdziwienia nie było :P Ważne żeby zdrowo rosło :) Ale dziś to był mój najpiękniejszy sen jaki miałam w ciąży :)

USG mam dopiero 27 marca także jeszcze pożyje trochę w nieświadomości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:38

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja muzyki nie wlaczam, ale duzo z brzuszkiem rozmawiam ;)

Paula dlugo bedziesz sama w domku??

W przyszłym tygodniu wraca, niby nie długo, ale jakoś mi pusto w domu. Jutro pojadę do rodziców, zostanę na weekend, a może nawet do poniedziałku, bo od nich mam bliżej do pracy. W kwietniu znowu leci do Stanów na ponad tydzień, a w lipcu na 2 tygodnie. Najgorsze jest to, że jest ta cholerna różnica czasu. Gdyby był w Niemczech czy gdziekolwiek w Europie to można przecież dzwonić do siebie kiedy się chce, a tak, jak on będzie wstawał to u nas będzie 17:/

Na obiad kalafiorowa z koperkiem a na drugie pierś z kaczki:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slonko pieknie swieci, cieplutko i az chcialoby sie isc na spacer ale wczoraj przesadzilam i dzisiaj od rana cale podbrzusze mnie boli.

Paula dacie rade to tylko kilka dni.

Aga takie sny sa najpiekniejsze.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj T ma dwa imona i mowi ze drugie zbedne bo oprocz formalnosci nigdy sie nie poslugiwal dwoma ja mam jedno i nasze dziecko tez bedzie mialo jedno co do obiadku ja mam kotleciki jagniece z buraczkami i ziemniaczkami ostatnio pisalyscie o pizzy domowej ze nabralam ochoty i w sobote robimy tym bardziej ze odwiedza nas siostra meza z narzeczonym ciesze sie bo bardzo ich lubie

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki,
    Dziś dałyśmy z córą czadu i pooospałyśmy :) w sumie dobrze bo przeziębienie brało, ale wygrzałam, wypociłam a teraz do kanapek z pasztetem (4 dzień z rzędu :D) rozpuszczam witaminkę C :)
    Wczoraj nie dała mi zasnąć po 24, położyłam się na lewym boku i czułam że się prześcieradło rusza :D dotknęłam i normalnie było czuć pod ręką.

Co do terminu porodu to sugeruje się datą OM, usg wychodzi różnie- teraz wg usg niunia jest nawet o kilka dni starsza niż data OM... więc jednak zostaje przy 10 sierpnia bo można zgłupieć. Kurde miałam tyle pytań do gina wczoraj a przez emocje z płcią zapomniałam o wszystkim. Ale wizyta kontrolna we wtorek takze spiszę na kartkę.

Szlafrok? Mam do wyboru do koloru, to jest moje podstawowe ubranie po domu :) nie żadne dresy itp tylko właśnie szlafroczek :) uwielbiam miny listonoszy i kurierów którym otwieram drzwi a ja w misiowatym różowym szlafroczku, z uszami na kapturze :D

Muzykę też puszczam niuni, za klasyką nie przepadam no może wyjątek utwór- 4 pory roku. Zwykle skoczną muzykę puszczam, tańczę, wczoraj przed USG też tańczyłam i widać córa się wczuła:) A teraz właśnie puszczam piosenkę z Pszczółki Maji - Wodeckigo :)
    Mam nowe zajęcie- będę ściągać stare bajki :) te nowe są tak porypane że ogłupiają
    dzieci.

Nikt dziś nie wizytuje? Miłego dzionka :* na obiad kurczak z ryżem z sosem słodkokwaśnym

Aga89, psioszka11, rybka1988, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab - tak :) Jeszcze nei wiem w który dzień dokładnie,(sroda,czwartek czy piątek) bo we wtorek mam do niej zadzwonic i wtedy mi powie kiedy dokładnie przyjsc :)

My dzisiaj an obaid znowu hamburgery bo z wczoraj mieska zostalo,juz nie moge sie doczekac jak poczuje głód :D bo sa przepyszne!!

A jutro polece do mamy i bedziemy robic pierogi ruskie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=5cRK7jrUDIg

Taka tam nuta do śniadania- same stare piosenki z bajek :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z innej beczki :)
    Od 20 marca mam prawo do płatnego L4 itd. Wstępnie rozmawiałyśmy, że niby na początku kwietnia niby dam im zaświadczenie że jestem w ciąży a na koniec kwietnia L4.
    Ale ja opłacam wszystkie składki więc właściwie nie zarabiam,a to coraz mniej mi sie podoba i wkurza mnie praca (a raczej niogarnięcie niektórych ludzi). No i też szkoda mi kasy żeby iśc do gina po zaświadczenie a za 2 tyg po zwolnienie.
    Wizytę mam niby na 9 kwietnia.
    Pomyślałam że po prostu ok 15 kwietnia przyniosłabym zwolnienie (jest to jednoznaczne z info o ciąży).
    Że za szybko i ZUS będzie mógł się czepiać? W sumie w razie czego nie są w stanie udowodnić że umowa o pracę była po tożebym miała macierzyński.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ppo 2 miesiacach od zatrudnienia poszla na zwolnienie i nie miała żadnych nieprzyjemnosci, nawet kontroli nie miała :)

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=5cRK7jrUDIg

Taka tam nuta do śniadania- same stare piosenki z bajek :)

Ja wczoraj to meczylam oczywiscie jak uslyszalam pierwsza piosenke to sie poplakalam.https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=B3QBVYjWPIrzUpORhIgI&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DeqAHpa2vX_Y&ved=0CCwQtwIwAw&usg=AFQjCNEtbT3tKe6qBP4ku7vKUARb_0qRow&sig2=kF-Vv5_EysbhB0vb1l4zxA

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie zle wkleilo chodzi o kolysanki a pierwsza piosenka to Na Wojtusia z popielnika iskiereczka bucha chodz opowiem ci bajeczke bajka bedzie dluga....

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=O8HwJaDIKe0

Ja sie poryczałam przez ten filmik..

magda sz, olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witam w 5 miesiącu:D

Jeśli chodzi o imiona to mi zawsze podobała się ZUZIA. Wszyscy mówią nie bo dużo jest itd... Ja nie znam żadnej. Poza tym u mnie w klasie zawsze były min 3 Kasie. I jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało a nawet zaprzyjaźniłam się właśnie z Kasią i czerpałyśmy z tego tylko korzyści :) Siedziałyśmy razem i jak nauczyciel powiedział Kasia do odpowiedzi to szła ta bardziej przygotowana i często się udawało... :)

Kkarolinaaaa- Ja sugeruje się datą owulacji. Znam dokładną a data z USG często się zmieniała o kilka dni. Lekarz mówił, że wystarczyło aby bobo się ruszyło i już wymiar nie był idealny... Z USG termin 19-23 sierpień, wg owulacji 20:) I tego ostatniego się trzymamy.

Na obiadek znowu kapuśniak z kiszonej kapusty:P Mam nadzieję, że mąż mi wybaczy:)

Drugiego imienia nie będziemy dawać na pewno:) A szlafrok ostatnio kopiłam taki zwykły w LIDLU bo jak w listopadzie byłam w szpitalu to musiałam chodzić w bluzie. Sklepik jest na dole przy wyjściowych drzwiach;/

Ja chrzestną zostałam pod koniec grudnia i już wiedziałam,że jestem w ciąży.
    Niby odbiera zdrowie dziecku, ale ja w takie rzeczy nie wierzę.

0na88, Cassie, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ