WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich chwilach człowiek sam siebie nie poznaje..przy tragediach życiowych. Mojej bliskiej koleżance zmarła mama kilka tyg przed tym jak się dowiedziałam o ciąży. Nie mówiłam jej bo bałam się jak ona to odbierze. Napisałam jej tylko żeby pamiętała że nie jest na świecie sama i w każdej sytuacji, porze może się do mnie zwrócić. Później przez jakiś czas nie odbierała tel. w końcu sama zadzwoniła jakoś w styczniu, spotkałyśmy się, bardzo się ucieszyła z mojej ciąży, płakałyśmy we dwie ze szczęścia i ..z nieszczęścia. Teraz sama stara się o dziecko i bardzo jej kibicuje :) Trzeba dać trochę czasu drugiej osobie a później szczera rozmowa chyba nie ma innego leku.

Ja też robię się yeti na brzuchu :/ mało tego te włosy ciemnieją z były jakby białe.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tez były białe, meszek tylko mialam a teraz sa takie..ciemny blond i długosci mniej wiecej 1cm ! zaraz bede miala bardziej owłosiony brzuch niz mój mąż który tych włosów ma znikome ilosci ;p

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mega szanuje ze obok są ludzie i głośno muzyki nie słucham...a mąż zazwyczaj słuchawki zakłada.
    Nawet głośno nie krzyczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:41

5fo2vs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Ja mega szanuje ze obok są ludzie i głośno muzyki nie słucham...a mąż zazwyczaj słuchawki zakłada.
    Nawet głośno nie krzyczę

A mozna po cichu krzyczec?

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz,czasami nie trzeba głosno słuchac, ja ogolnie nie lubie głośno słuchac muzyki, wole jak jest tak ze mozna swobodnie rozmawiac bez "co? co? co?" ale jak u mnie na stancji to nawet zwykłe rozmowy były słyszalne. Mieszkamy w domu i najblizszych sąsiadów mamy z 200 metrów dalej, a głosno muzyka grala u nas 2 razy, jak były 2 huczne imprezy, a tak to po prostu sobie gra. Wiec to ze na stancji sąsiad słyszałm muzyke napewno nie dlatego ze grała ona bardzo głosno i ze nie szanuje ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:46

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, można więcej się wtedy gestykuluje i szerzej usta otwiera Hahaha :):):). Cichy krzyk to taki oksymoron. Ucielo mi dalszą część wiadomości a były tam przymkniete oczka...taki żart o cichym krzyku :).

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Cos mi sie zle wkleilo chodzi o kolysanki a pierwsza piosenka to Na Wojtusia z popielnika iskiereczka bucha chodz opowiem ci bajeczke bajka bedzie dluga....

W grudniu zaśpiewałam tą kołysanka mojemu chrzesniakowi. Usypialiśmy go z mężem. Mój M wziął go na ręce, przytulił i powiedział: będziemy mieli Wojtusia i o ile będzie chłopak to tak zostanie.. :)

aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Wiec to ze na stancji sąsiad słyszałm muzyke napewno nie dlatego ze grała ona bardzo głosno i ze nie szanuje ludzi :)
    Nawet mi to przez myśl nie przeszło:).

5fo2vs9.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekko owłosiony brzuszek (szczególnie linia pod i nad pępkiem ;/), choć i wcześniej miałam tam włoski, tylko mniej widoczne.

Lys,
    co do morfologii to u mnie był mały szok, bo pierwsze wyniki b.dobre (np. hemoglobina ok. 14, co się nawet wcześniej nie zdarzało), a tu nagle hemoglobina spadła do 10,5, a hematokryt do ok. 32.
    Tyle, że to był akurat czas, że brałam tylko kwas foliowy plus jod.

Jak wdrożyłam witaminy prenatalne (28mg Fe) plus dodatkowo codziennie 1 tbl.Femibion Vita Ferr (14mg Fe) po 10 dniach wyniki się polepszyły: hemoglobina 11,7 (norma od 12), a hematokryt 33,5 (norma od 37). Więc jest już lepiej. Dostałam co prawda też Tardyferon, ale na razie nie brałam.

Teraz biorę to dodatkowe żelazo co 2 dzień, bo niestety nie obyło się bez skutków ubocznych. Liczę, że pod koniec miesiąca morfologia wyjdzie już bez zastrzeżeń.

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to ja kocham glosna muzyke, czym glosniej tym lepiej.
    Za panne mialam glosniki z sub wooferem staly na meblosciance. Sluchajac muzyki zaslony unosily sie w powietrzu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:01

małaMyszka, bosa, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Lys moja gin kazała mi dalej brać femiblion natal 2 tyle że co drugi dzień i 2x dziennie ascofer a tabletki popijać sokiem pomidorowym. No i oczywiście zmienić dietę. Koniecznie daj znać czy poprawiły Ci się wyniki. Zastanawiam się czy nie pojechać jutro do laboratorium i nie powtórzyć morfologii a do tego zrobić sobie żelazo a po dwóch tygodniach leczenia powtórzyć w tym samym lab żeby mieć obiektywne wyniki..

Możesz tak zrobić, czemu nie. Ja wcześniej nie miałam sprawdzanego poziomu żelaza, ale w przyszłym tygodniu będę robić właśnie poziom żelaza, ferrytyna, morfologia. Dam znać co tam wyszło.

małaMyszka, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wieku mniej wiecej 16-20 lat uwielbiałam głosno muzyke, tez miała mega glosniki, nawet w odziedziczonym po dziadku czinkłeczento (nie pamietam jak to sie poprawnie pisze;p) brat mi zamontował głosniki pioneera to az cały drżał ;p w końcu sie spaliły..;p

Ale teraz nie lubie, na jakis balach,dyskotekach tak, a w domu nie lubie..

Cassie, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    U mnie też lekko owłosiony brzuszek (szczególnie linia pod i nad pępkiem ;/), choć i wcześniej miałam tam włoski, tylko mniej widoczne.

Lys,
    co do morfologii to u mnie był mały szok, bo pierwsze wyniki b.dobre (np. hemoglobina ok. 14, co się nawet wcześniej nie zdarzało), a tu nagle hemoglobina spadła do 10,5, a hematokryt do ok. 32.
    Tyle, że to był akurat czas, że brałam tylko kwas foliowy plus jod.

Jak wdrożyłam witaminy prenatalne (28mg Fe) plus dodatkowo codziennie 1 tbl.Femibion Vita Ferr (14mg Fe) po 10 dniach wyniki się polepszyły: hemoglobina 11,7 (norma od 12), a hematokryt 33,5 (norma od 37). Więc jest już lepiej. Dostałam co prawda też Tardyferon, ale na razie nie brałam.

Teraz biorę to dodatkowe żelazo co 2 dzień, bo niestety nie obyło się bez skutków ubocznych. Liczę, że pod koniec miesiąca morfologia wyjdzie już bez zastrzeżeń.

Ja brałam cały czas witaminy prenatalne, gdzie jest to 28mg żelaza, a i tak wyniki co miesiąc były gorsze, dlatego ten Tardyferon biorę. Ja się sobą nie przejmuję, zawsze miałam większą, bądź mniejszą anemię, ale nie wybaczyłabym sobie jeśliby to zaszkodziło mojemu dziecku. Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych przyjmowania żelaza.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż jest basistą wiec muzyka jest u nas ciągle jak nie gra to słucha ...jednak jestem uczulona na głośne słuchanie i zmuszony jest korzystać z słuchawek. Taka moja cicha natura;).

5fo2vs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech dziwi mnie to ze nie ma co miesiac badania krwi tylko co miesiac mocz i to nie poranny ale 'wizytowy'.
    Wiem ze hgb mialam 11,5 chyba 3 miesiace temu... jak jest teraz nie mam pojecia... duzy minus w opiece zdrowotnej w Niemczech.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie rozpisałyscie:P

u mnie dzien aktywny, wstapilam do ciuhcolandu, za 13 zł kupiłam 13 ciuszków, kilka szt bodziaków białych, kaftaniki, portusie takie małe ze mąz powiedział, ż ewygladaja jak breloczeki 2 pajace rozpinane:) to jest dopiero interess zycia hi:D

W pepco jak robilam zakupy to barałam rozmiar 62, ale wzielam tez body jedne na 68 bo były z koparka :D

ciekawe czy ta noc znowu bedzie pospana, piersi bolały masakrycznie jak by od srodka cos je wypełniało, Wy tez tak macie?

lys, magda sz, bosa, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    W Niemczech dziwi mnie to ze nie ma co miesiac badania krwi tylko co miesiac mocz i to nie poranny ale 'wizytowy'.
    Wiem ze hgb mialam 11,5 chyba 3 miesiace temu... jak jest teraz nie mam pojecia... duzy minus w opiece zdrowotnej w Niemczech.

Rzeczywiście dziwne, bo co jak co ale morfologia to taki standard, a że ciężarne mają skłonność do anemii, to tym bardziej powinno być to kontrolowane. Chociaż raz na trymestr jest ta morfologia?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/00d379085d480.jpg.html>IMG_20150312_163021.jpg</a> A to moj brzuszek a wasze jak tam?

lys, chcebycmama, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/00d379085d480.jpg.html slaba jakos bo robione na kiepskim tablecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 17:25

Martucha86, magda sz, kasiuleek, małaMyszka, psioszka11, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 brzuszek juz spory !

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ