SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
5ylwia wrote:Psioszka to może mi doradzisz co mam zrobić.. Moja przyjaciółka straciła niedawno swoje dziecko
Zawsze byłyśmy bardzo blisko, każde wakacje razem, nie było tygodnia żebyśmy się nie widziały i codziennie pisałyśmy 1000 smsów do siebie, a jak okazało się, że jestem w ciąży to byłyśmy najszczęśliwsze na świecie..
Zależy mi na tej przyjaźni bo Ewelina jest dla mnie jak siostra... Ale po tym wydarzeniu kontakty bardzo się ograniczyłyJak chce się z nią spotkać to nigdy nie ma czasu, a wiem że siedzi w domu. Staram się zrozumieć, że nie chce teraz nikogo widzieć, a szczególnie mnie z brzuchem
Z drugiej strony nie chcę żeby z tym wszystkim była sama.. Powinnam się narzucać, czy dać jej czas? Boję się, że jak odpuszczę to pomyśli, że się nią nie przejmuję, a przejmuję się i to bardzo
szczerze to nie wiem co robić..
Myślę,że możesz jej napisać to, co tu nam. Że jesteś, nie chcesz by była sama itp,żeby o tym wiedziała. Choć podejrzewam,że to nic nie zmieni, to wielka tragedia- tym bardziej w 37tc jak piszesz. Banalne, ale na wszystko potrzeba czasu. Niech wie,że jesteś w razie potrzeby, ale nic na siłę. Czuwaj jak cichy anioł. Powodzenia!małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
kkarolinaaa ja mam ten problem... szczególnie od pępka w dół, ostatnio nawet depilator poszedł w ruch bo to jak u faceta wygladało
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:No my mieliśmy listę 10 imion dla dziewczynki i co jakiś czas skreślamy z niej imiona, które na pewno nam się nie podobają. Teraz zostały 4: Hania, Marta, Natalia i Iga.No i po przeczytaniu postu Rybki spodobało mi się Rozalia i wpisałam na listę :)Także musimy coś z tego wybrać.
A mam pytanie do dziewczyn, które już czują ruchy. Mnie wydawało się jakieś dwa tygodnie temu, ze czuję.Ale od tego czasu cisza i nic.Także czekam i czekam wciąż.Na jakiej wysokości, w kótym miejscu czujecie dzidziusia?
ja czuję z lewej strony w podbrzuszuwcześniej smyranie i ciągania miałam z prawej,ale to nie były takie wyraźne ruchy, a później ciągnięcie się zmieniło na lewo, więc chyba dziecię zmieniło bok
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Rzeczywiście wyniki niefajne. Dali Ci coś na poprawę? Ja miesiąc temu miałam już też za niskie wyniki - erytrocyty 3,59 mln/µl(norma 3,7-5,1), hemoglobina 11,0 g/dl i hematokryt 32% i lekarz przepisał mi Tardyferon 80mg(żelazo) co drugi dzień 1 tabletka, do tego biorę witaminy prenatalne gdzie jest 28 mg żelaza, więc wychodzi na zmianę 28mg i 108 mg. Najlepiej popijać tabletki np. sokiem pomarańczowym, bo zawiera wit. c, która pomaga wchłaniać żelazo. Do tego wiadomo trzeba się przyłożyć do diety - mięso warzywa, buraczki, cytrusy i to co ogólnie jest bogate w żelazo. Nie wiem czy mi się coś polepszyło czy nie. Subiektywnie nie czuję jakiejś zmiany, nadal osłabienie i krwawienia z nosa też mam codziennie, ale w przyszłym tygodniu będę robić badania kontrolne, więc napiszę czy ta suplementacja żelazem mi coś pomogła.
Lys moja gin kazała mi dalej brać femiblion natal 2 tyle że co drugi dzień i 2x dziennie ascofer a tabletki popijać sokiem pomidorowym. No i oczywiście zmienić dietę. Koniecznie daj znać czy poprawiły Ci się wyniki. Zastanawiam się czy nie pojechać jutro do laboratorium i nie powtórzyć morfologii a do tego zrobić sobie żelazo a po dwóch tygodniach leczenia powtórzyć w tym samym lab żeby mieć obiektywne wyniki..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,moge Wam polecic fajna sukieneczke, kupiłam ją przedwczoraj wieczorem i dzisiaj dostałam, normalnie nosze rozm. L i ta kiecuszka jest bardzo luźna, w sam raz na rosnący brzuszek
Dupy nie urywa, ale za taka cene,na codzien do polatnia moim zdaniem warto
http://allegro.pl/new-tunika-sukienka-dresowa-bombka-l-xl-c633-6-i5123980566.html5ylwia, małaMyszka, bosa, ainer85 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Boże już 14 a ja goła w szlafroku, nie wstałam od laptopa... w domu czeczenia a o 17 wpadają znajomi. No nic dokańczam ostatnią lampkę Piccolo i idę do sklepu.
Mamusie mam do Was jeszcze prośbę..
W sobotę do naszych uroczych ciasnych 40m przychodzą męża znajomi z pracy. 4 dorosłych i 3 dzieci w wieku 5, 10, 15miesiącypomijam fakt że nie mamy stołu tylko ławę i zwykle jemy obiady po chińsku albo w kuchni przy blacie z nóżkami. Obiadu robić nie będę bo nie ma na czym zjeść więc mam w planie tak: muffinki, ciasto "Leśny Mech", z przekąsek na słono to bym tortille z łososiem itp. zrobiła no i jeszcze jakieś przekąski?
Macie jakieś propozycje na szybkie przekąski?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja czasami czuje jakies bąbelki, jakby pstryczki,ale jest to bardzo delikatne i ciezko mi powiedziec czy to maleństwo czy jelita..
Mam podobnie...aa i brzuszek tez mi owłosiło:).
W domu od pół godziny nam dyskotekę...sąsiad słucha disco polo. ..gdyby nie ciąża w zemście puściłabym swoje klimaty:) ]:->Cassie, somebodytolove94, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:W takim razie będę czekać.. Minęły 3 tygodnie ale to był 37 tydzień więc myślę, że potrzeba jeszcze sporo czasu żeby się pozbierać
?" i tak zaczęła się wymiana wiadomości i tym sposobem umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Wiem, że część spotkania może nie być łatwa, ale czas w tym przypadku też przyniósł pewien dystans, a ja swoją osobą nie chciałam się narzucać, bo wiem, że dla mnie taka sytuacja też nie byłaby łatwa.
P.S. Przepraszam za ten post, wiem, że u nas takie przypadki nie wystąpią i przyjdą na świat same zdrowiutkie, urocze, piękne maluszkichodziło mi bardziej o samą sytuację kontaktu.
psioszka11, lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ja zauwazyłam u siebie na brzuchu włoski...nie mialam wczesniej z tym problemu,no a teraz sa zauważalne..macie tez cos takiego?
mąż się nabija, że zmieniam się w małpiątko
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartucha86 wrote:"Miała matka syna" hehe no wesoło
...
Moj sasiad ostatnio sluchal symfonii prawie na pelny regulator...
Z mojej strony ida dzwieki od rocka po hiphop techno itp
Staram sie nie sluchac glosniej gdy sasiedzi sa w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:13
Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja jak mieszkałam na studiach na stancji to mój sasiad posądził nas (mnie i moje wspólokatorki) o jaranie trawy itp. ;p bo ja słucham reggae, no i ta muzyka całymi dniami u nas leciała bo dziewczyny tez się nią ode mnie zaraziły, no to skoro taka muzyka to i jaramy calymi dniami;p
Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość