X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge zapytac o narodowosc meza?

małaMyszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probowalam najpierw na spokojnie na Polskich papierach ale jak sie nie dalo to maz musial sie wylegitymiwac ;)
    Polskiego sie nauczyl.

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Psioszka to może mi doradzisz co mam zrobić.. Moja przyjaciółka straciła niedawno swoje dziecko :( Zawsze byłyśmy bardzo blisko, każde wakacje razem, nie było tygodnia żebyśmy się nie widziały i codziennie pisałyśmy 1000 smsów do siebie, a jak okazało się, że jestem w ciąży to byłyśmy najszczęśliwsze na świecie..
    Zależy mi na tej przyjaźni bo Ewelina jest dla mnie jak siostra... Ale po tym wydarzeniu kontakty bardzo się ograniczyły :( Jak chce się z nią spotkać to nigdy nie ma czasu, a wiem że siedzi w domu. Staram się zrozumieć, że nie chce teraz nikogo widzieć, a szczególnie mnie z brzuchem :-/ Z drugiej strony nie chcę żeby z tym wszystkim była sama.. Powinnam się narzucać, czy dać jej czas? Boję się, że jak odpuszczę to pomyśli, że się nią nie przejmuję, a przejmuję się i to bardzo :( szczerze to nie wiem co robić..

Myślę,że możesz jej napisać to, co tu nam. Że jesteś, nie chcesz by była sama itp,żeby o tym wiedziała. Choć podejrzewam,że to nic nie zmieni, to wielka tragedia- tym bardziej w 37tc jak piszesz. Banalne, ale na wszystko potrzeba czasu. Niech wie,że jesteś w razie potrzeby, ale nic na siłę. Czuwaj jak cichy anioł. Powodzenia!

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A jak to jest z linea negra ? Pojawiła wam sie juz ? :)

Tak i to bardzo wcześnie bo 5-6 tydzień ciąży :)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazyłam u siebie na brzuchu włoski...nie mialam wczesniej z tym problemu,no a teraz sa zauważalne..macie tez cos takiego?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolinaaa ja mam ten problem... szczególnie od pępka w dół, ostatnio nawet depilator poszedł w ruch bo to jak u faceta wygladało :P

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    No my mieliśmy listę 10 imion dla dziewczynki i co jakiś czas skreślamy z niej imiona, które na pewno nam się nie podobają. Teraz zostały 4: Hania, Marta, Natalia i Iga.No i po przeczytaniu postu Rybki spodobało mi się Rozalia i wpisałam na listę :)Także musimy coś z tego wybrać.

A mam pytanie do dziewczyn, które już czują ruchy. Mnie wydawało się jakieś dwa tygodnie temu, ze czuję.Ale od tego czasu cisza i nic.Także czekam i czekam wciąż.Na jakiej wysokości, w kótym miejscu czujecie dzidziusia?

ja czuję z lewej strony w podbrzuszu :) wcześniej smyranie i ciągania miałam z prawej,ale to nie były takie wyraźne ruchy, a później ciągnięcie się zmieniło na lewo, więc chyba dziecię zmieniło bok :P

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Rzeczywiście wyniki niefajne. Dali Ci coś na poprawę? Ja miesiąc temu miałam już też za niskie wyniki - erytrocyty 3,59 mln/µl(norma 3,7-5,1), hemoglobina 11,0 g/dl i hematokryt 32% i lekarz przepisał mi Tardyferon 80mg(żelazo) co drugi dzień 1 tabletka, do tego biorę witaminy prenatalne gdzie jest 28 mg żelaza, więc wychodzi na zmianę 28mg i 108 mg. Najlepiej popijać tabletki np. sokiem pomarańczowym, bo zawiera wit. c, która pomaga wchłaniać żelazo. Do tego wiadomo trzeba się przyłożyć do diety - mięso warzywa, buraczki, cytrusy i to co ogólnie jest bogate w żelazo. Nie wiem czy mi się coś polepszyło czy nie. Subiektywnie nie czuję jakiejś zmiany, nadal osłabienie i krwawienia z nosa też mam codziennie, ale w przyszłym tygodniu będę robić badania kontrolne, więc napiszę czy ta suplementacja żelazem mi coś pomogła.

Lys moja gin kazała mi dalej brać femiblion natal 2 tyle że co drugi dzień i 2x dziennie ascofer a tabletki popijać sokiem pomidorowym. No i oczywiście zmienić dietę. Koniecznie daj znać czy poprawiły Ci się wyniki. Zastanawiam się czy nie pojechać jutro do laboratorium i nie powtórzyć morfologii a do tego zrobić sobie żelazo a po dwóch tygodniach leczenia powtórzyć w tym samym lab żeby mieć obiektywne wyniki..

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,moge Wam polecic fajna sukieneczke, kupiłam ją przedwczoraj wieczorem i dzisiaj dostałam, normalnie nosze rozm. L i ta kiecuszka jest bardzo luźna, w sam raz na rosnący brzuszek :) Dupy nie urywa, ale za taka cene,na codzien do polatnia moim zdaniem warto :)

http://allegro.pl/new-tunika-sukienka-dresowa-bombka-l-xl-c633-6-i5123980566.html

5ylwia, małaMyszka, bosa, ainer85 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Boże już 14 a ja goła w szlafroku, nie wstałam od laptopa... w domu czeczenia a o 17 wpadają znajomi. No nic dokańczam ostatnią lampkę Piccolo i idę do sklepu.

Mamusie mam do Was jeszcze prośbę..
    W sobotę do naszych uroczych ciasnych 40m przychodzą męża znajomi z pracy. 4 dorosłych i 3 dzieci w wieku 5, 10, 15miesiący :D pomijam fakt że nie mamy stołu tylko ławę i zwykle jemy obiady po chińsku albo w kuchni przy blacie z nóżkami. Obiadu robić nie będę bo nie ma na czym zjeść więc mam w planie tak: muffinki, ciasto "Leśny Mech", z przekąsek na słono to bym tortille z łososiem itp. zrobiła no i jeszcze jakieś przekąski?
    Macie jakieś propozycje na szybkie przekąski?
    U nas powodzeniem cieszą się koreczki warzywno- serowe i wędlino-warzywne oraz parówki zawinięte w cieście francuskim i upieczone a także standardowo różne sałatki - owocowe, warzywne, tradycyjna i upieczona bagietka :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku czulam syna z lewej strony. Od tygodnia w calym podbrzuszu. Ruchy bardzo wyrazne ;)

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami czuje jakies bąbelki, jakby pstryczki,ale jest to bardzo delikatne i ciezko mi powiedziec czy to maleństwo czy jelita..

KasiaeN., małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja czasami czuje jakies bąbelki, jakby pstryczki,ale jest to bardzo delikatne i ciezko mi powiedziec czy to maleństwo czy jelita..

Mam podobnie...aa i brzuszek tez mi owłosiło:).
    W domu od pół godziny nam dyskotekę...sąsiad słucha disco polo. ..gdyby nie ciąża w zemście puściłabym swoje klimaty:) ]:->

Cassie, somebodytolove94, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o własnie te pulsowanie przed chwila czułam, bo to własnie cos w rodzaju pulsowania, z tym ze to nie za wysoko jak na dziecko? - nad pępkiem z lewej strony, wydawało mi sie ze ruchy to raczej pod pępkiem?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    W takim razie będę czekać.. Minęły 3 tygodnie ale to był 37 tydzień więc myślę, że potrzeba jeszcze sporo czasu żeby się pozbierać :(
    Smutne bardzo, że takie rzeczy się dzieją w takim stopniu zaawansowania. Moja koleżanka miała rodzić w połowie maja, a pod koniec stycznia dostałam sms, że maluszek już się pojawił na świecie i odszedł, napisałam jej wtedy też tylko sms, bo wiadomość mnie rozłożyła na łopatki i nie miałam odwagi ani pytać o szczegóły ani nawet napisać czy zadzwonić z tego względu, że obecnie oczekuję dziecka. I co? i dziś napisała do mnie: "hej, jak się czujesz przyszła mamusiu :)?" i tak zaczęła się wymiana wiadomości i tym sposobem umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Wiem, że część spotkania może nie być łatwa, ale czas w tym przypadku też przyniósł pewien dystans, a ja swoją osobą nie chciałam się narzucać, bo wiem, że dla mnie taka sytuacja też nie byłaby łatwa.

P.S. Przepraszam za ten post, wiem, że u nas takie przypadki nie wystąpią i przyjdą na świat same zdrowiutkie, urocze, piękne maluszki :) chodziło mi bardziej o samą sytuację kontaktu.

psioszka11, lys, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ja zauwazyłam u siebie na brzuchu włoski...nie mialam wczesniej z tym problemu,no a teraz sa zauważalne..macie tez cos takiego?
    tak, mój brzuś też się owłosił :) mąż się nabija, że zmieniam się w małpiątko :P

bzkxskf.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Miała matka syna" hehe no wesoło :)...

małaMyszka, bosa, ainer85 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia nie masz za co przepraszac. Takiw sytaucje sie zdazaja chyba kazda z nas ma tego swiadomosc i zwyczajnie tez sie tego boi.

Karolina mad pepkem to na tym etapie jelita.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    "Miała matka syna" hehe no wesoło :)...

Moj sasiad ostatnio sluchal symfonii prawie na pelny regulator...
    Z mojej strony ida dzwieki od rocka po hiphop techno itp ;)
    Staram sie nie sluchac glosniej gdy sasiedzi sa w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 16:13

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mieszkałam na studiach na stancji to mój sasiad posądził nas (mnie i moje wspólokatorki) o jaranie trawy itp. ;p bo ja słucham reggae, no i ta muzyka całymi dniami u nas leciała bo dziewczyny tez się nią ode mnie zaraziły, no to skoro taka muzyka to i jaramy calymi dniami;p

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ