SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Strasznie mnie dziś boli kręgosłup, nie mogę normalnie wysiedzieć. Mam skoliozę dwuodcinkową, dwustronną i się zastanawiam, czy to ma związek, czy to tylko uroki ciąży. Nie mam nie wiadomo ile kg, bo ostatnio było tylko 52, więc jak to będzie za 3 miesiące
Musiałam dziś usiąść na kanapie, żeby móc założyć skarpetki, o butach już nie wspominając...małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Wg wytycznych NFZ standardowo co miesiąc robi się tylko mocz, krew do 10 tyg, miedzy 15 a 20, 27-32, 33-37 i 38-39. Chyba, że lekarz zaleci inaczej, bo np. występowała anemia. Ja robię badania w luxmedzie, więc nie wiem czy faktycznie każdy lekarz na NFZ się tym kieruje.
Mąż dzwonił do mnie z samolotu nad KanadąAle ta technologia idzie do przodu, że jest internet w samolocie i można pokazać żonie na skypie piękne słońce nad chmurami:)))) Ale mu zazdroszczę widoków!
KasiaeN., Neyla, niecierpliwa, małaMyszka, Aga89, psioszka11, Y, mamasia, bosa, Hermiona, sylwucha89 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kurcze, poszłam na godzinkę się zdrzemnąć po obiedzie i nadrobić Was nie mogę
Ja ostatnio zauważyłam, że zaczyna być problemem wiązanie butów.Wyciągnęłam z szafy trzewiki wiosenne i cholera męczę się przy ich zakładaniu jak nie wiem!A wiosenne buty mam same wiązane, muszę chyba kupić jakieś wsuwane.No i bardzo puchną mi nogi.Staram się trzymać je jak najczęściej w górze gdy odpoczywam a mimo to wyglądają jak paróweczki, stopy i kostki.A co będzie w sierpniu?małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Migotka ja mam tak często z tymi cyckami, od środka czuje jakby mi tunele metra wiercili. Czasem aż łzy stają w oczach z bólu, najgorzej jak złapie dwa na raz.
Marzenka piękny brzusio taki idealny ciążowy
mój też spory ale tu chyba Was nie zaskoczę, w sumie spora ta moja córa wiec i brzuch spory
Dzięki za pomysły z tymi przekąskami- grzaneczki zrobie z różnościamibędzie szybko, do tego może sałatka lekka. Koreczki chciałam ale to jest trochę roboty.
Za jakiś czas będę miała pomocnicę do takich kuchennych rzeczy ale fajnielys, futuremama, Cassie, bosa, 0na88, kasiuleek, KasiaeN., niecierpliwa, Neyla, Aga89, małaMyszka, psioszka11, Y, mamasia, Maniuś, rybka1988, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:o własnie te pulsowanie przed chwila czułam, bo to własnie cos w rodzaju pulsowania, z tym ze to nie za wysoko jak na dziecko? - nad pępkiem z lewej strony, wydawało mi sie ze ruchy to raczej pod pępkiem?
na początku raz dziennie, a dzisiaj już kilka razy czułam!
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Mnie korci z tymi koszulkami ale właśnie boje się że będzie kicha. Chyba sama kupię koszulki i zawiozę do drukarni tekstylnej, może po znajomości zejdą z ceny
Myślałam żeby tacie coś kupić z wnusią bo ma urodziny za niedługo, tylko taki problem że on nie chce poznać płci, chcę niespodziankęgłupek
mama pewnie dziś nakupowała po pracy różowych ubranek więc raczej zobaczy.
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Mój Mąż jest basistą wiec muzyka jest u nas ciągle jak nie gra to słucha ...jednak jestem uczulona na głośne słuchanie i zmuszony jest korzystać z słuchawek. Taka moja cicha natura;).
A u mnie w domu muzyka non stop. Maz ma zespol i albo komponuje cos nowego, albo masteruje juz nagrane kawalki. Zakochalam sie 11 lat temu w tym moim grajku i nawet teraz nie przeszkadza mi ten jego punk-rock.
Teraz tez siedzi i dlubie...Martucha86, somebodytolove94, Aga89, małaMyszka, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mnie korci z tymi koszulkami ale właśnie boje się że będzie kicha. Chyba sama kupię koszulki i zawiozę do drukarni tekstylnej, może po znajomości zejdą z ceny
Myślałam żeby tacie coś kupić z wnusią bo ma urodziny za niedługo, tylko taki problem że on nie chce poznać płci, chcę niespodziankęgłupek
mama pewnie dziś nakupowała po pracy różowych ubranek więc raczej zobaczy.
Ja zamawiałam tutaj:
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-mamy-koszula-nocna-pizama-wzory-m-i5105408563.html
i nie polecam, tak jakoś bez sensu im to wyszło, bo zielona koszulka jest ok, tyle że duuuuża, a różowa to masakra ogólnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 18:18
magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:Smutne bardzo, że takie rzeczy się dzieją w takim stopniu zaawansowania. Moja koleżanka miała rodzić w połowie maja, a pod koniec stycznia dostałam sms, że maluszek już się pojawił na świecie i odszedł, napisałam jej wtedy też tylko sms, bo wiadomość mnie rozłożyła na łopatki i nie miałam odwagi ani pytać o szczegóły ani nawet napisać czy zadzwonić z tego względu, że obecnie oczekuję dziecka. I co? i dziś napisała do mnie: "hej, jak się czujesz przyszła mamusiu
?" i tak zaczęła się wymiana wiadomości i tym sposobem umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Wiem, że część spotkania może nie być łatwa, ale czas w tym przypadku też przyniósł pewien dystans, a ja swoją osobą nie chciałam się narzucać, bo wiem, że dla mnie taka sytuacja też nie byłaby łatwa.
P.S. Przepraszam za ten post, wiem, że u nas takie przypadki nie wystąpią i przyjdą na świat same zdrowiutkie, urocze, piękne maluszkichodziło mi bardziej o samą sytuację kontaktu.
Jak dostałam smsa od jej męża co się stało to napisałam, że zawsze mogą na mnie liczyć i gdyby potrzebowali to jestem. A on odpisał: jeśli masz jeszcze w zapasie trochę łez to przyjdź Ewelina tego potrzebuje.. Od razu pojechałam do szpitala.. I nie zapomnę tego do końca życia..
Sory, ja zaczęłam ten temat i już go kończę! Po prostu potrzebowałam rady.. Już wiem, że czas to podstawa! Dzięki dziewczyny to dla mnie bardzo ważne Wasze wsparcie..
i tak jak mamasia wiem, że nasze sierpniowe dzieciaczki będą całe i zdrowe, a my baaardzo szczęśliwemagda sz, Cassie, małaMyszka, psioszka11, mamasia, bosa, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Neyla wrote:A u mnie w domu muzyka non stop. Maz ma zespol i albo komponuje cos nowego, albo masteruje juz nagrane kawalki. Zakochalam sie 11 lat temu w tym moim grajku i nawet teraz nie przeszkadza mi ten jego punk-rock.
Teraz tez siedzi i dlubie...My też 11 lat razem:) i muzycznie tez podobnie i twórczość Męża tez bardzo lubię
. Jestem zawsze pierwszym recenzentem. W moim przypadku sprawdza się teoria o przeciwienstwach; ) mój Pan to "energia i sto pomysłów na minutę" a ja "spokój i racjonalne podejście" jednak ciekawie żyję się z Wariatem
. Na nikogo bym go nie zamieniła;).
Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Ja się dzisiaj dowiedziałam że znajoma w 6 mscu urodziła i od razu panika, szukanie przyczyn w necie.
Ale już się ogarnełam. Nie ma co sie nakręcać bo własnie stres może zaszkodzic maluszkom.
Także bądźmy nadal radosnymi mamami kolekcjonującymi wyprawki, a szczęśliwa i zdrowa mama to szczęśliwy maluchCassie, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka urodziła się w 23 tyg. z wagą 750 gramów 30 lat temu!!! Nikt nie dawał szans. Dziś jest piękną normalną Kobietą, właśnie oczekuje 2 Syna:).
Jest dużo strasznych dramatów ludzkich ale są też przypadki piękne i pełne cudów.
5ylwia, Cassie, magda sz, małaMyszka, bosa, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Ja tez się do tej pory nakrecalam i martwilam, nawet jak się dobrze czułam, bo myślałam że może coś jest nie tak. Obiecalam sobie przed ostatnią wizytą, że jak będzie ok to zaczynam tylko się cieszyć, myśleć pozytywnie, kupować wyprawkę. Tak jak powiedział mi mąż; wsxystko co mogę zrobic, to zadbać o siebie i wypoczywac, jestem pod opieką lekarza, na resztę wpływu nie mam, a stresem i dolowaniem się moge sobie tylko zaszkodzić. Wobec tego wzięłam sie w garść i cieszę się każdym kolejnym dniem
Cassie, KasiaeN., niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość