WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wlasnie tak wydaje☺

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie dziś boli kręgosłup, nie mogę normalnie wysiedzieć. Mam skoliozę dwuodcinkową, dwustronną i się zastanawiam, czy to ma związek, czy to tylko uroki ciąży. Nie mam nie wiadomo ile kg, bo ostatnio było tylko 52, więc jak to będzie za 3 miesiące o.O
    Musiałam dziś usiąść na kanapie, żeby móc założyć skarpetki, o butach już nie wspominając...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg wytycznych NFZ standardowo co miesiąc robi się tylko mocz, krew do 10 tyg, miedzy 15 a 20, 27-32, 33-37 i 38-39. Chyba, że lekarz zaleci inaczej, bo np. występowała anemia. Ja robię badania w luxmedzie, więc nie wiem czy faktycznie każdy lekarz na NFZ się tym kieruje.

Mąż dzwonił do mnie z samolotu nad Kanadą:) Ale ta technologia idzie do przodu, że jest internet w samolocie i można pokazać żonie na skypie piękne słońce nad chmurami:)))) Ale mu zazdroszczę widoków!

KasiaeN., Neyla, niecierpliwa, małaMyszka, Aga89, psioszka11, Y, mamasia, bosa, Hermiona, sylwucha89 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, poszłam na godzinkę się zdrzemnąć po obiedzie i nadrobić Was nie mogę ;)

Ja ostatnio zauważyłam, że zaczyna być problemem wiązanie butów.Wyciągnęłam z szafy trzewiki wiosenne i cholera męczę się przy ich zakładaniu jak nie wiem!A wiosenne buty mam same wiązane, muszę chyba kupić jakieś wsuwane.No i bardzo puchną mi nogi.Staram się trzymać je jak najczęściej w górze gdy odpoczywam a mimo to wyglądają jak paróweczki, stopy i kostki.A co będzie w sierpniu? :|

małaMyszka, psioszka11, bosa lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... pewnie dowiem sie w kwietniu bo mam polowkowe ;)

Czekamy na gosci z IRL :)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zaczeły nogi puchnac, widze slady po skarpetkach a wczesniej nie miałam, coraz ciezej sie schylić, brzuch zaczyna sie od samych cycków, ale mąż obiecuje pomoc:D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo mi też brzuch zaczyna się pod cyckami ;) A stopy mam tak spuchnięte teraz, że nie widać, ze mam kostki.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja mam tak często z tymi cyckami, od środka czuje jakby mi tunele metra wiercili. Czasem aż łzy stają w oczach z bólu, najgorzej jak złapie dwa na raz.

Marzenka piękny brzusio taki idealny ciążowy :)
    mój też spory ale tu chyba Was nie zaskoczę, w sumie spora ta moja córa wiec i brzuch spory
    htvgcj.jpg

Dzięki za pomysły z tymi przekąskami- grzaneczki zrobie z różnościami :) będzie szybko, do tego może sałatka lekka. Koreczki chciałam ale to jest trochę roboty.
    Za jakiś czas będę miała pomocnicę do takich kuchennych rzeczy ale fajnie :)

lys, futuremama, Cassie, bosa, 0na88, kasiuleek, KasiaeN., niecierpliwa, Neyla, Aga89, małaMyszka, psioszka11, Y, mamasia, Maniuś, rybka1988, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    o własnie te pulsowanie przed chwila czułam, bo to własnie cos w rodzaju pulsowania, z tym ze to nie za wysoko jak na dziecko? - nad pępkiem z lewej strony, wydawało mi sie ze ruchy to raczej pod pępkiem?
    Ja czuję pod pępkiem swoje bąbelki ;) na początku raz dziennie, a dzisiaj już kilka razy czułam! :)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie korci z tymi koszulkami ale właśnie boje się że będzie kicha. Chyba sama kupię koszulki i zawiozę do drukarni tekstylnej, może po znajomości zejdą z ceny :)

Myślałam żeby tacie coś kupić z wnusią bo ma urodziny za niedługo, tylko taki problem że on nie chce poznać płci, chcę niespodziankę :D głupek :) mama pewnie dziś nakupowała po pracy różowych ubranek więc raczej zobaczy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Mój Mąż jest basistą wiec muzyka jest u nas ciągle jak nie gra to słucha ...jednak jestem uczulona na głośne słuchanie i zmuszony jest korzystać z słuchawek. Taka moja cicha natura;).

A u mnie w domu muzyka non stop. Maz ma zespol i albo komponuje cos nowego, albo masteruje juz nagrane kawalki. Zakochalam sie 11 lat temu w tym moim grajku i nawet teraz nie przeszkadza mi ten jego punk-rock.
    Teraz tez siedzi i dlubie...

Martucha86, somebodytolove94, Aga89, małaMyszka, bosa, sylwucha89 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mnie korci z tymi koszulkami ale właśnie boje się że będzie kicha. Chyba sama kupię koszulki i zawiozę do drukarni tekstylnej, może po znajomości zejdą z ceny :)

Myślałam żeby tacie coś kupić z wnusią bo ma urodziny za niedługo, tylko taki problem że on nie chce poznać płci, chcę niespodziankę :D głupek :) mama pewnie dziś nakupowała po pracy różowych ubranek więc raczej zobaczy.

Ja zamawiałam tutaj:
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-mamy-koszula-nocna-pizama-wzory-m-i5105408563.html
    i nie polecam, tak jakoś bez sensu im to wyszło, bo zielona koszulka jest ok, tyle że duuuuża, a różowa to masakra ogólnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 18:18

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Smutne bardzo, że takie rzeczy się dzieją w takim stopniu zaawansowania. Moja koleżanka miała rodzić w połowie maja, a pod koniec stycznia dostałam sms, że maluszek już się pojawił na świecie i odszedł, napisałam jej wtedy też tylko sms, bo wiadomość mnie rozłożyła na łopatki i nie miałam odwagi ani pytać o szczegóły ani nawet napisać czy zadzwonić z tego względu, że obecnie oczekuję dziecka. I co? i dziś napisała do mnie: "hej, jak się czujesz przyszła mamusiu :)?" i tak zaczęła się wymiana wiadomości i tym sposobem umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Wiem, że część spotkania może nie być łatwa, ale czas w tym przypadku też przyniósł pewien dystans, a ja swoją osobą nie chciałam się narzucać, bo wiem, że dla mnie taka sytuacja też nie byłaby łatwa.

P.S. Przepraszam za ten post, wiem, że u nas takie przypadki nie wystąpią i przyjdą na świat same zdrowiutkie, urocze, piękne maluszki :) chodziło mi bardziej o samą sytuację kontaktu.

Jak dostałam smsa od jej męża co się stało to napisałam, że zawsze mogą na mnie liczyć i gdyby potrzebowali to jestem. A on odpisał: jeśli masz jeszcze w zapasie trochę łez to przyjdź Ewelina tego potrzebuje.. Od razu pojechałam do szpitala.. I nie zapomnę tego do końca życia..

Sory, ja zaczęłam ten temat i już go kończę! Po prostu potrzebowałam rady.. Już wiem, że czas to podstawa! Dzięki dziewczyny to dla mnie bardzo ważne Wasze wsparcie..

i tak jak mamasia wiem, że nasze sierpniowe dzieciaczki będą całe i zdrowe, a my baaardzo szczęśliwe :)

magda sz, Cassie, małaMyszka, psioszka11, mamasia, bosa, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    A u mnie w domu muzyka non stop. Maz ma zespol i albo komponuje cos nowego, albo masteruje juz nagrane kawalki. Zakochalam sie 11 lat temu w tym moim grajku i nawet teraz nie przeszkadza mi ten jego punk-rock.
    Teraz tez siedzi i dlubie...
    Mamy podobnie widzę :) My też 11 lat razem:) i muzycznie tez podobnie i twórczość Męża tez bardzo lubię :). Jestem zawsze pierwszym recenzentem. W moim przypadku sprawdza się teoria o przeciwienstwach; ) mój Pan to "energia i sto pomysłów na minutę" a ja "spokój i racjonalne podejście" jednak ciekawie żyję się z Wariatem :D. Na nikogo bym go nie zamieniła;).

Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj dowiedziałam że znajoma w 6 mscu urodziła i od razu panika, szukanie przyczyn w necie.
    Ale już się ogarnełam. Nie ma co sie nakręcać bo własnie stres może zaszkodzic maluszkom.
    Także bądźmy nadal radosnymi mamami kolekcjonującymi wyprawki, a szczęśliwa i zdrowa mama to szczęśliwy maluch :)

Cassie, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem i tak masakrycznie nakrecona..ze dla mnie donoszenie ciaży wydaje się czymś trudnym..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruchy dzieciatka to mam nisko pod pępkiem, zjadłam 2 michaszki, połozyłam sie z nogami do góry i zaraz mi piłeczka zaczeła sie ruszac:) lubie to uczucie !

Cassie, magda sz, Neyla, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolezanke ktora urodzila na poczatku 7go miesiaca, dluga rehabilitacja, lekarze, szpitale. Dzisiaj dziewczynka ma 7 lat :) zdolna i zrowa jak ryba :D

bosa, 5ylwia, futuremama, niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka urodziła się w 23 tyg. z wagą 750 gramów 30 lat temu!!! Nikt nie dawał szans. Dziś jest piękną normalną Kobietą, właśnie oczekuje 2 Syna:).
    Jest dużo strasznych dramatów ludzkich ale są też przypadki piękne i pełne cudów :).

5ylwia, Cassie, magda sz, małaMyszka, bosa, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się do tej pory nakrecalam i martwilam, nawet jak się dobrze czułam, bo myślałam że może coś jest nie tak. Obiecalam sobie przed ostatnią wizytą, że jak będzie ok to zaczynam tylko się cieszyć, myśleć pozytywnie, kupować wyprawkę. Tak jak powiedział mi mąż; wsxystko co mogę zrobic, to zadbać o siebie i wypoczywac, jestem pod opieką lekarza, na resztę wpływu nie mam, a stresem i dolowaniem się moge sobie tylko zaszkodzić. Wobec tego wzięłam sie w garść i cieszę się każdym kolejnym dniem :-)

Cassie, KasiaeN., niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ