X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Właśnie patrze na moje wyniki morfologii i pomimo brania tardyferonu i witamin prenatalnych, są dużo gorsze. Co więcej, poziom żelaza jest wysoki i ferrytyna jest w normie, więc prawdopodobnie anemia jest powodowana zupełnie czymś innym :(
    W sumie to mi się płakać chce...

Moje dzisiejsze wyniki to:

Erytrocyty 3,24 mln/µl norma (3,7 - 5,1) L
    Hemoglobina 10,1 g/dl norma (12,0 - 16,0) L
    Hematokryt 29% norma (37 - 47) L

Lys a mogę zapytac, jak się odżywiasz? Bo niestety same witaminy nie wystarczą, nie biorę witamin od miesiąca, a wyniki badań idealne, dużo lepsze niż po braniu witamin. Jem praktycznie to samo, trochę więcej owoców i ryb, ale zdecydowanie jem częściej co 2 godziny.

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już mam, anemii raczej nie mam jedyne hematokryt- 35
    Tylko na bank mam jakiś stan zapalny bo leukocyty-14.2 :/

Ciekawa jak siuski, miałam ogólne badanie więc wyniki dziś i posiew więc za 3 dni

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Lys a mogę zapytac, jak się odżywiasz? Bo niestety same witaminy nie wystarczą, nie biorę witamin od miesiąca, a wyniki badań idealne, dużo lepsze niż po braniu witamin. Jem praktycznie to samo, trochę więcej owoców i ryb, ale zdecydowanie jem częściej co 2 godziny.

Od miesiąca czasu czyli od ostatniego spadku parametrów, jem dużo lepiej, soki warzywne codziennie piję. Jem dużo owoców, zmuszałam się wręcz do jedzenia mięsa i nawet ryb, więc to chyba nie dieta. No i kwestia jest taka, że inne parametry morfo są dobre, poziomy żelaza i ferrytyny dobre, więc wychodzi że to anemia nie z niedoborów, ale coś innego.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda czy ja wiem czy masz stan zapalny..

tu cytat:

" U zdrowego człowieka norma leukocytów waha się od 4,0 do 10,8 K/L. U kobiet w ciąży poziom leukocytów wzrasta o około 3,5 K/L. Poziom leukocytów w ciąży nie powinien przekraczać 13,0-14,3 K/L."

Ja własnie odkąd jestem w ciazy to leukocyty mam 11-13.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys ja czekam a swoje, też bardzo mnie to ciekawi.
    Kiedy masz wizytę?Poradzicie sobie z tym jakoś, może trzeba będzie zmienić lek? Koleżanka co miesiąc zmieniała bo nic nie działało, a w sumie im późniejsza ciąża tym wyniki gorsze bo dzidzi jest duże, ma swoje potrzeby i wyciąga z nas wszyyyysko.

Wizytę mam w środę. Jutro idę jeszcze zrobić badanie retikulocytów i bilirubiny z krwi, żeby mieć komplet wyników dla gin.
    Wyniki moczu wyszły niby ok, co prawda jak zawsze obecność erytrocytów, więc też czekam na wyniki posiewu, ale to za 2-3 dni będą dopiero.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona mi systematycznie wzrasta w styczniu było 10, w lutym 12 a teraz 14. Podejrzewam infekcję bo mam meega dużo wydzieliny od 3 dni :/ jutro powiem lekarzowi o tym zobaczymy co tam wymyśli.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta morfologia zawsze sa jaja niezaleznie od tego ile witamin sie bierze i co sie je... ja jestem ciekawa jak to u mnie wyglada. Poki co mialam az jedno badanie krwi w pierwszym trymestrze kiedy bedzie kolejne nie mam zielonego pojecia.
    Anemii boje sie strasznie, juz dwa razy przez nia przechodzilam. Wyladowalam na zelazie w tabletkach. A po tym mialam takie zaparcia ze szok, wole sobie nawet tego nie przypominac.

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie ciekawi Cassie kiedy Ci powtórzą morfo. Może akurat wszystko jest u Ciebie dobrze. Ja nie mam żadnych efektów ubocznych brania żelaza, ale pewnie tak czy siak gin zmniejszy mi dawkę, albo każe odstawić, bo mam wysoki poziom żelaza we krwi i mogłabym przekroczyć normę, a to niedobrze.

nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem padnieta... dzisiaj caly dzien bieganie od przedszkola do domu, do domu do przedszkola, i znowu do przedszkola i do domu, do lekarza do apteki, z mlodszym na trening do domu po mlodszego i znowu do domu.
    Maly mi takiego kopniaka zasadzil bo wyraznie moja bieganina mu nie odpowiada...
    Jutro z kanapy mnie nikt nie ruszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:41

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zjadłam kolację, jajka sadzone, parówki, pomidorki, ogórki i herbatka z cytrynką. Ale się najadłam jeju, aż senna się zrobiłam i oczy mi się zamykają.
    Niesympatyczny był ten dzień, ale za tydzień mąż wraca i udajemy się w tournee po sklepach i będziemy wszystko wybierać, co prawda jeszcze nie kupujemy, ale już wybierzemy (łóżeczko, wózek, fotelik itd) i mąż spokojnie wróci do pracy, a ja za 2-3 miesiące kupię to co wcześniej wybraliśmy i będzie z głowy. Możliwe, że jak mąż pojedzie w kwietniu do pracy to wróci dopiero na poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:49

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje wozek juz z fotelikiem i adapterami na ten fotelik zeby nie robic sobie dodatkowych wydatkow.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca8f1c3587e.jpg a to Mój brzuszek:) witamy się w polowie ciąży:) na plusie 1kg od początku, w pasie 105 cm a przed ciąża 65:) Rosssnę

Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?

Griszanka - odkąd zaczęłam używać szczoteczki elektrycznej moje dziąsła i zęby dostały drugie życie! Naprawdę polecam. Zero krwawienia, zero ubytków.

Lys - a może sprawdź poziom kwasy foliowego we krwi i b12? Ten niedobór też powoduje anemię (moja babcia, mama i ciocia mają, chociaż inne wyniki badań miały w normie).

A ja dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 5 tygodniach pracy zdalnej z domu. Fajnie jest wrócić do ludzi:) Cieszę się, że nie muszę do końca ciąży siedzieć w domu bo nie wiem co bym ze sobą zrobiła. Dwie koleżanki właśnie wróciły po macierzyńskim, ale nie brały rocznego tylko pół roku + urlopy. Ale ja chyba się zdecyduję na roczny. Najwyżej skrócę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:26

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bylam dzis w sklepie z wozkami chyba ze 100 modeli glowa mala. Ostateczna decyzja to Camarela Sevilla special collection, dla mnie wozek idealny pcha sie 1 palcem, super duza gondola i spokojnie sie uda w niej przezimowac ;) Ale ciesze sie, ze pojechalam, bo jechalam z zalozeniem, ze chce ten wozek 3w1, a tu zaszla zmiana wozek kupujemy 2w1 bo ten fotelik do mnie nie przemawia nie wydlada na bezpieczny wiec wybralismy MaxiCosi i fajne jest to, ze ten fotelik mozna wpiac do wozka ;) Jestem zachwycona kolor czarno-szary bardzo nam sie spodobal, a facet z tak pasja, ze 1,5 h nam opowiadal o tym wozku i foteliku nawet nie zdazylam zejsc na inny poziom poogladac materacy i lozeczek ;)

0na88, somebodytolove94, mamasia, magda sz, sylwucha89, małaMyszka, Neyla, Aga89 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam dzis moje pierwsze zakupy dla malej :)
    (jaram sie okrutnie )

o to efekty :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2da1fd019e5a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ab7ff074175.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab9766eb2295.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c8f2c6b109.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3019b8b2f4.jpg

niecierpliwa, lys, gianna88, mamasia, magda sz, Katarka, nick nieaktualny, sylwucha89, małaMyszka, Neyla, ainer85, chcebycmama, Aga89, futuremama, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b59abd73b2fe.jpg

koniec :)

co chwile wyciagam i ogladam.... czuje sie jak dziecko w sklepie z cukierkami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:33

lys, Katarka, nick nieaktualny, sylwucha89, małaMyszka, chcebycmama, Aga89, witaminkab, futuremama lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja kupuje wozek juz z fotelikiem i adapterami na ten fotelik zeby nie robic sobie dodatkowych wydatkow.

Też się nad tym zastanawiam, ale chcę rozważyć wszystkie opcje :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 śliczne ubranka :) gdzie kupowałaś? Te zapisane na ukos mnie interesują najbardziej... chyba najłatwiej ubrac ;)

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na allegro - wszystkie kupilam u tego sprzedajacego :

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28354185

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ekstra, ceny też przyjazne ;)
    a na metkach jest 40 czy ile stopni?

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 stopni, bakterie bede zelazkiem wybijac. Wzielam na probe ze wzgledu tez na cene , ale ciekawa jestem jak beda wygladac po praniu.

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ