SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Właśnie patrze na moje wyniki morfologii i pomimo brania tardyferonu i witamin prenatalnych, są dużo gorsze. Co więcej, poziom żelaza jest wysoki i ferrytyna jest w normie, więc prawdopodobnie anemia jest powodowana zupełnie czymś innym
W sumie to mi się płakać chce...
Moje dzisiejsze wyniki to:
Erytrocyty 3,24 mln/µl norma (3,7 - 5,1) L
Hemoglobina 10,1 g/dl norma (12,0 - 16,0) L
Hematokryt 29% norma (37 - 47) L
Lys a mogę zapytac, jak się odżywiasz? Bo niestety same witaminy nie wystarczą, nie biorę witamin od miesiąca, a wyniki badań idealne, dużo lepsze niż po braniu witamin. Jem praktycznie to samo, trochę więcej owoców i ryb, ale zdecydowanie jem częściej co 2 godziny.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Lys a mogę zapytac, jak się odżywiasz? Bo niestety same witaminy nie wystarczą, nie biorę witamin od miesiąca, a wyniki badań idealne, dużo lepsze niż po braniu witamin. Jem praktycznie to samo, trochę więcej owoców i ryb, ale zdecydowanie jem częściej co 2 godziny.
Od miesiąca czasu czyli od ostatniego spadku parametrów, jem dużo lepiej, soki warzywne codziennie piję. Jem dużo owoców, zmuszałam się wręcz do jedzenia mięsa i nawet ryb, więc to chyba nie dieta. No i kwestia jest taka, że inne parametry morfo są dobre, poziomy żelaza i ferrytyny dobre, więc wychodzi że to anemia nie z niedoborów, ale coś innego.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda czy ja wiem czy masz stan zapalny..
tu cytat:
" U zdrowego człowieka norma leukocytów waha się od 4,0 do 10,8 K/L. U kobiet w ciąży poziom leukocytów wzrasta o około 3,5 K/L. Poziom leukocytów w ciąży nie powinien przekraczać 13,0-14,3 K/L."
Ja własnie odkąd jestem w ciazy to leukocyty mam 11-13.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys ja czekam a swoje, też bardzo mnie to ciekawi.
Kiedy masz wizytę?Poradzicie sobie z tym jakoś, może trzeba będzie zmienić lek? Koleżanka co miesiąc zmieniała bo nic nie działało, a w sumie im późniejsza ciąża tym wyniki gorsze bo dzidzi jest duże, ma swoje potrzeby i wyciąga z nas wszyyyysko.
Wizytę mam w środę. Jutro idę jeszcze zrobić badanie retikulocytów i bilirubiny z krwi, żeby mieć komplet wyników dla gin.
Wyniki moczu wyszły niby ok, co prawda jak zawsze obecność erytrocytów, więc też czekam na wyniki posiewu, ale to za 2-3 dni będą dopiero.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ ta morfologia zawsze sa jaja niezaleznie od tego ile witamin sie bierze i co sie je... ja jestem ciekawa jak to u mnie wyglada. Poki co mialam az jedno badanie krwi w pierwszym trymestrze kiedy bedzie kolejne nie mam zielonego pojecia.
Anemii boje sie strasznie, juz dwa razy przez nia przechodzilam. Wyladowalam na zelazie w tabletkach. A po tym mialam takie zaparcia ze szok, wole sobie nawet tego nie przypominac.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Też mnie ciekawi Cassie kiedy Ci powtórzą morfo. Może akurat wszystko jest u Ciebie dobrze. Ja nie mam żadnych efektów ubocznych brania żelaza, ale pewnie tak czy siak gin zmniejszy mi dawkę, albo każe odstawić, bo mam wysoki poziom żelaza we krwi i mogłabym przekroczyć normę, a to niedobrze.
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co jestem padnieta... dzisiaj caly dzien bieganie od przedszkola do domu, do domu do przedszkola, i znowu do przedszkola i do domu, do lekarza do apteki, z mlodszym na trening do domu po mlodszego i znowu do domu.
Maly mi takiego kopniaka zasadzil bo wyraznie moja bieganina mu nie odpowiada...
Jutro z kanapy mnie nikt nie ruszy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:41
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie zjadłam kolację, jajka sadzone, parówki, pomidorki, ogórki i herbatka z cytrynką. Ale się najadłam jeju, aż senna się zrobiłam i oczy mi się zamykają.
Niesympatyczny był ten dzień, ale za tydzień mąż wraca i udajemy się w tournee po sklepach i będziemy wszystko wybierać, co prawda jeszcze nie kupujemy, ale już wybierzemy (łóżeczko, wózek, fotelik itd) i mąż spokojnie wróci do pracy, a ja za 2-3 miesiące kupię to co wcześniej wybraliśmy i będzie z głowy. Możliwe, że jak mąż pojedzie w kwietniu do pracy to wróci dopiero na poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 18:49
Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rybka1988 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eca8f1c3587e.jpg a to Mój brzuszek:) witamy się w polowie ciąży:) na plusie 1kg od początku, w pasie 105 cm a przed ciąża 65:) Rosssnę
Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?
Griszanka - odkąd zaczęłam używać szczoteczki elektrycznej moje dziąsła i zęby dostały drugie życie! Naprawdę polecam. Zero krwawienia, zero ubytków.
Lys - a może sprawdź poziom kwasy foliowego we krwi i b12? Ten niedobór też powoduje anemię (moja babcia, mama i ciocia mają, chociaż inne wyniki badań miały w normie).
A ja dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 5 tygodniach pracy zdalnej z domu. Fajnie jest wrócić do ludzi:) Cieszę się, że nie muszę do końca ciąży siedzieć w domu bo nie wiem co bym ze sobą zrobiła. Dwie koleżanki właśnie wróciły po macierzyńskim, ale nie brały rocznego tylko pół roku + urlopy. Ale ja chyba się zdecyduję na roczny. Najwyżej skrócę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:26
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Kochane bylam dzis w sklepie z wozkami chyba ze 100 modeli glowa mala. Ostateczna decyzja to Camarela Sevilla special collection, dla mnie wozek idealny pcha sie 1 palcem, super duza gondola i spokojnie sie uda w niej przezimowac
Ale ciesze sie, ze pojechalam, bo jechalam z zalozeniem, ze chce ten wozek 3w1, a tu zaszla zmiana wozek kupujemy 2w1 bo ten fotelik do mnie nie przemawia nie wydlada na bezpieczny wiec wybralismy MaxiCosi i fajne jest to, ze ten fotelik mozna wpiac do wozka
Jestem zachwycona kolor czarno-szary bardzo nam sie spodobal, a facet z tak pasja, ze 1,5 h nam opowiadal o tym wozku i foteliku nawet nie zdazylam zejsc na inny poziom poogladac materacy i lozeczek
0na88, somebodytolove94, mamasia, magda sz, sylwucha89, małaMyszka, Neyla, Aga89 lubią tę wiadomość
-
odebralam dzis moje pierwsze zakupy dla malej
(jaram sie okrutnie )
o to efekty :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2da1fd019e5a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ab7ff074175.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab9766eb2295.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c8f2c6b109.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3019b8b2f4.jpg
niecierpliwa, lys, gianna88, mamasia, magda sz, Katarka, Y, sylwucha89, małaMyszka, Neyla, ainer85, chcebycmama, Aga89, futuremama, Maniuś, kasiuleek, gosia.b lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b59abd73b2fe.jpg
koniec
co chwile wyciagam i ogladam.... czuje sie jak dziecko w sklepie z cukierkami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 19:33
lys, Katarka, Y, sylwucha89, małaMyszka, chcebycmama, Aga89, witaminkab, futuremama lubią tę wiadomość