X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys daj znać jak po badaniach i lekarzu. Mam nadzieję że szybko do ładu dojdziecie.
    A jak Ty się ogólnie czujesz? jakieś objawy kliniczne masz?

Ona88- podobno z dziewczynkami w ciąży ciągnie do słodyczy- my dziś wszamałyśmy to :
    http://dsw.old.doba.pl/dsw/userfiles/Image/2014/maj/lody.jpg ale jednak połączenie lodów, polewy i bitej śmietany to jednak za dużo.

Chyba przerzucę się na żurawinkę, orzechy takie do pogryzania zamiast deserów.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuję się za dobrze. Jestem osłabiona, szybko się męczę, energii zero, senność cały czas, głowa też boli cały czas, ciężko mi się oddycha, kołatanie serca, często drętwienie i mrowienie nóg w nocy, do tego wyglądam okropnie - jestem blada jak trup i mam sińce pod oczami.
    Co jest powodowane ciążą, a co anemią któż to wie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie jakby czegoś brakowało. Oby gin odkrył tajemnicę :)
    Próbowałaś soku z buraków? Moja mama na hemoglobinę piła litrami, tak samo marchewkę a wcześniej chodziła jak zombie, biała jak ściana a pod oczami sińce.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soku z buraków nie próbowałam, ale buraczki lubię jeść :) no i soczek z marchewki też piję, bo mi mega smakuje. W sumie mogę i tego soku z buraków spróbować, chociaż jakoś tak nie brzmi apetycznie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie:-) za oknem piekna pogoda! Sloneczko swieci wiec z synkiem zaliczylam juz spacerek 30min.
    Czekam do 11 na drzemke malucha.

Ciuszki sliczne!
    Ja juz zwariowalam i wiecie co? Nie chce znac plci! Kazdy lekarz mowi co innego i nie sa pewni na 100%. Wiec chyba bede kupowala neutralne ciuszki...

Lys ja mialam dwie ciaze takie ze wyniki do dupy z morfologii,anemie mialam gleboka jedynie to polecam soki bo witaminy i zelazo nic nie dalo:/ wtedy narzeczony mi robil i pilam na sile bo nie lubilam nie ktorych smakow:-)

małaMyszka, lys, Cassie lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z buraków to najgorsza rzecz jaką w zyciu piłam a dodam że buraki lubię

małaMyszka, lys, witaminkab lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

O 15 usg!

To ze z dzidzia jest wszystko ok to wiem- innej mysli nie dopuszczam,bobas napewno ma sie dobrze:)
    Trzymajcie kciuki zeby sie rozkaraczyl ladnie:p

sylwucha89, małaMyszka, gianna88, mamasia, Y, 0na88, maaadzik1207, lys, niecierpliwa, Katarka, Cassie, futuremama, Martucha86, KasiaeN., Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymamy z Maja, może wypij puszkę coli? Mi baaardzo pomogla, Maja wiercila się i lekarz policzył wszystkie paluszki,kręgi,skubanana pokazała się ze wszystkich stron

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok polecam robiony samemu. Ostatnio taki mix robiłam dla męża, bo blady jak ściana chodzi: Marchew, jabłko, burak, grejpfrut. Buraka nie było czuć a sok był pyszny. Samego ze sklepu bym nie tknęłam.
    Dzisiaj w Gdańsku warsztaty. Która się wybiera?

magda sz, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?

A propos tycia to może niektóre z Was mało tyją. Ja na przykład przytyłam już 7 kg od początku ciąży. I pewnie nie jestem sama. Czym tu się chwalić, że przytyło się 7 kg? :-) Ja jakoś się tym nie przejmuje to jest ciąża, na którą czekałam 9 cykli. Troszkę przeszłam. Brałam leki. A do tego miałam krwiaka w 13 t.c. i nie mogłam wstawać z łóżka. I jak tu nie przytyć? :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 08:32

0na88, małaMyszka, niecierpliwa, Martucha86 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama pewnie że tak! trzeba się cieszyć że w naszym brzusiu powstaje nowe życie :) Nasze ciało się zmienia, to chyba maksymalne poświęcenie dla drugiej osoby. Ja więcej przytyłam przed ciażą niż w ciąży bo zajadałam stres w oczekiwaniu na dwie kreski. Teraz nie patrze ile jem, jak mnie ssie to jem bo wiem że córcia głodna. No wyjątek nie wstaje na jedzenie w nocy. Ostatnią kanapkę zjem przed 22 żeby mała miała z czego sączyć.
    I tak widzę zazdrosne spojrzenia chuderlaków jak idę dumna z moim brzuszkiem :)

małaMyszka, chcebycmama, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Potwierdzam z tą szczoteczką elektryczną. Odkąd zdjęłam aparat z zębów w 2013r i zaczęłam używać oral-b professional 500 to moje zęby są w świetnym stanie i dziąsła też.
    Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.
    Iys no ja nie bylabym taka przekonana, ze to nie kwas foliowy. Z tego co kojarze nie staralas sie dlugo, przy dluzszych nieskutecznych staraniach zlecaja badania immunologiczne. Moze po prostu masz mutacje, ktora odpowiada za to, ze Twoj organizm nie przyswaja prawidlowo kwasu foliowego. Z tegoco pamietam, to przyswaja sie lepiej w postaci metylowej. W Pl kwas w tej postaci jest dostepny tylko w jednych witaminkach, oczywiscie nie pamietam w jakich. Tej teorii tak do konca bym nie skreslala.

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama masz racje w tym momencie najważniejsze jest dziecko, a nie zamartwianie się czy ważę za dużo, czy za mało :)

lys - kochana daj znać z wynikami, 3 mam kciuki żeby się wszystko wyjaśniło.
    Kkarolinaaaa powodzenia na wizycie!:)

a ja zaintrygowana wynikami Iys, zerknęłam na swoje. Ja nie dostaje wyników do ręki tylko trafiają do karty i później wpisuje je do karty ciąży. Wiec nawet nie wiem jakie są normy, tylko same wyniki mam wpisane. A mój lekarz nawet ich ani razu nie skomentował, więc mam nadzieję że są dobre. Ale nie o tym chciałam pisac :P |przy okazji zerknęłam na skierowanie i tak patrze, że mam jakieś OGTT. Myśle co to za gówno?? zerkam na neta, a to glukoza!! a ten debil nawet nic nie mówił, ze mam zrobić glukozę. Jak to się robi, bo ja już nie pamiętam??!! to sie kupuje w aptece??i kiedy wypija?? niech ktoś mi wyjaśni, bo nie pamiętam jak to było w ciąży z Blaną.
    I kolejny dowód na to że mój lekarz to przychlast. Luteine brałam 2 X 50, kazał brać dalej tak samo czyli 2 razy dziennie, a na recepcie wypisał zamiast 50 to 100. Nie wiem czy dobrze robię, ale ta 100 biorę raz dziennie.....

Na obiad dzisiaj kebab włąsnej roboty, a po obiedzie idziemy z mała do kina na Kopciuszka :)

małaMyszka, lys, chcebycmama lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer ja tez brałam 2x50 a później dostałam receptę z 100 i biorę tak jak brałam czyli 2 razy dziennie

ainer85 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Iys no ja nie bylabym taka przekonana, ze to nie kwas foliowy. Z tego co kojarze nie staralas sie dlugo, przy dluzszych nieskutecznych staraniach zlecaja badania immunologiczne. Moze po prostu masz mutacje, ktora odpowiada za to, ze Twoj organizm nie przyswaja prawidlowo kwasu foliowego. Z tegoco pamietam, to przyswaja sie lepiej w postaci metylowej. W Pl kwas w tej postaci jest dostepny tylko w jednych witaminkach, oczywiscie nie pamietam w jakich. Tej teorii tak do konca bym nie skreslala.

My zaczęliśmy starania w grudniu 2013, udało się w grudniu 2014. Kilka cykli nam odpadło bo męża nie było w odpowiednie dni, więc tak pi razy oko to może z 5-6 cykli nam to zajęło. Ginekolog i tak była lekko w szoku, bo odkryła wtedy że najprawdopodobniej mam endometriozę.
    Wczoraj jeszcze czytałam trochę i generalnie to może być wszystko, i podobno u osób z Hashimoto to cyrki z anemią. Nie wiem czy to prawda. Ale może też sprawdzę poziom kwasu foliowego i vit. b12, żeby chociaż było na papierze, a nie teorie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 09:26

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer ja jak szlam na test to nic nie kupowalam , glukoze mi zrobili juz w analityce - weż KONIECZNIE CYTRYNE i niech ci wkropia do kubka - jak najwecej jej.

pobieraja Ci krew na czczo , wypijasz glukoze po 1h znow Ci pobieraja krew , i za kolejna godzine znowu i do domu.

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane Brzuchatki :)

Ależ ja Wam zazdroszczę, że znacie już lokatorów Waszych brzuszków :) my w czwartek wieczorem mamy wizytę i tak bym chciała, aby się małe wreszcie ujawniło :)

A dziś wybieram się na tego "Bezpiecznego Maluszka", chyba zabiorę psiapsiółę, bo przy zapisach wybrałam, że będę z osobą towarzyszącą (liczyłam na męża, ale się wykręcił :P).

Malamyszko a w Gdańsku jaki dziś warsztat? MTJ?

0na88, magda sz, ainer85, witaminkab, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer85 - ja musiałam kupić glukozę w aptece, pani w laboratorium przygotowała mi z tego roztwór. Reszta tak jak pisze Ona88 :)

ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej mycha to mówisz że mam brać 2 razy dziennie ?? łupssss...

to pierwsze robi się na czczo? to mi chyba baby powiedzą co i jak?? apteka tam jest pod nosem to się kupi.....

pamiętam że przy Blanie też mnie straszyli że to nie dobre, ale normalnie łyknęłam. Nawet mnie nie zmuliło :P ale ja to w domu piłam chyba.....ehhh zobaczę co w laboratorium powiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 10:02

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie sierpnioweczki! Ja mam dzis od rana bardzo senny dzien, co chwila sie pokladam i kimam, az dziwne bo tak pieknie slonko swieci wiec powinnam byc pelna energi. Zmusilam sie do wyjscia z lozka, umylam wloski, popijam kawke, nadrabiam Was i za godzinke ide na dluugasny spacer do Agata Meble, chce kupic koszyki wiklinowe i ramki na zdjecia, a przy okazji moze zerkne na mebelki ;)

Milego dnia Kochane!

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ