X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny zwariowałam , dzwonie do mojej mamy - plotkujemy , cos o wyprawce....i tak sie mnie pyta " czy bede kupowac to czy tamto" wiec ja na to ze narazie z zabawek to planuje kupić tylko tą karuzele do łożeczka dla dziecka i ewentualne mate edukacyjna.
    no to usłyszałam " ochujałas, połoz sie w łożku jak to dzieciatko na pleckach i przebieraj oczami jakbys sie na karuzele patrzyła- przecież to mozna jebla dostac" - parskłam smiechem tak w pracy ze monitor kawa oplułam ... ehh ta moja mama :)

Aga89, ainer85, lys, małaMyszka, mamasia, rybka1988, futuremama, Katarka, Neyla, niecierpliwa, Y, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja dziewczyny zwariowałam , dzwonie do mojej mamy - plotkujemy , cos o wyprawce....i tak sie mnie pyta " czy bede kupowac to czy tamto" wiec ja na to ze narazie z zabawek to planuje kupić tylko tą karuzele do łożeczka dla dziecka i ewentualne mate edukacyjna.
    no to usłyszałam " ochujałas, połoz sie w łożku jak to dzieciatko na pleckach i przebieraj oczami jakbys sie na karuzele patrzyła- przecież to mozna jebla dostac" - parskłam smiechem tak w pracy ze monitor kawa oplułam ... ehh ta moja mama :)

no ja teraz też parsknęłam hehehehehe

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    ej mycha to mówisz że mam brać 2 razy dziennie ?? łupssss...

to pierwsze robi się na czczo? to mi chyba baby powiedzą co i jak?? apteka tam jest pod nosem to się kupi.....

pamiętam że przy Blanie też mnie straszyli że to nie dobre, ale normalnie łyknęłam. Nawet mnie nie zmuliło :P ale ja to w domu piłam chyba.....ehhh zobaczę co w laboratorium powiedzą
    Ja bym brała 2x100... W dobie można brać max 400 więc nie powinno zaszkodzić. Po miesiącu biorę teraz 1x100 żeby w miarę zrezygnować, ale jak tylko odstawiam to mam bóle brzucha i nie potrafię ich określić czy są niepokojące czy to rozciąganie więc profilaktycznie biorę.

Na glukozie nie zapomnij, że 12 godzin przed badaniem nie można jeść i pić. W labo pobierają krew na czczo, potem tak jak dziewczyny pisały - pijesz glukozę i po godzinie i dwóch pobierają krew. Mi glukoza smakowała... A nawet trochę uratowała bo 3 godziny bez jedzenia to do mnie za długo i już mi się słabo robiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:50

magda sz lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciezarowki witam sie prawie w poludnie ale jakos od rana zle sie czuje i podsypiam w lozku non stop
    Wczoraj dużo wrazen i wzruszeń bylo a wiec bedzie SYNEK
    Pani doktor najechala na brzuch i sprawdza serduszko a ja sie pytam czy widac plec a ona na to ze nie da sie nie zauwazycz tego ptaszka i mi pokazuje na prawde nie dalo sie nie zauważyć. Hehehe wreczylam mezowi jak wrocil body z wasami i melonikiem i napisem little man

0na88, mamasia, lys, Martucha86, witaminkab, futuremama, magda sz, gianna88, Cassie, małaMyszka, Katarka, Neyla, niecierpliwa, Y, Maniuś, sylwucha89, Paula_071, psioszka11, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Czesc ciezarowki witam sie prawie w poludnie ale jakos od rana zle sie czuje i podsypiam w lozku non stop
    Wczoraj dużo wrazen i wzruszeń bylo a wiec bedzie SYNEK
    Pani doktor najechala na brzuch i sprawdza serduszko a ja sie pytam czy widac plec a ona na to ze nie da sie nie zauwazycz tego ptaszka i mi pokazuje na prawde nie dalo sie nie zauważyć. Hehehe wreczylam mezowi jak wrocil body z wasami i melonikiem i napisem little man
    Gratuluję :* powiem Ci, że jak napisałaś, że znasz płeć to moja pierwsza myśl była, że pewnie syn :) nie wiem czemu, ale jakoś to "wiedziałam", ciekawe czy intuicjana syna u mnie też się sprawdzi :P

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt :)

Niecierpliwa a w którym ciuszku udało ci się upolowac spodnie bo u mnie na tej zakupu nie ma spodni ciążowych :/

małaMyszka lubi tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż tez powiedział ze wiedział heheh jak rozmawialiśmy przez tel i powiedziałam ze znamy pleć z tym ze on nie chcial dowiedzieć sie przez tel ale od razu pomyślał syn w sumie każdy z najbliższej rodzinki mówił ze będzie synek ja tez tak podświadomie czułam nie wiem jak ale czułam od razu wieczorem rozesłaliśmy do rodziców i rodzeństwa mms ze zdjęciem dumnego tatusia trzymajacego te body wszyscy się tak pozytywnie ucieszyli :)

0na88, magda sz, mamasia, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znowu mam pytanie: jak radzicie sobie z zatkanym nosem?
    Myszka Ty chyba pisałaś kiedyś o sposobie z sola fizjologiczną? nie mam siły sprawdzać całego forum w poszukiwaniu odp.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) ja juz mam takia schizę jesli chodzi o plec mojego maluszka, ze nie uwierzycie... śni mi sie praktycznie codziennie, ze to chłopiec a ja od rana wrzucam na rozne fora zdjecie plci z 16 tyg ciazy i czekam na potwierdzenia dziewczynki masakra!!!!!! wiem ze to nie najwazniejsze ale mam tyle rozowych ciuszkow i getrow, ze tylko o tym mysle i nikt mi jeszcze nie pomogl:(

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to rybka1988 chodzi o to ze chcialabys dziewczynke ? czy poprostu chcesz juz znac płeć i fixujesz?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że same udane wizyty chociaż... jakie inne mogłyby być :D
    U nas pogoda też ładna a ja się czuję średnio. Zgaga męczy od samego rana tak że masakra.
    Dzisiaj warsztaty także muszę się zebrać w sobie, bo dłuuugi dzień przed nami.
    Liczyłam, kombinowałam i przesunę wizytę na 13 kwietnia (pn) i wezmę l4 (myślałam o 10.04 bo to i tak piątek, ale stwierdziłam, że zawsze to niby 3 dni później, a i tak spoko). Także i tak na tym l4 jeszcze tu będę, a max od połowy maja - nara.
    Mam już dość denerwowania się, a niestety siedzenie cały dzień też daje już mi w kość, kręgosłup boli, niewygodnie, ściskam maluszka i żołądek, więc zgaga jeszcze bardziej męczy.
    Nie potrafię usiedzieć 8h wyprostowana - zawsze miałam problem z garbieniem się, a biust niestety tez ciąży.
    Miłego dnia wszystkim i udanych wizyt (karolina Ty chyba masz niedługo ;) )

0na88, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ale to rybka1988 chodzi o to ze chcialabys dziewczynke ? czy poprostu chcesz juz znac płeć i fixujesz?
    Chce dziewczynke, a sni mi sie chlopiec

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka wrzuć fotkę :) koleżance na zdjęciu z 13 tyg powiedziałam że dziewczynka i w 22 tyg się sprawdziło :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Chce dziewczynke, a sni mi sie chlopiec
    Ja tez chce dziewczynke a mam dziwne przeczucie ze bedzie chlopak!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 mi tez sniło sie ze chłopak , i to nie raz !
    do brzucha zwracalam sie per "on".. a tu dziewczynka, ale czy sen jest dobrym pewniakiem - tego nie wiem :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami chyba jest coś na odwrót. Mi sie zazwyczaj córka śniła :D

0na88, małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dwa razy śniła się dziewczynka, chłopak ani razu, wg zabobonów bo wyglądam fatalnie (cera, włosy) i wg kalendarza chińskiego oraz wróżby z obrączki dziewczynka... a będzie syn :D nie ma reguł żadnych :)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 czyli z tym snem sie sprawdza ;)tzn. interpretuje sie go na opak - jak narazie sie sprawdza- nasza nowa teoria. :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wogole nie pocieszylyscie a jednak troszke zdolowalyscie. Snila mi sie dziewczynka,zbrzydlam,obraczka i kalendarz chinski pokazuja dziewuche i co? Nie wazne co bedzie i tak bede kochala!!

0na88, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalendarz chinski pokazuje dziewczyne nie mam zachcianek na nic ani slodkie ani kawasne cera bez wiekszych zmian. Co do snow ani razu nie snilo mi sie dziecko i bedzie synuś. Tylko przeczucie bylo i sie sprawdzilo

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ