X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochane bylam dzis w sklepie z wozkami chyba ze 100 modeli glowa mala. Ostateczna decyzja to Camarela Sevilla special collection, dla mnie wozek idealny pcha sie 1 palcem, super duza gondola i spokojnie sie uda w niej przezimowac ;) Ale ciesze sie, ze pojechalam, bo jechalam z zalozeniem, ze chce ten wozek 3w1, a tu zaszla zmiana wozek kupujemy 2w1 bo ten fotelik do mnie nie przemawia nie wydlada na bezpieczny wiec wybralismy MaxiCosi i fajne jest to, ze ten fotelik mozna wpiac do wozka ;) Jestem zachwycona kolor czarno-szary bardzo nam sie spodobal, a facet z tak pasja, ze 1,5 h nam opowiadal o tym wozku i foteliku nawet nie zdazylam zejsc na inny poziom poogladac materacy i lozeczek ;)

a czym te special collection się różnią od Camarela Sevilla bez special collection :P?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    a czym te special collection się różnią od Camarela Sevilla bez special collection :P?

Kolorystyka, faktura materialu i torba do wozka :)

małaMyszka, mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja kupuje wozek juz z fotelikiem i adapterami na ten fotelik zeby nie robic sobie dodatkowych wydatkow.
    Ja tez kupilam juz z adapterami z fotelikiem i jestem mega zadowolona

małaMyszka, marg9 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.
    Mam manie na punkcie wymiarow i kontrolowania wagi po pierwszej ciazy. Mialam 23i pol kg na plusie:-S

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?

Griszanka - odkąd zaczęłam używać szczoteczki elektrycznej moje dziąsła i zęby dostały drugie życie! Naprawdę polecam. Zero krwawienia, zero ubytków.

Lys - a może sprawdź poziom kwasy foliowego we krwi i b12? Ten niedobór też powoduje anemię (moja babcia, mama i ciocia mają, chociaż inne wyniki badań miały w normie).

A ja dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 5 tygodniach pracy zdalnej z domu. Fajnie jest wrócić do ludzi:) Cieszę się, że nie muszę do końca ciąży siedzieć w domu bo nie wiem co bym ze sobą zrobiła. Dwie koleżanki właśnie wróciły po macierzyńskim, ale nie brały rocznego tylko pół roku + urlopy. Ale ja chyba się zdecyduję na roczny. Najwyżej skrócę.

Potwierdzam z tą szczoteczką elektryczną. Odkąd zdjęłam aparat z zębów w 2013r i zaczęłam używać oral-b professional 500 to moje zęby są w świetnym stanie i dziąsła też.
    Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja miałam te same odczucia co do Camarelo i fotelika, wygląda tandetnie w przeciwieństwie do wózka.
    Pokłóciłam się z mężem o wyprawkę dla dziecka i o czajnik elektryczny... Spalił mi się 2 lata temu, mąż kupił zwykły ale woda gotowała się w nim pół godz więc go wyniosłam do piwnicy i od tamtej pory gotujemy wodę w... rondelku. On stwierdził że czajnik nie potrzebny a ja że mi wstyd przed gośćmi zaparzać wodę na herbatę w rondelku i tak przez godzinę...:/ ogólnie czułam taką potrzebę kłótni i wykrzyczeć się że dopiero teraz mogę oddychać, Boże co się ze mną dzieje, najchętniej pokopałabym worek treningowy.
    Jakieś waleczne dziś z Mają jesteśmy, ona kopie mnie a ja chce kopnąć kogoś :)

Ona gdzie kupiłaś te cudeńka??? Piękne!

-Edit już widzę linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:14

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Mam manie na punkcie wymiarow i kontrolowania wagi po pierwszej ciazy. Mialam 23i pol kg na plusie:-S

Rybka a jak w poprzedniej ciąży tyłaś? W sensie ile miałaś na plusie w 5 miesiącu? Pytam bo na tym samym etapie jesteśmy, ja póki co 1kg do przodu, wszystko idzie mi w brzuch i w piersi...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam juz 6 kg na plusie. Pozniej wlasnie okolo polowy wkradlo sie zatrucie ciazowe cisnienie, obrzeki i td i w zasadzie to sama woda byla bo po porodzie na 4 dobe mialam 20 kg mniej i worek skory na brzuchu.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te zatrucia, moja przyjaciółka 40kg z jednym i z drugim dzieckiem do przodu ale fakt że bardzo szybko wracała do dawnej figury. A skórę to co ćwiczeniami ściągnęłaś?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta, cwiczenia, basen, masaze to byla masakra bo po cesarce ten brzuch wymaga wiekszej pracy niz po naturalnym jednak miesnie przecinaja.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zle dałaś czadu skoro miałaś taką talijkę :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.

A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego teraz znow mnie to bedzie czekac, choc na razie to kontroluje i dobrze wychodzi. Rozciagam sie, masuje skore brzucha i ud i czekam jakie beda efekty

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym jest to zatrucie ciazowe??

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.

małaMyszka, euforia, niecierpliwa, magda sz, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.

Ja ma dokładnie tak samo, tez już 6 kg - ważę już 63 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:51

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Ja ma dokładnie tak samo, tez już 6 kg - ważę już 63 kg

Ja 6 kg na plusie i 63 kg mialam 2 tygodnie temu wiec pewnie juz 7 kg bedzie, ale na wage mi nie po drodze :P

małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(

Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologia o.O no szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:03

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologia o.O no szok.

Trzymam kciuki, żeby szybko poprawiły Ci się wyniki:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ