SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Kochane bylam dzis w sklepie z wozkami chyba ze 100 modeli glowa mala. Ostateczna decyzja to Camarela Sevilla special collection, dla mnie wozek idealny pcha sie 1 palcem, super duza gondola i spokojnie sie uda w niej przezimowac
Ale ciesze sie, ze pojechalam, bo jechalam z zalozeniem, ze chce ten wozek 3w1, a tu zaszla zmiana wozek kupujemy 2w1 bo ten fotelik do mnie nie przemawia nie wydlada na bezpieczny wiec wybralismy MaxiCosi i fajne jest to, ze ten fotelik mozna wpiac do wozka
Jestem zachwycona kolor czarno-szary bardzo nam sie spodobal, a facet z tak pasja, ze 1,5 h nam opowiadal o tym wozku i foteliku nawet nie zdazylam zejsc na inny poziom poogladac materacy i lozeczek
a czym te special collection się różnią od Camarela Sevilla bez special collection?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.
-
Cassie wrote:Ja kupuje wozek juz z fotelikiem i adapterami na ten fotelik zeby nie robic sobie dodatkowych wydatkow.
małaMyszka, marg9 lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.
-
Paula_071 wrote:Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?
Griszanka - odkąd zaczęłam używać szczoteczki elektrycznej moje dziąsła i zęby dostały drugie życie! Naprawdę polecam. Zero krwawienia, zero ubytków.
Lys - a może sprawdź poziom kwasy foliowego we krwi i b12? Ten niedobór też powoduje anemię (moja babcia, mama i ciocia mają, chociaż inne wyniki badań miały w normie).
A ja dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 5 tygodniach pracy zdalnej z domu. Fajnie jest wrócić do ludzi:) Cieszę się, że nie muszę do końca ciąży siedzieć w domu bo nie wiem co bym ze sobą zrobiła. Dwie koleżanki właśnie wróciły po macierzyńskim, ale nie brały rocznego tylko pół roku + urlopy. Ale ja chyba się zdecyduję na roczny. Najwyżej skrócę.
Potwierdzam z tą szczoteczką elektryczną. Odkąd zdjęłam aparat z zębów w 2013r i zaczęłam używać oral-b professional 500 to moje zęby są w świetnym stanie i dziąsła też.
Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja miałam te same odczucia co do Camarelo i fotelika, wygląda tandetnie w przeciwieństwie do wózka.
Pokłóciłam się z mężem o wyprawkę dla dziecka i o czajnik elektryczny... Spalił mi się 2 lata temu, mąż kupił zwykły ale woda gotowała się w nim pół godz więc go wyniosłam do piwnicy i od tamtej pory gotujemy wodę w... rondelku. On stwierdził że czajnik nie potrzebny a ja że mi wstyd przed gośćmi zaparzać wodę na herbatę w rondelku i tak przez godzinę...ogólnie czułam taką potrzebę kłótni i wykrzyczeć się że dopiero teraz mogę oddychać, Boże co się ze mną dzieje, najchętniej pokopałabym worek treningowy.
Jakieś waleczne dziś z Mają jesteśmy, ona kopie mnie a ja chce kopnąć kogoś
Ona gdzie kupiłaś te cudeńka??? Piękne!
-Edit już widzę linkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:14
niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
rybka1988 wrote:Mam manie na punkcie wymiarow i kontrolowania wagi po pierwszej ciazy. Mialam 23i pol kg na plusie:-S
Rybka a jak w poprzedniej ciąży tyłaś? W sensie ile miałaś na plusie w 5 miesiącu? Pytam bo na tym samym etapie jesteśmy, ja póki co 1kg do przodu, wszystko idzie mi w brzuch i w piersi...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam juz 6 kg na plusie. Pozniej wlasnie okolo polowy wkradlo sie zatrucie ciazowe cisnienie, obrzeki i td i w zasadzie to sama woda byla bo po porodzie na 4 dobe mialam 20 kg mniej i worek skory na brzuchu.
-
Dieta, cwiczenia, basen, masaze to byla masakra bo po cesarce ten brzuch wymaga wiekszej pracy niz po naturalnym jednak miesnie przecinaja.
-
lys wrote:Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.
A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dlatego teraz znow mnie to bedzie czekac, choc na razie to kontroluje i dobrze wychodzi. Rozciagam sie, masuje skore brzucha i ud i czekam jakie beda efekty
-
wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.
małaMyszka, euforia, niecierpliwa, magda sz, witaminkab lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.
Ja ma dokładnie tak samo, tez już 6 kg - ważę już 63 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:51
małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(
Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologiano szok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:03
-
lys wrote:Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologia
no szok.
Trzymam kciuki, żeby szybko poprawiły Ci się wyniki:)lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.