X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochane bylam dzis w sklepie z wozkami chyba ze 100 modeli glowa mala. Ostateczna decyzja to Camarela Sevilla special collection, dla mnie wozek idealny pcha sie 1 palcem, super duza gondola i spokojnie sie uda w niej przezimowac ;) Ale ciesze sie, ze pojechalam, bo jechalam z zalozeniem, ze chce ten wozek 3w1, a tu zaszla zmiana wozek kupujemy 2w1 bo ten fotelik do mnie nie przemawia nie wydlada na bezpieczny wiec wybralismy MaxiCosi i fajne jest to, ze ten fotelik mozna wpiac do wozka ;) Jestem zachwycona kolor czarno-szary bardzo nam sie spodobal, a facet z tak pasja, ze 1,5 h nam opowiadal o tym wozku i foteliku nawet nie zdazylam zejsc na inny poziom poogladac materacy i lozeczek ;)

a czym te special collection się różnią od Camarela Sevilla bez special collection :P?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    a czym te special collection się różnią od Camarela Sevilla bez special collection :P?

Kolorystyka, faktura materialu i torba do wozka :)

małaMyszka, mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Ja kupuje wozek juz z fotelikiem i adapterami na ten fotelik zeby nie robic sobie dodatkowych wydatkow.
    Ja tez kupilam juz z adapterami z fotelikiem i jestem mega zadowolona

małaMyszka, marg9 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    W talii, w najwęższym miejscu miałam 59 cm:-) ciekawe ile po ciazy bedzie. W biuscie zawsze mialam okolo 100 cm i wieczny problem z kupnem biustonosza brrr.
    Mam manie na punkcie wymiarow i kontrolowania wagi po pierwszej ciazy. Mialam 23i pol kg na plusie:-S

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wow! Ciekawe jak to się dzieje, że większość z nas tak mało tyje, a tak bardzo powiększają się piersi i brzuch? 65 w pasie? Kurczę, nie mierzyłam się tam nigdy przed ciążą. A ile miałaś w talii?

Griszanka - odkąd zaczęłam używać szczoteczki elektrycznej moje dziąsła i zęby dostały drugie życie! Naprawdę polecam. Zero krwawienia, zero ubytków.

Lys - a może sprawdź poziom kwasy foliowego we krwi i b12? Ten niedobór też powoduje anemię (moja babcia, mama i ciocia mają, chociaż inne wyniki badań miały w normie).

A ja dzisiaj byłam pierwszy raz w pracy po 5 tygodniach pracy zdalnej z domu. Fajnie jest wrócić do ludzi:) Cieszę się, że nie muszę do końca ciąży siedzieć w domu bo nie wiem co bym ze sobą zrobiła. Dwie koleżanki właśnie wróciły po macierzyńskim, ale nie brały rocznego tylko pół roku + urlopy. Ale ja chyba się zdecyduję na roczny. Najwyżej skrócę.

Potwierdzam z tą szczoteczką elektryczną. Odkąd zdjęłam aparat z zębów w 2013r i zaczęłam używać oral-b professional 500 to moje zęby są w świetnym stanie i dziąsła też.
    Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja miałam te same odczucia co do Camarelo i fotelika, wygląda tandetnie w przeciwieństwie do wózka.
    Pokłóciłam się z mężem o wyprawkę dla dziecka i o czajnik elektryczny... Spalił mi się 2 lata temu, mąż kupił zwykły ale woda gotowała się w nim pół godz więc go wyniosłam do piwnicy i od tamtej pory gotujemy wodę w... rondelku. On stwierdził że czajnik nie potrzebny a ja że mi wstyd przed gośćmi zaparzać wodę na herbatę w rondelku i tak przez godzinę...:/ ogólnie czułam taką potrzebę kłótni i wykrzyczeć się że dopiero teraz mogę oddychać, Boże co się ze mną dzieje, najchętniej pokopałabym worek treningowy.
    Jakieś waleczne dziś z Mają jesteśmy, ona kopie mnie a ja chce kopnąć kogoś :)

Ona gdzie kupiłaś te cudeńka??? Piękne!

-Edit już widzę linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:14

niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Mam manie na punkcie wymiarow i kontrolowania wagi po pierwszej ciazy. Mialam 23i pol kg na plusie:-S

Rybka a jak w poprzedniej ciąży tyłaś? W sensie ile miałaś na plusie w 5 miesiącu? Pytam bo na tym samym etapie jesteśmy, ja póki co 1kg do przodu, wszystko idzie mi w brzuch i w piersi...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy na tym etapie mialam juz 6 kg na plusie. Pozniej wlasnie okolo polowy wkradlo sie zatrucie ciazowe cisnienie, obrzeki i td i w zasadzie to sama woda byla bo po porodzie na 4 dobe mialam 20 kg mniej i worek skory na brzuchu.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te zatrucia, moja przyjaciółka 40kg z jednym i z drugim dzieckiem do przodu ale fakt że bardzo szybko wracała do dawnej figury. A skórę to co ćwiczeniami ściągnęłaś?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta, cwiczenia, basen, masaze to byla masakra bo po cesarce ten brzuch wymaga wiekszej pracy niz po naturalnym jednak miesnie przecinaja.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie zle dałaś czadu skoro miałaś taką talijkę :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Rozmawiałam z mężem właśnie też o anemii powodowanej niedoborem b12 i kwasu foliowego, ale mąż raczej wątpi u mnie w te przyczyny. Kwas foliowy cały czas biorę w dawce 800mcg. Sprawdzę najpierw retikulocyty i będzie łatwiej zawęzić przyczynę.

A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego teraz znow mnie to bedzie czekac, choc na razie to kontroluje i dobrze wychodzi. Rozciagam sie, masuje skore brzucha i ud i czekam jakie beda efekty

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym jest to zatrucie ciazowe??

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.

małaMyszka, euforia, niecierpliwa, magda sz, witaminkab lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    wlasnie z ciekawosci zaczelam szperac o nim po necie , sama mam juz 6 kg na plusie - obieclam sobie odstawic te pieprzone slodycze.. ale ciezko mi to idzie , w ciazy nie moge sie zaslodzic nawet - zero umiaru w tylku.

Ja ma dokładnie tak samo, tez już 6 kg - ważę już 63 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 20:51

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Ja ma dokładnie tak samo, tez już 6 kg - ważę już 63 kg

Ja 6 kg na plusie i 63 kg mialam 2 tygodnie temu wiec pewnie juz 7 kg bedzie, ale na wage mi nie po drodze :P

małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ma mąż pomysł skąd ta anemia? Bo kurczę zmartwiałaś mnie, że tak Ci leci hemoglobina:(

Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologia o.O no szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 21:03

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Mąż prosił, żebym zrobiła jutro retikulocyty i bilirubinę z krwi, żeby było wiadomo z której strony szukać. Może być to anemia hemolityczna, albo z powodu utraty krwi (wtedy będziemy szukać skąd dokładnie - układ moczowy, hemoroidy itd itd), może też być z innych przyczyn, ale nie chciał mnie zagłębiać za bardzo w temat, bo liczymy na pozytywny scenariusz. Wydaje mi się, że nie chce mnie stresować, a ja nie drążę bo z kolei nie chcę go stresować. Jutro zobaczymy po wynikach, powinno się coś rozjaśnić. W środę mam wizytę u ginekologa, więc też dam znać, jakie spojrzenie na temat ma moja prowadząca. Szczerze powiedziawszy na prawdę jestem zaskoczona, bo jak zobaczyłam wynik żelaza i ferrytyny (były dostępne jako pierwsze wyniki) to sobie pomyślałam "ufff, super", a chwilę potem jak się pojawiła morfologia o.O no szok.

Trzymam kciuki, żeby szybko poprawiły Ci się wyniki:)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ