SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla wrote:Właśnie zaczynam 17tc... ale leci.
Ostatnio z mężem rozmawialiśmy na temat cech wyglądu, które cichlibyśmy żeby mała po nas odziedziczyła (patrząc na nas i nasze rodziny). I tak wyszło, że po mnie sylwetkę, dłonie, stopy (z dwojga złego), uszy. Po mężu ciemne, kręcone włoski, dołeczki w policzkach i wzrost. Zgodziliśmy się w jednym-że mając takich rodziców będzie najpiękniejszaJesteśmy mega skromni
A jak u Was z "rozplanowaniem" genów?
Ale mam dzisiaj powera!
Chyba się wybiorę do koleżanki na plotki...
Miłego dnia dziewuszki!
Ja tez jestem ciekawa jak teraz sie geny rozloza, syn to skóra zdjęta ze mnie, a córa z męża. Chociaż ostatnio mała ma faze na mamusie i stwierdziła, że po mamusi jest mądra i pi mamusi śliczna. A co masz po tatusiu? Po tatusiu mam nazwisko!
niecierpliwa, Cassie, Neyla, lys, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ale duzy brzusio!! Czy ktos mi powie kiedy moj tak urosnie??? Choc dzis bylam w ciuch, ktorego wlascicielka jest w 7 miesiacu i ma ladny zgrabny okraglutki brzuszek wiec nie kazdemu jest pisany wielki bandzioch
Rybka, ale polmetek to Ty masz dopiero za tydzien nie???małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej.
Moj starszy syn czysty dziadek a mlodszy czysta babcia i moj brat. Jak moj tata idzie z Kuba mowia ze tata z synem idzie a mojemu bratu mowia ze ma sliczna kopie,moj brat nie ma dzieci i mowi ze on jest za mlody na dziecko:-)
Moj tel zmarl smiercia tragiczna:/ nie chce sie wlaczyc:/ maz musi mi kupic nowy:-) jeden plus.
Dzis na obiad ziemniaki,bigos i golabki:-)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam tylko nadzieję że nosek będzie miała po mnie bo u męża w rodzinie królują wielkie nochale i dziewczynkom to tak średnio pasuje. Jej z tymi snami to normalne? Ja dziś miałam orgazm przez sen..obudziłam się zdezorientowana co się dzieje a mąż śpi wypięty dupką.
Rybka widzę że idziemy łeb w łeb 19 tydzien i 105 w brzuchu a przed 65hahaha
A to opaska dla Majki
piękne są te rzeczy dla dzieci!
niecierpliwa, gianna88, Neyla, Paula_071, małaMyszka, kasiuleek, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Ja mam tylko nadzieję że nosek będzie miała po mnie bo u męża w rodzinie królują wielkie nochale i dziewczynkom to tak średnio pasuje. Jej z tymi snami to normalne? Ja dziś miałam orgazm przez sen..obudziłam się zdezorientowana co się dzieje a mąż śpi wypięty dupką.
Rybka widzę że idziemy łeb w łeb 19 tydzien i 105 w brzuchu a przed 65hahaha
A to opaska dla Majki
piękne są te rzeczy dla dzieci!
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja myslalam, ze polowa jest po skonczonych 20 tyg, czyli jak zacznie sie 21 tc
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie
Rano byłam w diagnostyce na badaniach. Jak dotarłam do domu to się jeszcze położyłam na chwilę spać. Miałam sen, że wykryli u mnie we krwi obecność przeciwciał anty-rhesus i kazali mi szybko powtarzać badanie. Najśmieszniejsze jest to, że ja wcale nie pamiętałam tego snu po przebudzeniu, normalnie wstałam zrobiłam sobie kawę usiadłam i nagle BUM, dotarło do mnie że ja szybko muszę jechać powtórzyć badanie i że zapomniałam powiedzieć mężowi, że mam anty-Rh we krwi. I już miałam mu pisać, kiedy przeszło mi przez myśl: "cholera coś tu nie gra" i wtedy dotarło do mnie, że to był sen a rano robiłam badania na odczyn Coombsa i wyników jeszcze nie mam. Niezły zakręt ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:58
Neyla, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja byłam u dentysty, ząbki zdrowe i na razie borowania nie będzie
chodź muszę uważać i dokładniej myć ząbki z tyłu bo jakieś plamki się tam pojawiają
Kochane mam pytanie. L4 kończy mi się 27 marca i nie chciałabym brać następnego tylko dogadać się z pracodawcą żeby pójść na 2 tygodnie na urlop wypoczynkowy(żeby mieć prawo do dofinansowania wypoczynku letniego). Później po urlopie chciałabym znów pójść na L4. Jak myślicie czy ZUS się może przyczepić? do przerwy w zwolnieniu? Zależy mi na tym żeby iść na ten urlop bo u nas w firmie są duże dofinansowania a jak wiadomo teraz każda złotówka się przydamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja tez w tych tygodniach sie gubie, ale przyjmuje wg belly . Aplikacje ktore sciagnełam na telefon podobnie licza - nie wszystkie , jednak wiekszosc. Moj ginekolog np w karcie ciazy wpisze mi ze jestem teraz w 20 tyg. a Belly twierdzi ze 21.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:ja tez w tych tygodniach sie gubie, ale przyjmuje wg belly . Aplikacje ktore sciagnełam na telefon podobnie licza - nie wszystkie , jednak wiekszosc. Moj ginekolog np w karcie ciazy wpisze mi ze jestem teraz w 20 tyg. a Belly twierdzi ze 21.
Ginekolog zawsze liczy skończone tygodnie. Belly pokazuje rozpoczęte.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 ja też chciałam bo jedziemy na wakacje i wolałam wziąc urlop wtedy a nie l4 zeby zus się nie dosrał ale kadrowa powiedziała żeby nie brać urlopu bo za zaległy urlop dostane ekwiwalent. Tylko u mnie taka sytuacja że ja do pracy nie wracam już po macierzyńskim. Może przydzwoń do swojej kadrowej w firmie to powie Ci co się będzie opłacało?
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:ja byłam u dentysty, ząbki zdrowe i na razie borowania nie będzie
chodź muszę uważać i dokładniej myć ząbki z tyłu bo jakieś plamki się tam pojawiają
Kochane mam pytanie. L4 kończy mi się 27 marca i nie chciałabym brać następnego tylko dogadać się z pracodawcą żeby pójść na 2 tygodnie na urlop wypoczynkowy(żeby mieć prawo do dofinansowania wypoczynku letniego). Później po urlopie chciałabym znów pójść na L4. Jak myślicie czy ZUS się może przyczepić? do przerwy w zwolnieniu? Zależy mi na tym żeby iść na ten urlop bo u nas w firmie są duże dofinansowania a jak wiadomo teraz każda złotówka się przyda
Ja tak zrobilam na poczatku l4 mialam od polowy grudnia do polowy stycznia, potem 2 tyg urlopu i dalej l4
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość