SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam sie w poniedziałek. Spac mi się chce, a tu nie da rady. Jeszcze młodej coś na skórze powyskakiwalo i przed szkołą idziemy do lekarza to obejrzeć. Jak nie urok, to... na szczescie pogoda zapowiada sie ladna i sloneczna, miłego dnia wszystkim życzę
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hehe masz rację Magda
w moim przypadku dosłowne jaja
wyszło, że wróżka ze mnie marna... jednak na przewidywaniu przyszłości nie zarobie pierwszego miliona
Głowiliśmy się nad imieniem dla córki cały czas, padały tony argumentów a tu w brzuszku siedzi mały Tomuśi się pewnie nabijał z naszego problemu z imieniem
Wstawię później foto mojego brzucha, w końcu dogoniłam Was ! nieźle mnie wypchało w ciągu ostatnich dni, wyglądam jak w ciąży w końcumagda sz, futuremama, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Gianna gratuluje synka!!
Futuremama ja wlasnie chcialabym ten filmik puscic rodzince na swieta i poinformowac o plci
Ide na spacerek pewnie wstapie do ciucha przy okazji
A dzis na obiad makaronowa zapiekanka Cassie z ananasemgianna88, Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.... kupe tygodni nie zaglądałam. Ale znów jestem
Cóż u mnie? Dziś USG połówkowe. Wiem, że na pewno jest dziewczyna, teraz tylko oby wszystkie badania były w porządku - oby zdrowa była. Trochę szkoda, że nie synek... Ale cóż... imię wstępnie wybrane - ale może się zmieni... Będzie Laura Helena. Więc będziemy mieć Paulę i Laurę
W weekend byliśmy na naukach przedmałżeńskich - dwa dni. Ale w sumie fajnie było - takie nauki prowadzone przez Ojca Stryczka ( Ten od Szlachetnej Paczki) i takie małżeństwo. Co się uśmialiśmy. Zupełnie inne nauki chyba niż te tradycyjne. I frekwencja ogromna - było chyba między 60 - 70 par
Więc do ślubu w październiku prawie wszystko przygotowane i dopięte
Co do wagi - która na początku przeraźliwie rosła - że byłam aż załamana bo w 1 ciąży niewiele utyłam - to całe szczęście się zatrzymała. Ale zaczęłam też mniej i zdrowiej jeść. Już nie rzucam się na wszystko i nie wchłaniam, tylko rozsądnie jem i codziennie na noc jabłuszko, żeby ładnie oczyszczało ;)Córeczka czasem się porusza - ale jest zdecydowanie mniej ruchliwa niż starsza siostra
A co u was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 09:20
Cassie, Katarka, małaMyszka, Neyla, Y lubią tę wiadomość
-
Witam sie po przerwie
Pochwale sie, ze bylam u dentysty i jestem z siebie dumna, bo nie ma zadnego ubytku. Jedyne co to dziasla mi nieco poprzerastaly i okropnie krwawia podczas mycia zebow. Dalsze zalecenia sa takie, ze nadal mam brac wit D, jesc duzo nabialu, smarowac zabki "Mi paste plus", a na dziaselka dodatkowo plukac nowym Listerinem Profesional - sa tylko w aptece i myc zabki mega miekka szczoteczka do zebow - ponoc najlepsze sa z Curaproxu (najlatwiej kupic przez internet) albo szczoteczka elektryczna (najlepsza Oral-B, nie dosc, ze myje, to jeszcze w srodku ma gumowe wloski i pieknie poleruje zabki).
Do mojego dentysty jezdze ok 100km, a to tylko dlatego, ze poki do niego nie trafilam, to panicznie sie balam, a jadac tam jestem zrelaksowana. Ale musze przyznac, ze piatkowa trasa byla droga przez meke. 1,5 godziny zajelo nam dojechanie do celu, a droga powrota 3 godziny, bo byl jakis wypadek, zamkneli droge i wracalismy takimi zadupiami, drogi jak sito, a do tego oznakowanie pozostawalo wiele do zyczenia. Tego wszystkiego stolowalismy sie w McD, bylam tak glodna, ze pochlonelam caly zestaw i jeszcze wzielam kanapke na wynos :p
Wroclawianki, bylam wczoraj na Mlynie, nic nie znalazlam ciazowego albo nie potrafie sie odnalezc w takich miejscach. Do tego tak wialo, ze wrocilam do domu z bolem glowy. Za to bylo bardzo duzo ubranek dla maluszkow, glownie uzywanych, ale super jakosci. Ja nic nie kupilam, bo mamy juz cala mase ciuszkow i w razie czego bedziemy dokupowac w ramach potrzeb jak juz bedzie maluszek.
Maluszek czesto daje o sobie znac, najczesciej go czuc dosc nisko, ale za to na calej szerokosci brzuchaUruchamia sie jak u Was, najczesciej jak wyciagne sie na pleecach. Acha no i daje o sobie znac jak mu ciasno, np jak siedze i jestem pochylona do przodu, wtedy kopie i daje znac "mamo wyprostuj sie, nie mam miejsca"
Pozdrawiam Was i zycze pieknego dnia :*
futuremama, KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Gianna- gratuluje synka
Ja wlasnie mam ogromne przeczucie ze to synekCiekawe czy się sprawdzi, ale ogólnie to nie mam parcia na konkretną płeć, jest mi to kompletnie obojętne
U mnie na wadze po straconych 3kg nadrobione 2kg, Boze jak sie ciesze ze nie tyje mocno, bo i tak sporo waże, ale tez ciekawe czy potem nagle mi waga nie wystrzeli...gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Hej dziewczyny.... kupe tygodni nie zaglądałam. Ale znów jestem
Cóż u mnie? Dziś USG połówkowe. Wiem, że na pewno jest dziewczyna, teraz tylko oby wszystkie badania były w porządku - oby zdrowa była. Trochę szkoda, że nie synek... Ale cóż... imię wstępnie wybrane - ale może się zmieni... Będzie Laura Helena. Więc będziemy mieć Paulę i Laurę
W weekend byliśmy na naukach przedmałżeńskich - dwa dni. Ale w sumie fajnie było - takie nauki prowadzone przez Ojca Stryczka ( Ten od Szlachetnej Paczki) i takie małżeństwo. Co się uśmialiśmy. Zupełnie inne nauki chyba niż te tradycyjne. I frekwencja ogromna - było chyba między 60 - 70 par
Więc do ślubu w październiku prawie wszystko przygotowane i dopięte
Co do wagi - która na początku przeraźliwie rosła - że byłam aż załamana bo w 1 ciąży niewiele utyłam - to całe szczęście się zatrzymała. Ale zaczęłam też mniej i zdrowiej jeść. Już nie rzucam się na wszystko i nie wchłaniam, tylko rozsądnie jem i codziennie na noc jabłuszko, żeby ładnie oczyszczało ;)Córeczka czasem się porusza - ale jest zdecydowanie mniej ruchliwa niż starsza siostra
A co u was?
Hej Amberla ,
te nauki w podgórzu mialaś ? kurs na miłość czy jakos tak ? - ja swego czasu tez tam mialam u tego ojca i zadowolona bylam
gratuluje córy , zdaj relacje po wizycie - musi byc dobrze
małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
hello!! słonko pięknie świeci.
Moja wiercipiętka w brzuchu też daje czadu. Ale juz jest coraz silniejsza, bo czasami jak sieknie to, aż się odruchowo zrywam.
gianna88 gratuluje synia
Wiecie co? Przyjechał do nas cyrk. A że moja mała jeszcze nie była w cyrku, to sobie wymyśliłyśmy że pójdziemy. W pkolu dali te a'la " bilety" tzn że z tym świstkiem dziecko wchodzi za darmo i tylko dorosły kupuje bilet. No i szukam na necie ile kosztuje bilet. Cyrk drugiej kasy (żaden Zalewski czy Korona) i tych ludzi chyba pojeb****o !!!! 60 zl za jeden bilet dla doroslego zeby oglądać gołębie i osła!!!!!!!!
czy ich już całkiem pogięło???!!!!gianna88, 0na88, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej milego dnia
Gianna gratuluje synka!
Przeczucia a plec no u mnie tez zawiodlo ale czy tak na serio zawiodlo dowiem sie na polowkowych bo od samego poczatku do teraz czuje sie na dziewczynke.
Naczytalam sie o pomylkach podczas USG kiedy to do konca zapewniali ze chlopak a rodzila sie corka i odwrotnie co ja osobiscie tez przezylam bo mlodszy mial byc 100% dziewczynka.
Od poczatku mowie uwierze jak urodze
Sny mam strazne od kilku dni, jak nie wampiry mnie gonia to ginekolog zamiast na USG prowadzi mnie do burdelu... no oszalec mozna...
A zeby bylo ciekawiej na zadne filmy ostatnio nie patrze bo nie mam na to czasu.
Pogoda sloneczna, pranie juz leci. Musze tylko podlogi ogarnac i kurz z mebli zetrzec.
Dzisiaj na obiad kurczak z brokulami, zastanawiam sie czy nie zapiec go z ziemniakami jako zapiekanke. Poczytam propozycje na googlach i zobaczymy co wybiore.
Czasu mam dzisiaj jak na lekarstwo jak co kazdy poniedzialek. Wiec bede tylko zagladac.
Milego dnia! I powodzenia tym ktore dzisiaj wizytuja.gianna88, 0na88, małaMyszka, Neyla, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Witamy się
Umówiłam się na czwartek na pierwsze spotkanie do szkoły rodzeniaTakże będę chodzić
Niecierpliwa - spacerek udanySzliśmy od Forum, potem ulicą Zwycięstwa na rynek, obeszliśmy rynek, a potem z powrotem do Forum tylko inna drogą, jakąś główną, nie wiem co to za ulica, ale był tam jakiś kościół św. Barbary bodajże. Zrobiliśmy prawie 5 km
A na zakończenie pizza właśnie w Forum
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie sen o ginekologu prowadzącym Cie do burdelu
dobre to musiało byc
ja mam prawie codziennie erotyczne sny, widac czego mi brakuje
co do przeczuc... ja też tego mojego przeczucia nie tłumię w sobie całkiem... jednak do końca nigdy nic nie wiadomo... i czekam też na połówkowe bo będzie robione przez innego lekarza. Jak już dwóch potwierdzi to uwierzę na 99%bo na 100% to na porodówce hehe
Ogólnie to płec nie ma znaczenia dla mnie, będę się cieszyc niezależnie czy dziewczynka czy chłopiec, najważniejsze oczywiście żeby dzidzia była zdrowa, ale jakoś tak mi dziwnie, że taka słaba ze mnie "wróżka"
Walczę od czwartku z katarem... stosuję sól, maśc majerankową i nic nie przechodzi, wręcz chyba gorzej się robi bo był przeźroczysty a robi się żółtawymacie na to jakąś radę ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 10:41
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Juupi!!!!!! Udalo mi sie kupic super dzinsy ciazowe z h&mmama i to za cala zlotowke!!!
Poczatek tygodnia uwazam za mega udany
Julence kupilam bodziaki bialo niebieskie, a co! I spodenki rozowe
Pralka idzie, skladniki na zapiekanke gotowe, a po poludniu fryzjer bo zaroslam jak Robinson Cruzoe
0na88, Cassie, małaMyszka, futuremama, Neyla, ainer85, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Witamy się
Umówiłam się na czwartek na pierwsze spotkanie do szkoły rodzeniaTakże będę chodzić
Niecierpliwa - spacerek udanySzliśmy od Forum, potem ulicą Zwycięstwa na rynek, obeszliśmy rynek, a potem z powrotem do Forum tylko inna drogą, jakąś główną, nie wiem co to za ulica, ale był tam jakiś kościół św. Barbary bodajże. Zrobiliśmy prawie 5 km
A na zakończenie pizza właśnie w Forum
To wracaliscie ulica Dworcowa chybaKatarka a Ty z Czerwionki jestes?? Gdzie sie zapisalas do szkoly rodzenia??
-
nick nieaktualnyNa wage tez nie moge narzekac. Przytylam od poczatku 2.5kg wg mnie to jest tyle co nic. Jedynie widze ze uda biodra i tylek urosly no i brzusio z cyckami tez
Jedynie na co patezec nie moge to wlosy i twarz... wygladam jak nie ja, wygladam brzydko i blado. Pocieszajace ze to zmiana przejsciowa a maz mowi ze ladnie wygladam to mnie troche pociesza.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam dziś 1 kg na plusie od początku ciąży,staram się nie obzerac ale jestem łasuch na słodkie. laze właśnie po galerii udało mi się zakupic w c&a dwa wygodne cyckonosze za 59 zł rozmiar kosmos,nie wiem jak do tej pory miescilam się w starych, do tego dwie sliczne opaski z kwiatuszkami dla cory. Booze ale lenia złapałam jadę do domu spać a miałam te wózki ogladac.