X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    KasiaeN. mam podobne odczucia. Od kilku dni czuje sie jak wieloryb, chodze jak pingwin a na łóżku obracam sie jak taka tlusta foka... tak ciezko sie czuje ze tragedia a u mnie to dopiero poczatek 5 miesiąca co to bedzie pozniej... :-P

Hehe, to dobrze, ze nie jestem osamotniona ;) Dziś po obiedzie, Adam leżał w salonie a ja szłam z kuchni do salonu.I zaczął się śmiać , ze wyglądam jak taki facet po 40 z dużym brzuchem po piwie, w przykrótkiej koszulce i szłam właśnie jak pingwin ;) Dobrze, ze mogę się chociaż tu wypisać bo czuję, że gdybym zaczęła tak jęczeć i narzekać w realu, wsród znajomych nie została bym dobrze zrozumiana.A to nie tak, ze jest mi non stop źle, narzekam na nie wiadomo na co.Czasem po prostu są chwile zwątpienia, wkurza mnie, ze co 5 min chodzę siku, mam nogi jak balerony, nie wchdzę już w 3/4 ciuchów.A jak zaczęliśmy się z Adamem przytulać to musieliśmy przerwać bo co?Bo musiałam siku!No ale chyba potrzebowałam takiego wyżalenia się i wiem, ze mnie zrozumiecie!Bo mimo iz ta ciąża jest wyczekana i planowana i nie wyobrażam sobie gdybym teraz była bez mojego dzidziusia w środku, to czasem zdarza się zły dzień.

Aga89, niecierpliwa, Y, Paula_071, magda sz, ainer85, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja jakas inna jestem:p mam sporo superowych ciuchow ktore pasuja na brzuszek (nie kupuje ciazowych tylko takie normalne ktore sa luzne na brzuszku) z ta odstajaca pileczka czuje sie wrecz piekniejsza niz wczesniej,narazoe.mi on w niczym nie przeszkadza,ani w goleniu sie,chodze normalnie, opuchnietych pacow i kostek tez nie mam, jedynie mam te klucia,ciagniecia,wzdecia,czesciej sikam no i wlasnie ciezko w lozku sie obracac..

Widac ze jest tak jak.mowia,kazdy ciaze przechodzi inaczej. Moja kolezanka 1 ciaze znosila super a teraz jest w 20tc i mowi ze masakra,od poczatku zle samopoczucie..

KasiaeN., Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to tak jak ja. 2 bezobjawowe ciazeca teraz? 18tc a ja mam dosc...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. Mam podobne odczucia jak Ty. Tez sie przeogromnie ciesze z tej ciazy ale wlasnie zdarzaja sie gorsze dni tak jak np u mnie dzis. Znajomi chcieli nas dzis wyciagnac do Aquaparku. Ja niestety mam same kostiumy 2-częściowe.... i niby ja w tym stanie mialabym paradowac na basenie? Przed ciaza do szczupaczkow nie nalezalam i teraz owszem mam brzuszek ciazowy ale okryty kolderka z tluszczyku i faldek na boczkach. Do tego codziennie robie sobie w brzuch zastrzyki z heparyny w brzuch i mam pelno siniakow... wygladalabym jak gruba ofiara przemocy domowej :-D takze darowalismy sobie na razie basen, musze poszukac kostiumu jednoczesciowego :-) i nastepnym razem nic Nas nie powstrzyma przed basenowym szalenstwem ;-)

KasiaeN., 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga my wybieramy sie w tym tyg do aquaparku w wodami termalnymi. Mierzylam steoj jednoczesciowy przy mezu i pytam go jak? A on ze tylko czepka i rurki do nurkowania mi brakuje... mierzylam 3 czesciowy a on no i taka chce Cie widziec.

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubraniami jeszcze sobie radze, nie kupuje noc nowego ciazowego. Gorzej z kurtka... Nie moge doczekac sie lata, mam mase sukienek balerinek i japonek :) bede sexi hahaha

KasiaeN., Neyla, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moglam oprzec ie pokusie, wzielam synka i pojechalismy do mcdonalda, obzarlam sie frytkami, hamburgieriem i shakiem i jestem pełna. Przy okazji nie moglam sie oprzec zeby zajsc do Pepco, tak was sie naczytałam o ubrankach iposzłam obejrzeć. No cóż powiedziec ....przecudne, dobrze ze nie mialam przysobieza duzo Kasy.
    Ale kupilam pierwszy zakup dla naszej ksiezniczki, rozowe body roz, 62. No i majciochy dla mojego siedmiolatka. Mysle ze tam bede sie obkupowac, ale poczekam do polowkowego to bede pewna ze nasza dziewczynka pozostala dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 18:07

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja odkad wychodowalam mala nadwage nie lubilam siebie nosilam tuniki ukrywajace oponke a teraz z duma nosze brzuszek i w koncu nie mam kompleksow lubie to :-) maz mowi ze slicznie wygladam w ciazy i tego sie trzymam

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co nie zmienia faktu ze tez czasami mam gorszy dzien i marudze ze jakies plamy mam na policzku ze sucha skora itp glowa do gory :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nigdy nie mialam problemu z cera a teraz pryszcze ze nie moge sie ich pozbyc

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam jakiś gorszy dzień.. Czuję się jak wieloryb :-P Może dlatego, że na imieninach u babci zjadłam tony jedzenia! A moja kochana teściowa skomentowała, że nogi robią mi się jak balerony, jakaś blada jestem i ogólnie kiepsko wyglądam...
    Nagadała mi i tak się właśnie poczułam! Ale nie będzie mi baba psuła humoru! Idę do wanny, relaks, peeling, balsam i seksowna bielizna.. Mąż wróci z piłki i będzie na niego czekała pewna siebie, super laska z okrągłym brzuszkiem :-D
    Podsumowując:
    da2d3e1eff103cecmed.jpg

Cassie, aaaaga, niecierpliwa, lys, Y, magda sz, KasiaeN., Katarka, sylwucha89, ainer85, Aga89, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe mam dopiero w 23tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Polowkowe mam dopiero w 23tc.
    Ja w 22 tc

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn zasadzil mi teraz 3 mega kopniaki. Nie muskanie, wiercenie się ale 3 porządne kopniaki wyraźnie widoczne i wyczuwalne pod dłonią. Niesamowite uczucie ♥

Cassie, niecierpliwa, somebodytolove94, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak czułam jak mówicie na początku, jak musiałam leżeć i nie wiedziałam czy będzie dobrze. Potem jak juz brzuszek się powiększył przeszperalam allegro i kupilam dwie paki ubran ciążowych. Wydalam w sumie 200 zl, a mam 7 par spodni, dwie sukienki na lato i jakieś 15 tunik. W lecie dokupie jakies rybaczki i już. Żeby się też lepiej poczuć (tzn bardziej atrakcyjnie) poszlam wczoraj do kosmetyczki, a jutro fryzjer. Grubo wyglądam, zwlaszcza w kurtce zimowej, w ktora się ledwo dopinam, ale co tam. Na wiosnę mam poncho, takze jakoś będę się toczyć. Najwazniejsze, że udalo się utrzymać ciążę, teraz muszę dbać o siebie, żeby ten okres wspominać jak najlepiej.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie nie za atrakcyjne :) szczegolnie ze co chwile slysze komentarze ze widac ze nosze coreczke w sobie bo w biodrach sie rozszerrzam , moj tesc dzis do mnie przy obiedzie rodzinnym " ale ty Gosia to przestan tyle jesc bo zaraz pekniesz"- no kurwa mac , ja tez to widze ale po co takie komentarze ? tak samo prawniczka u mnie w pracy " a jestes pewna ze to nie blizniaki , duzy brzuch juz masz " , dzis tez uslyszalam komentarz ze strony rodziny meza " ale Gosia ty to juz masz potezny brzuch" . Wbrew pozorom mam lustro w domu i widze ze rosne . Maz z kolei jest bardziej wyrozumialy i mowi ze podobam mu sie w ciazy - wiec to dla mnie najwazniejsze. Moja mama tylko mnie pociesza ze ona miala duzo wiekszy na moim etapie ciazy i zebym sie nie przejmowala - tylko ze moja mama przytyla 30 kg w ciazy i w zimie w klapkach chodzila bo nie byla wstanie wsadzic buta przez spuchniete nogi :D

Y, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bebetto.eu/produkt/30/torino zakochałam się

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Aga my wybieramy sie w tym tyg do aquaparku w wodami termalnymi. Mierzylam steoj jednoczesciowy przy mezu i pytam go jak? A on ze tylko czepka i rurki do nurkowania mi brakuje... mierzylam 3 czesciowy a on no i taka chce Cie widziec.

Cassie, jak wygląda strój 3 częściowy? Zaciekawiłaś mnie:)

A ja jutro do pracy...Trzymajcie kciuki, żebym dała radę wstać o 6:30 :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 na głupotę lekarstwa nie ma. Ja też już słyszałam, że to pewnie bliźniaki, że duży brzuch. A olać to. Dlatego też staram się nie chodzić byle jak ubrana, żeby pokazać, że ja się sobie podobam (nawet jeśli odbicie w lustrze nie jesg zbyt ładne), że da się x brzuchem nosić fajne ciuchy, mieć zadbane włosy, sprawiać sobie przyjemności, a durnych ludzi należy olać.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogólnie czuje dobrze fizycznie i psychicznie ale kiedy widzę piękne wiosenne ubrania dla normalnych kobiet to wtedy robi się dziwnie i widzę w sobie wieśniarę. Zwykle nosiłam dopasowane ciuchy, podkreślałam talijke i teraz za bardzo nie mam w czym chodzić. Dziś pojechałam do outletu z bielizną intimissimi i tak rajstop dla ciężarnych nie ma, getrów nie ma, a biustonosze mają takie: obwód 70-miseczka A, 75-B, 80-C, 85-D, 90-E i nie ma innych kombinacji, jestem taka wściekła bo cyce mi się wylewają, na rynku biustonosze po 10 zł ale nie ma bata żebym taki włożyła, z kolei w triumphie- 90 zł :/
    Chyba skuszę się na h&m po 40-50zł , no nie mam w czym chodzić a pewnie to i tak będzie na miesiąc-dwa.

TANIE PAMPERSY
    W superpharmie chyba 19-20 mają być pampersy w super obniżkach.
    http://www.klublifestyle.pl/upload/tinymce/Zalacznik_nr_1.pdf
    Zastanawiam się ile kupić dwójek? Chyba kupie 1 opakowanie i ze 3 opakowania trójek.
    Znajome mamy radzą żeby zamiast tylu ciuszków kupować pampersy :D

Edit- w Tesco są niezłe ceny ciekawe ile sztuk będzie w opakowaniu tych mniejszych rozmiarów z SP
    http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Product/BrowseProducts?taxonomyId=Cat00000786&gclid=CjwKEAjw25SoBRCMn7Gc97Knj0ISJAC7vaMr69nL-t82Vi0GSGH4qljwh0N2_prT5cxASf7HiPB5vhoCRxnw_wcB

Właśnie wzięłam małego łyczka piwka od męża..ten chmielik, wakacje się przypomniały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 20:40

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ