WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy imion zagranicznych ze wzgledu na obywatelstwo i miejsce zamieszkania. Imion sa miliony... tylko jak dla mnie wszystkie beznadziejne...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Szymon, Szymek, u nas decyzja zapadła, kiedyś przeszukiwałam kalendarz z imionami ale nic innego mi sie nie spodobało:)

Bardzo mi sie to imie podoba ;)

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pierwsza zachcianke od poczatku ciazy:-) juz od 3 dni chodzi za mna sernik szachownica:-) i... Juz sie piecze. chcialam wygrac z zachcianka, nie poddawac sie jej ale niby dlaczego mam sie tak kontrolowac!;-)

Cassie, niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Szymek tez się podoba :) Ale mężowi mniej :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymon - Simon byl na mojej liscie, maz skreslil

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My debatujemy Artur lub Kacper gdzies z boku przewija sie jeszcze Konrad i Filip do sierpnia na pewno sie dogadamy :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipa tez mialam na liscie...

U Nas chyba jedyne imiona ktore z tej listy nam obojgu sie podobaja to Fabian i Nathan, podoba mi sie tez Pascal ale nie w kij ni w oko nie pasuje do nazwiska...

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii imion to mam zagwostke i jakos ciezko nam sie zdecydowac. Bliska rodzina duza, to i ladne imiona juz zaklepane, bardzo podoba mi sie Dominik, Dawid, Damian, Antos, Krzysztof, Sebastian, co jak juz sa. Piotra, Szymona, Jasia, Kubusia, Adriana i Marka tez mamy i badz tu madry :p
    Na liscie moich typow jest Wiktor, Eryk, Milosz, Daniel. Leona, Michala i Juliana, maz kategorycznie odrzucil. Moze ja w kalendarzu minelam jakies zachwycajace imie dla mojego dziecka i cos podpowiecie ;)
    Cassie, a moze zamiast Maximilian, po prostu Maxim (polskie Maksym) - tak samo mozna zdrabniac ;) Kuzynki syn ma tak na imie - mieszkaja we Francji.

małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathan bardzo ladnie sasiadka moich rodzicow ma Fabiana moj tata tak zareagowal cytuje jak ona tego syna nazwala- pawian-okrutne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:44

0na88, Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki babcia nie mogla sie nadziwic, jak dziecku mozna dac na imie Patyk (czytaj Patryk, tylko do babci nie docieralo)
    Fabian, hahaha ostatnio jak bylismy na urodzinach siostrzenca to tesciowa szwagierki jak uslyszala, ze znajomi dali takie dziecku. Boze co za imie, jak ten od strazakow (pomylila z Florianem):p Porownania do pawiana jeszcze nie spotkalam hehe ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga wiesz wiele imion mozna przekrecic, ja mam na imie Iwona wolali na mnie Iwka - z czym sie kojarzy Iwka? Dziwka... np.
    Kajtek - srajtek, Agata - dupa konty zamiata i tak bym Ci mogla wymieniac.
    Jak komus cos sie nie podoba to zawsze znajdzie jakies 'zdrobnienie'.
    Pomijam fakt nazywania przez ludzi zwierzat ludzkimi imionami bo to mnie drazni jak... ach... szkoda slow...

Griszanka - Maxim - moja mama pracowala w sklepie o takiej nazwie - sklep monopolowy ;)

aaaaga, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    W kwestii imion to mam zagwostke i jakos ciezko nam sie zdecydowac. Bliska rodzina duza, to i ladne imiona juz zaklepane, bardzo podoba mi sie Dominik, Dawid, Damian, Antos, Krzysztof, Sebastian, co jak juz sa. Piotra, Szymona, Jasia, Kubusia, Adriana i Marka tez mamy i badz tu madry :p
    Na liscie moich typow jest Wiktor, Eryk, Milosz, Daniel. Leona, Michala i Juliana, maz kategorycznie odrzucil. Moze ja w kalendarzu minelam jakies zachwycajace imie dla mojego dziecka i cos podpowiecie ;)
    Cassie, a moze zamiast Maximilian, po prostu Maxim (polskie Maksym) - tak samo mozna zdrabniac ;) Kuzynki syn ma tak na imie - mieszkaja we Francji.
    Olivier, Olaf i Kamilek:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede myslala dokladniej nad imieniem po USG polowkowym, jak lekarz na 100% potwierdzi chlopca to bedziemy juz czegos na serio szukac.
    Poki co zostawie te liste w spokoju bo dostaje juz oczoplasow ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wlasnie moja tesciowa mi powiedziala, ze jej sie podoba imie Sara i Julka, powiedzialam jej, ze sara odpada bo sasiadka obok ma sunie o tym imieniu i piesia czesto do nas wpada i potem sie mnie corka zapyta czemu dalaw jej na imie tak jak psu :P no i zostala Julka, choc tesciowa jeszcze o tym nie wie ;) Ja jak najszybciej chcialam sie z mezem dogadac w kwesti imienia, bo nie chce do brzucha sie zwracac bezosobowo, a tak rozmawiam sobie z Julcia ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie w 100% masz racje :-)
    Jakies 20 lat temu mialam suczke i nazywala sie Sonia kilka lat temu uslyszalam na ulicy ze ktos tak na mala dziewczynke wolal
    no ale moj piesek mial imie po kwiaciarni osiedlowej hihi i to bylo dawno

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mlodszy mial miec na imie Oscar... niestety glupi kolega kupil sobie buldoga i jak mu dal na imie? Oscar... syn ma tak na drugie imie.

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    aaaga wiesz wiele imion mozna przekrecic, ja mam na imie Iwona wolali na mnie Iwka - z czym sie kojarzy Iwka? Dziwka... np.
    Kajtek - srajtek, Agata - dupa konty zamiata i tak bym Ci mogla wymieniac.
    Jak komus cos sie nie podoba to zawsze znajdzie jakies 'zdrobnienie'.
    Pomijam fakt nazywania przez ludzi zwierzat ludzkimi imionami bo to mnie drazni jak... ach... szkoda slow...

Griszanka - Maxim - moja mama

pracowala w sklepie o takiej nazwie - sklep monopolowy ;)

Dokładnie tak jak mówisz. Mnie bardzo podoba się Pola ale Adamowi Nie I juz Wiec Wymysla Pola prosto Z pola. Podoba mi się tez Nina ale nie może być bo będzie wyglądać jak Nina Tierentiew. Ten jak juz jest uprzedzony do czegoś to nie przegadasz. A moja, mama pierwsza od zabobonow w naszej rodzinie mnie zaskoczyła. Jak jej powiedziałam ze kupiłam piękne ciuszki to zrobiła mi wykład ze nie powinnam jeszcze. A dziś zadzwoniła i mowi:wiesz co kupiłam naszemu dzidziusiowi? Śliczny kocyk! I rozpływa się godzinę nad uroda kocyka;) na szczęście dostosowana się do wytycznych w sprawie koloru rzeczy dla dziecka i nie kupiła różowego; ) eh te mamy....:)

Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki:-)
    Kiepsko u mnie z czasem ostatnio. Prowadze 2 projekty I czasu coraz mniej... wczoraj bylismy auto dla mnie ogladac bo chce zmienic te ktore mam na wieksze I wkoncu wybralam. W nastepnym tygodniu jade odebrac.
    Widzialam, ze imiona wybieracie. U nas juz od dawna wybrane. Jesli bedzie coreczka to bedzie Roxane a jak chlopiec to Olivier lub Nicolas. Na przyjaciol I rodzine lepiej nie patrzec bo wszystkim nie da sie dogodzic. Napewno tylko przy wyborze kiedowqc sie tez dobrem dziecka, zeby imie nie bylo osmieszajace jak np. Mercedes. Kiedy czytalam, ze dziewczyna skonczywszy 18 lat, poprosila w sadzie o zmiane imienia bo twierdzila, ze jest ono krzywdzace. I sedzia sie zgodzil:-)

Cassie, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! popieram z tym, że głupota nazywac zwierzęta ludzkimi imionami :/
    Dla dziewczynki oprócz Liliany podobała mi się Kaja - ciocia męża miała takiego psa i już nie mogło byc :/

Ja dla synka problemu nie miałam w ogóle... od zawsze podobały mi się dwa męskie imiona, nawet chciałam miec bliźniakow kiedyś: Bartuś i Tomuś, z okazji, że trafił mi się mąż Bartek to zostało Tomek :) Mąż nie miał za wiele do gadania :D

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    My szukamy imion zagranicznych ze wzgledu na obywatelstwo i miejsce zamieszkania. Imion sa miliony... tylko jak dla mnie wszystkie beznadziejne...
    Cassie u nas ta sama sytuacja. Szukam imion, ktore w Belgii wpadaja w ucho ale I dla Polakow nie bedzie problemu:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ