SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja mam pierwsza zachcianke od poczatku ciazy:-) juz od 3 dni chodzi za mna sernik szachownica:-) i... Juz sie piecze. chcialam wygrac z zachcianka, nie poddawac sie jej ale niby dlaczego mam sie tak kontrolowac!
Cassie, niecierpliwa, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W kwestii imion to mam zagwostke i jakos ciezko nam sie zdecydowac. Bliska rodzina duza, to i ladne imiona juz zaklepane, bardzo podoba mi sie Dominik, Dawid, Damian, Antos, Krzysztof, Sebastian, co jak juz sa. Piotra, Szymona, Jasia, Kubusia, Adriana i Marka tez mamy i badz tu madry :p
Na liscie moich typow jest Wiktor, Eryk, Milosz, Daniel. Leona, Michala i Juliana, maz kategorycznie odrzucil. Moze ja w kalendarzu minelam jakies zachwycajace imie dla mojego dziecka i cos podpowiecie
Cassie, a moze zamiast Maximilian, po prostu Maxim (polskie Maksym) - tak samo mozna zdrabniacKuzynki syn ma tak na imie - mieszkaja we Francji.
małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Nathan bardzo ladnie sasiadka moich rodzicow ma Fabiana moj tata tak zareagowal cytuje jak ona tego syna nazwala- pawian-okrutne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:44
0na88, Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Kolezanki babcia nie mogla sie nadziwic, jak dziecku mozna dac na imie Patyk (czytaj Patryk, tylko do babci nie docieralo)
Fabian, hahaha ostatnio jak bylismy na urodzinach siostrzenca to tesciowa szwagierki jak uslyszala, ze znajomi dali takie dziecku. Boze co za imie, jak ten od strazakow (pomylila z Florianem):p Porownania do pawiana jeszcze nie spotkalam hehemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaaaga wiesz wiele imion mozna przekrecic, ja mam na imie Iwona wolali na mnie Iwka - z czym sie kojarzy Iwka? Dziwka... np.
Kajtek - srajtek, Agata - dupa konty zamiata i tak bym Ci mogla wymieniac.
Jak komus cos sie nie podoba to zawsze znajdzie jakies 'zdrobnienie'.
Pomijam fakt nazywania przez ludzi zwierzat ludzkimi imionami bo to mnie drazni jak... ach... szkoda slow...
Griszanka - Maxim - moja mama pracowala w sklepie o takiej nazwie - sklep monopolowy
aaaaga, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:W kwestii imion to mam zagwostke i jakos ciezko nam sie zdecydowac. Bliska rodzina duza, to i ladne imiona juz zaklepane, bardzo podoba mi sie Dominik, Dawid, Damian, Antos, Krzysztof, Sebastian, co jak juz sa. Piotra, Szymona, Jasia, Kubusia, Adriana i Marka tez mamy i badz tu madry :p
Na liscie moich typow jest Wiktor, Eryk, Milosz, Daniel. Leona, Michala i Juliana, maz kategorycznie odrzucil. Moze ja w kalendarzu minelam jakies zachwycajace imie dla mojego dziecka i cos podpowiecie
Cassie, a moze zamiast Maximilian, po prostu Maxim (polskie Maksym) - tak samo mozna zdrabniacKuzynki syn ma tak na imie - mieszkaja we Francji.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To wlasnie moja tesciowa mi powiedziala, ze jej sie podoba imie Sara i Julka, powiedzialam jej, ze sara odpada bo sasiadka obok ma sunie o tym imieniu i piesia czesto do nas wpada i potem sie mnie corka zapyta czemu dalaw jej na imie tak jak psu
no i zostala Julka, choc tesciowa jeszcze o tym nie wie
Ja jak najszybciej chcialam sie z mezem dogadac w kwesti imienia, bo nie chce do brzucha sie zwracac bezosobowo, a tak rozmawiam sobie z Julcia
Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie w 100% masz racje
Jakies 20 lat temu mialam suczke i nazywala sie Sonia kilka lat temu uslyszalam na ulicy ze ktos tak na mala dziewczynke wolal
no ale moj piesek mial imie po kwiaciarni osiedlowej hihi i to bylo dawnoCassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cassie wrote:aaaga wiesz wiele imion mozna przekrecic, ja mam na imie Iwona wolali na mnie Iwka - z czym sie kojarzy Iwka? Dziwka... np.
Kajtek - srajtek, Agata - dupa konty zamiata i tak bym Ci mogla wymieniac.
Jak komus cos sie nie podoba to zawsze znajdzie jakies 'zdrobnienie'.
Pomijam fakt nazywania przez ludzi zwierzat ludzkimi imionami bo to mnie drazni jak... ach... szkoda slow...
Griszanka - Maxim - moja mama
pracowala w sklepie o takiej nazwie - sklep monopolowy
Dokładnie tak jak mówisz. Mnie bardzo podoba się Pola ale Adamowi Nie I juz Wiec Wymysla Pola prosto Z pola. Podoba mi się tez Nina ale nie może być bo będzie wyglądać jak Nina Tierentiew. Ten jak juz jest uprzedzony do czegoś to nie przegadasz. A moja, mama pierwsza od zabobonow w naszej rodzinie mnie zaskoczyła. Jak jej powiedziałam ze kupiłam piękne ciuszki to zrobiła mi wykład ze nie powinnam jeszcze. A dziś zadzwoniła i mowi:wiesz co kupiłam naszemu dzidziusiowi? Śliczny kocyk! I rozpływa się godzinę nad uroda kocyka;) na szczęście dostosowana się do wytycznych w sprawie koloru rzeczy dla dziecka i nie kupiła różowego; ) eh te mamy....Cassie, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki:-)
Kiepsko u mnie z czasem ostatnio. Prowadze 2 projekty I czasu coraz mniej... wczoraj bylismy auto dla mnie ogladac bo chce zmienic te ktore mam na wieksze I wkoncu wybralam. W nastepnym tygodniu jade odebrac.
Widzialam, ze imiona wybieracie. U nas juz od dawna wybrane. Jesli bedzie coreczka to bedzie Roxane a jak chlopiec to Olivier lub Nicolas. Na przyjaciol I rodzine lepiej nie patrzec bo wszystkim nie da sie dogodzic. Napewno tylko przy wyborze kiedowqc sie tez dobrem dziecka, zeby imie nie bylo osmieszajace jak np. Mercedes. Kiedy czytalam, ze dziewczyna skonczywszy 18 lat, poprosila w sadzie o zmiane imienia bo twierdzila, ze jest ono krzywdzace. I sedzia sie zgodzil:-)Cassie, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
O tak! popieram z tym, że głupota nazywac zwierzęta ludzkimi imionami
Dla dziewczynki oprócz Liliany podobała mi się Kaja - ciocia męża miała takiego psa i już nie mogło byc
Ja dla synka problemu nie miałam w ogóle... od zawsze podobały mi się dwa męskie imiona, nawet chciałam miec bliźniakow kiedyś: Bartuś i Tomuś, z okazji, że trafił mi się mąż Bartek to zostało TomekMąż nie miał za wiele do gadania
-
Cassie wrote:My szukamy imion zagranicznych ze wzgledu na obywatelstwo i miejsce zamieszkania. Imion sa miliony... tylko jak dla mnie wszystkie beznadziejne...