SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Chyba mam angine:(
Wczoraj pojechałam na nocną izbę, bo temperatura wzrosła do 38 stopni.
Mam brać paracetamol 1x3, Uniben 3x1, roztwór wody morskiej 3x1 i probiotyk 1-2xdziennie...
Dzisiaj mimo brania lekarstw dalej 38 i mam zgłosić się na 14 do lekarza rodzinnego. Mam nadzieję, że obędzie się bez antybiotyku. Na 16 mam też ginekologa.
Wczoraj bardzo się przestraszyłam, bo nie czułam ruchów, ale przed samym gabinetem bobo kopnęło 3 razy i od razu czułam się lepiej. Pierwszy raz tak mocno:)
W nocy gdy kaszlnęłam pociekła krew z nosa, że musiałam jeszcze pościel zmieniać. Też Wam czasami leci? U mnie ostatnio coraz częściej.
Niecierpliwa- też mój brzuch jest bardzo malutki, a wręcz niewidoczny. Chyba w sobotę wstawiłam tu zdjęcie a brzuch od 2 dni przez to choróbstwo mam wrażenie, że jest jeszcze mniejszy... Ale skoro maleństwo dobrze rośnie to nie ma powodu do niepokoju. Ale też już bym chciała, aby chodź troszkę się zaokrąglił.
Miłego dnia. Trzymajcie kciuki:)małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ogórkowa nastawiona, biorę sie za mielenie kapusty na łązanki, bedzie obiad na 2 dni, dobrze ze zostało troche miesa z wczoraj bo mój mąż by nie przezyl 2 dni łazanek, wiec dzisaij dostanie schabik i ziemniaczki:)
a pozniej biore sie za porzadki w szafie, musze wyrzucic wszystko w czym nie chodziłam przed ciąża, nie bedzie sentymentów, a nie ukrywam ze niektore ciuchy z tego powodu trzymałammałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Witam się z pięknym słoneczkiem za oknem...
Wczoraj byłam na warsztatach i bardzo mi się podobało. Poszłam tam głównie po to, żeby po 1. wyjść z domu, a po 2. jak zobaczyłam, że w programie jest bank komórek macierzystych, to w ogóle się nie zastanawiałam.
Co prawda nie zostaliśmy do końca, bo bez obiadu nie dało się wysiedzieć. Jedyne co mi się nie podobało, to dosłowna reklama omega med, straszna komercja, chciałam faceta zapytać co z kobietami, które mają choroby tarczycy, ale sobie odpuściłam, bo i tak pewnie nie znałby odpowiedzi... Fakt i babeczka z banku kom. macierzystych i palmersa puściły filmik i tyle, ale i tak było w miarę spoko. Używam palmersa, więc w ogóle nie podchodziłam do stoiska.
Po warsztatach pojechaliśmy na kebaba do Galerii, dostaliśmy z sosem mieszanym - muszę Wam powiedzieć, że ten ostry był chyba z chilli, bo dosłownie wykręcało... ale było pysznie... Pierwszy raz w życiu jadłam takiego kebaba. Nigdy nie trafiłam na taką ilość mięcha !!!
W nocy tak jak niecierpliwa - miałam okropne koszmary, śniła mi się cała moja rodzina, matka mnie odwoziła na dworzec, a wyrzuciła mnie gdzieś w jakichś blokowiskach, ludzie mnie gonili, jacyś zboczeńcy chcieli mnie zabić, no i tak biegałam po dzielnicach Gdańska z wielkim brzuchem...
Myślę, że to przez pepsi, bo wypiłam wieczorem trzy łyki...
a nad ranem złapał mnie skurcz łydki i teraz siedzę i umieram z bólu...
M. zrobił mi półki w szafie i ciuszki już mam poukładane. W większości mam rozmiar 62/68, ale jeszcze teściowa ma full ciuszków i to co nakupowała ostatnio...
niecierpliwa, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny,
ja też wczoraj byłam na warsztatach BM. Idąc na nie pomyślałam sobie... 3 godziny, pewnie zgłodnieje, ale trudno jakoś dam radę, nie będę przecież brać kanapki, bo jak ja tam jedna z kanapka będę wyglądać...a na miejscu się okazało, że w przerwie chyba połowa ciężarnych wyciągnęła kanapkę albo jakąś przekąskę
Podobało mi się o bezpieczeństwie malucha, fajnie z humorem facet prowadził.
mamasia, też się zastanawiałam, czy kogoś poznam (ale wiedziałam, że to raczej niemożliwe, bo nicków na czołach nie mamy wypisanych). Wyglądana to,że stałyśmy nawet obok siebie chwilkę, skoro wygrałaś poduszkę, bo ja wygrałam klin pod materacyk
małaMyszka, mamasia, futuremama, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Maniuś wiem o czym mówisz ja też schizuję, że nie czuję maluszka. niby wiem, że do 22 tyg to normalne, ale mimo wszystko się irracjonalnie niepokoję. dobrze, że jutro wizyta u lekarz to się uspokoję. A i na dodatek brzuch mam niedużo większy niż przed ciążą, więc w ogóle mnie to dobija
Hermiona też nie do końca do mnie dociera, że nie dość, że ciąża to jeszcze już taki duży człowiek!
u mnie piękna pogoda aż nastraja do działania, wiec porządki w domciu i popołudniu praca. dobrze, że mam zajęty cały dzień, bo nie będę myśleć o wizycie i wymyślać problemówmałaMyszka, Maniuś, Hermiona lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-z-usztywnieniem-promocja-i5165215393.html
Na poprawe humoru wybralam rozek dla Maluszka i literki z imieniem, ktore przykleje do lozeczka na dolnej szufladzie
http://allegro.pl/litery-literki-3d-dla-dzieci-imie-dziecka-15cm-i5127141842.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 11:20
0na88, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamuśki
Ja mam dziś wizytę o 15.30 i już nie mogę się doczekać! Martwi mnie, że nadal nie czuję ruchów dziecka, a to początek 19 tygodnia.
Mam też już wyniki badań, które robiłam w celu rozszyfrowania tej mojej anemii. No i generalnie wychodzi na to, że nie jest źle. Tak, jak podejrzewaliśmy nie jest to anemia z niedoborów (nie ma niedoborów żelaza, vit. B12, czy kwasu foliowego), ani nie jest to anemia hemolityczna (bilirubina w normie). Podejrzewamy anemię z powodu przewlekłej utraty krwi, teraz trzeba znaleźć źródło. Mogą to być chroniczne krwawienia z układu pokarmowego, nosa, hemoroidów, z nerek itd. Przedyskutuję to z moją gin i zobaczymy, co powie.
Retikulocyty RET% 29,7 ‰ (5 - 20) H
Witamina B12 596,4 pg/ml (191,00 - 663,00) N
Kwas foliowy 29,2 ng/ml (4,6 - 18,7) H
Bilirubina wolna 0,51 mg/dl (0,00 - 1,10) N
Bilirubina związana 0,20 mg/dl (0,00 - 0,30) N
Bilirubina całkowita 0,71 mg/dl (0,00 - 0,90) N
Żelazo 144 µg/dl (37,0 - 145,0) N
Ferrytyna 76,90 µg/l (13 - 150) N0na88, mamasia, sylwucha89, małaMyszka, magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Karolina gratuluje udanej wizyty.
U mnie ciąg dalszy dentysty, już mam dośc...
Jestem trochę przestraszona bo tak jak Wam mówiłam w niedziele rano poczułam pierwsze ruchy i były bardzo regularne do wczoraj...cisza, dzisiaj teżbardzo się martwię co się dzieję. Wizyta dopiero za niecałe 2 tygodnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
amysia wrote:cześć dziewczyny,
ja też wczoraj byłam na warsztatach BM. Idąc na nie pomyślałam sobie... 3 godziny, pewnie zgłodnieje, ale trudno jakoś dam radę, nie będę przecież brać kanapki, bo jak ja tam jedna z kanapka będę wyglądać...a na miejscu się okazało, że w przerwie chyba połowa ciężarnych wyciągnęła kanapkę albo jakąś przekąskę
Podobało mi się o bezpieczeństwie malucha, fajnie z humorem facet prowadził.
mamasia, też się zastanawiałam, czy kogoś poznam (ale wiedziałam, że to raczej niemożliwe, bo nicków na czołach nie mamy wypisanych). Wyglądana to,że stałyśmy nawet obok siebie chwilkę, skoro wygrałaś poduszkę, bo ja wygrałam klin pod materacyk
ale jaja, no to faktyczniegratulacje
szkoda, że nie wiedziałyśmy, że my to my
przed majowymi warsztatami fajnie byłoby się jakoś rozpoznać
amysia, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa wrote:http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-z-usztywnieniem-promocja-i5165215393.html
Na poprawe humoru wybralam rozek dla Maluszka i literki z imieniem, ktore przykleje do lozeczka na dolnej szufladzie
http://allegro.pl/litery-literki-3d-dla-dzieci-imie-dziecka-15cm-i5127141842.html
Widzę, że kupujesz rożek z usztywnieniem. Ja się zastanawiam właśnie, czy kupić z czy bez usztywnienia. Słyszałam różne opinie - jedne ze to usztywnienie jest do kitu, przeszkadza itd. Drugie - że super.
Macie zdanie na ten temat?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Dzień dobry,
Jestem trochę przestraszona bo tak jak Wam mówiłam w niedziele rano poczułam pierwsze ruchy i były bardzo regularne do wczoraj...cisza, dzisiaj teżbardzo się martwię co się dzieję. Wizyta dopiero za niecałe 2 tygodnie.
Ja jak nie czuje to ponaciskam mocniej brzuch i zawsze dostaje wtedy odzewMoze tak sprobuj poruszyc maluszka
małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Widzę, że kupujesz rożek z usztywnieniem. Ja się zastanawiam właśnie, czy kupić z czy bez usztywnienia. Słyszałam różne opinie - jedne ze to usztywnienie jest do kitu, przeszkadza itd. Drugie - że super.
Macie zdanie na ten temat?
Dzis ogladalam w sklepie bez usztywnienia i jest dla mnie za miekki, jak kawalek materialu grubszy, dla mnie rozek powinien byc troszke sztywniejszylys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
euforia wrote:Dzień dobry,
Euforia , ja malucha tez czułam regularnie do 11 marca a tu bęc i do wczoraj nic nie czułam czyli rowniutki tydzień . Bez paniki maja jeszce duzo miejsca.małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Euforia , ja malucha tez czułam regularnie do 11 marca a tu bęc i do wczoraj nic nie czułam czyli rowniutki tydzień . Bez paniki maja jeszce duzo miejsca.
Edit:
tylko ze ja jestem mieszanka : łożyska na przedniej ścianie , tyłozgięcia macicy i przed ciążowymi ponad programowymi kilogramami.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny