X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Paula z tym siedzeniem niestety masakra, niestety po 8h siedzenia w pracy i siedzenie tam to dramat, ale jestem zadowolona że poszłam.
    W ogóle dziwne to było że tyle kobiet w ciąży :D Może dziwne to złe słowo, ale pierwszy raz byłam w takim miejscu. Co brzuszek to inny kształt :D
    Jak ja przejrzałam tylko gazetę "będę mamą" tak mój mąż zaczął przeglądać wszystko :D I po kilkudniowej amnezji przypomniało mu się, że chociaż wciąz nie czuje to jednak w moim brzuszku jest nasze dziecko.
    No właśnie... dziecko. W pracy mu koledzy nagadali, że ktoś miał mieć syna a urodziła sie córka i mój mocno "wierzacy w syna" mąż stwierdził, że nie wiadomo jaka płeć będzie :D

0na88, Cassie, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0287a9c52a0.jpg

Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka :) Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz podziwiam ze cos tam widzisz :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka :) Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?
    Tak to dupka:-) mam calosciowe z badan prenatalnych i moje profilowe jest z 13 tygodnia, tam eidac ta wypustke;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:19

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko, też mi sie wydaje ze to dziewczynka :) U chłopczyka od razu widac ze cos tam jest :)

https://www.google.pl/search?q=usg+18+tydzień+płeć&client=opera&hs=rCq&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3DAJVZvvG9PPaNvrgdgN&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=usg+p%C5%82e%C4%87&imgdii=_&imgrc=Fg8_hb4VAOeWeM%253A%3BSCMttNEVPeSIZM%3Bhttp%253A%252F%252Fs.babyonline.pl%252Fi%252Fusg-w-ciy-zdjcie-z-usg-zdjcie-podu-mieszne-zdjcie-z-usg-w-ciy-pe-dziecka-na-usg-GALLERY_MAIN-28048.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbabyonline.pl%252Fsmieszne-zdjecia-z-usg-w-ciazy-top-10-min-i-gestow-dzieci-na-usg-w-ciazy%252Crozwoj-plodu-galeria%252C3078%252Cr3p5.html%3B541%3B415

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    http://allegro.pl/dwukolorowy-plaszcz-narzutka-pianka-kolory-pastele-i5151837795.html a takiego typu narzutke kupiłam sobie w tamtym miesiacu, czarna z szarym,tylko ciut krótsza, mysle z eposluzy mi i teraz i na jesien juz po ciazy:)

Mam taki sam jak wysłałaś z allegro tylko że w kobaltowym kolorze z szarymi mankietami :) super jest :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my sie witamy w ten piekny sloneczny poranek :)
    Karolina od kiedy czujesz ruchy?bo ja juz pomalu zchizuje :/ ale wierze w to ze wszystko jest ok <3
    Pozdrawiamy i zyczymy milego dnia sisters :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Co za pierdoly snily'mi sie cala noc, masakra ktos mnie gonil, ja uciekalam, szukalam kryjowki :/ Od rana wpadlam w wir i ogladam meble, lozeczka, rozki, posciele, jednym slowem wybieram wyprawke.
    Strasznie martwi mnie moj brzuch, juz prawie polowa ciazy, a on ledwo odstaje i jak dla mnie w porownaniu z waszymi jest malutki :(

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciuchów ciążowych to kupiłam ostatnio na bazarze jeansy. Rozmiar spory bo XL ale faktycznie murzynek miał rację że "pany bziuch rośnie, cieba kupic duzie spodnie", mają fajny patent z tą gumeczką na guziczek także teraz wyciągnęłam ją jak mogłam, siedzą na tyłku i nie spadają a z dodatkowymi kg będę tylko przesuwać guziczki. Wg mnie są lepszej jakości niż te co miałam z H&M które pękły na tyłku mimo że z niego spadały. Te bazarowe kosztowały połowę mniej bo 75zł fajny jeans a bawełna na brzuszek zdecydowanie lepszej jakości niż h&mowe.
    Nawet nie wiedziałam że takie mają i spytałam z ciekawości a tu proszę :)

Dokładnie takie:
    http://xxl.net.pl/p/2014/09/ciazowe-spodnie-damskie-jeansy-rurki-gumka-y-9-xxl-4572364538.jpg
    gumka z guziczkiem jest na wysokości bioderek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:25

0na88, mamasia, KasiaeN., gianna88, Maniuś, Migotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej!:)
    A ja czekam już druga godzinę na ostatnie pobranie na obciążenie glukoza. Po waszych przygodach się stresowałam ale dałam rade:) tylko jestem okropnie głodna. Ale 10 15 ostatni raz i do domu:)
    Miłego dnia!

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Wstalam z bolem glowy :(
    Oczywiscie wypicie tego koktajlu o 22 niebylo dobrym pomyslem... po 10tym wyjsciu z lozka do wc przestalam liczyc... jestem tak niewyspana ze szok a jeszcze na 5ta mialam ustawiony budzik zeby podac dziecku antybiotyk.
    Nie musze mowic jak wygladam...

Pogoda cudowna!
    Milego dnia

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:

"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ja już po wizycie w lab, bo trzeba było oddać siuśki i krew na badanie by były na jutro. Ciekawe jak u mnie wyglądają wyniki, bo też zawsze miałam niską hemoglobinę :/ oby jutro dziecię zechciało pokazać krocze :P

W kwestii warsztatów BM to jestem zadowolona, ale jak dziewczyny pisały wróciłam mocno zmęczona. Nawet mąż się dziś rano mnie pytał, co tak dziwnie sapałam przez sen jak nigdy, a ja mu na to, że pewnie ze zmęczenia, bo na warsztaty też szłam na pieszo, a kilka km jest ode mnie do rynku i tyle godzin na tyłku :) Ciekawa byłam czy poznam którąś z forumek, ale chyba było zbyt dużo Brzuchatek i zresztą nie wszystkim się przyglądałam :) Aaa... na koniec w losowaniu wygrałam poduszkę fikuszkę i mąż jak mnie zobaczył z tymi tobołkami wszystkimi to aż się za głowę złapał, ale się opłacało :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sloneczny poranek :)
    Niecierpliwa, nie zawracaj sobie glowy wielkoscia brzucha. Kuzynka w 7 miesiacu oswiadczyla wszystkim, ze spodziewa sie dziecka. Myslelismy, ze to poczatek, a jak powiedziala, ze to tak zaawansowany etap, ciazko bylo w to uwierzyc - no way. Brzucha nie miala wcale, wygladala jakby ja wzdelo ;) Wybrzuszylo ja nieco w 8 miesiacu. Na porodowce miala mniejszy brzuch niz niejedna z nas. Smialismy sie, ze w ciazy przytyla z rozmiaru xs do s ;) Mlody urodzil sie zdrowy i wazyl prawie 3kg. Nie ma reguly, a wielkoscia brzucha nie ma sie co sugerowac.
    ...
    Magda Sz, tez mam spodnie z takim bajerem z gumka i guzikiem po obu stronach brzucha. Potwierdzam rewelacja - na tylku sie trzymaja, a mimo wszystko tu i tam sa luzne :)
    ...
    Ja na warsztaty zapisalam sie tylko na MTJ, na maj. Jak ja tam wysiedze cale trzy godziny z takim brzuchem, jak wy piszecie, ze to teraz takie bardzo meczace :p

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/312f03854aee.jpg o takie zaznaczył dr tą wypustkę

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkościa brzucha nie ma sie co przejmować;)

dziewczyny Wy tez tak macie ze chrapiecie teraz w nocy? moj maż sie smieje ze spi teraz ze starym chłopem bo chrapie w nocy, nos czysty, nie mam kataru, wczesniej mi sie to nie zdażało

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dowiedziałam się, że jeden kolega z pracy zachorował (tzn. chorował już wcześniej, ale jest poważniejszy ciąg dalszy) i nie wróci w tym tygodniu i w ogóle nie będzie go do końca marca, a wspomniał, że nie wie, czy będzie zdolny do pracy nawet do czerwca :/
    Jednych zajęć w tym tygodniu nie ma kto poprowadzić, bo 2 osoby (w tym ja) jadą na konferencję, a dwie pozostałe (w tym szef) chorują. Boję się, że znowu będzie jak w tamtym semestrze i że będę miała tyle zastępstw, że się nie pozbieram... Wiem, że nadgodziny i kasa się przyda, ale miało być tak pięknie! Zajęcia raz w tygodniu miały być, a poza tym naukowa praca, którą mogę robić w domu. A tu okazuje się, że większość weekendów mam rozesraną przez zajęcia z zaocznymi niewdzięcznikami, plus raz w miesiącu cały weekend mojej szkoły podyplomowej, a w tygodniu te wszystkie gówniane zastępstwa. Kur*a, wszyscy chorują, a ja w tej ciąży jestem - i dobrze - jakimś okazem zdrowia. Lubię być okazem zdrowia, ale jako bonus dostaję drugie tyle obowiązków :/
    A najwięcej zajęć będę miała w II połowie maja i I połowie czerwca, jak już będę porządnie ociężała. No nic, lepsze to niż zwolnienie i komplikacje ciążowe.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia gratulację poduchy to chyba najlepsza nagroda :)
    Do mnie tym razem los się nie uśmiechnął, ale szczerze byłam tak zmęczona, że już stałam tam bo stałam jakby wylosowali to spoko a jak nie to też bez żalu uciekłam do samochodu :D

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    czesc dziewczyny :)

Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:

"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"

No szkdoa ze to sie u mnie nie wyswietlilo...

Wielkoscia brzucha sie nie sugerujcie.
    W pierwszej ciazy w 5tym miesiacu bylam plaska jak deska do prasowania... pod koniec 5tego mnie tak wybrzuszylo z dnia na dzien ze wszyscy wielkie oczy otwierali ;

małaMyszka, niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja brzuchatki wczoraj znow poczulam mała i odetchnełam z ulga bo ostatnio ja czulam przed połowkowym czyli 11 marca a tak była cisza... wczoraj znow dała znac delikatnymi kopniaki czyli sie pewnie przekreciła :) w chwili kopniecia maz miał przystawione ucho do brzucha jednak nic nie poczuł tylko słyszał bąbelki - jeszcze musi poczekac :)
    ja z kolei od rana chodze zgarbiona bo tak mnie lędźwie i kosć ogonowa boli ze miejsca nie moge sobie znaleść ...od rana na dywanie wywijałam kocie grzbiety , a w pracy w pół siedze i wpół leże przy biurku bo to jedyna pozycja w której nic nie czuje.

Nastroj mimo wszystko mam wiosenny - zarzuciłam juz kurtke wiosenna, bo w zapiętej kurtce zimowej czułam sie jak pingwin... :)
    milego dnia !

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ