X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Paula z tym siedzeniem niestety masakra, niestety po 8h siedzenia w pracy i siedzenie tam to dramat, ale jestem zadowolona że poszłam.
    W ogóle dziwne to było że tyle kobiet w ciąży :D Może dziwne to złe słowo, ale pierwszy raz byłam w takim miejscu. Co brzuszek to inny kształt :D
    Jak ja przejrzałam tylko gazetę "będę mamą" tak mój mąż zaczął przeglądać wszystko :D I po kilkudniowej amnezji przypomniało mu się, że chociaż wciąz nie czuje to jednak w moim brzuszku jest nasze dziecko.
    No właśnie... dziecko. W pracy mu koledzy nagadali, że ktoś miał mieć syna a urodziła sie córka i mój mocno "wierzacy w syna" mąż stwierdził, że nie wiadomo jaka płeć będzie :D

0na88, Cassie, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0287a9c52a0.jpg

Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka :) Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz podziwiam ze cos tam widzisz :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka :) Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?
    Tak to dupka:-) mam calosciowe z badan prenatalnych i moje profilowe jest z 13 tygodnia, tam eidac ta wypustke;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:19

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybko, też mi sie wydaje ze to dziewczynka :) U chłopczyka od razu widac ze cos tam jest :)

https://www.google.pl/search?q=usg+18+tydzień+płeć&client=opera&hs=rCq&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3DAJVZvvG9PPaNvrgdgN&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=usg+p%C5%82e%C4%87&imgdii=_&imgrc=Fg8_hb4VAOeWeM%253A%3BSCMttNEVPeSIZM%3Bhttp%253A%252F%252Fs.babyonline.pl%252Fi%252Fusg-w-ciy-zdjcie-z-usg-zdjcie-podu-mieszne-zdjcie-z-usg-w-ciy-pe-dziecka-na-usg-GALLERY_MAIN-28048.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbabyonline.pl%252Fsmieszne-zdjecia-z-usg-w-ciazy-top-10-min-i-gestow-dzieci-na-usg-w-ciazy%252Crozwoj-plodu-galeria%252C3078%252Cr3p5.html%3B541%3B415

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    http://allegro.pl/dwukolorowy-plaszcz-narzutka-pianka-kolory-pastele-i5151837795.html a takiego typu narzutke kupiłam sobie w tamtym miesiacu, czarna z szarym,tylko ciut krótsza, mysle z eposluzy mi i teraz i na jesien juz po ciazy:)

Mam taki sam jak wysłałaś z allegro tylko że w kobaltowym kolorze z szarymi mankietami :) super jest :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my sie witamy w ten piekny sloneczny poranek :)
    Karolina od kiedy czujesz ruchy?bo ja juz pomalu zchizuje :/ ale wierze w to ze wszystko jest ok <3
    Pozdrawiamy i zyczymy milego dnia sisters :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Co za pierdoly snily'mi sie cala noc, masakra ktos mnie gonil, ja uciekalam, szukalam kryjowki :/ Od rana wpadlam w wir i ogladam meble, lozeczka, rozki, posciele, jednym slowem wybieram wyprawke.
    Strasznie martwi mnie moj brzuch, juz prawie polowa ciazy, a on ledwo odstaje i jak dla mnie w porownaniu z waszymi jest malutki :(

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciuchów ciążowych to kupiłam ostatnio na bazarze jeansy. Rozmiar spory bo XL ale faktycznie murzynek miał rację że "pany bziuch rośnie, cieba kupic duzie spodnie", mają fajny patent z tą gumeczką na guziczek także teraz wyciągnęłam ją jak mogłam, siedzą na tyłku i nie spadają a z dodatkowymi kg będę tylko przesuwać guziczki. Wg mnie są lepszej jakości niż te co miałam z H&M które pękły na tyłku mimo że z niego spadały. Te bazarowe kosztowały połowę mniej bo 75zł fajny jeans a bawełna na brzuszek zdecydowanie lepszej jakości niż h&mowe.
    Nawet nie wiedziałam że takie mają i spytałam z ciekawości a tu proszę :)

Dokładnie takie:
    http://xxl.net.pl/p/2014/09/ciazowe-spodnie-damskie-jeansy-rurki-gumka-y-9-xxl-4572364538.jpg
    gumka z guziczkiem jest na wysokości bioderek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:25

0na88, mamasia, KasiaeN., gianna88, Maniuś, Migotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej!:)
    A ja czekam już druga godzinę na ostatnie pobranie na obciążenie glukoza. Po waszych przygodach się stresowałam ale dałam rade:) tylko jestem okropnie głodna. Ale 10 15 ostatni raz i do domu:)
    Miłego dnia!

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Wstalam z bolem glowy :(
    Oczywiscie wypicie tego koktajlu o 22 niebylo dobrym pomyslem... po 10tym wyjsciu z lozka do wc przestalam liczyc... jestem tak niewyspana ze szok a jeszcze na 5ta mialam ustawiony budzik zeby podac dziecku antybiotyk.
    Nie musze mowic jak wygladam...

Pogoda cudowna!
    Milego dnia

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:

"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Ja już po wizycie w lab, bo trzeba było oddać siuśki i krew na badanie by były na jutro. Ciekawe jak u mnie wyglądają wyniki, bo też zawsze miałam niską hemoglobinę :/ oby jutro dziecię zechciało pokazać krocze :P

W kwestii warsztatów BM to jestem zadowolona, ale jak dziewczyny pisały wróciłam mocno zmęczona. Nawet mąż się dziś rano mnie pytał, co tak dziwnie sapałam przez sen jak nigdy, a ja mu na to, że pewnie ze zmęczenia, bo na warsztaty też szłam na pieszo, a kilka km jest ode mnie do rynku i tyle godzin na tyłku :) Ciekawa byłam czy poznam którąś z forumek, ale chyba było zbyt dużo Brzuchatek i zresztą nie wszystkim się przyglądałam :) Aaa... na koniec w losowaniu wygrałam poduszkę fikuszkę i mąż jak mnie zobaczył z tymi tobołkami wszystkimi to aż się za głowę złapał, ale się opłacało :)

małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sloneczny poranek :)
    Niecierpliwa, nie zawracaj sobie glowy wielkoscia brzucha. Kuzynka w 7 miesiacu oswiadczyla wszystkim, ze spodziewa sie dziecka. Myslelismy, ze to poczatek, a jak powiedziala, ze to tak zaawansowany etap, ciazko bylo w to uwierzyc - no way. Brzucha nie miala wcale, wygladala jakby ja wzdelo ;) Wybrzuszylo ja nieco w 8 miesiacu. Na porodowce miala mniejszy brzuch niz niejedna z nas. Smialismy sie, ze w ciazy przytyla z rozmiaru xs do s ;) Mlody urodzil sie zdrowy i wazyl prawie 3kg. Nie ma reguly, a wielkoscia brzucha nie ma sie co sugerowac.
    ...
    Magda Sz, tez mam spodnie z takim bajerem z gumka i guzikiem po obu stronach brzucha. Potwierdzam rewelacja - na tylku sie trzymaja, a mimo wszystko tu i tam sa luzne :)
    ...
    Ja na warsztaty zapisalam sie tylko na MTJ, na maj. Jak ja tam wysiedze cale trzy godziny z takim brzuchem, jak wy piszecie, ze to teraz takie bardzo meczace :p

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/312f03854aee.jpg o takie zaznaczył dr tą wypustkę

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkościa brzucha nie ma sie co przejmować;)

dziewczyny Wy tez tak macie ze chrapiecie teraz w nocy? moj maż sie smieje ze spi teraz ze starym chłopem bo chrapie w nocy, nos czysty, nie mam kataru, wczesniej mi sie to nie zdażało

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dowiedziałam się, że jeden kolega z pracy zachorował (tzn. chorował już wcześniej, ale jest poważniejszy ciąg dalszy) i nie wróci w tym tygodniu i w ogóle nie będzie go do końca marca, a wspomniał, że nie wie, czy będzie zdolny do pracy nawet do czerwca :/
    Jednych zajęć w tym tygodniu nie ma kto poprowadzić, bo 2 osoby (w tym ja) jadą na konferencję, a dwie pozostałe (w tym szef) chorują. Boję się, że znowu będzie jak w tamtym semestrze i że będę miała tyle zastępstw, że się nie pozbieram... Wiem, że nadgodziny i kasa się przyda, ale miało być tak pięknie! Zajęcia raz w tygodniu miały być, a poza tym naukowa praca, którą mogę robić w domu. A tu okazuje się, że większość weekendów mam rozesraną przez zajęcia z zaocznymi niewdzięcznikami, plus raz w miesiącu cały weekend mojej szkoły podyplomowej, a w tygodniu te wszystkie gówniane zastępstwa. Kur*a, wszyscy chorują, a ja w tej ciąży jestem - i dobrze - jakimś okazem zdrowia. Lubię być okazem zdrowia, ale jako bonus dostaję drugie tyle obowiązków :/
    A najwięcej zajęć będę miała w II połowie maja i I połowie czerwca, jak już będę porządnie ociężała. No nic, lepsze to niż zwolnienie i komplikacje ciążowe.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia gratulację poduchy to chyba najlepsza nagroda :)
    Do mnie tym razem los się nie uśmiechnął, ale szczerze byłam tak zmęczona, że już stałam tam bo stałam jakby wylosowali to spoko a jak nie to też bez żalu uciekłam do samochodu :D

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    czesc dziewczyny :)

Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:

"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"

No szkdoa ze to sie u mnie nie wyswietlilo...

Wielkoscia brzucha sie nie sugerujcie.
    W pierwszej ciazy w 5tym miesiacu bylam plaska jak deska do prasowania... pod koniec 5tego mnie tak wybrzuszylo z dnia na dzien ze wszyscy wielkie oczy otwierali ;

małaMyszka, niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja brzuchatki wczoraj znow poczulam mała i odetchnełam z ulga bo ostatnio ja czulam przed połowkowym czyli 11 marca a tak była cisza... wczoraj znow dała znac delikatnymi kopniaki czyli sie pewnie przekreciła :) w chwili kopniecia maz miał przystawione ucho do brzucha jednak nic nie poczuł tylko słyszał bąbelki - jeszcze musi poczekac :)
    ja z kolei od rana chodze zgarbiona bo tak mnie lędźwie i kosć ogonowa boli ze miejsca nie moge sobie znaleść ...od rana na dywanie wywijałam kocie grzbiety , a w pracy w pół siedze i wpół leże przy biurku bo to jedyna pozycja w której nic nie czuje.

Nastroj mimo wszystko mam wiosenny - zarzuciłam juz kurtke wiosenna, bo w zapiętej kurtce zimowej czułam sie jak pingwin... :)
    milego dnia !

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ