SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Paula z tym siedzeniem niestety masakra, niestety po 8h siedzenia w pracy i siedzenie tam to dramat, ale jestem zadowolona że poszłam.
W ogóle dziwne to było że tyle kobiet w ciążyMoże dziwne to złe słowo, ale pierwszy raz byłam w takim miejscu. Co brzuszek to inny kształt
Jak ja przejrzałam tylko gazetę "będę mamą" tak mój mąż zaczął przeglądać wszystkoI po kilkudniowej amnezji przypomniało mu się, że chociaż wciąz nie czuje to jednak w moim brzuszku jest nasze dziecko.
No właśnie... dziecko. W pracy mu koledzy nagadali, że ktoś miał mieć syna a urodziła sie córka i mój mocno "wierzacy w syna" mąż stwierdził, że nie wiadomo jaka płeć będzie0na88, Cassie, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka
Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:19
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Rybko, też mi sie wydaje ze to dziewczynka
U chłopczyka od razu widac ze cos tam jest
https://www.google.pl/search?q=usg+18+tydzień+płeć&client=opera&hs=rCq&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3DAJVZvvG9PPaNvrgdgN&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=usg+p%C5%82e%C4%87&imgdii=_&imgrc=Fg8_hb4VAOeWeM%253A%3BSCMttNEVPeSIZM%3Bhttp%253A%252F%252Fs.babyonline.pl%252Fi%252Fusg-w-ciy-zdjcie-z-usg-zdjcie-podu-mieszne-zdjcie-z-usg-w-ciy-pe-dziecka-na-usg-GALLERY_MAIN-28048.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbabyonline.pl%252Fsmieszne-zdjecia-z-usg-w-ciazy-top-10-min-i-gestow-dzieci-na-usg-w-ciazy%252Crozwoj-plodu-galeria%252C3078%252Cr3p5.html%3B541%3B415rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:http://allegro.pl/dwukolorowy-plaszcz-narzutka-pianka-kolory-pastele-i5151837795.html a takiego typu narzutke kupiłam sobie w tamtym miesiacu, czarna z szarym,tylko ciut krótsza, mysle z eposluzy mi i teraz i na jesien juz po ciazy:)
Mam taki sam jak wysłałaś z allegro tylko że w kobaltowym kolorze z szarymi mankietamisuper jest
-
To i my sie witamy w ten piekny sloneczny poranek
Karolina od kiedy czujesz ruchy?bo ja juz pomalu zchizujeale wierze w to ze wszystko jest ok
Pozdrawiamy i zyczymy milego dnia sistersmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Co za pierdoly snily'mi sie cala noc, masakra ktos mnie gonil, ja uciekalam, szukalam kryjowki
Od rana wpadlam w wir i ogladam meble, lozeczka, rozki, posciele, jednym slowem wybieram wyprawke.
Strasznie martwi mnie moj brzuch, juz prawie polowa ciazy, a on ledwo odstaje i jak dla mnie w porownaniu z waszymi jest malutkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Z ciuchów ciążowych to kupiłam ostatnio na bazarze jeansy. Rozmiar spory bo XL ale faktycznie murzynek miał rację że "pany bziuch rośnie, cieba kupic duzie spodnie", mają fajny patent z tą gumeczką na guziczek także teraz wyciągnęłam ją jak mogłam, siedzą na tyłku i nie spadają a z dodatkowymi kg będę tylko przesuwać guziczki. Wg mnie są lepszej jakości niż te co miałam z H&M które pękły na tyłku mimo że z niego spadały. Te bazarowe kosztowały połowę mniej bo 75zł fajny jeans a bawełna na brzuszek zdecydowanie lepszej jakości niż h&mowe.
Nawet nie wiedziałam że takie mają i spytałam z ciekawości a tu proszę
Dokładnie takie:
http://xxl.net.pl/p/2014/09/ciazowe-spodnie-damskie-jeansy-rurki-gumka-y-9-xxl-4572364538.jpg
gumka z guziczkiem jest na wysokości bioderekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:25
0na88, mamasia, KasiaeN., gianna88, Maniuś, Migotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej,hej!
A ja czekam już druga godzinę na ostatnie pobranie na obciążenie glukoza. Po waszych przygodach się stresowałam ale dałam rade:) tylko jestem okropnie głodna. Ale 10 15 ostatni raz i do domu:)
Miłego dnia!0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny.
Wstalam z bolem glowy
Oczywiscie wypicie tego koktajlu o 22 niebylo dobrym pomyslem... po 10tym wyjsciu z lozka do wc przestalam liczyc... jestem tak niewyspana ze szok a jeszcze na 5ta mialam ustawiony budzik zeby podac dziecku antybiotyk.
Nie musze mowic jak wygladam...
Pogoda cudowna!
Milego dniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:
"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Ja już po wizycie w lab, bo trzeba było oddać siuśki i krew na badanie by były na jutro. Ciekawe jak u mnie wyglądają wyniki, bo też zawsze miałam niską hemoglobinęoby jutro dziecię zechciało pokazać krocze
W kwestii warsztatów BM to jestem zadowolona, ale jak dziewczyny pisały wróciłam mocno zmęczona. Nawet mąż się dziś rano mnie pytał, co tak dziwnie sapałam przez sen jak nigdy, a ja mu na to, że pewnie ze zmęczenia, bo na warsztaty też szłam na pieszo, a kilka km jest ode mnie do rynku i tyle godzin na tyłkuCiekawa byłam czy poznam którąś z forumek, ale chyba było zbyt dużo Brzuchatek i zresztą nie wszystkim się przyglądałam
Aaa... na koniec w losowaniu wygrałam poduszkę fikuszkę i mąż jak mnie zobaczył z tymi tobołkami wszystkimi to aż się za głowę złapał, ale się opłacało
małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Witam sie w sloneczny poranek
Niecierpliwa, nie zawracaj sobie glowy wielkoscia brzucha. Kuzynka w 7 miesiacu oswiadczyla wszystkim, ze spodziewa sie dziecka. Myslelismy, ze to poczatek, a jak powiedziala, ze to tak zaawansowany etap, ciazko bylo w to uwierzyc - no way. Brzucha nie miala wcale, wygladala jakby ja wzdeloWybrzuszylo ja nieco w 8 miesiacu. Na porodowce miala mniejszy brzuch niz niejedna z nas. Smialismy sie, ze w ciazy przytyla z rozmiaru xs do s
Mlody urodzil sie zdrowy i wazyl prawie 3kg. Nie ma reguly, a wielkoscia brzucha nie ma sie co sugerowac.
...
Magda Sz, tez mam spodnie z takim bajerem z gumka i guzikiem po obu stronach brzucha. Potwierdzam rewelacja - na tylku sie trzymaja, a mimo wszystko tu i tam sa luzne
...
Ja na warsztaty zapisalam sie tylko na MTJ, na maj. Jak ja tam wysiedze cale trzy godziny z takim brzuchem, jak wy piszecie, ze to teraz takie bardzo meczace :pmałaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Rybka- jeżeli to jest dupka dziecka to dziewczyneczka
Masz jeszcze całościowe zdjęcie malucha?
-
wielkościa brzucha nie ma sie co przejmować
dziewczyny Wy tez tak macie ze chrapiecie teraz w nocy? moj maż sie smieje ze spi teraz ze starym chłopem bo chrapie w nocy, nos czysty, nie mam kataru, wczesniej mi sie to nie zdażałomałaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Wczoraj dowiedziałam się, że jeden kolega z pracy zachorował (tzn. chorował już wcześniej, ale jest poważniejszy ciąg dalszy) i nie wróci w tym tygodniu i w ogóle nie będzie go do końca marca, a wspomniał, że nie wie, czy będzie zdolny do pracy nawet do czerwca
Jednych zajęć w tym tygodniu nie ma kto poprowadzić, bo 2 osoby (w tym ja) jadą na konferencję, a dwie pozostałe (w tym szef) chorują. Boję się, że znowu będzie jak w tamtym semestrze i że będę miała tyle zastępstw, że się nie pozbieram... Wiem, że nadgodziny i kasa się przyda, ale miało być tak pięknie! Zajęcia raz w tygodniu miały być, a poza tym naukowa praca, którą mogę robić w domu. A tu okazuje się, że większość weekendów mam rozesraną przez zajęcia z zaocznymi niewdzięcznikami, plus raz w miesiącu cały weekend mojej szkoły podyplomowej, a w tygodniu te wszystkie gówniane zastępstwa. Kur*a, wszyscy chorują, a ja w tej ciąży jestem - i dobrze - jakimś okazem zdrowia. Lubię być okazem zdrowia, ale jako bonus dostaję drugie tyle obowiązków
A najwięcej zajęć będę miała w II połowie maja i I połowie czerwca, jak już będę porządnie ociężała. No nic, lepsze to niż zwolnienie i komplikacje ciążowe.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia gratulację poduchy to chyba najlepsza nagroda
Do mnie tym razem los się nie uśmiechnął, ale szczerze byłam tak zmęczona, że już stałam tam bo stałam jakby wylosowali to spoko a jak nie to też bez żalu uciekłam do samochodumałaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny0na88 wrote:czesc dziewczyny
Cassie apropo twojego koktajlu , wlasnie wyswiela mi sie porada dnia:
"Nie zapominaj wypijac przynajmniej 2 litrow wody dziennie! Postaraj sie pić więcej w godzinach porannych, a mniej wieczorem. Za dużu płynów przyjętych późno może zaburzyć Twoj spokojny sen zmuszając Cię do częstych,nocnych wizyt w łazience"
No szkdoa ze to sie u mnie nie wyswietlilo...
Wielkoscia brzucha sie nie sugerujcie.
W pierwszej ciazy w 5tym miesiacu bylam plaska jak deska do prasowania... pod koniec 5tego mnie tak wybrzuszylo z dnia na dzien ze wszyscy wielkie oczy otwierali ;
małaMyszka, niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość
-
a ja brzuchatki wczoraj znow poczulam mała i odetchnełam z ulga bo ostatnio ja czulam przed połowkowym czyli 11 marca a tak była cisza... wczoraj znow dała znac delikatnymi kopniaki czyli sie pewnie przekreciła
w chwili kopniecia maz miał przystawione ucho do brzucha jednak nic nie poczuł tylko słyszał bąbelki - jeszcze musi poczekac
ja z kolei od rana chodze zgarbiona bo tak mnie lędźwie i kosć ogonowa boli ze miejsca nie moge sobie znaleść ...od rana na dywanie wywijałam kocie grzbiety , a w pracy w pół siedze i wpół leże przy biurku bo to jedyna pozycja w której nic nie czuje.
Nastroj mimo wszystko mam wiosenny - zarzuciłam juz kurtke wiosenna, bo w zapiętej kurtce zimowej czułam sie jak pingwin...
milego dnia !Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość