X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ile mozna sikac??? Przeciez to jakis obled...

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Jej ile mozna sikac??? Przeciez to jakis obled...

hehe, mam to samo!czasem mam wrażenie, że wysikuję już jakieś rezerwy ;P

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    Byłyśmy na wizycie, gin nie mógł przestać zachwalać że ciąża książkowa. Pytam się o wyniki badań z tymi leukocytami- 14... powiedział że w ciąży norma do 16 i że wiele kobiet ma ok 20 poziom bez żadnej przyczyny, po prostu dla organizmu- ciąża jest jak przeszczep, ciało obce i tak reaguje. Ogólnie stwierdził że bardzo mi się morfologia poprawiła bo dwie ostatnie takie sobie. Cieszę się tfu tfu bo mama zawsze miała anemię, może uda się bez anemii do rozwiązania. Mocz i posiew też bez bakterii.
    Aaa i co ważne mówił że im późniejsza ciąża tym może być więcej wodnistej i mlecznej wydzieliny i póki nie ma grudek, nie piecze itp to nie jest to infekcja.
    Słuchaliśmy też serduszka, ale że to moje dziecko to nakręcone jak mamusia że chwilę z lewej, chwilę z prawej. Już mi stresa narobiła bo ciężko było znaleźć. Ogólnie ruchy które było słychać to tak samo słuchać na stetoskopie, taka ryba :)

Martucha86, rybka1988, Paula_071, Cassie, mamasia, małaMyszka, sylwucha89, lys, Maniuś, KasiaeN., 0na88, gianna88, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć dziewczynki,
    Byłyśmy na wizycie, gin nie mógł przestać zachwalać że ciąża książkowa. Pytam się o wyniki badań z tymi leukocytami- 14... powiedział że w ciąży norma do 16 i że wiele kobiet ma ok 20 poziom bez żadnej przyczyny, po prostu dla organizmu- ciąża jest jak przeszczep, ciało obce i tak reaguje. Ogólnie stwierdził że bardzo mi się morfologia poprawiła bo dwie ostatnie takie sobie. Cieszę się tfu tfu bo mama zawsze miała anemię, może uda się bez anemii do rozwiązania. Mocz i posiew też bez bakterii.
    Aaa i co ważne mówił że im późniejsza ciąża tym może być więcej wodnistej i mlecznej wydzieliny i póki nie ma grudek, nie piecze itp to nie jest to infekcja.
    Słuchaliśmy też serduszka, ale że to moje dziecko to nakręcone jak mamusia że chwilę z lewej, chwilę z prawej. Już mi stresa narobiła bo ciężko było znaleźć. Ogólnie ruchy które było słychać to tak samo słuchać na stetoskopie, taka ryba :)
    Gratuluje udanej wizyty:-) a dopatrzylas sie moze czegos na moim zdjeciu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 21:44

małaMyszka lubi tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    :)

Czekam z niecierpliwoscia na opiepsz albo na pochwale :D
    Przyszły moje/nasze kiecki!!!!!!!

Są zajebiste!!!!!!!!

Owszem nadruk nie jest jakoś super extra ale za taką cenę to nawet jak mi odpadnie po pierwszym praniu to będę zadowolona!!!!

Dziękuję za cynk!!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie :)
    I prosze bardzo:) rozmiarek pasuje?:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co mialam isc spac wpadla szwagierka z corkami i siostra na kawe ;)
    Posiedzialy, nagadaly sie a mi spanie przeszlo ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - ja też kilka razy próbowałam dzwonić do Bociana, prawie straciłam nadzieję, ale udało mi się w końcu koło 16-17, ale nie pamiętam jakiego dnia.

Byłam dzisiaj na Bezpiecznym Maluchu. Generalnie polecam, zwłaszcza tym, które nie mają dzieci. Nie polecam tym, które były wcześniej 8 godzin w pracy, bo te warsztaty to 3,5h siedzenia. Ale boli mnie kręgosłup. Wróciłam do domu ze łzami w oczach taka byłam głodna, śpiąca i z bolącym kręgosłupem. Może jutro napiszę moje szczegółowe wrażenia, bo teraz idę spać.

Gratuluję dobrych wizyt:*

małaMyszka, sylwucha89, amysia, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ciesze sie :)
    I prosze bardzo:) rozmiarek pasuje?:)
    I to jak?!!!!

Jakbym miała cyc o rozmiar większy czyli jakiś h (hehe hehe hehe) to może by był problem... Ale taki jest idealny. Jeszcze trochę miejsca na brzuszek jest.

Kkarolinaaaa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)
    Wypilam przed chwila ponad 0.5 litra koktajlu truskawkowego... obym za czesto nie siusiala ;)

małaMyszka, KasiaeN., niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! A ja sobie nałożyłam bana na forum, bo za dużo tu siedziałam. Postanowiłam nie zaglądać dopóki nie napiszę referatu na piątkową konferencję. Nie napisałam jeszcze, ale już piszę :)

W międzyczasie rośnie mi brzuchol, chodzę w ciążowych spodniach (kupiłam 2 pary w HM), niby ten pas elastyczny trochę luźny, ale i tak dużo wygodniej niż gnieść się w zwykłych gaciach. Ruchów nadal nie czuję :/ Kupiłam też pierwszy ciuch dla dziecka - taki całościowy kostium rozpinany aż do nogi w kształcie misia. Ma nawet kaptur z uszami i maleńki ogonek. Będzie na jesień, mam nadzieję, że nie urośnie za szybko i jeszcze się do niego zmieści jak się zrobi zimniej. Jeszcze chciałam kupić takie zestawy (body, gatki i czapeczka) w zwierzaki, ale były drogie, a siostra jedzie teraz do Berlina i ma sprawdzić, bo tam one były po 2 euraski (u nas ponad 30zł).

Co do sokowirówki, to miałam i najpierw używałam jak szalona, piliśmy tyle soków, że aż zaczął mnie boleć brzuch. Potem znudziło mi się mycie, bo to jednak dużo babrania. Miałam zelmer, nie pamiętam jaki model, taka metalowa. Poza myciem działała spoko. Teraz robię koktajle w blenderze. Moim zdaniem to lepsze, bo mniej mycia i więcej wartości odżywczych, bo całe owoce i warzywa się miksuje, a z sokowirówki to większość się jednak wyrzuca. Kusi mnie jeszcze juicer, czyli taki wyciskacz - widziałam u znajomych i fajne to. I mycia też dużo mniej niż z sokowirówką.

Zajęta jestem, ale przynajmniej wizyta u lekarza już za tydzień, może zrobi mi usg? Czasem nadal trudno mi uwierzyć, że jestem w ciąży. Niby wiem, ale że tam w środku siedzi taki duży już w sumie człowieczek? WOW.

niecierpliwa, małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:)
    piękna pogoda, wstawiłąm pościel do prania, po tym remoncie pokoju cały dom do sprzatania, wszedzie biały pył, więc nie obejdzie sie bez mycia okien i prania firanek

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa oj tak , ja mialam remont lazienki w zeszlym roku a musialam caly dom sprzatac przez kuchnie po szafki w salonie taki pyl byl w calym domu i to cholerstwo jeszcze pare razy mylam bo co posprzatalam to za chwile znow pyl osiadal...oszczedzaj sie z tym sprzataniem .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88, jednorazowo tego nie zrobie, rozłoze sobie na kilka dni:)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZień dobry w gdanku piekne slonce milego dnia
    Ps czy ktoras byla wczoraj w gda na warsztatach Mamo to Ja jak wrazenia bylo cos fajnego

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka piękna pogoda dziś, że spac nie mogę od 6 bo czuję to słońce za roletą, będzie spacerek :)

byłam wczoraj na warsztatach Mamo to Ja, i co? i tak się cieszyłam, że mam duży brzuch a miałam chyba najmniejszy... nawet dziewczyna z terminem na 6 września miała większy :/
    Gdzie ten mój Tomuś się tam chowa to ja nie wiem, niech się zacznie rozpychac bo się doczekac nie mogę :D
    A warsztaty męczące, nie nadaję się na 3,5h siedzenia na krzesełku o takiej porze jeszcze, wróciłam padnięta:) Ale było całkiem nieźle, hustowanie i żywienie niemowląt najciekawsze wg mnie :) A temat profilaktyka rozstępów mnie rozwalił bo laska z Palmersa puściła 15min filmik o ich kosmetykach i tyle, potem można było sobie wycisnac balsam z testerów hehe

miłego dnia Mamuśki :)

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 miesiac :)))

Ruchy bobaska co raz wyrazniejsze :) od przebudzenia juz pare razy poczulam pstryczek :) moje sloneczko kochane wita sie z mama :)

Zaraz zjemn sniadanko i lecimy z mama polatac po galeriach,musze popatrzec ciuchy ciazowe, ponoc w c&a sa? Zajdentam i do h&m,znalazlam tez jaks sklep z odzoeza ciazowa to i tam zajrzymy ;)

Piekna pogoda;)) mie.moge sie doczekac jak w taka pogode bede dumnie spacerowac z Pola/Filipkiem :)

mamasia, KasiaeN., Maniuś, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, oj ja jak wychodze na spacer w taka pogode to juz nie moge sie doczekać kiedy bedę razem z wózeczkiem spacerowac:)

Ja wstałam o 2 na siku i mój synuś chyba myślał ze wstajemy bo buszował w brzuszku jak nie wiem:)

Zamówiłam sobie sukienke na świeta, żeby było sie w co ubrac:D
    Spodnie ciązowe juz idą jeszcze jakas łądna bluzeczke pasowało by kupić zebym jako tako wygladała:D

http://allegro.pl/dwukolorowy-plaszcz-narzutka-pianka-kolory-pastele-i5151837795.html a takiego typu narzutke kupiłam sobie w tamtym miesiacu, czarna z szarym,tylko ciut krótsza, mysle z eposluzy mi i teraz i na jesien juz po ciazy:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch z rana
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5febfcbaf275.jpg

Martucha86, gianna88, Maniuś, magda sz, rybka1988, kasiuleek, sylwucha89, 0na88, Cassie, małaMyszka, witaminkab, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w słoneczną środę :)
    Była któraś na warsztatach -świadoma mama?
    https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11067608_1588481508036837_2297870884651586777_n.jpg?oh=b383c9757840fa8ae74ee34973735512&oe=557C7FA2
    Jutro się na to wybieram, oczywiście nie na całość bo jest dokładnie jak mówi Paula- 3,5 h na BM -płakać się chce z bólu pleców i z głodu.
    Gianna- u nas babce się komp zaciął z palmersa i coś tylko powiedziała i próbki rozdawała.. mi osobiście ten palmers śmierdzi nie do zniesienia więc nawet tam nie podchodziłam.

Dziś pracowity dzień: l4 do pracy, stary tel do reklamacji, porządki w szafie part.2. i coś przyjemnego-odbiór ubranek od szwagierki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 08:26

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ