WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawdziło się. Kolega jest tak chory, że szef kazał nam się podzielić jego zajęciami do końca semestru, przy czym ja mam wziąć więcej. Chyba chce, żebym w ten sposób odpracowała to, że potem przez 3,5 miesiąca mnie nie będzie :/

Za to jakiś postęp z prezentacją na konferencję. Na szczęście wystąpienie tylko 15 min, więc jeszcze parę slajdów i po krzyku. No i samo wystąpienie... Nie lubię występować, zwłaszcza jak się nie czuję super ekspertką, a tu się nie czuję. I mam jeszcze nadzieję, że nie wywalę się w tych szpilkach, które mam zamiar założyć na czas wystąpienia, bo żadne inne buty mi nie pasują... To by dopiero było mocne wejście :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli zdecyduje sie na husky to wlasnie ten kolor, tylko martwi mnie ta gondola..nie za duza jest..
    A widziałaś na zywo ? Bo ten kolor jest właśnie genialny ! Na zywo duzo lepiej to wyglada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:15

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wysłałam usg do naszego spece czytaj Magda szczęśliwego :-D

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was oglądała Riko Nano ? Podoba mi się on w kolorze szarym, bardzo ładny :) Widziałam niedawno dziewczyne z tym wózkiem, ale w sklepie go nie bylo zeby pomacac ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Mojej mamy kolezanka urodzila synka w Niemczech o dala na imie Hugo:-) nawet mnie sie podoba ale mojemu mezowi nie.

Ukochana maskotka syna ma tak na imie ;)

Od czasu przeprowadzki do Niemiec uylam w sumie 15kg... wiec ja tego nie komentuje... tak sie cieszylam ze zrzucilam wszystko po dzieciach a tu klops, zapaslam sie bo jednak inne jedzenie, inne zycie, mniej ruchu, w PL mieszkalam na 3ci pietrze, milon razy dziennie pokonywalam schody, mieszkalam na 'gorce' i wszystko bylo jakies inne niz teraz. No i dupa urosla...
    Przed staraniami wazylam 9kg mniej niz w momencie zajscia w ciaze, przestalam cwiczyc zeby w razie czego fasolki nie uszkodzic.
    Jak sie przez rok nie udawalo zaczelam cwiczyc silowo i dobrze mi szlo ale pozytywny test i znowu cwiczenia poszly na bok.

Obiecalam sobie ze po porodzie wroce do figury chocbym na uszach stanela ;)

Poki co 3,5kg na plusie.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 01 mi się źle skojarzył...
    Wiedziałam, jeździłam, bawiłam się i to jest mój typ od zawsze...
    Gondole ma większą niż x lander, bo najpierw za chcieliśmy, ale baby design będzie na 100%. Najbardziej mi się podoba pałąk do usztywnienia gondoli na niestabilnym podłożu super to rozwiązali.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest syn! Jednak intuicja mnie nie zawiodła.
    Początkowo Pani doktor powiedziała, że ułożenie pośladkowe, ale bardzo się wiercił i po chwili zapytała czy chcemy jednak wiedzieć, ale nic nie musiała mówić bo było widać z daleka!

Jedynie zmartwiła mnie, że żołądek jest trochę za wysoko i trzeba skontrolować przy następnej wizycie. Nie wiem co to oznacza, ale uspokoiła, że na tym etapie jeszcze może się to zdarzać, więc staram się o tym nie myśleć.

Poza tym wszystko dobrze.:) Mały ma 277 g ;)
    Pytałam się o mój mały brzuszek i powiedziała, że to żaden powód do niepokoju. Każda kobieta jest inna. Najważniejsze żeby prawidłowo się odżywiać.

U nas w rodzinie sami chłopcy. I jedna i druga babcia miały nadzieje na dziewczynkę ale ja i mąż jesteśmy bardzo szczęśliwi. :)) Nie obchodzi mnie co myśli reszta
    :)

Cassie, Aga89, maaadzik1207, Paula_071, niecierpliwa, lys, witaminkab, Martucha86, sylwucha89, małaMyszka, futuremama, Maniuś, Hermiona, aaaaga, gianna88, magda sz, psioszka11, gosia.b lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek gratuluje syna :D

kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A czy któraś z was oglądała Riko Nano ? Podoba mi się on w kolorze szarym, bardzo ładny :) Widziałam niedawno dziewczyne z tym wózkiem, ale w sklepie go nie bylo zeby pomacac ;p

Ostatnio też go oglądałam. Właśnie w kolorze szarym. Dostepny w Bydgoszczy:)
    Ale jednak bardziej urzekł nas camarelo. :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje synka !! :)

Musze zobaczyc camarelo, duzo z was o nim pisze :) Mam wrazenie sądząc po zdjeciach ze spacerówka jest strasznie nisko.. tak jest naprawde czy to takie wrażenie ?

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Gratuluje synka !! :)

Musze zobaczyc camarelo, duzo z was o nim pisze :) Mam wrazenie sądząc po zdjeciach ze spacerówka jest strasznie nisko.. tak jest naprawde czy to takie wrażenie ?

Ja nie odnioslam takiego wrazenia :) Jedynie fotelik mnie rozczarowal, ale to nie problem wezmiemy maxi cosi plus adapter za 35 zl i pasuje do wozka takze luz bedzie mozna na pierwsze spacerki chodzic z nosidelkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac temat, czy ktores z Was przed ciaza nosily piercing w pepku?
    Jak sie zachowuje Wasza dziurka?
    Mowia ze sie rozszerza a moja jakby wezsza, raz w tygodniu zakladam na kilka minut kolczyka zeby nie zarosla.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wczoraj na BM zastanawiałam, która to z dziewczyn z forum. Nawet jak widziałam 3 dziewczyny siedzące razem to się zastanawiałam czy to nie Wy - nie wchodziłam w pracy na forum bo nie mam dostępu, więc myślałam, że może jakoś się umówiłyście:) Uważam, że pierwsza pomoc jest najlepsza. Z tego co piszą dziewczyny te inne warsztaty typu Mama i ja mają praktycznie tę samą tematykę, więc chyba sobie odpuszczę - byłam za bardzo głodna i zmęczona po tych wczorajszych.
    Jutro idę do laboratorium zrobić wyniki, w piątek wizyta - może się dowiemy, kto będzie mnie budził w nocy. Obstawiam chłopca :) Nie wierzę, że dziewczynka jest powodem moich wymiotów w 5 miesiącu;)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula znam dziewczyne ktora meczyly wymioty do porodu - urodzila corke ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi 2 lekarzy wywrozylo corke, a dalej co pare dni wymiotuje ;)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore macie miec córke- czy faktycznie te przesądy sa prawdą ? tzn.ciagnie do słodkiego, brzydka cera itp. ?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Paula znam dziewczyne ktora meczyly wymioty do porodu - urodzila corke ;)

Nie chcę wymiotować do porodu:(
    Właśnie do mnie zadzwonili, że jednak nie będzie lekarza w piątek:( dopiero w środę pójdę. To będzie już 6 tygodni jak nie widziałam maluszka :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny ktore macie miec córke- czy faktycznie te przesądy sa prawdą ? tzn.ciagnie do słodkiego, brzydka cera itp. ?

Nie wierz w przesady, ja mam strasznie brzydka cere i wlosy, wygladam jak kupa... ciagnie mnie do slodkiego i wszystko inne lacznie z obraczka przepowiada mi corke a nosze syna.
    To tylko kwestia przypadku.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:

U mnie sie sprawdzilo, cale cialo do 16 tc mialam obsypane, no i ciagnie do tych pierdzielonych slodyczy. Wczesniej ponad rok nic slodkiego nie zjadlam, moglo mi pod nosem lezec i na mnie to wrazenia nie robilo, a teraz jak wiem, ze mam to musze zjesc dlatego nawet nie kupuje :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie kazdy do mnie mówi ze ładnie wyglądam, ale właśnie..bo mam zawsze makijaż..bez makijażu tragedia..mam tak brzydką cere ze to w głowie sie nie miesci! cała jestem w wypryskach :/ i co raz to nowe wychodzą.. porażka..
    Moje włosy nigdy dupy nie urywały, mam je krótkie i moze temu zadnej róznicy nie widze, ale na twarzy mam poligon.

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ