WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina ja patrzec w lustro nie moge, nawet z tapeta wygladam fatalnie....

małaMyszka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczołgałam się do domu. Wizyta zaliczona :)
    Uspokoiłam się, jak zobaczyłam jak moja Liluś się wierci. Oczywiście w nosie miała mamusię i nie chciała się ładnie pokazać, łożysko mam na przedniej ścianie i akurat Lily za tym łożyskiem się chowała. Ale stópki jak zwykle wystawiła do usg :D
    Najważniejsze, że ładnie rośnie, wymiary ma jak na 18 tyg+5 dni, waży 264g. Nie mam żadnego zdjęcia, bo Pani doktor nagrała płytkę CD.
    Szkoda, że mam ultrabooka który nie ma napędu optycznego grrrr

A jeżeli chodzi o anemię, to dostałam skierowanie do hematologa, żeby się przyjrzał sytuacji, bo jest nietypowa i niepokojąca.

Cassie, niecierpliwa, mamasia, futuremama, małaMyszka, Aga89, sylwucha89, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wyglądem to przesądy. Moja koleżanka w pierwszej ciąży wyglądała naprawdę źle, a w drugiej przepięknie i w obu przypadkach urodziła synów.
    Ja tez wyglądam kiepsko chociaż sporo osób mi mówi, że wyglądam super, ale jak patrzę w lustro to mam wrażenie, że po prosu są mili ;)

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja nie odnioslam takiego wrazenia :) Jedynie fotelik mnie rozczarowal, ale to nie problem wezmiemy maxi cosi plus adapter za 35 zl i pasuje do wozka takze luz bedzie mozna na pierwsze spacerki chodzic z nosidelkiem ;)

Ja też nie:) Wydaje się normalne jak u innych:)
    A kupno fotelika maxi cosi jeszcze rozważamy:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nikt nie mówił (oprócz męża oczywiście:)), że ,,kwitnę'' i sama czuje się nie najlepiej. Cera też okropna, wypryski które nie schodzą już pare tyg... Co chwilę coś mi jest, też nie dawno jeszcze wymiotowałam i tu synek:)
    Słodkiego jem chyba trochę mniej, ale jadłam przesadnie dużo przed ciążą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 18:37

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny ktore macie miec córke- czy faktycznie te przesądy sa prawdą ? tzn.ciagnie do słodkiego, brzydka cera itp. ?
    Ja fakt przed ciaza nie tknelam slodyczy bo nie mialam ochoty teraz jakos czesciej, skore na twarzy mialam idealna i nie zauwazylam zmian wlosy farbuje ale sa dobrej kondycji:-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobno wyglądam ładnie...moje zdanie jest odmienne; ), wymiotów nie miałam, cera ładna a zachcianki mam różne raz na słodkie raz na słone. Chyba nie ma reguły:).
    Od pierwszego dnia czułam ze Syn.
    Podobno im przytulnie bliżej owu tym większe szanse na Syna bo plemnik Chłopiec jest szybszy a im dalej to szanse większe na Córeczke bo plemnik Dziewczynka jest silniejszy i dłużej przetrwa :).

Jak jest faktycznie nie dowiemy się nigdy:)...

5fo2vs9.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję ;)

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo suchą skórę szczególnie na czole.. I blada jestem jak śmierć :-/ poza tym nie zauważyłam wiekszych zmian.. Wizyta 26.03 odliczam każdą minutę! Nie mam żadnych przeczuc ;-) jeszcze pare tygodni temu myślałam, że córka, a teraz nie mam pojęcia kto tam mnie codziennie kopie ;-) ale uwielbiam jak to robi :)

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wygladam okropnie a wcale nie ciagnie mnie ddo słodkiego a ma byc dziewczynka

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja mam bardzo suchą skórę szczególnie na czole.. I blada jestem jak śmierć :-/ poza tym nie zauważyłam wiekszych zmian.. Wizyta 26.03 odliczam każdą minutę! Nie mam żadnych przeczuc ;-) jeszcze pare tygodni temu myślałam, że córka, a teraz nie mam pojęcia kto tam mnie codziennie kopie ;-) ale uwielbiam jak to robi :)

5ylwia, a Ty mialas wczoraj wizyte, nie?? I kolejna juz 26.03???

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2532a6f3728.jpg zachcianka gotowa:-)

Cassie, Martucha86, niecierpliwa, kasiuleek, witaminkab, mamasia, Y, małaMyszka, Aga89, Hermiona, aaaaga, magda sz, psioszka11, gosia.b lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wizyta o cale dwa tygodnie przesunela przez przerwe Wielkanocna i urlop, gdzie tam 16.04... cale wieki.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Mi sie wizyta o cale dwa tygodnie przesunela przez przerwe Wielkanocna i urlop, gdzie tam 16.04... cale wieki.

No to jeszcze miesiac czekania, ale zleci na urlopie ;) Wspominalas, ze chcesz robic w Polsce usg 3/4d wiec moze wczesniej podejrzysz Maluszka

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    5ylwia, a Ty mialas wczoraj wizyte, nie?? I kolejna juz 26.03???
    Tak, wczoraj miałam na nfz, głównie zależało mi na skierowaniu na badania, zwolnienie itp.. a za tydzień idę prywatnie na połówkowe bo później lekarz idzie na urlop.. Dzisiaj 18+5, 26 będzie 19+6 to chyba będzie dobrze?

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte na nfz 20.03, a polowkowe 25.03 wiec tez mam 19t6d ;)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    No to jeszcze miesiac czekania, ale zleci na urlopie ;) Wspominalas, ze chcesz robic w Polsce usg 3/4d wiec moze wczesniej podejrzysz Maluszka

Nie, nie bede robila. Miala na ostatniej wizycie 2D/3D i srednio mi sie podobalo.
    Mam oplacony pakiet u mojego lekarza na kazdej wizycie USG a on przelacza sobie pomiedzy 2/3D wiec nie bede w Polsce dodatkowo placila, wole cos kupic dla malego.

edit:
    Polowkowe mi wypada dokladnie 24tc (23+0).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 19:36

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiuleek, gratuluję synka!

Ciężko Was nadrobić, oj, ciężko.

Ja mam mieć córę, a się podobno nic nie zmieniłam, wyglądam raczej dobrze. Raz miałam ogromny wysyp niespodzianek na twarzy, ale zdarzało mi się to sporadycznie i przed ciążą. Teraz cały czas skóra pozostawia trochę do życzenia, ale jest chyba nawet trochę lepiej niż było.
    Włosy jak wypadały tak wypadają, nie odnotowałam poprawy.
    Ciągnie mnie raz do słodkiego, raz do kwaśnego. Z tym, że chęć na "deserki" mam z natury, więc to nic nowego dla mnie;)
    W przesądy nie ma co wierzyć albo można uznać ich skuteczność 50/50.

Jakiś czas temu pisałyście o snach o płci bobasa i u mnie wyszło na odwrót, bo śnił mi się wyłącznie chłopczyk.
    Miłego wieczoru.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Nie, nie bede robila. Miala na ostatniej wizycie 2D/3D i srednio mi sie podobalo.
    Mam oplacony pakiet u mojego lekarza na kazdej wizycie USG a on przelacza sobie pomiedzy 2/3D wiec nie bede w Polsce dodatkowo placila, wole cos kupic dla malego.

edit:
    Polowkowe mi wypada dokladnie 24tc (23+0).

Jestem tego samego zdania ;) ja tylko dodatkowo dokupie sobie na polowkowym film z badania, zeby miec na pamiatke i na swiateczny prezent dla rodzicow i tesciow jak im bedziemy przedstawiac wnuczke ;)

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez snil sie chlopczyk, no ale ze sny podobno tlumaczy sie na opak wiec sie sprawdzilo ;)

czarnaruda, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ