SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas podbnie rzecz się miała z imieniem Kuba. Męża brat tak nazwał psa, odkąd się wyprowadzili pies jest u jego teściowej.
Ja ubolewałam że "zabrał" to imię, a mój mąz stwierdził że ma to gdzieś bo imie mu tez się podoba a psa widujemy baaaaardzo sporadycznie. (tej teściowej nienawidzę))Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
KasiaeN. wrote:Dokładnie tak jak mówisz. Mnie bardzo podoba się Pola ale Adamowi Nie I juz Wiec Wymysla Pola prosto Z pola. Podoba mi się tez Nina ale nie może być bo będzie wyglądać jak Nina Tierentiew. Ten jak juz jest uprzedzony do czegoś to nie przegadasz. A moja, mama pierwsza od zabobonow w naszej rodzinie mnie zaskoczyła. Jak jej powiedziałam ze kupiłam piękne ciuszki to zrobiła mi wykład ze nie powinnam jeszcze. A dziś zadzwoniła i mowi:wiesz co kupiłam naszemu dzidziusiowi? Śliczny kocyk! I rozpływa się godzinę nad uroda kocyka;) na szczęście dostosowana się do wytycznych w sprawie koloru rzeczy dla dziecka i nie kupiła różowego; ) eh te mamy....
Mi się Nina bardzo podoba, braliśmy z mężem to imię pod uwagę i wcale mi się nie kojarzy z Panią Terentiew. A co do wyglądu, to zawsze może wyglądać, jak aktorka Nina Dobrev (pokaż mężowi w necie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 18:35
KasiaeN., gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to chyba nudna bylam bo mialam kota Puszka, krolika Kitke, chomika Rapsika...
Moja kolezanka ma syna Kajetana, pamietam jak dzisiaj gdy szlysmy razem na spacer z wozkami a przed nami szla taka babcia z psem i wola go 'Kajtus Kajtus do nogi' miny kolezanki chyba nie musze opisywac.
Ogolnie duzo jest takich przypadkow.
Mi ten Fabian wyjsc z glowy nie moze.
Wiecie co biore ksiazke, zrobie sobie kawe i ide na podworko poczytac w sloneczku
Do potemKasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Mi się Nina bardzo podoba, braliśmy z mężem to imię pod uwagę i wcale mi się nie kojarzy z Panią Terentiew, a raczej z moją babcią Janiną, na którą wszyscy wołają Nina. A co do wyglądu, to zawsze może wyglądać, jak aktorka Nina Dobrev (pokaż mężowi w necie
)
No mnie też się nie kojarzy ale ten jak zacznie wymyślać to nie nadazysz! Na szczęście mamy jeszcze kilka w zanadrzu to po jutrzejszych polowkowych coś może wybierzemymałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ja mialam krolika ktory sie nazywal Kjolik a teraz mam kota lucka od lucyfera bo jest caly czarny jak diabel i kotke lune rodzice maja kota leonidasa i wolaja leon i krolika mańka
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Mam taki sam jak wysłałaś z allegro tylko że w kobaltowym kolorze z szarymi mankietami
super jest
czytam Was na bieżąco, ale albo weny albo czasu nie ma zeby odpisać. Pracuje jeszcze, planuje ze do końca marca, dzisiaj jest pierwsza rozmowa kwalifikacyjna na moje miejsce...
mały kopie czasami, tez tak czujecie nisko ruchy? ja w podbrzuszu na wysokości jajników... Imię pozostało Iwo, mąż początkowo oponował natomiast teraz się przyzwyczaił i innego nie chce:) i słuchajcie ja juz waze 87 kg, przytyłam z 10 kilo już chyba. od kwietnia ide na diete rozdzielną niełaczenia, oczywiście bez zadnych ograniczen kalorii. stosowałam to kiedys i nigdy tak dobrze sie nie czułam jak przy tej diecie. za to wieczorami czuje sie jak wieloryb, zatyka mi sie nos jak beton, sapie jak parowóz ciezko mi... masakra... jestem zła na siebie ze przed ciaza tak sie upałam. jeszcze nie ma tragedii ale jestem przerazona co bedzie dalej...wyc mi sie chce.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Byłam u lekarza i mam ostre zapalenie nosa i gardła. Na szczęście obędzie się jeszcze bez antybiotyku
Teraz czekam na wizytę u ginekologa. Już nie mogę się doczekać! Może dowiemy się kto tam mieszkaniecierpliwa, mamasia, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Martucha86, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ofka kochana nie martw sie, u mnie na liczniku 88kg i z czego tylko 2 na plusie. Nie przejmuj sie maluch z ciebie wszystko wyssie po porodzie
Ostatnio kolezanka urodzila, na liczniku miala +15, w dwa tygodnie po porodzie zeszlo z niej 13. Nie ma co popadac w poploch przy kazdym wazeniu, bo zwariujemy - oczywiscie, tez nie chcialabym dobic do 100-tki :p. Mnie jak mlody pozwoli, to po pologu wdrazam intensywne cwiczenia, taki plan, a zycie samo zweryfikuje.
Zjadlam obiadek, a teraz moje szczescie sie wierci, oczywiscie zaczal 5 min po tym jak tatus wyszedl
Co do imion zwierzakow, przewrocilam sie jak uslyszalam, jak babka wola za psem IZA.
Rybka - Kamila tez mamy, Olivierow wokol od groma, co drugi chlopiec w okolicy, a Olaf do meza nie przemawiaAle dziekuje za propozycje.
-
gianna88 wrote:O tak! popieram z tym, że głupota nazywac zwierzęta ludzkimi imionami
Dla dziewczynki oprócz Liliany podobała mi się Kaja - ciocia męża miała takiego psa i już nie mogło byc
Ja dla synka problemu nie miałam w ogóle... od zawsze podobały mi się dwa męskie imiona, nawet chciałam miec bliźniakow kiedyś: Bartuś i Tomuś, z okazji, że trafił mi się mąż Bartek to zostało TomekMąż nie miał za wiele do gadania
Mi sie zawsze podobaly imiona nie polskie...ale moi sie nie zgadzali. Moja mama wybrala Kube dla starszaka dla drugiego juz sama wymyslilam Marcela bo takie imiona wybierali ze masakra.u nas chlopiec bd mial na imie Milosz lub Kazimierz a dziewczynka Zosia lub Zuzia czekamy do porodu az poznamy plec.
A moja mama przekonana i wierzy w zabobony to kupuje sukienki i rozowe ciuszki. Jest w Niemczech wiec nie slucha mnie bo jej sie podobaja...zobaczymy:-)
-
Cassie wrote:My szukamy imion zagranicznych ze wzgledu na obywatelstwo i miejsce zamieszkania. Imion sa miliony... tylko jak dla mnie wszystkie beznadziejne...
-
Ale się rozpisałyście
Ja właśnie robię spaghetti i sprzątam w szafieszok czuje się taka wielofunkcyjna Noszę dziecko, sprzątam i gotuję w jednym czasie hu hu
Kurcze jak Was czytam z tymi imionami to sama mam wątpliwości czy jednak Maja, ale niby pierwsza myśl najlepsza więc niech tak zostanie.
Kasiulek czekam na info jak tam sekret Twojego bobo
Któraś wysłała zdjęcie usg- później na nie spojrzę jak już zjem i nie będę myślała tylko o tym
Nie wiem czy jest ktoś na tym forum ze stolycy, aż mi smutno że nie zobaczę żadnej buzki z którą piszę. A tak w ogóle to likwidują Świat Dziecka w Tesco na Górczewskiej i są mega obniżki do 23.03 więc dziś jadę.
Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz ja też nie zobacze nikogoa, bo mieszkam w takim miejscu, że tu nic nie organizują. ew mogę się tłuc 80 km, ale ostatnoi ciężko znosze jazde.
co do imion to u mnie jak będzie dziewczynka to Łucja albo Tola. teraz jeszcze Sara mi sie podoba, a chłopiec albo Wiktor, albo Krzysztof. Najprawdopodobniej, bo nic jeszcze dokładnie nie postanowiliśmymałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z wielkich zakupów
Juhu! 3 świetne tuniki ! baardzo mi sie podobajaTo nie są ciążowe ubrania,tylko takie oversize
staram sie kupować takie rzeczy ktore po ciąży bede mogla tez nosic
dla meża kupilam też sweterek, oczywiscie nie ominełam home&you-moje uzaleznienie ! I kupiłam piekny srebrny tależ na ciasto i podkładki na stół
Oglądałam też z mamą wózki, powiem wam ze zastanawiałam się nad bebetto silvia - jak na żywo nim się "pobawiłam" stanowczo odpada..naprawde zalatuje chińszczyzną.
Natomiast bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił ADAMEX PAJERO,duuza gondola i prowadzi go się mega lekko ! No super
W sklepie był w tym kolorze - https://www.google.pl/search?q=adamex+pajero&client=opera&hs=cQx&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TZ0JVZasFsWWauvJgoAE&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_&imgrc=s7SaVa6Sk28VHM%253A%3B1UBhYgWlSl362M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.altrak24.com%252Faukcje%252F_krzysztof%252FPajero%252Fpajero_eko_len%252Fwozek_adamex_pajero_000.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fwozek-pajero-3w1-eko-len-adamex-fotelik-samoch-i4986597325.html%3B814%3B678
I jeszcze bardzo fajny w prowadzeniu jest BABY DESIGN HUSKY i prezentował się równie pieknie, ale gondola jest mniejsza niz w pajero..
https://www.google.pl/search?q=adamex+pajero&client=opera&hs=cQx&biw=1366&bih=660&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TZ0JVZasFsWWauvJgoAE&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=baby+design+husky&imgdii=_&imgrc=FZeAENZXcCQy9M%253A%3B4_MpvSLZIkbL0M%3Bhttp%253A%252F%252Fmegatanio.pl%252Fimages%252F41829e1f063fbc0fb367e9706dc07061.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmegatanio.pl%252Fwozek-baby-design-husky-3w1-kol-01-maxi-cosi-cabriofix-wysylka-gratis-p21350.html%3B750%3B397
Powiem wam ze na żywo wyglądają duuuuzo lepiej niz na zdjeciachmałaMyszka, Cassie, witaminkab lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aaaa w linku widzę kolor 01, mi on się średnio podoba.
Chciałabym zobaczyć zielony i cappuccino czyli ten kolor 09Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 17:13