Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, dzięki za śliczną pierwszą stronę!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u lekarki i tylko sie wkurzylam, bo zamiast dac mi skierowania na badania bo na nfz bylam to powiedziala ze w ciazy nie jesst sie sto razy i moge sobie za nie zaplacic. Wrrr co za babsztyl

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Bylam u lekarki i tylko sie wkurzylam, bo zamiast dac mi skierowania na badania bo na nfz bylam to powiedziala ze w ciazy nie jesst sie sto razy i moge sobie za nie zaplacic. Wrrr co za babsztyl

Jeżeli pracujesz to trzeba było powiedzieć że Ty co miesiąc płacisz składki zdrowotne i nie zamierzasz dodatkowo płacić za badania. Obowiązkiem NFZ jest zapewnienie kobiecie w ciąży badań!

Wiem ja już przeszłam przez wiele gabinetów ginekologicznych i z wieloma lekarzami miałam do czynienia... nie kótrzy powinni mieć zakaz wykonywania tego zawodu!!!

Cassie lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ubezpieczona prowadzimy z mezem gospodarstwo placimy KRUS ale jak widac pani doktor nie rozumie

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:

To jest niezgodne z prawem. Wszystkim kobietom w ciąży przysługuje bezpłatna opieka medyczna. Ja bym złożyła skargę a nią i poszła do kogoś innego.

Cassie lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminek i w ogóle prochów, mam tylko przepisane przez endo:
    1. Euthyrox 88
    2. Jodid 200
    3. Vigantholeten 1000

Gin już nic do tego nie dołożyła, bardzo podkreślała by się teraz porządnie odżywiać a to w zupełności wystarczy by dostarczyć organizmowi potrzebne jemu witaminy i składniki odżywcze. Mówiła też, że ma porównanie (widząc setki kobiet w szpitalu na przestrzeni nastu lat), że u tych, które suplementują się wieloma 'witaminami', często potem rośnie większy/ duży płód.

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Amberla Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To jest niezgodne z prawem. Wszystkim kobietom w ciąży przysługuje bezpłatna opieka medyczna. Ja bym złożyła skargę a nią i poszła do kogoś innego.

Dokładnie, zadzwoń do NFZ, zapytaj jak to wygląda w tym przypadku. Wróć do gabinetu, poinformuj Panią jaką odpowiedź uzyskałaś i powiedz " Jeśli odmawia mi Pani przepisania badań, proszę mi dać to na piśmie". Ja zawsze proszę o " na piśmie". NIGDY mi w takiej sytuacji żadnego badania nie odmówiono... :) A na Panią doktor skarga do NFZ. Lekarzom naprawdę się nieraz za dużo wydaje i są ... no nie powiem. Mało tego - u mnie na NFZ w przychodni lekarz ma godziny przyjęć "14-18". Tylko ostatnia wizyta u niego 16 15. Bo od 17 przyjmuje PRYWATNIE!!! Kasę bierze i tu i tu??? Ręce opadają a jedyne co mogłam zrobić to skargę do NFZ napisać. Robią sobie prywatny folwark. Więc, żeby się już nie denerwować w 1 ciaży i teraz też - chodzę prywatnie..... Ale szlag człowieka trafia... bo niemało na te składki biorą...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:00

Cassie, qska lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policzyłam sobie i te badania które mi zleciła zrobić odpłatnie kosztują 160zł a dała mi też skierowanie na 2 inne, za które zapłaciłabym 13 zł nirmalnie śmiech na sali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia ja bym tego plazem nie pusicila to jest niezgodne z prawem. Placisz skladki nalezy Ci sie skierowanie bezplatne. Dlaczego masz placic? Bo Pani doktor sie nie chce papierka wypisac? Bo ma kaprys???
    Bez komentarza

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę do innego i jak mi nie wypisze skierowania to tak jak napisała Amberla powiem mu żeby mi dał to na piśmie że mi nie da i koniec.

Cassie, Kitaja lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaktualizowałam pierwszą stronę :) tabelkę uzupełnię wieczorem :)

U mnie dziś rosołek z ryżem :)
    A żurek (rozwiedziony) będzie jutro :)

Cassie, Pati Belgia lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

A mam pytanie robiłyście bete? Dla mnie to jest bardzo sresujące badanie!
    Dzis robilam pierwszy raz i mam stresa bo wynik w srode dopiero:-(

Paulina trzymam kciuki by byl zarodek w srode:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja betę robiłam dwa razy ;)
    Spokojnie, nie stresujcie się :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zapraszam do Wrocławia, właśnie gotuję duży gar pomidorówki:)

:) a dziękuję dziękuję, właśnie jestem po obiadku, zupkę zjadłam, co prawda nie pomidorową, ale już mi jakoś łatwiej to zaakceptować ;)

Kitaja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana taki rozwiedziony dzisiaj sobie zjadlam ;)

Malagosia i bardzo dobrze. 160zl to kupa kasy zwlaszcza przed swietami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mi tez sie jakos coraz latwiej przelyka :) Fakt jedzenie dla mnie moze nie istniec ale jak juz zaczynam jesc to zjem tyle ze porcja polowe mniejsza niz zawsze.

• lys Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tym skierowaniem, nie rozumiem w czym ta lekarka widziała problem? Ja nie mam cierpliwości do takich sytuacji, dlatego chodzę prywatnie, przez co idzie zbankrutować. Za dzisiejszą 10 min konsultację zapłaciłam 150 zł, no ale cóż wszystko to dla mojej "fasoliny" to nie załuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:17

Kitaja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa na co mnie moj ginekolog skieruje i ile z tego bedzie refundowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a da sie jakos blad w tytule Naszego watku poprawic? FLEXI zjadla E ;) jak go zakladala.

Mangusia, ainer85 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja cały czas jestem głodna, tylko nie wszystko mam ochotę zjeść, ostatnio odkryłam, że kurczak strasznie śmierdzi, kazałam wąchać mężowi owego kurczaka... oczywiście mąż stwierdził, że kurczak pachnie kurczakiem i jest ok. Od kilku dni ja marzę tylko o pomidorowej i kilku innych potrawach a reszta masakra.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ