X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie vegety/kucharka itp. Nigdy nie uzywam,z domu to wynioslam bo moja mama tez tego nie uzywala,zawsze wszystko doprawiam oddzielnymi przyprawami,a moja tesciowa wszystko vegeta i wlasnie dla mnie kompletnie jej jedzenie nie idzie bo czuje ta vegete..kazdy juz do swojego smaku jest przyzwyczajony,moj maz na poczatku nie rozumial jak to mozna vegety nie uzywac i mu jej brakowalo,ale juz sie przyzwyczail:)

Ja tez wlasnie suszone warzywa miele i z tego jest superowa przyprawa:)

KasiaeN., małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam Was uffffffffffffffff

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Dla mamy zawsze mam super figurę i jestem najpiękniejsza ;-) teściowa przecież stwierdziła, że nogi robią mi się jak balerony.. Haha ale wierzę mamie bo mam 2 kg na plusie i tylko lekko zaokraglony brzuch, który z dnia na dzień robi się większy :) niech rośnie! A mama tzn. babcia do sierpnia ma czas żeby się przygotować, co tam bedzie liczyć miesiące :-)
    Widzę, że nie tylko terminem idziemy łeb w łeb, ale i też kg podobnie. To Twoja pierwsza ciąża i pierwszy wnusio/wnusia?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze. Jesteście pod opieką.

bosa, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nadgoniłam Was uffffffffffffffff

Myszko nie poznałam Cię, będziesz bogata :)

Aga trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze:)

Ja tez się zastanawiałam,że nie jechać dziś do szpitala bo córka przez cały dzień mnie nie kopała i brzuch mnie pobolewa po prawej stronie a nospy brak ale włączyłam Fluffego i dostałam parę kopniaków ;)

Polecam na poprawę humoru :
    https://www.youtube.com/watch?v=ccnwzScp6bM

P.S.
    Nawet przez myśl mi przeszło ,żeby nazwać córkę Gabrysia ( Gabriel Iglesias) ale jednak zostanie Lilianka lub Alicja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 22:21

małaMyszka, magda sz, niecierpliwa, Aga89 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawału dostanę ...

Mąż ogląda mecz... co za emocje...

Dzisiaj byliśmy w naszym prywatnym raju :D Na działeczce pięknie. Chociaż jechaliśmy to były tylko 2 stopnie, ale zamiast nad morze poszliśmy na spacerek do lasu. W słońcu było cieplutko! W ogóle nie było zimno. Dopiero w zaciemnionych miejscach było mokro i chłodno. Od wczoraj stołujemy się u teściowej. Jakoś tak jesteśmy w "trasie" piszemy eska, czy możemy się wprosić i dostajemy od razu obiadek hihihihihih

U nas codziennie "wojna". M. mówi to brzucha mała, a ja że to mały jest i tak cały dzień się poprawiamy hahahahaahhaah przez to mam "mięśnie" brzucha od śmiechu...

Mam nadzieję, że przeczucie mnie nie myli i będzie Sebastian :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 22:21

lys, magda sz, niecierpliwa, KasiaeN., Maniuś, mamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:

Ja tez się zastanawiałam,że nie jechać dziś do szpitala bo córka przez cały dzień mnie nie kopała i brzuch mnie pobolewa po prawej stronie a nospy brak ale włączyłam Fluffego i dostałam parę kopniaków ;)

P.S.
    Nawet przez myśl mi przeszło ,żeby nazwać córkę Gabrysia ( Gabriel Iglesias) ale jednak zostanie Lilianka lub Alicja :)

Oj będzie tych Lilianek pełno oj będzie :) My też wybraliśmy ale w wersji ang Lillian, i co rusz na belly w różnych tematach widzę, że właśnie pełno ciężarówek tak ma zamiar nazwać dzieciątko.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:

P.S.
    hehehehe

Dziękuję :D
    kasa się przyda :D może czas zagrać w totka :D hihihihih

Ja w ciągu dnia prawie w ogóle nie czuję ruchów, ale jak tylko usiądę lub się położę, to od razu czuję jak się wierci i rozpycha :D :)

bosa, Martucha86 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Oj będzie tych Lilianek pełno oj będzie :) My też wybraliśmy ale w wersji ang Lillian, i co rusz na belly w różnych tematach widzę, że właśnie pełno ciężarówek tak ma zamiar nazwać dzieciątko.
    :D u nas nie będzie Lilianki, chociaż nie ukrywam, że jeszcze parę lat temu byłam zachwycona tym imieniem

bosa, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    :D u nas nie będzie Lilianki, chociaż nie ukrywam, że jeszcze parę lat temu byłam zachwycona tym imieniem

Ja jak zobaczyłam, że jest bum na Lilianę to zwątpiłam i nawet mówiłam mężowi, że będzie milion Lilianek, ale mój mąż uparciuch w kółko powtarza, że "w brzuszku jest Lily i koniec kropka, a poza tym nasza nie będzie Liliana, ale Lillian a i tak wołać ją będziemy Lily!"
    Heheheheh no i tak już musi być.

bosa, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na poczatku mialam zamiar nazwac liliana,ale wlasnie na belly widze sporo i u mnie w miescie...strasznie popularne to imie sie zrobilo,jeszcze pol roku temu to bylo rzadkie imie,dlatego jezeli bedzie dziewczynka to bedzie Pola :)
    A co smieszniejsze!
    Ja mam na imie Karolina w rodzinie meza tez jest Karolina, wychodzi za maz za chlopaka ktory ma na nazwisko tak jak my (ale on nie jest rodzina-zbieznosc nazwisk) wiec ona bedzie karolina p. I ja jestem karolina p. Ona rodzi pod koniec maja i jej corka ma nazywac sie liliana,wiec jak o tym uslyszlam to stanowczo zrezygnowalam:p
    Byly by 2 mamuski i 2 dzieciaczki o takim samym imieniu i nazwisku w rodzinie!

bosa, małaMyszka, Y, Martucha86 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście Karolina mogłoby być problematycznie przy takich zbieżnościach. Pola też bardzo ładne imię i też zauważyłam że się robi co raz to popularniejsze.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Lilianka bardzo mi się podoba :) chciałam tak nazwać starszą córkę 2 lata temu ale mąż wybrał Hanna,a tym razem też coś marudzi,że wolałby "normalne" imię np. Kasia, Monika , Agnieszka... ???? Ale ma do wyboru tylko Lilianka i Alicja- bo mi te 2 najbardziej sie podobają ;) do końca marca ma dokonać wyboru.

Myszko myślę,że Twój Sebastianek już niedługo da Ci porządnego kopniaka, aż będziesz narzekała,że za bardzo się rozszalał ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - moze i tak..ale wsrod moich znajomych i rodziny nikt nie zna zadnej Poli,wiec gitara:)

Jeszcze i tak nie wiadomo czy to bedzie Pola czy Filipek ;)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa Alicja też jest teraz na topie i my też myśleliśmy nad imieniem Alice, mężowi się podoba i finalnie zdecydowaliśmy, że na drugie damy właśnie Alice ;)
    A pamiętam jak sobie zawsze powtarzałam, że moje dziecko nie będzie miało popularnego imienia tylko właśnie, jak najmniej popularne. Wiadomo gadu gadu, a wyszło jak zawsze ;)

bosa, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Lys - moze i tak..ale wsrod moich znajomych i rodziny nikt nie zna zadnej Poli,wiec gitara:)

Jeszcze i tak nie wiadomo czy to bedzie Pola czy Filipek ;)

No i super :)

bosa, małaMyszka, aaaaga lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z Wrocławia, co to był za miły weekend! W piątek konferencja, moje wystąpienie było dopiero o 16-ej, więc się do tej godziny denerwowałam, ale jakoś poszło, choć przekroczyłam czas (szef kazał rozbudować prezentację, choć mówiłam, że na 15 min to i tak za dużo).
    Potem spotkałam się z moim miłym, który też przyjechał i spacerował cały dzień czekając na mnie i poszliśmy na kolację.
    W sobotę spacerowaliśmy cały dzień (no dobra, 8h), w tym przez większość czasu w ZOO. Świetne jest to ZOO - byłam do tej pory tylko raz, w 2000 r. jakoś, od tego czasu wybudowali Afrykanarium, które jest super. Mają nawet golce, które można podglądać w korytarzach z pleksi. Powiem Wam, że byliśmy w ostatnie wakacje w ZOO w San Francisco i to we Wrocławiu nie ma się czego wstydzić. Owszem, infrastruktura i szczegóły u nas trochę gorsze, ale ilość zwierzaków i ich wybiegi - super. Oglądaliśmy przy okazji wózki :)
    Dziś miał padać deszcz ze śniegiem, ale nadal było bardzo ładnie, choć chłodniej, przeszliśmy się po mieście, a po obiedzie i popołudniu w Spiżu (szkoda, że mogłam tylko łyka piwa miodowego...) wróciliśmy do domku. Teraz leżę z kotami w łóżku i zaraz sobie jeszcze obejrzę jakiś serial.

Co do szpitala, to pytałam ostatnio gina na wizycie, w jakiej sytuacji mam się niepokoić i jechać na izbę przyjęć. Powiedział, że z ciążą na tym etapie to jest taki problem, że po prostu trzeba ją donosić i że w szpitalu często nie mają jakichś specjalnych procedur, które by pomogły bardziej niż odpoczynek w domu. Że często nie wiadomo, skąd takie objawy i niczym one później niebezpiecznym nie skutkują, ale że jak już się pojedzie do szpitala, to często chcą potrzymać kilka dni na obserwacji, choć medycznie nic z tego nie wynika. Że jedyne, co można zrobić, to jak ktoś ma rozluźnioną szyjkę to założyć szew okrężny. Ale że gdybym miała krwawienie albo takie bóle jak podczas miesiączki, to żeby pojechać, bo to może być coś groźnego.

bosa, małaMyszka, magda sz, mamasia, psioszka11, Martucha86 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie znam żadnej Lilianki ani Poli, ani małej ani dużej za to znam 4 Filipów ;)
    Brat z bratową już od 2 mcy próbują wymyślić imię dla swojego synka i wogóle nie mogą dojść do porozumienia.Co się podoba jej,jemu nie i na odwrót , dobrze,że do lipca jeszcze trochę czasu ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosa - Hania też jest piękne!

Mój młodszy kolega ze szkoły ma córcię Lili, nie powiem mała jest przezajefajna, na początku mieliśmy straszny problem z wyborem imienia dla dziewczynki, oczywiście przez jakieś dziwne skojarzenia...

Synuś ma wybrane imię od 2005 roku. Dla dziewczynki dopiero w połowie lutego doszliśmy do porozumienia. Wybierałam imiona typu: Kasia, Asia, Ola - zupełnie polskie pospolite wręcz, chociaż z perspektywy czasu zauważyłam, że jest ich bardzo mało, ale skojarzenia to zło!!!

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wymyśliła,że skoro jest już Hania to druga córka powinna być Helenka, ale kojarzy mi się z piosenką " O Hela " więc od razu odpadła ;) Emma mi sie podoba ale reszcie rodziny nie :) Więc wybór imienia to nie taka prosta sprawa.
    Jakby ktoś szukał inspiracji co do imienia to przesyłam link do rankingu:
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Dobranoc :*

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ