X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my witamy sie poraz kolejny ze szpitala :-( ja sie zalamie jak co miesiac beda mnie zatrzymywac w szpitalu :-( wczoraj popoludniu mialam silne bole podbrzusza, wzielam nospe i podwojna dawke magnezu i odpoczywalam- nie przeszlo ale nie chcialam panikowac... na noc wzielam znow podwojny magnez dwie nospy i apap - nie pomoglo. Pol nocy nie przespalam wkoncu dopiero jak wzielam Duphaston to troche sie uspokoilo ale nie przestalo calkowicie bolec ( duphaston odstawilam 2 tygodnie temu i zostala mi tylko jedna tabletka). Stwierdzilam ze przyjade na ostry dyzur po recepte na dupka albo luteine a oni sie uparli zeby mnie polozyc na oddział.

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 najwazniejsze ze jestes pod opieka , lepiej w szpitalu niz w dom odchodzic od zmyslow co sie dzieje albo czemu nie pomaga. Trzymam kciuki zeby jak najszybciej Cie wypuscili

ainer85, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie porównalam ksiazeczke ciazy z synem i na tym etapie mialam juz 8,5 kg na plusie a teraz 1kg:-) zupelnie inna ciaza:-)

0na88, ainer85, Maniuś, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    5ylwia to nic tylko sie cieszyc ze masz taka figure jeszcze :) ja juz wygladam jak byl polknela pilke do kosza i musze mowic " nie , na pewno nie blizniaki" ;-)
    Dla mamy zawsze mam super figurę i jestem najpiękniejsza ;-) teściowa przecież stwierdziła, że nogi robią mi się jak balerony.. Haha ale wierzę mamie bo mam 2 kg na plusie i tylko lekko zaokraglony brzuch, który z dnia na dzień robi się większy :) niech rośnie! A mama tzn. babcia do sierpnia ma czas żeby się przygotować, co tam bedzie liczyć miesiące :-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Ona ma racje. Najważniejsze że masz opiekę. A mówili skąd takie bóle? wszystko ok?

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    hej dziewczyny ;)
    co do brzuszka to jak dla mnie to mojjest w sam raz taka piłeczka :) chociasz wszyscy twierdzą ze malutki jak na 5 mc.

a musze wam się pochwalić od paru dni czuje gotowanie się wodu w brzuchu albo jak by ktoś otwierał butelke wody gazowwanej ;) jak zjem coś słodkiego położe się lub zegne nogi jak sidze wtedy bardziej się nasila ;):) kocham to uczucie :)

nie wiem czy pytałam ale jakoś mój mózg nie zajrzył odpowiedzi ;) czy któraś z was czyta bajki do brzuszka ??

ja czytam codziennie córze, wiec brzuszek też słucha ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i żebyś szybko wróciła do domu!

Olinka, nie czytam ale puszczam pozytywke albo śpiewam kołysanki :)

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Aga Ona ma racje. Najważniejsze że masz opiekę. A mówili skąd takie bóle? wszystko ok?
    Na razie pobrali krew, mocz i wymaz z szyjki. Lekarz na fotelu mnie zbadal i powiedzial ze szyjka dluga i macica miekka. Do tego detektorem sluchalam serducha 159/min. Na USG musze poczekac.

Wczoraj nie robilam nic takiego co moglo by spowodowac te bole. Mielismy taka leniwa sobote na kanapie. Ja to podejrzewam ze to moze jakis spadek progesteronu bo jak w nocy wzielam duphaston to bol zmalał.

Podali mi juz luteine, nospe i jakas kroplowke. To prawda ze zdrowie malucha najwazniejsze! Troche tylko dziwnie sie z tym czuje ze co miesiac laduje w szpitalu.

ainer85, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czytamy bajki do brzuszka gadamy i puszcam muzyke moze nie konkretnie do brzucha ale ciut glosniej niz zazwyczaj i glaszcze brzuch chociaz sa rozne opinie w sumie wcierajac olejek tez go dotykam

Nancy87, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze że zatrzymali, lepiej sprawdzić niż potem żałować :) Jak wszystko bedzie ok to niedługo Cie wypuszcza a przynajmniej bedzie wiadomo że maluszek zdrowy :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Oglądam Jacka Strong z Dorocińskim... Hehehe która miała z nim gorące sny???

Tak, od Dorocińskiego to ja...

Wczoraj koleżanki wyciągnęły mnie na 3h do pubu...nie mogłam tam wysiedzieć. Od kilku dni tak mnie bolą pachwiny, że chodzę jak kaczka. Po powrocie do domu miałam lekko opuchnięte nogi (za długo w jednej pozycji), no i odpada sikanie "na małysza"... nie umiem utrzymać równowagi (brzuch blokuje kucnięcie) i bez pomocnego ramienia (koleżanki) nie mogę się wysiusiać :/

W sobotę poszłam do szmateksu po jakiąś kurteczkę na wiosnę-lato, bo niestety z moich już wyrosłam :( i kupiłam parę fajnych łaszków dla siebie i mojej małej Julci (pierwsze zakupy)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ce77d89bb49.jpg
    wydłam całe 10zł :P

A to ja przed wieczornym wyjściem... maskowanie brzuszka opanowałam do perfekcji :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4038efe4ae40.jpg

Maniuś, 5ylwia, Aga89, 0na88, futuremama, Y, mamasia, magda sz, Katarka, niecierpliwa, somebodytolove94, sylwucha89, Paula_071, ainer85, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka, bosa, Migotkaa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Na razie pobrali krew, mocz i wymaz z szyjki. Lekarz na fotelu mnie zbadal i powiedzial ze szyjka dluga i macica miekka. Do tego detektorem sluchalam serducha 159/min. Na USG musze poczekac.

Wczoraj nie robilam nic takiego co moglo by spowodowac te bole. Mielismy taka leniwa sobote na kanapie. Ja to podejrzewam ze to moze jakis spadek progesteronu bo jak w nocy wzielam duphaston to bol zmalał.

Podali mi juz luteine, nospe i jakas kroplowke. To prawda ze zdrowie malucha najwazniejsze! Troche tylko dziwnie sie z tym czuje ze co miesiac laduje w szpitalu.

Może macica tak intensywnie się rozciąga... ja w 14tc tez trafiłam do szpitala, bo miałam bolesne skurcze, które trwały cały dzień i noc. Poleżałam 5dni pod obserwacją i byłam spokojniejsza-bezpieczniej się czułam. Wszystko będzie dobrze, wypoczywaj i nie martw się na zapas...

Aga89, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga najważniejsze, że zareagowałaś i masz teraz fachową opiekę! :) dzidziolek najważniejszy :)!

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo dobrze zrobiłaś, jak mówi moja położna z korepetycji - lepiej pojechać 3 razy na IP wciągu dnia i wrócić niż coś przegapić. Mi się wydaje że Twoja dzidzia tak rośnie że macica nie wyrabia i boli :) Czekamy na pocieszne wieści :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ubranka boskie! W szmteksach są najładniejsza ubranka, w żadnym mothercare,CA, smyki sryki takich się nie znajdzie, normalne perełki :) zazdraszczam :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz mam pytanko :) pisalas ze zamowilas wozek coletto marcello,tak? A widzialas go na zywo,prowadzilas go? Bo ja sie zakochalam tym wozku kolor czerwony z granatem ale niestety nie widzialam go na zywo :/ za 2 tygodnie bedziemy w Pl pewnie ostatni raz przed porodem i chcielibysmy juz kupic wozek...dzwonilam wczoraj do sklepu i powiedzieli mi ze trzeba ok 2 tygodnie czekac na zamowienie czyli pasowaloby mi juz zamawiac ;) na necie czytalam ze jest malo stabilny,co myslisz? Doradzisz kolezance :) ???
    Milej niedzieli dziewczyny :D

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiącu :D

Aga89 - zdrowia dla was :) Wracajcie szybko do domu :)

Maniuś, mamasia, Aga89, lys, 0na88, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wczoraj byliśmy w kilku sklepach i jednak się zdecydowałam na Camarelo, może nie ja ale mój mąż bo mnie zna... Camarelo lżejszy parę ładnych kg.

Z tym coletto to taka sprawa- pisałam na stronie 585 recenzje wózka na podstawie rozmowy z użytkowniczką. Ogólnie zachwalała, inna koleżanka ma od pazdziernika i też zachwala. Z dzieckiem jak jest obciążenie- bynajmniej w spacerówce- wózek nie ruszał się, chodzi mi o to że jak się pusty wózek trzęsie za rączke to on cały chodzi, jakby luzy były. Z rocznym dzieckiem tego nie czułam. Facet w sklepie mówił że mimo wszystko jeżeli mieszka się w bloku i trzeba wnosisić wózek to jest problem bo wózek jest ciężki, trzeba wnosić osobno, a już na pewno nie wolno wózka wciągać po schodach jak to robi większość matek. Sam przyznał że jest ryzyko złamania stelażu bo stelaż z gondolką czy spacerówką styka się w 1 miejscu a nie w 2 jak to w innych. Minus jeszcze taki że np. po pieluchy się nie pojedzie nim do sklepu bo jest bardzo mały pojemnik, można włożyć butelkę coli ale paczkę pampersów nie da rady. Mi się bardzo podoba design, kolorystyka wózków, mechanizm obracania ale kurcze waga, stelaż "ruchomy" i mały pojemnik na zakupy- tyle plusów ile minusów

Dla mnie ten granat z czerwienią wymiata :) ale na szczęście identyczna kolorystyka jest w Camarelo - sprawdz na stronce :) aaa i Camarelo ma amortyzatory a w Coletto brak także ja już sama nie wiem, jakbym mieszkała w domu bez konieczności wnoszenia wózka to chyba jednak wybrałabym Coletto.

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Nie mam czasu zeby z Wami posiedziec i zeby Was nadrobic.

Zycze Wam milej i spokojnej niedzieli!

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz a jaki model Camarelo wybralas?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ