SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Część kochane, ale mroozny poranek w wawie,nie dopinam się już w kurtce zimowej więc chyba szlaban dziś i w domu mimo że słonko swiecI.Rybka współczuje teściowej, straszna dewota, jak się wierzy to chyba żyje się wg przykazań tak mnie się zdaje a to jakiś inny przypadek. Najważniejsze ze mąż jest za Tobą
tesciowka pewnie zmadrzeje jak starość da we znaki o trzeba bedzie pomoc...Oj ciekawe jak będzie z moja jak się dziecko urodzi, wiele koleżanek zerwalo właśnie kontakty po urodzeniu dziecka bo nie dało rady wytrzymać psychicznie.
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja za swoja tesciowa tez nie przepadam,pomaga nam za bardzo (narazie) sie nie wtraca (chociaz ciekawa jestem jak bedzie po porodzie..ale ona wie ze ze mna sie nie dyskutuje:p) ale wkurza mnie strasznie to ze jest mega nietolkowna..ona nigdy nic nie wie,nic nie rozumie..no szok! Ma 50lat ja mam 24 i czesto jej wiele rzeczy tlumacze bo ona nie wie..czasami jak przy kudziach cos palnie to az wstyd. Tesc juz jest inny na szczescie i z nim moge pogadac bo z tesciowa nie mam o czym bo to o czym ja mowie to ona nie kuma..rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
U nas dziś zmiana pogody, ponuro, pochmurno i z tego co widzę na termometrze to zimno. Rosołek wstawiony, sałatka do obiadu gotowa, schab się marynuje a Adam się krząta po kuchni i robi śniadanie, cudownie
Ja też się zastanawiam jak to będzie z mamą Adama.Ona nie ma wnuków, Adam jest jedynakiem więc nie mam porównania.No cóż czas pokaże.Madzik nie daj się sprowokować, 3 głębokie wdechy i pokaż jej kto tu rządzi! :)Tylko siła spokoju nas uratuje
Belly pokazuje 50% ciąży a jutro zaczynamy 21 tydzień.Nie mogę uwierzyć jak ten czas leci!Dopiero co robiłam test za testem.A nasze maleństwo już coraz większe i większe i niedługo będzie z nami.Już mogę z nią wejść w jakąś interakcję, bo ją czuję, mogę z nią rozmawiać i tworzyć więź matki z córką. Zupełnie zmienił mi się swiatopogląd,mam inne priorytety.Czasem siebie nie poznaję ;)Często wyobrażałam sobie ten moment kiedy będę w ciąży. Jest super!Jestem szczęśliwa i za kilka miesięcy będę mamą
Miłego dnia Mamusie i Dzidziusie!!!:*
0na88, rybka1988, aaaaga, mamasia, Maniuś, Katarka, gosia.b, niecierpliwa, sylwucha89, Martucha86, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Milego dnia dziewczynki
ja obudzilam sie juz o 5 i oczy jak 5 zl- cos nie moge spac w ciazy , budze sie w srodku nocy.. do mnie to nie podobne , przed ciaza w weekendy spalam do 13
to i ja wstawie rosolek , maz leczy kaca... a ja ? zobacze co w TV .
Co do moich tesciow to jak narazie nie moge narzekac , nie wtracaja sie , nie przychodza do nas bez zapowiedzi, nie wydzwaniaja jak nie ma potrzeby ale oni maja juz 4 wnukow moze dlatego...
Ciekawi mnie tylko jak moi rodzice beda sie zachowywac, moja mama kochajaca dzieci - cale zycie przedszkolanka wlasnie oczekuje swojej pierwszej wnuczki hmmm..moze byc ciekawie .
rybka1988, magda sz, KasiaeN., mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Tak
w poniedziałek na M jak miłość poczułam bąbelki a od wtorku kopniaki, mąż też czuje
Ale to już moja druga ciąża a lekarka pow że mam bardzo mało tkanki tłuszczowej dlatego tak szybko czuję, zresztą córka jest trochę większa niż powinna
Więc nie martw się kochana, w najmniej oczekiwanym momencie na pewno dostaniesz mocnego kopniaka
A moje maleństwo będzie chyba zakonnicą/misjonarką bo za każdym razem jak chodzę na siku to się modlę, żeby tylko nie było żadnego plamienia
Niecierpliwa śliczny brzuszekfakt to moja pierwsza ciaza i może 1 cm tłuszczu tez mam
Dziękuję!małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hej dziewczyny
U nas wczoraj było cudnie a dziś... okropnie.
Wczoraj umyłam okna zrobiliśmy porządki, jakich dawno nie byłoJeszcze szafa prosi sie o kolejne przejrzenie (znów trzeba odłożyć ciuchy). Za to wieczorem już brzuszek się odzywał jak tyko chciałam sie podnieść, więc stwierdziłam że przeholowałam trochę
To by dobry dzień, z pełnym wsparciem męża - tak to ja mogę sprzątać
Za to noc - tragedia. Budziłam się, a od 4:30 właściwie nie spałam. Pracą się głupia przejmuję. Niby mówię, że mam gdzieś, że to nie mój problem (nie widać żeby kierowniczka się przejęła) a głupia myślę co to będzie. Bo zawsze chcę żeby było wszystko dobrze zrobione;/
Do tego parę innych rzeczy na głowie i ze spania nici;/
Na wagę w końcu stanęłam i jest +3,5kg (od początku ciąży a nie jak mi spadła w między czasie). Niby nie jakoś dużo, niby wiadomo że w ciąży ale jakoś mi dziwnie.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć Siostry!,
we Wrocławiu zimno, o 6 rano Fado chciał wyjść, to pomyślałam,że zima wróciła brrrr
Ja mam mega problemy z tymi nogami,ale to ze wzg na moją wagę- mam na plusie +8kg plus dużą wagę wyjściową, myślę, że setkę do porodu przebiję
Od pt staram się być na lekkiej diecie, i pije dużo wody. Skarpety bez uciskowe nosze od miesiąca. Raz położyłam nogę na nogę i został mi na piszczelu ślad, ale to było w trakcie przeprowadzki i po 9h jazdy autem. Faktycznie od dwóch dni, jak jem mniej i zdrowiej -mniej mnie bolą.Leków na to nie dostałam, na razie mam się obserwować.
Miłej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:33
KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
mamasia super
dolaczam jutro do startujacych z 6 miesiacem
choc dla mnie to i tak nielogiczne... 6 miesiac a tu dopiero koncowka marca , i ponad 4 miesiace do sierpniawole jakos operowac tygodniami .
psioszka11, KasiaeN., mamasia, Maniuś, sylwucha89, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kolezanki u nas dzisiaj piekne sloneczko natomiast wczoraj w pierwszy dzien wiosny padal deszcz ze sniegiem sniadanko juz zjedzone maz przygotowal pyszne kanapeczki ze swiezym chlebkiem ogorkiem i pomidorkiem
Dzisiaj nie kluje zobaczymy jak bedzie dalej we wtorek kontrola tej mojej szyjki oby bylo dobrze milej niedzieliKasiaeN., mamasia, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy
u nas piękne słońce, ale 5 na minusie i śnieg za oknem
już we wtorek w końcu mamy wizytę! Nie mogę się doczekać, mam stresa jak nigdy
Wczoraj bobas wzorowo się z nami bawił, mówiliśmy do niego i dotykaliśmy brzuch, a on po chwili odpowiadał. Coś wspaniałego ^^ Życzymy miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:53
KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej cieszę się że zostało tyle czasu żeby przygotować się jeszcze lepiej i nacieszyć się mężem sobą nawzajem bez przeszkód w przytulaniu
Codziennie dowiaduję się nowych rzeczy na temat macierzyństwa o których nie miałam pojęcia i czasem tak się boje czy podołam. Boje się że jak dzidzi będzie płakać w nocy i co godzinę będzie chciało jeść to czy nie zasnę z nim przy piersi, czy jej nie przygniotę,czy się nie zadławi, czy będę słyszała płacz jak padnę ze zmęczenia?. Jestem strasznie szczęśliwa że będę mamą ale dziękuje Bogu że jest te 9 miesięcy żeby się przygotować
to jest nie lada wyzwanie i im bliżej rozwiązania tym bardziej zdaję sobie z tego sprawę
KasiaeN., olinka, mamasia, Maniuś, somebodytolove94, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja z jednej strony już bym chciała mieć naszego szkraba obok a z drugiej póki co jest to dla mnie jakaś abstrakcja
Chciałabym tak maj-czerwiec, już bez pracy, najlepiej po remoncie żebym mogła się urządzać
Cieszę się bo od znajomych (gdzie kiedyś byłam opiekunką) dostaniemy trochę rzeczy. Okazało się że przewijak też. Tylko będe mysleć i kombinować jak wszystko zmieścic tak żeby jeszcze przestrzeni trochę zostałomamasia, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja też mam czasami taki stan, że zaczynam się bać, czy dam radę jako mama.. Później sobie myślę, że będę dobrą mamą ale jednak niepokój jest
Chyba nie tylko do mnie czasami nie dociera co się dzieje! Właśnie wróciłam z zakupów z mamą.. Byłam po sukienkę na chrzciny, które będą w Wielkanoc i chciałam kupić coś co będę mogła założyć w maju na komunię siostrzeńca.. I wyobraźcie sobie, że moja mama mówi do ekspedientki: córka jest w 2 miesiącu ciąży!!! Jak wyszliśmy ze sklepu mówię do niej: mamo jestem w 5 miesiącu! Przecież wiesz, że za tydzień mam usg połówkowea ona w wielkim szoku mimo, że widzimy sie codziennie jest na bieżąco! Stwierdziła, że jeszcze jestem taka szczupła i dopiero co ogłosiłam, że jestem w ciąży, a to już 5 miesiąc
ah ten czas leci
0na88, futuremama, magda sz, mamasia, Y, Maniuś, Neyla, niecierpliwa, somebodytolove94, Paula_071, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hello!
u nas wczoraj piękna wiosna, słonko, grilek na obiad, a dzisiaj 0 stopni i śnieg na samochodach ;/
magda nie bój się jako matka śpisz zając pod miedzą, wszystko słyszysz i milion razy sama się budzisz
a moja niunia już nie tyle że kopie, co przewala się. Normalnie jakby ktoś mi tam flaki wywalał, aż się prostuję bo takie dziwne uczuciei Zauważyłam, że w dzień jest spokojna, a wieczorami wygibasy odwala
a co do tycia to idę łeb w łeb jak w poprzedniej ciąży, mam ok +3 kg. A najgorsze jest to, że jak spojrzałam w książeczkę ciąży Blany, to od 22 tyg z wizyty na wizytę tyłam 2-3 kg hehheh. Wiec się dopiero zaczyna
miłej niedzielimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
U mnie każdy jest w szoku jak mówię że to 5ty msc. Brzuszek zawsze miałam, no teraz mu przybyło ale jak to koleżanka stwierdziła "patrząc z boku dopiero widać" i że jakbym nie powiedziała że w ciąży jestem to w życiu by się nie domyśliła
Ponoć w drugim trym. się najwięcej tyje... i w sumie z tygodnia na tydzień brzuszek rośnie
ainer85, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
co do brzuszka to jak dla mnie to mojjest w sam raz taka piłeczkachociasz wszyscy twierdzą ze malutki jak na 5 mc.
a musze wam się pochwalić od paru dni czuje gotowanie się wodu w brzuchu albo jak by ktoś otwierał butelke wody gazowwanejjak zjem coś słodkiego położe się lub zegne nogi jak sidze wtedy bardziej się nasila
kocham to uczucie
nie wiem czy pytałam ale jakoś mój mózg nie zajrzył odpowiedziczy któraś z was czyta bajki do brzuszka ??
Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość