X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane, ale mroozny poranek w wawie,nie dopinam się już w kurtce zimowej więc chyba szlaban dziś i w domu mimo że słonko swiecI.Rybka współczuje teściowej, straszna dewota, jak się wierzy to chyba żyje się wg przykazań tak mnie się zdaje a to jakiś inny przypadek. Najważniejsze ze mąż jest za Tobą :) tesciowka pewnie zmadrzeje jak starość da we znaki o trzeba bedzie pomoc...Oj ciekawe jak będzie z moja jak się dziecko urodzi, wiele koleżanek zerwalo właśnie kontakty po urodzeniu dziecka bo nie dało rady wytrzymać psychicznie.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja za swoja tesciowa tez nie przepadam,pomaga nam za bardzo (narazie) sie nie wtraca (chociaz ciekawa jestem jak bedzie po porodzie..ale ona wie ze ze mna sie nie dyskutuje:p) ale wkurza mnie strasznie to ze jest mega nietolkowna..ona nigdy nic nie wie,nic nie rozumie..no szok! Ma 50lat ja mam 24 i czesto jej wiele rzeczy tlumacze bo ona nie wie..czasami jak przy kudziach cos palnie to az wstyd. Tesc juz jest inny na szczescie i z nim moge pogadac bo z tesciowa nie mam o czym bo to o czym ja mowie to ona nie kuma..

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! :)
    U nas dziś zmiana pogody, ponuro, pochmurno i z tego co widzę na termometrze to zimno. Rosołek wstawiony, sałatka do obiadu gotowa, schab się marynuje a Adam się krząta po kuchni i robi śniadanie, cudownie :)

Ja też się zastanawiam jak to będzie z mamą Adama.Ona nie ma wnuków, Adam jest jedynakiem więc nie mam porównania.No cóż czas pokaże.Madzik nie daj się sprowokować, 3 głębokie wdechy i pokaż jej kto tu rządzi! :)Tylko siła spokoju nas uratuje ;)

Belly pokazuje 50% ciąży a jutro zaczynamy 21 tydzień.Nie mogę uwierzyć jak ten czas leci!Dopiero co robiłam test za testem.A nasze maleństwo już coraz większe i większe i niedługo będzie z nami.Już mogę z nią wejść w jakąś interakcję, bo ją czuję, mogę z nią rozmawiać i tworzyć więź matki z córką. Zupełnie zmienił mi się swiatopogląd,mam inne priorytety.Czasem siebie nie poznaję ;)Często wyobrażałam sobie ten moment kiedy będę w ciąży. Jest super!Jestem szczęśliwa i za kilka miesięcy będę mamą :D

Miłego dnia Mamusie i Dzidziusie!!! :) :*

0na88, rybka1988, aaaaga, mamasia, Maniuś, Katarka, gosia.b, niecierpliwa, sylwucha89, Martucha86, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczynki :)

ja obudzilam sie juz o 5 i oczy jak 5 zl- cos nie moge spac w ciazy , budze sie w srodku nocy.. do mnie to nie podobne , przed ciaza w weekendy spalam do 13 :)
    to i ja wstawie rosolek , maz leczy kaca... a ja ? zobacze co w TV .
    Co do moich tesciow to jak narazie nie moge narzekac , nie wtracaja sie , nie przychodza do nas bez zapowiedzi, nie wydzwaniaja jak nie ma potrzeby ale oni maja juz 4 wnukow moze dlatego...
    Ciekawi mnie tylko jak moi rodzice beda sie zachowywac, moja mama kochajaca dzieci - cale zycie przedszkolanka wlasnie oczekuje swojej pierwszej wnuczki hmmm..moze byc ciekawie .

rybka1988, magda sz, KasiaeN., mamasia, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Tak :) w poniedziałek na M jak miłość poczułam bąbelki a od wtorku kopniaki, mąż też czuje :) Ale to już moja druga ciąża a lekarka pow że mam bardzo mało tkanki tłuszczowej dlatego tak szybko czuję, zresztą córka jest trochę większa niż powinna :) Więc nie martw się kochana, w najmniej oczekiwanym momencie na pewno dostaniesz mocnego kopniaka :)
    A moje maleństwo będzie chyba zakonnicą/misjonarką bo za każdym razem jak chodzę na siku to się modlę, żeby tylko nie było żadnego plamienia ;)

Niecierpliwa śliczny brzuszek :)
    Dziękuję, czuje bąbelki czasami, czasami jakby ryba przepływala, ale czekam na kopniaki. :-) fakt to moja pierwsza ciaza i może 1 cm tłuszczu tez mam :-)

Dziękuję!

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Oglądam Jacka Strong z Dorocińskim... Hehehe która miała z nim gorące sny???
    Super film, byłam z rodzicami w kinie. :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) U nas wczoraj było cudnie a dziś... okropnie.
    Wczoraj umyłam okna zrobiliśmy porządki, jakich dawno nie było :D Jeszcze szafa prosi sie o kolejne przejrzenie (znów trzeba odłożyć ciuchy). Za to wieczorem już brzuszek się odzywał jak tyko chciałam sie podnieść, więc stwierdziłam że przeholowałam trochę :D
    To by dobry dzień, z pełnym wsparciem męża - tak to ja mogę sprzątać :)
    Za to noc - tragedia. Budziłam się, a od 4:30 właściwie nie spałam. Pracą się głupia przejmuję. Niby mówię, że mam gdzieś, że to nie mój problem (nie widać żeby kierowniczka się przejęła) a głupia myślę co to będzie. Bo zawsze chcę żeby było wszystko dobrze zrobione;/
    Do tego parę innych rzeczy na głowie i ze spania nici;/
    Na wagę w końcu stanęłam i jest +3,5kg (od początku ciąży a nie jak mi spadła w między czasie). Niby nie jakoś dużo, niby wiadomo że w ciąży ale jakoś mi dziwnie.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!,
    we Wrocławiu zimno, o 6 rano Fado chciał wyjść, to pomyślałam,że zima wróciła brrrr :/
    Ja mam mega problemy z tymi nogami,ale to ze wzg na moją wagę- mam na plusie +8kg plus dużą wagę wyjściową, myślę, że setkę do porodu przebiję :/
    Od pt staram się być na lekkiej diecie, i pije dużo wody. Skarpety bez uciskowe nosze od miesiąca. Raz położyłam nogę na nogę i został mi na piszczelu ślad, ale to było w trakcie przeprowadzki i po 9h jazdy autem. Faktycznie od dwóch dni, jak jem mniej i zdrowiej -mniej mnie bolą.Leków na to nie dostałam, na razie mam się obserwować.
    Miłej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:33

KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się rozpoczynając 6 m-c i 22 tc :) ale to leci :)

0na88, psioszka11, KasiaeN., Paula_071, ainer85, lys, Maniuś, rybka1988, Katarka, sylwucha89, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia super :) dolaczam jutro do startujacych z 6 miesiacem :)

choc dla mnie to i tak nielogiczne... 6 miesiac a tu dopiero koncowka marca , i ponad 4 miesiace do sierpnia :D wole jakos operowac tygodniami .

psioszka11, KasiaeN., mamasia, Maniuś, sylwucha89, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kolezanki u nas dzisiaj piekne sloneczko natomiast wczoraj w pierwszy dzien wiosny padal deszcz ze sniegiem sniadanko juz zjedzone maz przygotowal pyszne kanapeczki ze swiezym chlebkiem ogorkiem i pomidorkiem
    Dzisiaj nie kluje zobaczymy jak bedzie dalej we wtorek kontrola tej mojej szyjki oby bylo dobrze milej niedzieli

KasiaeN., mamasia, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;) u nas piękne słońce, ale 5 na minusie i śnieg za oknem :D już we wtorek w końcu mamy wizytę! Nie mogę się doczekać, mam stresa jak nigdy :)
    Wczoraj bobas wzorowo się z nami bawił, mówiliśmy do niego i dotykaliśmy brzuch, a on po chwili odpowiadał. Coś wspaniałego ^^ Życzymy miłego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 09:53

KasiaeN., niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony nie mogę się doczekać, z drugiej cieszę się że zostało tyle czasu żeby przygotować się jeszcze lepiej i nacieszyć się mężem sobą nawzajem bez przeszkód w przytulaniu :D Codziennie dowiaduję się nowych rzeczy na temat macierzyństwa o których nie miałam pojęcia i czasem tak się boje czy podołam. Boje się że jak dzidzi będzie płakać w nocy i co godzinę będzie chciało jeść to czy nie zasnę z nim przy piersi, czy jej nie przygniotę,czy się nie zadławi, czy będę słyszała płacz jak padnę ze zmęczenia?. Jestem strasznie szczęśliwa że będę mamą ale dziękuje Bogu że jest te 9 miesięcy żeby się przygotować :) to jest nie lada wyzwanie i im bliżej rozwiązania tym bardziej zdaję sobie z tego sprawę

KasiaeN., olinka, mamasia, Maniuś, somebodytolove94, Paula_071, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/dresses-5/lj711-11x/a-line-dress zamówiłam sobie na poprawę humoru

ainer85, mamasia, Neyla, gosia.b, niecierpliwa, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony już bym chciała mieć naszego szkraba obok a z drugiej póki co jest to dla mnie jakaś abstrakcja :D
    Chciałabym tak maj-czerwiec, już bez pracy, najlepiej po remoncie żebym mogła się urządzać :)
    Cieszę się bo od znajomych (gdzie kiedyś byłam opiekunką) dostaniemy trochę rzeczy. Okazało się że przewijak też. Tylko będe mysleć i kombinować jak wszystko zmieścic tak żeby jeszcze przestrzeni trochę zostało :)

mamasia, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasami taki stan, że zaczynam się bać, czy dam radę jako mama.. Później sobie myślę, że będę dobrą mamą ale jednak niepokój jest ;-)
    Chyba nie tylko do mnie czasami nie dociera co się dzieje! Właśnie wróciłam z zakupów z mamą.. Byłam po sukienkę na chrzciny, które będą w Wielkanoc i chciałam kupić coś co będę mogła założyć w maju na komunię siostrzeńca.. I wyobraźcie sobie, że moja mama mówi do ekspedientki: córka jest w 2 miesiącu ciąży!!! Jak wyszliśmy ze sklepu mówię do niej: mamo jestem w 5 miesiącu! Przecież wiesz, że za tydzień mam usg połówkowe :) a ona w wielkim szoku mimo, że widzimy sie codziennie jest na bieżąco! Stwierdziła, że jeszcze jestem taka szczupła i dopiero co ogłosiłam, że jestem w ciąży, a to już 5 miesiąc :) ah ten czas leci :)

0na88, futuremama, magda sz, mamasia, Y, Maniuś, Neyla, niecierpliwa, somebodytolove94, Paula_071, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia to nic tylko sie cieszyc ze masz taka figure jeszcze :) ja juz wygladam jak byl polknela pilke do kosza i musze mowic " nie , na pewno nie blizniaki" ;-)

Y, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!:D u nas wczoraj piękna wiosna, słonko, grilek na obiad, a dzisiaj 0 stopni i śnieg na samochodach ;/
    magda nie bój się jako matka śpisz zając pod miedzą, wszystko słyszysz i milion razy sama się budzisz :)
    a moja niunia już nie tyle że kopie, co przewala się. Normalnie jakby ktoś mi tam flaki wywalał, aż się prostuję bo takie dziwne uczucie :) i Zauważyłam, że w dzień jest spokojna, a wieczorami wygibasy odwala <3
    a co do tycia to idę łeb w łeb jak w poprzedniej ciąży, mam ok +3 kg. A najgorsze jest to, że jak spojrzałam w książeczkę ciąży Blany, to od 22 tyg z wizyty na wizytę tyłam 2-3 kg hehheh. Wiec się dopiero zaczyna :P

miłej niedzieli :D

v40cu9h.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy jest w szoku jak mówię że to 5ty msc. Brzuszek zawsze miałam, no teraz mu przybyło ale jak to koleżanka stwierdziła "patrząc z boku dopiero widać" i że jakbym nie powiedziała że w ciąży jestem to w życiu by się nie domyśliła :D
    Ponoć w drugim trym. się najwięcej tyje... i w sumie z tygodnia na tydzień brzuszek rośnie ;)

ainer85, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;)
    co do brzuszka to jak dla mnie to mojjest w sam raz taka piłeczka :) chociasz wszyscy twierdzą ze malutki jak na 5 mc.

a musze wam się pochwalić od paru dni czuje gotowanie się wodu w brzuchu albo jak by ktoś otwierał butelke wody gazowwanej ;) jak zjem coś słodkiego położe się lub zegne nogi jak sidze wtedy bardziej się nasila ;):) kocham to uczucie :)

nie wiem czy pytałam ale jakoś mój mózg nie zajrzył odpowiedzi ;) czy któraś z was czyta bajki do brzuszka ??

Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ