X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymam kciuki,żebyście szybko wrócili do domu. Dużo zdrówka. Ja ugotowałam pyszny rosół- pierwszy raz w życiu- mąż mówi,że mogłabym w tej ciąży być całe życie, bo gotowanie mi idzie:) Zjedliśmy obiadek, ja zostałam z Fado w domu, a jego wysłałam na małe zakupy.

Aga89, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka ale cos w tym jest , moj tez mowi ze smak mam lepszy i doprawiam lepiej :)
    ja dziewczyny tez zaczelam rozgladac sie za wozkami , wlasnie szukam czegos lekkiego bo bede zmuszona wciagac go na 1 pietro- i nie ukrywam podczytuje wasze typu i odrazu wrzucam na google grafika:) ten Camarelo piekny i cenowo tez by mi odpowiadal ( patrzac na ceny na allegro )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 15:00

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Magda sz a jaki model Camarelo wybralas?

Carera - ten granat biel czerwony tylko stelaż bez tego czerwonego.

W tym sklepie internetowym Dino mają fajne opcje już z fotelikiem specjalistycznym plus baza isofix. Tego fotelika z Camarelo nie bierzemy..

niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! U nas tez pogoda dzis nie rozpieszcza, zimno i ponuro :/
    Od rana jezdzilismy po sklepach, bo padla nam bateria w zlewie w kuchni i musielismy kupic nowa. Przy okazji wstapilam do tesco po jakas'spozywke i kupilam'piekny spiworek dla Julki 50% taniej :) Wreszcie wpadl mi w oko jakis w neutralnyk kolorze - troche bieli i bezu i to w sensownej cenie :) Potem obiad u tesciowej, dostalam stetoskop i teraz leze i podsluchuje Julenke, ale to dziwne dzwieki tylko z prawej strony jakby ktos tam plywal :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6a8baa505bf.jpg
    Aga89 dobrze, ze pojechalas i nie odstawili Cie tylko z recepta, a sprawdza wszystko dokladnie. Mnie tez dzis rano brzuch sie stawial, ale wypilam magnez i przeszlo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 15:22

Aga89, KasiaeN., Katarka, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja przeciwnie, mąż boi się jeść to co ugotuje, strasznie przesalam, nawet nie pamiętam ile razy solę wodę na makaron :D albo zupy mi kipią, rosół nie smakuje jak rosół. Wczoraj upiekłam piernik- o dziwo wyszedł pyszny ale musiałam prosić męża żeby spróbował bo mimo że wygląda jak 8 cud świata to omijał go z daleka :D no i powiedział że jest w szoku że smakuje jak piernik.

Moja córcia troszkę kradnie mi mózg, zdarzyło się że szukałam pilota od tv cały dzień, patrzyłam w śmieciach, w koszu na pranie nawet czy go nie wrzuciłam a był w lodówce..
    Dlatego ani nie pracuje ani nie prowadzę samochodu bo czasem jak we mgle...

0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe z koncentracją tez mam problemy 3 razy książkę zaczynalam od poczatku czytac bo nie ogarnialam kto co mimo przeczytania juz ponad 30 stron

psioszka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się w tą zimną choć słoneczną niedzielę;)
    Nie sposób Was nadrobić, tyle produkujecie.

Ja wczoraj po raz pierwszy oglądałam wózki i z ciekawszych Camarelo: Carera i Sevilla oraz Adamex Jogger.

Camarelo całkiem OK, ale dostęp do kosza na dole niewielki jak dla mnie, czytałam też, że spacerówka pozostawia trochę do życzenia (kwestia dopasowania pasów, dość płytka itp.)Trochę ciężko mi to było ocenić niestety, brak mi doświadczenia. Podobno różnic technicznych między Sevillą a Carerą nie ma, ten drugi to nowszy model, głównie wizualnie. Fotelik jak dla mnie odpada, będę kupować atestowany, ten wyglądał licho.

Adamex Jogger miał piękny wzór w pepitkę, funkcje i sposób składania jak Camarelo, lepszy dostęp do kosza na dole, za to gorszy do torby. Hmm, spodobał nam się bardzo, no ale..opinie na necie dość zróżnicowane, szczególnie o słabej spacerówce.
    Pani pokazała nam jeszcze któryś model Bebetto, ale wyglądał mi jakościowo tak sobie i jest mniejszy oraz Baby Merc Zipy, wyglądał OK, miał inny system składania niż Camarelo/Adamex, nie sprawdzaliśmy spacerówki.

Więc na razie nie wybraliśmy. Jeszcze parę modeli mamy na liście do sprawdzenia.
    Przez myśl mi przeszło, żeby spróbować kupić samą gondolę używaną (np. model 3 w 1 z dużą gondolą w dobrym stanie), a później kupić nową, lekką, porządną spacerówkę.

Ja dalej nie czuję ruchów maleństwa, a jutro zaczynamy 20 tydzień.
    Miłego popołudnia!

psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj jak byli znajomi podawalam zapiekane nalesniki ze szpinakiem, parowkami i sosem czosnkowym i po paru godzinach wchodze do kuchni a tak jakos'goraco... i co piekarnika nie wylaczylam, na piecu 300 stopni i sobie tak chodzil :P

psioszka11, aaaaga, 0na88, Martucha86, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha sidze ze nie tylko ja jestem rozkojarzona..:p weacajac z kosciola zajechalismy do sklepu no i kupilismy pare rzeczy spozywczych w tym 2 lody. Wrocilismy do domu,maz possedl wyrzucic smieci a ja rozkladalam zakupy. Po jakims czasie maz poszedl zrobic herbate i sie smieje,patrze na niego zdziwiona a on wyciaga lody z szuflady..:p

Pulpecja, KasiaeN., Martucha86, Katarka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wlasnie zjedliśmy obiadek i odpoczywamy. Na dworze zimno, nue chce mi się wychodzić.
    Ja jestem okropnie rozkojarzona. Ostatnio zastanawiałam się czy aby na pewno przyjechałam na zielonym. Albo nie wiedziałam na który pas wjechać na skrzyżowaniu, dobrze ze auta staly, bo wjechalabym pod prąd pewnie.
    Co do wózków tez zastanawiam sie nad camarelo carera. Po wczesniejszych doswiadczeniach wiem, ze chcę lekki, ale z duzymi pompowanymi kolami, ktore sprawdza sie na krzywych srednio odsniezonych chodnikach np. Tez mialam pomysl zeby kupic tylko gleboki, a potem lekką spacerówke, ale ten camarelo tak mi sie podoba, ze chyba kupie a jak wiosna czy latem stwierdze ze wole inna spacerowke to go sprzedam i juz. Starszej corce kupilam spacerowke jak miala okolo roku (jest z lipca)bo wlasnie ta z wielofunkcyjnego mnie wkurzala.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Magda za opinie :) zamowilismy w koncu colletto marcello,niech sie dzieje co chce :) zaden inny do mnie nie przemawia :) plus fotelik maxi cosi :) wszystko ma w sumie plusy i minusy...my mieszkamy w bloku na 8 pietrze ale na szczescie z winda :D

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius- juz zamowiliscie? Nie szkoda ci gwarancji?:p
    My planujemy kupic wozek gdzies w lipcu, adamex pajero albo riko nano w kolorze gray fox.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 17:40

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam tylko i wylacznie ze wzgledu na to ze jedziemy do Polski teraz na swieta najprawdopodobniej ostatni raz przed porodem...jakbym mieszkala w Polsce to pewnie bym jeszcze poczekala :) tutaj wozki sa brzydkie i drogie...mam nadzieje ze nie bede musiala go oddawac na gwarancje :) :) :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze teraz kupuje 3 wozek 3 w 1 z oby dwoch nie bylam zadowolona teraz chce lepszy jakis kupic i jak was czytam i przegladam zdjecia z wozkami to podobaja mi sie rozne:) plus dwie spacerowki jedna zwykla z kinderkraft a druga masywniejsza baby design i jestem zadowolona bardzo:) wiec musze kupic gondole i zastanawiam sie jaka bo te 2 pierwsze 3 w 1 poszly na smieci:/ beznadzieja!

Tesciowa pojechala! Jest w koncu:) boli mnie brzuch od chodzenia:/

Jejus wspolczuje wam pobytow w szpitalu. Z moja dwojka czesto lezalam i nie wspominam za dobrze.

Gora prania zrobiona teraz trzeba to ukladac i prasowac:( moze jutro to ogarne:)

Maz oglada mecz a ja wcinam placki z jablkami;)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem taka rozkojarzona, ze szok!Ale pisałam już o tym nie raz, dobrze, że nie ja sama bo czasem czuję się jak niepełnosprawna ;P Przed obiadem byliśmy na dłuuuuugim spacerze w lesie.Potem niedzielny seksik ;) Seks w ciąży jest boski! :D i zasnęłam na dwie godziny!Patrzę, a tu za oknem już ciemno, mam nadzieję, że zasnę teraz w nocy.

Jeśli chodzi o przyprawianie to z solą nawet ok, ale nie mam umiaru co do pieprzu i chili i zawsze wszystko jest mega ostre ;)

A to my - 19+6 :)
    2upwi7c.jpg

Maniuś, niecierpliwa, Aga89, Aga89, kasiuleek, maaadzik1207, mamasia, rybka1988, magda sz, Martucha86, ainer85, bosa, małaMyszka, gosia.b, Migotkaa, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was tez boli kosc ogonowa??? Bo mi od paru dni daje sie we znaki :/

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli!Jak długo siedzę lub stoję w jednej pozycji.A dziś chyba przesadziłam ze spacerem bo jak już wracaliśmy do samochodu to zaczęła mnie boleć i promieniował ból do lewej nogi.

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli przez pierwsze chwile jak usiade, a potem jak np. dluzej siedze i zaczynam sie wiercic. Czyli to chyba normalne jak nie jestem sama ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam z mamą na spacerze. Niby chłodno, ale jak słońce wyszło, to było przyjemnie. W parku oprócz krokusów i żonkili kwitną też fiołki! Pięknie jest :)

U mnie gorzej z doprawianiem, bo całkowicie wyrzuciłam wszelkie kostki, vegety czy maggi. Wiadomo, człowiek przyzwyczaił się do glutaminianu sodu i teraz trochę ciężko zaakceptować nowy smak:) Ale kupiłam suszone warzywa (ala vegeta) i jakoś powoli się przekonujemy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problemy z koncentacja. Czasem jak cos powiem to wszyscy na mnie patrza jak na ufo...
    Na zakupy bez kartki nie wychodze.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ