X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:)
    piekniusia pogoda, mam nadzieje ze sie nie zepsuje:) my juz po snaidanku, spadam na lumpki dziś z siostra moze upolujemy cos fajnego dla synusia:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobrY

Ja tez juz od 6 na nogach.zawiozlam córkę do szkoły,gotuje zupe kalafiorowa i znoszę jajo na myśl o dzisiejszej wizycie-do 17 jeszcze tyleeee czasu a pewnie nie wejdę o czasie bo tam się zawsze opóźnia wszystko.dodatkowo wczoraj wieczorem cis mnue zaczelo piec w podwoziu i kurna znów grzybica.....wykoncze się.wylecze i po 2tyg. znowu mam . musze zapytać gina czy jakieś probiotyki mozna brac bo sama nystatyna działa na chwilę. ....:////

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,
    U nas dziś pochmurno :/, niby ma padać i z tego co widziałam w pogodzie ma padać do wtorku.. taka wiosna. No ale na termometrze 14 stopni.

Sylwia nie martw się wagą, położna mi mówiła że będziemy tyć skokowo, będzie nic nic i nagle coś wskoczy. Ostatnio myślałam że w ciągu 2 tyg przytyłam 3kg..wystraszyłam się bo jak takie tempo to waga finalna byłaby kosmiczna. Ale wczoraj się ważyłam i spadło prawie o kg. Dużo wcześniej siusiałam, wydaje mi się że woda się zatrzymała chwilowo.
    Ale teraz jest czas że dzieci nabierają tłuszczyku więc i my będziemy teraz przybierać na wadze.

Myszka trzymam kciuki za wizytę, ależ jestem ciekawa co się u Ciebie skrywa :)

Dziewczyny które używałyście laktatora, to ręczny czy elektryczny? Dostałam ręczny i nie będę wybrzydzać, ale jak będę zmuszona z niego korzystać to który się bardziej sprawdza?

małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 6 miesiacu ciazy :)
    Sylwucha, nie ma jeszcze czym sie martwic. Moze mialas jakich chwilowy probkem z wyproznianiem + zatrzymanie wody. Wiesz mi w ciagu jednego dnia spadlo pol kg.
    A te domowe wagi faktycznie sa bardzo wrazliwe, wystarczy, ze postawisz na innej plytce i juz moze pokazac inna wage. Kiedys robilismy eksperyment i wazylismy sie przestawiajac wage na rozne plytki i roznica byla prawie 2 kg, a na panelach to w ogole byla abstrakcja. Dlatego ja waze sie stawiajac wage zawsze na tej samej plytce w lazience i nie ma takich skokow ;)
    Malamyszko udanej wizyty :)
    Niecierpliwa, ty rzeczywiscie masz kompleks malego brzucha. Zacznij jesc fasole i kapuste, jak sie napompujesz, to bedzie wiekszy :p A tak powaznie, to naprawde nie masz sie czym przejmowac. Kuzynka w 7 misiacu powiedziala nam o ciazy, a brzusio tylko delikatnie byl uwypuklony, ja mialam taki dwa miesiace temu, a maluszek ladnie sie rozwijal i urodzil sie zdrowy. Fajnie miec maly zgrabny brzuszek i do samego porodu byc aktywna :)
    Patibelgia, ja mysle, ze to nie antybiotyk odebral ci energie , a ta wstretna infekcja. Kochana wracaj do zdrowia i trzymaj sie cieplutko :)
    Pulpecja z pewnoscia bylas mile zaskoczona postawa tego starszego pana, widac, ze jeszcze sa normalni ludzie :D
    Pozdrawiamy w ten deszczowy dzien :)

Maniuś, Martucha86, małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dzien dobrY

....wykoncze się.wylecze i po 2tyg. znowu mam . musze zapytać gina czy jakieś probiotyki mozna brac bo sama nystatyna działa na chwilę. ....:////

Żabka pewnie że można a nawet trzeba- lacibios femina np. jak czuje że coś zaczyna mnie tam piec, aplikuje dowcipny probiotyk i przechodzi, nie muszę żadnych leków tylko naturalny kwas mlekowy. Podpytaj jeszcze gina może są jeszcze lepsze dla ciężarnych

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście to? na fb belly dodało- wynalazek przyszłości, usg do smartfona :) jeju jeju już dziś bym kupiła :)

7ff03cd885931d2amed.jpg

http://gadzetomania.pl/9892,przenosne-smartfonowe-usg-trafia-do-sprzedazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:32

zabka11, Maniuś, KasiaeN., niecierpliwa, futuremama, Ewa123, 0na88, Aska87, ainer85, Pulpecja, kasiuleek, Katarka, Y, Martucha86, małaMyszka, spinnka, lys, Weridiana, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek ja od 7 na nogach u nas pogoda mieszana slonce za chmurami
    Wczoraj wieczorem usiedlismy z mężem do laptopa weszlismy na allegro i troche kasy wydalismy kupilismy kocyk przescieradla mate nie przemakalna na materacyk dwa reczniki kapielowe troche pieluch tetrowych zestaw do pielegnacji wlosow malucha i pare innych drobnostek maz zachwycony zakupami bo caly czas twierdzi że czas ucieka a my nic nie mamy

futuremama, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dziendoberek ja od 7 na nogach u nas pogoda mieszana slonce za chmurami
    Wczoraj wieczorem usiedlismy z mężem do laptopa weszlismy na allegro i troche kasy wydalismy kupilismy kocyk przescieradla mate nie przemakalna na materacyk dwa reczniki kapielowe troche pieluch tetrowych zestaw do pielegnacji wlosow malucha i pare innych drobnostek maz zachwycony zakupami bo caly czas twierdzi że czas ucieka a my nic nie mamy
    Zazdroszcze bo u mnie odwrotnie.moj zyje w blogim stanie ze tyle czasu jeszcze i ze chyba samo sie wszystko kupi.....wwczoraj sie nawet o to popoprzykalismy.coz skompletowanie wyprawki w sensie kosmetyki pieluszki ciuszki biore na siebie, wozek tez wybiore-meza to tylko cena interesuje ech hh....

Magda sz -ja mialam reczny laktator i nie bylo zle ;)

Malamyszka-czekamy na wiesci!!!

Mam pytanie do was:czy na każdej wizycie comiesiecznej gin sprawdza wam podwozie? ????

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) dawno nas nie bylo...ale mam tylke pracy ze szok...jeszcze dzis i jutro :/
    Zabko moja gin na kazdej wizycie sprawdza mi podwozie...
    Myszko czekamy :)
    A my zaczynamy dzis 19 tydzien i wciaz zadnych rochow :/ licze ze dzidzius chce mi zrobic prezent urodzinowy :) i jak mnie kopnie w sobote to juz przestane sie zamartwiac ;) oby :D
    Pozdrawiam i czekam na wiesci od kazdej wizytujacej <3

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Zazdroszcze bo u mnie odwrotnie.moj zyje w blogim stanie ze tyle czasu jeszcze i ze chyba samo sie wszystko kupi.....wwczoraj sie nawet o to popoprzykalismy.coz skompletowanie wyprawki w sensie kosmetyki pieluszki ciuszki biore na siebie, wozek tez wybiore-meza to tylko cena interesuje ech hh....

Magda sz -ja mialam reczny laktator i nie bylo zle ;)

Malamyszka-czekamy na wiesci!!!

Mam pytanie do was:czy na każdej wizycie comiesiecznej gin sprawdza wam podwozie? ????

Zastanawiam sie czy Ty na pewno'o moim mezu nie piszesz????

zabka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezle..ja badanie na fotelu mialam tylko raz..na pierwszej wizycie :O

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już po śniadaniu, byłam dziś rano na badaniach, po południu wyniki i zobaczymy co z tymi moimi obrzękami nóg, pani laborantka powiedziała, że wygląda jej to na niewydolność krążeniową, no ale zobaczymy. Głowa boli mnie od samego rana. Robiąc śniadanie wbiłam sobie nóż w dłoń. Chciałam przekroić bułkę, a mamy bardzo ostre noże, no i ten nóż zjechał mi w wewnętrzną stronę dłoni, dość głęboko.Sierota ze mnie :|

Na drugie śniadanie smoothie ze szpinaku, truskawek, banana i melona :D Na obiad zupa pomidorowa i zostało mięsko z sosem z wczoraj.

Ja od siostry dostałam elektryczny laktator. A co do wizyt to tak, na każdej wizycie lekarka mnie bada dowcipnie.

Pozdrawiam Was!Miłego dnia!

relgtv73gp3vr7ra.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Od czego tu zacząć?! Może najpierw dla uspokojenia,że wszystko jest ok.
    Syn jest synem, zdrowym synem.
    Problem pojawił się jeden. Byliśmy na usg połówkowym, podobno we Wro mają tam najlepszy sprzęt.No i dr zaczął oglądać, oglądać. Powiedział,że ciężko będzie zrobić to usg i określić wszystko, bo mam za dużą tkankę tłuszczową i po prostu nie widać, nie mówiąc o tym,że tak mocno naciskał głowicę,że myślałam,że wyjdę z siebie. Po 15min zmierzył główkę, uwidocznił nerki, żołądek, kręgosłup, nerki, górna warga bez rozszczepu ,wszystkie układy prawidłowe. Serduszko biło,ma 4 komory, ale jeśli chodzi o przepływy itp, nie był wstanie ich zobaczyć. Kontrola w 30tc może będzie coś widać.
    Jestem trochę zniesmaczona- oczywiście zarzucam sobie,że byłam i jestem pulpetem i przez to nie do końca możemy sprawdzić jak jest z Leonem, mam mega wyrzuty sumienia. Poza tym płacę za to badanie 250zł i chcielibyśmy choć trochę być dopieszczeni- a dr jest z tych "mruków".
    Chciałam posłuchać serduszka- i mówię: a serduszko bije?na to usłyszałam- no widzi Pani na usg,że się rusza, ale kuźwa za 250zł to chciałabym posłuchać!
    Może sama co prawda powinnam pytać i mówić czego oczekuję, bo dla nich to pewnie rutyna.
    Generalnie nie kazał się denerwować, bo wszystko jest prawidłowe, tyle,że tych przepływów nie mógł uwidocznić. Dostaliśmy płytę, ale jeszcze nie oglądałam.Zapytałam o 3/4d to przełączył na sekundę i stwierdził,że to nie medyczne tylko zabawa .
    Tu do Mamasia- jeśli idziesz do dr F, bo o nim mowa, to bardzo dobry fachowiec, ale musisz o wszystko pytać, bo sam z siebie niekoniecznie mówi.
    Zapytałam też o stopę i pokazałam, więc stwierdził,że waga raczej nie ma nic z tym wspólnego- a ja byłam o tym przekonana i,że pokazać swojemu dr i iść na konsultacje do angiologa naczyniowego. To ja to wiem,ale chciałam jakieś diagnozy, recepty na maść, bo wizyta dopiero za 2 tyg.
    No to się rozpisałam, generalnie wiem,że z Leonem jest dobrze, machała nogami i wcale się już nie dziwię,że go nie czuję skoro mam masę tłuszczu, ale niesmak pozostał.
    Moja gin bada mnie na każdej wizycie- sprawdza ph, śluz i wszystko co się da.
    Dziś zabieram się za tą stertę prasowania- taką karę sobie wyznaczyłam.
    Miłego czwartku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:01

Maniuś, mamasia, magda sz, zabka11, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam zaczynając 22 tc, wg belly to 6 mies. się zaczyna ale dla mniej bardziej prawdziwe jest to że 6 mies. zaczyna się w 22,5 tc - wtedy rzeczywiście będzie się zgadzać z TP.
    U nas deszczowo a ja nieprzytomna. Wczoraj było piękne słoneczko, a ja wyszłam wcześniej z pracy i przeleżałam resztę dnia a dziś to już w ogóle nie mam siły ;/
    Mnie nie bada za każdym razem.
    psioszka jak dla mnie masakra, ja bym oszalała.
    U nas lekarz bada tyle ile trzeba, jak nie może czegoś zobaczyć to tak kręci, kombinuje żeby zobaczyć wszystko co potrzeba. Na bieżąco opowiada, zażartuje, odpowie na pytania. I nie wyobrażam już sobie inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:02

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też na każdej wizycie tzn co miesiąc bierze na samolot, sprawdza długość szyjki, wydzielinę, twardość i położenie macicy itp.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Niezle..ja badanie na fotelu mialam tylko raz..na pierwszej wizycie :O
    Ja tak samo.nawet ostatnio jak bylam i powiedziałam ze mam infekcje to tylko opisałam objawy i na tej podstawie nystatyne dostałam. ...ii tak się zastanawiam czy dziś będę na samolocie czy nie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:07

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskie jest niebo, kiedy gra się w piłkę...

zabka11, Maniuś, Y, niecierpliwa, Martucha86, mamasia, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka, najważniejsze, że wszystko z synkiem jest w porządku. Denerwują mnie tacy lekarze!Tylko narzekają , ze mało zarabiają i ciągną kasę od pacjentów.Ale o podejście do pacjenta to już trudno.A wiadomo, ze takie usg to dla nich rutyna ale dla kobiety w ciąży nie i chciałaby jak najwięcej się dowiedzieć o swoim dziecku.Masakra.
    Ja też do najszczuplejszych nie należę.Teraz na liczniku mam już 91,5 kg przy wzroście 185 cm. W sumie jestem wysoka i zupełnie inaczej się to rozkłada no ale mimo wszystko. Zaczęłam pilnować się ze wszystkim co jem, choć zdarzają mi się dzikie napady jedzenia tak jak np wczoraj :|

Ja jak odbiorę wyniki badań to przejdę się do mojej ginekolog i spytam o te nogi, może mi coś powie co z tym robić.Zobaczymy.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o szyjkę to mnie jak do USG położył to zrobił chwilę dowcipnie żeby zobaczyć dł szyjki itp. wypatrzył też że łożysko na dole i potem robił przez brzuch USG.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zawsze dłońmi dotyka brzucha i po tym stwierdza ze jest wysoko..hm.no nie wiem, ufam jej, wszystkie ciaże wśród znajomych i rodziny prowadziła i kazdy jest zadowolony..

Ale moje dziecię się wierci :)

futuremama, KasiaeN., Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ