SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobrY
Ja tez juz od 6 na nogach.zawiozlam córkę do szkoły,gotuje zupe kalafiorowa i znoszę jajo na myśl o dzisiejszej wizycie-do 17 jeszcze tyleeee czasu a pewnie nie wejdę o czasie bo tam się zawsze opóźnia wszystko.dodatkowo wczoraj wieczorem cis mnue zaczelo piec w podwoziu i kurna znów grzybica.....wykoncze się.wylecze i po 2tyg. znowu mam . musze zapytać gina czy jakieś probiotyki mozna brac bo sama nystatyna działa na chwilę. ....///
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki,
U nas dziś pochmurno, niby ma padać i z tego co widziałam w pogodzie ma padać do wtorku.. taka wiosna. No ale na termometrze 14 stopni.
Sylwia nie martw się wagą, położna mi mówiła że będziemy tyć skokowo, będzie nic nic i nagle coś wskoczy. Ostatnio myślałam że w ciągu 2 tyg przytyłam 3kg..wystraszyłam się bo jak takie tempo to waga finalna byłaby kosmiczna. Ale wczoraj się ważyłam i spadło prawie o kg. Dużo wcześniej siusiałam, wydaje mi się że woda się zatrzymała chwilowo.
Ale teraz jest czas że dzieci nabierają tłuszczyku więc i my będziemy teraz przybierać na wadze.
Myszka trzymam kciuki za wizytę, ależ jestem ciekawa co się u Ciebie skrywa
Dziewczyny które używałyście laktatora, to ręczny czy elektryczny? Dostałam ręczny i nie będę wybrzydzać, ale jak będę zmuszona z niego korzystać to który się bardziej sprawdza?małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry w 6 miesiacu ciazy
Sylwucha, nie ma jeszcze czym sie martwic. Moze mialas jakich chwilowy probkem z wyproznianiem + zatrzymanie wody. Wiesz mi w ciagu jednego dnia spadlo pol kg.
A te domowe wagi faktycznie sa bardzo wrazliwe, wystarczy, ze postawisz na innej plytce i juz moze pokazac inna wage. Kiedys robilismy eksperyment i wazylismy sie przestawiajac wage na rozne plytki i roznica byla prawie 2 kg, a na panelach to w ogole byla abstrakcja. Dlatego ja waze sie stawiajac wage zawsze na tej samej plytce w lazience i nie ma takich skokow
Malamyszko udanej wizyty
Niecierpliwa, ty rzeczywiscie masz kompleks malego brzucha. Zacznij jesc fasole i kapuste, jak sie napompujesz, to bedzie wiekszy :p A tak powaznie, to naprawde nie masz sie czym przejmowac. Kuzynka w 7 misiacu powiedziala nam o ciazy, a brzusio tylko delikatnie byl uwypuklony, ja mialam taki dwa miesiace temu, a maluszek ladnie sie rozwijal i urodzil sie zdrowy. Fajnie miec maly zgrabny brzuszek i do samego porodu byc aktywna
Patibelgia, ja mysle, ze to nie antybiotyk odebral ci energie , a ta wstretna infekcja. Kochana wracaj do zdrowia i trzymaj sie cieplutko
Pulpecja z pewnoscia bylas mile zaskoczona postawa tego starszego pana, widac, ze jeszcze sa normalni ludzie
Pozdrawiamy w ten deszczowy dzienManiuś, Martucha86, małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Dzien dobrY
....wykoncze się.wylecze i po 2tyg. znowu mam . musze zapytać gina czy jakieś probiotyki mozna brac bo sama nystatyna działa na chwilę. ....///
Żabka pewnie że można a nawet trzeba- lacibios femina np. jak czuje że coś zaczyna mnie tam piec, aplikuje dowcipny probiotyk i przechodzi, nie muszę żadnych leków tylko naturalny kwas mlekowy. Podpytaj jeszcze gina może są jeszcze lepsze dla ciężarnychzabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Widziałyście to? na fb belly dodało- wynalazek przyszłości, usg do smartfona
jeju jeju już dziś bym kupiła
http://gadzetomania.pl/9892,przenosne-smartfonowe-usg-trafia-do-sprzedazyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:32
zabka11, Maniuś, KasiaeN., niecierpliwa, futuremama, Ewa123, 0na88, Aska87, ainer85, Pulpecja, kasiuleek, Katarka, Y, Martucha86, małaMyszka, spinnka, lys, Weridiana, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Dziendoberek ja od 7 na nogach u nas pogoda mieszana slonce za chmurami
Wczoraj wieczorem usiedlismy z mężem do laptopa weszlismy na allegro i troche kasy wydalismy kupilismy kocyk przescieradla mate nie przemakalna na materacyk dwa reczniki kapielowe troche pieluch tetrowych zestaw do pielegnacji wlosow malucha i pare innych drobnostek maz zachwycony zakupami bo caly czas twierdzi że czas ucieka a my nic nie mamyfuturemama, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dziendoberek ja od 7 na nogach u nas pogoda mieszana slonce za chmurami
Wczoraj wieczorem usiedlismy z mężem do laptopa weszlismy na allegro i troche kasy wydalismy kupilismy kocyk przescieradla mate nie przemakalna na materacyk dwa reczniki kapielowe troche pieluch tetrowych zestaw do pielegnacji wlosow malucha i pare innych drobnostek maz zachwycony zakupami bo caly czas twierdzi że czas ucieka a my nic nie mamy
Magda sz -ja mialam reczny laktator i nie bylo zle
Malamyszka-czekamy na wiesci!!!
Mam pytanie do was:czy na każdej wizycie comiesiecznej gin sprawdza wam podwozie? ????aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
dawno nas nie bylo...ale mam tylke pracy ze szok...jeszcze dzis i jutro
Zabko moja gin na kazdej wizycie sprawdza mi podwozie...
Myszko czekamy
A my zaczynamy dzis 19 tydzien i wciaz zadnych rochowlicze ze dzidzius chce mi zrobic prezent urodzinowy
i jak mnie kopnie w sobote to juz przestane sie zamartwiac
oby
Pozdrawiam i czekam na wiesci od kazdej wizytujacejmagda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Zazdroszcze bo u mnie odwrotnie.moj zyje w blogim stanie ze tyle czasu jeszcze i ze chyba samo sie wszystko kupi.....wwczoraj sie nawet o to popoprzykalismy.coz skompletowanie wyprawki w sensie kosmetyki pieluszki ciuszki biore na siebie, wozek tez wybiore-meza to tylko cena interesuje ech hh....
Magda sz -ja mialam reczny laktator i nie bylo zle
Malamyszka-czekamy na wiesci!!!
Mam pytanie do was:czy na każdej wizycie comiesiecznej gin sprawdza wam podwozie? ????
Zastanawiam sie czy Ty na pewno'o moim mezu nie piszesz????zabka11, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja już po śniadaniu, byłam dziś rano na badaniach, po południu wyniki i zobaczymy co z tymi moimi obrzękami nóg, pani laborantka powiedziała, że wygląda jej to na niewydolność krążeniową, no ale zobaczymy. Głowa boli mnie od samego rana. Robiąc śniadanie wbiłam sobie nóż w dłoń. Chciałam przekroić bułkę, a mamy bardzo ostre noże, no i ten nóż zjechał mi w wewnętrzną stronę dłoni, dość głęboko.Sierota ze mnie
Na drugie śniadanie smoothie ze szpinaku, truskawek, banana i melonaNa obiad zupa pomidorowa i zostało mięsko z sosem z wczoraj.
Ja od siostry dostałam elektryczny laktator. A co do wizyt to tak, na każdej wizycie lekarka mnie bada dowcipnie.
Pozdrawiam Was!Miłego dnia!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
Od czego tu zacząć?! Może najpierw dla uspokojenia,że wszystko jest ok.
Syn jest synem, zdrowym synem.
Problem pojawił się jeden. Byliśmy na usg połówkowym, podobno we Wro mają tam najlepszy sprzęt.No i dr zaczął oglądać, oglądać. Powiedział,że ciężko będzie zrobić to usg i określić wszystko, bo mam za dużą tkankę tłuszczową i po prostu nie widać, nie mówiąc o tym,że tak mocno naciskał głowicę,że myślałam,że wyjdę z siebie. Po 15min zmierzył główkę, uwidocznił nerki, żołądek, kręgosłup, nerki, górna warga bez rozszczepu ,wszystkie układy prawidłowe. Serduszko biło,ma 4 komory, ale jeśli chodzi o przepływy itp, nie był wstanie ich zobaczyć. Kontrola w 30tc może będzie coś widać.
Jestem trochę zniesmaczona- oczywiście zarzucam sobie,że byłam i jestem pulpetem i przez to nie do końca możemy sprawdzić jak jest z Leonem, mam mega wyrzuty sumienia. Poza tym płacę za to badanie 250zł i chcielibyśmy choć trochę być dopieszczeni- a dr jest z tych "mruków".
Chciałam posłuchać serduszka- i mówię: a serduszko bije?na to usłyszałam- no widzi Pani na usg,że się rusza, ale kuźwa za 250zł to chciałabym posłuchać!
Może sama co prawda powinnam pytać i mówić czego oczekuję, bo dla nich to pewnie rutyna.
Generalnie nie kazał się denerwować, bo wszystko jest prawidłowe, tyle,że tych przepływów nie mógł uwidocznić. Dostaliśmy płytę, ale jeszcze nie oglądałam.Zapytałam o 3/4d to przełączył na sekundę i stwierdził,że to nie medyczne tylko zabawa .
Tu do Mamasia- jeśli idziesz do dr F, bo o nim mowa, to bardzo dobry fachowiec, ale musisz o wszystko pytać, bo sam z siebie niekoniecznie mówi.
Zapytałam też o stopę i pokazałam, więc stwierdził,że waga raczej nie ma nic z tym wspólnego- a ja byłam o tym przekonana i,że pokazać swojemu dr i iść na konsultacje do angiologa naczyniowego. To ja to wiem,ale chciałam jakieś diagnozy, recepty na maść, bo wizyta dopiero za 2 tyg.
No to się rozpisałam, generalnie wiem,że z Leonem jest dobrze, machała nogami i wcale się już nie dziwię,że go nie czuję skoro mam masę tłuszczu, ale niesmak pozostał.
Moja gin bada mnie na każdej wizycie- sprawdza ph, śluz i wszystko co się da.
Dziś zabieram się za tą stertę prasowania- taką karę sobie wyznaczyłam.
Miłego czwartku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:01
Maniuś, mamasia, magda sz, zabka11, kasiuleek, Martucha86, małaMyszka, lys, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A ja się witam zaczynając 22 tc, wg belly to 6 mies. się zaczyna ale dla mniej bardziej prawdziwe jest to że 6 mies. zaczyna się w 22,5 tc - wtedy rzeczywiście będzie się zgadzać z TP.
U nas deszczowo a ja nieprzytomna. Wczoraj było piękne słoneczko, a ja wyszłam wcześniej z pracy i przeleżałam resztę dnia a dziś to już w ogóle nie mam siły ;/
Mnie nie bada za każdym razem.
psioszka jak dla mnie masakra, ja bym oszalała.
U nas lekarz bada tyle ile trzeba, jak nie może czegoś zobaczyć to tak kręci, kombinuje żeby zobaczyć wszystko co potrzeba. Na bieżąco opowiada, zażartuje, odpowie na pytania. I nie wyobrażam już sobie inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:02
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Niezle..ja badanie na fotelu mialam tylko raz..na pierwszej wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:07
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka, najważniejsze, że wszystko z synkiem jest w porządku. Denerwują mnie tacy lekarze!Tylko narzekają , ze mało zarabiają i ciągną kasę od pacjentów.Ale o podejście do pacjenta to już trudno.A wiadomo, ze takie usg to dla nich rutyna ale dla kobiety w ciąży nie i chciałaby jak najwięcej się dowiedzieć o swoim dziecku.Masakra.
Ja też do najszczuplejszych nie należę.Teraz na liczniku mam już 91,5 kg przy wzroście 185 cm. W sumie jestem wysoka i zupełnie inaczej się to rozkłada no ale mimo wszystko. Zaczęłam pilnować się ze wszystkim co jem, choć zdarzają mi się dzikie napady jedzenia tak jak np wczoraj
Ja jak odbiorę wyniki badań to przejdę się do mojej ginekolog i spytam o te nogi, może mi coś powie co z tym robić.Zobaczymy.psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o szyjkę to mnie jak do USG położył to zrobił chwilę dowcipnie żeby zobaczyć dł szyjki itp. wypatrzył też że łożysko na dole i potem robił przez brzuch USG.
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dla mnie zawsze dłońmi dotyka brzucha i po tym stwierdza ze jest wysoko..hm.no nie wiem, ufam jej, wszystkie ciaże wśród znajomych i rodziny prowadziła i kazdy jest zadowolony..
Ale moje dziecię się wiercifuturemama, KasiaeN., Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość