SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,czy wasi mezowie tez ze wszystkim tak zwlekaja co trzeba zrobic w domu? No mnie juz szlag trafia! Swiatelka ledy na schody juz tyle czasu ma kupic to w glowie sie nie miesci,co sie przypomni to tylko "no no kupieni zamontuje" i normalnie taka wkurwiona na to jestem ze zaraz sie porycze!
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:A ważysz się zawsze o tej samej porze, np. rano po wstaniu?
Tak, dlatego właśnie się martwię.. do tej pory tyłam regularnie cały czas. Wiem że teraz zbliża się okres największego wzrostu wagi ale 1,5 kg w trzy dni przy normalnym odżywianiu to odbiega od wszystkich norm..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Tak, dlatego właśnie się martwię.. do tej pory tyłam regularnie cały czas. Wiem że teraz zbliża się okres największego wzrostu wagi ale 1,5 kg w trzy dni przy normalnym odżywianiu to odbiega od wszystkich norm..
Nie stresuj się zawczasu, po prostu obserwuj to. Myślę, że taki jednorazowy skok wcale nie musi nic oznaczać, ale wiadomo trzeba się pilnować i jak coś to reagować.
Aha i zwróć uwagę, czy waga się nie zepsuła. Ja do tej pory używałam elektronicznej i zawsze było ok, aż w ciąży zaczęłam jej używać częściej i się okazało, że coś się popsuło i pokazuje fałszywe wyniki, a różnice niewielkie więc na początku się nie połapałam, że coś jest nie tak, aż raz mi pokazała 2 kg więcej, których po kilku godzinach już nie byłoi np. na podłodze z kafli pokazuje inny wynik, a na panelach inny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 23:07
sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Może faktycznie waga zaczyna wariować, zważe się w piątek i zobacze czy się coś zmieniło. Pierwsze o czym pomyślałam to że może woda mi się zatrzymała ale nie widzę u siebie żadnych obrzęków itp.. poczekam do piątku a teraz przestaję o tym myśleć i lecę spać. Bardzo Ci dziękuję za wsparcie
Życzę wszystkim spokojnej nocy. Dobranoc!lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Co myslicie na temat poduszek na dzieci head care ? mamusie ktore macie juz dzieci, był problem z odksztalceniami ?
Jeju ja nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją. Co rusz mnie zadziwia, ile jest przeróżnych rzeczy związanych z dziećmi, o których wcześniej nie słyszałam. Musze się teraz zacząć uczyć do egzaminu końcowego na studiach podyplomowych, który mam na początku maja, a potem to normalnie siadam i przyswajam wiedzę o macierzyństwie!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
karolina, mój to samo. od stycznia proszę go o remont. mamy wszystko w surowym stanie, a niedługo przyjdzie dziecko na świat. wszystko jest ponad 60letnie, mamy do zrobienia wszystko, podłogi, ściany, okna - wszystko. no ale on twierdzi, że przecież zdąży. choć bądź co bądź jest pracowity, na to nie narzekam, non stop ma jakieś zajęcie. osobiście dostanę zaraz jobla. czy któraś z was też cierpi na tak okrutną bezsenność? 3 noc ani na moment nie zmrużyłam oka..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry w deszczowy poranek
ide dzisiaj na wyniki wiec moja pobudka o 6 sie przydała. Umylam glowe, nawet nogi ogolilam, teraz zjadlabym sniadanko a tu figa z makiem. Wczoraj poszlam zapytac czy lab normalnie pracuje bo byly jakies zmiany. Pani powiedziala ze tak, tylko nie w czwartki, bo wtedy to diabetycy. Musialam zrobic bolesną mine bo spojrzala na moj brzuch i stwierdzila zebym przyszla, no to ide
Milego dnia!małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 21 tygodniu
Teraz juz zglupialam, o co kaman????? Zawsze nowy tc zaczynalam w czartek, wczoraj mialam 19t6d i dzis tez na suwaczku czy ktos wie o co tu chodzi???Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 06:30
małaMyszka, mamasia, Katarka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Witam sie w 21 tygodniu
Teraz juz zglupialam, o co kaman????? Zawsze nowy tc zaczynalam w czartek, wczoraj mialam 19t6d i dzis tez na suwaczku czy ktos wie o co tu chodzi??? -
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny,czy wasi mezowie tez ze wszystkim tak zwlekaja co trzeba zrobic w domu? No mnie juz szlag trafia! Swiatelka ledy na schody juz tyle czasu ma kupic to w glowie sie nie miesci,co sie przypomni to tylko "no no kupieni zamontuje" i normalnie taka wkurwiona na to jestem ze zaraz sie porycze!
Okazało się że on myślał o misce na pranie - jakby mi przeszkadzała w myciu naczyń?!
A na koniec padło że niewyraźnie mówię i nie można mnie zrozumieć...
Ehhhh faceci zawsze czyjaś wina! Oni czyści jak łza...niecierpliwa, Pulpecja, magda sz, KasiaeN., mamasia, ainer85 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Oo i bez logowania sie naprawil
Dobry cyrk
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
A teraz mogę się przywitać! W nocy budziłam się z tysiąc razy...
Oczywiście co zrobiłam??? Wzięłam euthyrox w środku nocy o 1:35 no żesz w mordę. Nie wiem co się ze mną dzieje...
Wizyta za godzinę. Zjadłam śniadanie piję herbatę i wrzucę się pod prysznic.
Chyba się nie denerwuję. Tylko zżera mnie ciekawość...niecierpliwa, Pati Belgia, magda sz, sylwucha89, KasiaeN., mamasia lubią tę wiadomość
-
MalaMyszka fajnie, ze masz wizyte tak szbko, potem biegusiem do domku i melduj nam tu szybko kto wygral zaklad
Ja po nadrobieniu zaleglosci pudelkowych juz w ogole nie martwie sie wielkoscia brzuchaMam wiekszy niz wszystkie gwiazdy, ktore maja termin na sierpien lub lipiec
Ogladalam Dereszowska, Slotale, Wegrowska i dziewczyne Rozmusa
Tak tak wiem chora jestem, ale jak patrze na Wasze wielkie bandziochy to wpadam w kompleksy
małaMyszka, Pulpecja, magda sz lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki.
Witam sie z choroba. 2 dni temu pojechałam na pogotowie bo temperatura 38,3 a w szpitalu mi mierzą i juz 40... Przestraszyłam sie. Szybko podłączyli mnie pod kroplówki, pobrali krew, mocz no i okazało sie, ze jakaś cholerna infekcja:-( dostałam antybiotyk i leżałam do wczoraj w łóżku ale dzis juz wstałam bo nie lubię tak leżeć. No i dzis muszę do gina bo kazali po 2 dniach sprawdzić czy wszystko ok z dzieckiem. Wiec od razu polowkowe mi zrobi, ktore miałam mieć w poniedziałek. Ale powiem Wam, ze czuje sie masakrycznie... Antybiotyk energię mi zabrał...
Miłego dnia:-)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:MalaMyszka fajnie, ze masz wizyte tak szbko, potem biegusiem do domku i melduj nam tu szybko kto wygral zaklad
Ja po nadrobieniu zaleglosci pudelkowych juz w ogole nie martwie sie wielkoscia brzuchaMam wiekszy niz wszystkie gwiazdy, ktore maja termin na sierpien lub lipiec
Ogladalam Dereszowska, Slotale, Wegrowska i dziewczyne Rozmusa
Tak tak wiem chora jestem, ale jak patrze na Wasze wielkie bandziochy to wpadam w kompleksy
pamiętaj, ze one nie moga mieć wielkich bębnów, muszą wyglądać zgrabnie i estetycznie, hehe, a dwa dni po porodzie wrócic do formy
Ja już po badaniach, wyniki jutro, nawet milo było. Starszy pan sam zaproponował, żeby ciężarne (była jeszcze jedna) weszły pierwsze, no normalnie szok.niecierpliwa, zabka11, KasiaeN., futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość