WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Tez słyszałam o tym co pisze chcebycmama :)
    Mi koleżanka powiedziała, że do dnia pierwszych wyraźnych ruchów trzeba doliczyć 20 tygodni i wychodzi termin porodu; )...ale ja nie bardzo wierzę w te przesady; ).

To mi wychodzi 14 + 20 = 34tc??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ku przestrodze, smarujcie się dokładnie 2 razy dziennie balsamami i oliwkami!!! Dziś zauważyłam że pojawiły mi się rozstępy na udach, przy pośladkach :( :( :( Pomimo tego że smarowałam się, widocznie coś musiałam robić nie tak! A od początku ciąży przytyłam ok 4 kg więc nie jakoś drastycznie dużo! Podłamałam się...

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochane, ku przestrodze, smarujcie się dokładnie 2 razy dziennie balsamami i oliwkami!!! Dziś zauważyłam że pojawiły mi się rozstępy na udach, przy pośladkach :( :( :( Pomimo tego że smarowałam się, widocznie coś musiałam robić nie tak! A od początku ciąży przytyłam ok 4 kg więc nie jakoś drastycznie dużo! Podłamałam się...
    nie przejmuj sie wiem ze to nic pieknego ale ja w pierwszej ciazy smarowalam sie cala i tez mi wyszly. pozniej zbledly i sa prawie niewidoczne. moja polozna mowi ze jak sie ma tendencje do rozstepow to i tak wyjda. polecam nie balsamy i preparaty na rozstepy tylko olejek kokosowy taki w sloiczku. jest niesamowity!!!!!!!!!!!!!

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

Po prostu masz niestety skłonność do rozstępów..moja koleżanka miala tylko 6kg do przodu jak szła rodzic a rozstępów ma ogrom ! Brzuch,uda,pośladki, no zebra- dodam że się smarowała, druga kolezanka miała 20kg wiecej i ani jednego rozstępu i ani razu niczym nie smarowala..to juz zalezy od skóry..

Aga89, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glowa do góry mi pojawily sie na piersiach na szczescie od spodu mimo smarowania 2x dziennie na ale urosly te moje cycuchy wiec sie nie dziwie

Aga89, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rozmawiałam z koleżanką która przytyła 35kg, zbierała wodę jak szalona, 2 miesiące po porodzie wróciła do wagi- jest szczupła normalnie nosi 34-36 rozmiarówkę i mówiła że smarowała całą ciążę i było ok a w szpitalu tydzień przed porodem wyszedł jej jeden za drugim. Także trzeba pamiętać o tym cały czas i po porodzie jak skóra będzie się skurczać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

a ja polecam olejek ze słodkich migdałów... ponoc potrafi świetnie zniwelowac powstałe rozstępy. Ok 8zł z zielarskim, ładnie się wchłania w przeciwieństwie do innych olejków... spróbuj :)

ja się przyznaję że nie smaruję sie 2 razy dziennie, mega mi się nie chce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:43

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja juz po goleniu podwozia przed wizyta, uffff z tym brzuchem to nie takie proste. Kregoslup a wlasciwie zebra z tylu tak mnie boli, ani stac ani siedziec...ktoras z Was zamieszczala cwiczenia, troche porobilam, ulga na krotko, mysle ze jak bede robila codziennie pomoga. U mnie na obiad schab z majerankiem z parowara i sos pieczarkowy z kadza (ja bez schabu Hyhyhy) i salata. ciekawe czy na wizycie lekarka mnie opieprxy za ten przyrost wagi...kurcze wydaje mi sie ze 14 kg do przodu, nie widze tego po sobie, ciuchy te same tylko w brzuchu sie nie mieszcze wiec o co chodzi? Ten moj maly taki pulpet czy co?!

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka- a moze właśnie wode zbierasz? Nie czujesz obrzęków np. na palcach?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie lezakuje po obiedzzie.za oknem wieje i leje brrrr
    Jutro siedzimy z julcia w domku.

Ja w pierwszej ciazy przytylam 22kg,smarowalam sie palmersem i mam kilka rozstepow na biodrach i posladkach.
    Zobaczymy jak bedzie tym razem.

Ide na film ;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano sloneczko a teraz snieg z deszczem co za pogoda wiosno przybywaj!!

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rozstepy wyskoczyly na posladkach w poerwszej ciazy mialam na plusie 26kg. W drugiej ani jednego rozstepu 16kg. Nigdy sie niczym nie smarowalam i nadal nie smaruje bo zwyczajnie tego nie lubie.

Niestety tez nabieram wody co widze po nogach i rekach. Puchne. Ciekawe co lekarz powie.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dalej -1kg na wadze, brzuch to raczej wygląda jakbym się dobrze najadła. I dalej męczą mnie wymioty. I tak w szpitalu żaliłam się jednej położnej, a ona powiedziała, że ostatni raz wymiotowała na porodówce, że w dniu porodu ważyła mniej niż przed zajściem w ciążę (!!!), a dziecko ważyło 4,5kg i rodziła naturalnie. Szok! Więc mój przypadek generalnie nie zrobił na niej wrażenia;)
    Miałam nie wychodzić z domu, ale poszłam jednak do apteki. Bardzo się zdziwiłam, że jedno opakowanie luteiny kosztuje 52zł a na refundację tylko 3,5zł. Miło mnie zaskoczyli :)

0na88, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i piękne te nowe suwaczki:) a co do cycusiow to ja przed ciążą mialam dd miseczke a w sobote zakupilam dwa nowe staniczki o miseczce e. Zastanawiam sie gdzie mozna zakupic usztywniany biustonosz do karmienia. nigdy nie moglam nosic miekkich bo boli a tylko na allegro widze. ciezko tak kupic bo musze zmierzyc, pod biustem malo jak na taka wielkosc miseczki...

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kolejnej majóweczce wody odeszły (33tydz 6d)... czyli torba na czerwiec/lipiec tak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:39

niecierpliwa, 5ylwia, Y, magda sz, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny kolejnej majóweczce wody odeszły... czyli torba na czerwiec/lipiec tak ?
    nie strasz ja chce jeszcze ponosic:)

0na88, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny kolejnej majóweczce wody odeszły (33tydz)... czyli torba na czerwiec/lipiec tak ?

Zdecydowanie na koniec czerwca musi byc gotowa. Omg!! To tylko 3 miesiace, a jeszcze tyle do zrobienia/kupienia. Ja nie mam nic oprocz spiworka, recznika, paru ciuszkow i koszuli do karmienia

Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tez w całkowitym proszku :)

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomyslec, ze moj maz chcial malowac w lipcu hahaha

Y, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma taki sam pomysł - bo przeciez jeszcze kupa czasu ;-)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ