SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartucha86 wrote:Tez słyszałam o tym co pisze chcebycmama
Mi koleżanka powiedziała, że do dnia pierwszych wyraźnych ruchów trzeba doliczyć 20 tygodni i wychodzi termin porodu; )...ale ja nie bardzo wierzę w te przesady; ).
To mi wychodzi 14 + 20 = 34tc??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kochane, ku przestrodze, smarujcie się dokładnie 2 razy dziennie balsamami i oliwkami!!! Dziś zauważyłam że pojawiły mi się rozstępy na udach, przy pośladkach
Pomimo tego że smarowałam się, widocznie coś musiałam robić nie tak! A od początku ciąży przytyłam ok 4 kg więc nie jakoś drastycznie dużo! Podłamałam się...
-
Aga89 wrote:Kochane, ku przestrodze, smarujcie się dokładnie 2 razy dziennie balsamami i oliwkami!!! Dziś zauważyłam że pojawiły mi się rozstępy na udach, przy pośladkach
Pomimo tego że smarowałam się, widocznie coś musiałam robić nie tak! A od początku ciąży przytyłam ok 4 kg więc nie jakoś drastycznie dużo! Podłamałam się...
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Kochane, ku przestrodze, smarujcie się dokładnie 2 razy dziennie balsamami i oliwkami!!! Dziś zauważyłam że pojawiły mi się rozstępy na udach, przy pośladkach
Po prostu masz niestety skłonność do rozstępów..moja koleżanka miala tylko 6kg do przodu jak szła rodzic a rozstępów ma ogrom ! Brzuch,uda,pośladki, no zebra- dodam że się smarowała, druga kolezanka miała 20kg wiecej i ani jednego rozstępu i ani razu niczym nie smarowala..to juz zalezy od skóry..Aga89, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Glowa do góry mi pojawily sie na piersiach na szczescie od spodu mimo smarowania 2x dziennie na ale urosly te moje cycuchy wiec sie nie dziwie
Aga89, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziś rozmawiałam z koleżanką która przytyła 35kg, zbierała wodę jak szalona, 2 miesiące po porodzie wróciła do wagi- jest szczupła normalnie nosi 34-36 rozmiarówkę i mówiła że smarowała całą ciążę i było ok a w szpitalu tydzień przed porodem wyszedł jej jeden za drugim. Także trzeba pamiętać o tym cały czas i po porodzie jak skóra będzie się skurczać.
-
a ja polecam olejek ze słodkich migdałów... ponoc potrafi świetnie zniwelowac powstałe rozstępy. Ok 8zł z zielarskim, ładnie się wchłania w przeciwieństwie do innych olejków... spróbuj
ja się przyznaję że nie smaruję sie 2 razy dziennie, mega mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:43
-
Hej kochane, ja juz po goleniu podwozia przed wizyta, uffff z tym brzuchem to nie takie proste. Kregoslup a wlasciwie zebra z tylu tak mnie boli, ani stac ani siedziec...ktoras z Was zamieszczala cwiczenia, troche porobilam, ulga na krotko, mysle ze jak bede robila codziennie pomoga. U mnie na obiad schab z majerankiem z parowara i sos pieczarkowy z kadza (ja bez schabu Hyhyhy) i salata. ciekawe czy na wizycie lekarka mnie opieprxy za ten przyrost wagi...kurcze wydaje mi sie ze 14 kg do przodu, nie widze tego po sobie, ciuchy te same tylko w brzuchu sie nie mieszcze wiec o co chodzi? Ten moj maly taki pulpet czy co?!
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie lezakuje po obiedzzie.za oknem wieje i leje brrrr
Jutro siedzimy z julcia w domku.
Ja w pierwszej ciazy przytylam 22kg,smarowalam sie palmersem i mam kilka rozstepow na biodrach i posladkach.
Zobaczymy jak bedzie tym razem.
Ide na filmmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi rozstepy wyskoczyly na posladkach w poerwszej ciazy mialam na plusie 26kg. W drugiej ani jednego rozstepu 16kg. Nigdy sie niczym nie smarowalam i nadal nie smaruje bo zwyczajnie tego nie lubie.
Niestety tez nabieram wody co widze po nogach i rekach. Puchne. Ciekawe co lekarz powie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam dalej -1kg na wadze, brzuch to raczej wygląda jakbym się dobrze najadła. I dalej męczą mnie wymioty. I tak w szpitalu żaliłam się jednej położnej, a ona powiedziała, że ostatni raz wymiotowała na porodówce, że w dniu porodu ważyła mniej niż przed zajściem w ciążę (!!!), a dziecko ważyło 4,5kg i rodziła naturalnie. Szok! Więc mój przypadek generalnie nie zrobił na niej wrażenia;)
Miałam nie wychodzić z domu, ale poszłam jednak do apteki. Bardzo się zdziwiłam, że jedno opakowanie luteiny kosztuje 52zł a na refundację tylko 3,5zł. Miło mnie zaskoczyli0na88, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
a i piękne te nowe suwaczki:) a co do cycusiow to ja przed ciążą mialam dd miseczke a w sobote zakupilam dwa nowe staniczki o miseczce e. Zastanawiam sie gdzie mozna zakupic usztywniany biustonosz do karmienia. nigdy nie moglam nosic miekkich bo boli a tylko na allegro widze. ciezko tak kupic bo musze zmierzyc, pod biustem malo jak na taka wielkosc miseczki...
-
0na88 wrote:Dziewczyny kolejnej majóweczce wody odeszły... czyli torba na czerwiec/lipiec tak ?
0na88, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Dziewczyny kolejnej majóweczce wody odeszły (33tydz)... czyli torba na czerwiec/lipiec tak ?
Zdecydowanie na koniec czerwca musi byc gotowa. Omg!! To tylko 3 miesiace, a jeszcze tyle do zrobienia/kupienia. Ja nie mam nic oprocz spiworka, recznika, paru ciuszkow i koszuli do karmieniaNeyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość