WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/dziecko-klaszcze-raczkami-w-lonie-matki-usg-ktore-podbilo-internet-s1316507.html#fp=ofe

Widziałyście to? :D ale super

Haha, ale czad :) Tez bym chciala tak z 1 dzien poobserwowac co ta moja Niunia wyrabia tam w brzuszku ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    już po wizycie - z brzuszkiem podobno ok, ale dla 100% pewności jeszcze mam przyjść w czwartek po świętach :) i kolejny lekarz potwierdził, że syn :)

Super wiesci!

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Napisze tylko ze syn bo synus tak zaragowal ze sie poryczalam ....

Paula_071, psioszka11, niecierpliwa, gosia.b, mamasia, Katarka, sylwucha89, Pulpecja, magda sz, Maniuś, Laura, Martucha86, małaMyszka, ainer85, lys, zabka11, Aga89, witaminkab lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    My po wizycie. Napisze tylko ze syn bo synus tak zaragowal ze sie poryczalam ....

Ale dlaczego??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/dziecko-klaszcze-raczkami-w-lonie-matki-usg-ktore-podbilo-internet-s1316507.html#fp=ofe

Widziałyście to? :D ale super

Mój mąż mówi, że to fotomontaż, że za dobrze są widoczne dłonie, a zwłaszcza paluszki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mój mąż mówi, że to fotomontaż, że za dobrze są widoczne dłonie, a zwłaszcza paluszki.
    możliwe, tym bardziej, że to 14 tc

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

No pieknie! A juz sobie wyobrazalam jak moja Julcia bije brawo jak mamusia dosra tatusiowi :D

5ylwia, aaaaga, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z wizyty w 16 tygodniu mamy filmik jak nasza dzidzia tez ma juz tak ukształtowane paluszki, pięknie zresztą prezentowała rączki :)
    być może w 14 już tak mają dzidzie :)

magda sz, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po kłótni ze swoim na temat remontów i jego mamusi kupił psa dla Wiktorka :D i tak oto mamy 2miesięcznego owczarka niemieckiego długowłosego <3

magda sz, małaMyszka, jesslin87, lys, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Super pomysł z tabelką jest rewelacyjna :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!! Widzę że delikatną przewagę chłopców mamy :)

U nas pogoda fatalna i humor również fatalny jedyny plus że waga przestała szaleć podejrzewam że będę miała tendencję do gromadzenia wody i mam ogólnie już ok. 5,5 kg na plusie..
    Magda sz muszę się zapisać do Ciebie na korepetycje w pisaniu skarg w czwartek jak byłam z bratem w szpitalu to po raz pierwszy w ciąży moje nerwy puściły i nawrzeszczałam na lekarza.. jechaliśmy 70 km na izbę przyjęć (w nocy ja w ciąży prawie leżącej) po to aby jakiś imbecyl nawet nie zdiagnozował brata i wysłał do poradni albo na wizytę prywatną brak słów..
    Jakby jeszcze było mało problemów z bratem to dzisiaj miał wypadek jako pasażer całe szczęście jest już po badaniach i nic mu nie jest oprócz stłuczeń, reszta pasażerów też bez większych urazów ale auto spłonęło...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy będziecie używały ochraniacza do łóżeczka? Właśnie przeczytałam żeby nie używać bo dziecko będzie miało mniejszy dostęp do świeżego powietrza ? yyy no i już zgłupiałam bo wydawał mi się potrzebny ze względu na bezpieczeństwo.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dziewczyny czy będziecie używały ochraniacza do łóżeczka? Właśnie przeczytałam żeby nie używać bo dziecko będzie miało mniejszy dostęp do świeżego powietrza ? yyy no i już zgłupiałam bo wydawał mi się potrzebny ze względu na bezpieczeństwo.

Ja bede uzywala :) Kochana jak on ma niby zabierac dostep do lozeczka, przeciez lozeczko jest otwarte

• euforia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie,
    z dzidziusiem wszystko ok, jest troszkę mniejszy niż według OM waży ok 400 gram. No i nadal jest chłopcem, jak to lekarz powiedział na 120 % :)

Natomiast mam inny problem moja szyjka od ost wizyty się skróciła o 5 mm więc za 2 tyg mam zakładany pessar. Niby lekarz mówił, że nie mam się martwic, ale jak się zapytałam czy możemy założyc pessar na następnej wizycie za 4 tyg. to gin, że do tego czasu może nie wytrzymac więc jak tu się nie martwic?!

mamasia, magda sz, Maniuś, Martucha86, sylwucha89, gosia.b, małaMyszka, ainer85, kasiuleek, zabka11, Aga89, Neyla, psioszka11 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było mam Mame w szpitalu, i praktycznie ciągle u niej przesiaduje. Ale nadeszła mnie taka refleksja bo u mnie burza na całego grzmoty błyskawice i tak sobie myśle jak takie dzieciątko musi być wystraszone jak przeżyje swoją pierwszą burze..

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt!

Ochraniacza bede uzywac.
    Zalujr ze ten po chlopcach sprzedalam...
    no nic, pora na nowy.

Ogolnie nie czytam opinii w internecie co kto o czym mysli tylko kieruje sie wlasnym doswiadczeniem ;)

Jutro rano fryzjer! Hurra Tylko podciecie a jaka radocha.

jesslin87, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Trochę mnie nie było mam Mame w szpitalu, i praktycznie ciągle u niej przesiaduje. Ale nadeszła mnie taka refleksja bo u mnie burza na całego grzmoty błyskawice i tak sobie myśle jak takie dzieciątko musi być wystraszone jak przeżyje swoją pierwszą burze..

Slask - burza rowniez...

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też Katowice :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede uzywac,nie dosc ze bezpieczniej bo nigdzie sie nie walnie,no i nie wlozy np. Nozki miedzy szczebelki..ja mam zamiar kupic taki na cala dlugosc lozeczka no i ladnie,przytulnie wyglada:)
    Nie moge pojac jak taki ochraniacz moze zmniejszyc dostep powietrza,wrecz wydaje mi sie to bardziej smieszne niz glupie:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dziewczyny gratuluje wizyt!

Ochraniacza bede uzywac.
    Zalujr ze ten po chlopcach sprzedalam...
    no nic, pora na nowy.

Ogolnie nie czytam opinii w internecie co kto o czym mysli tylko kieruje sie wlasnym doswiadczeniem ;)

Jutro rano fryzjer! Hurra Tylko podciecie a jaka radocha.

Tylko Cassie pamietaj, ze wiele z nas tu nie ma zadnego doswiadczenia w tym temacie i wszedzie szukamy przydatnych informacji ;)

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia a powiedzieli Ci moze ile Twoja szyjka ma mm? Bo ja tez mam z tym problem...
    Mam pytanie...robili mi usg w szpitalu w pt(trafilam tam z powodu bolow podbrzusza),wizyta u gin 13.04 wiec tez usg bedzie robione...chcialabym jeszcze isc teraz po swietach do gin w Polsce...ale czy 3 usg w ciagu 2 tygodni to nie za duzo??? Jak myslicie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ