X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/dziecko-klaszcze-raczkami-w-lonie-matki-usg-ktore-podbilo-internet-s1316507.html#fp=ofe

Widziałyście to? :D ale super

Haha, ale czad :) Tez bym chciala tak z 1 dzien poobserwowac co ta moja Niunia wyrabia tam w brzuszku ;)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    już po wizycie - z brzuszkiem podobno ok, ale dla 100% pewności jeszcze mam przyjść w czwartek po świętach :) i kolejny lekarz potwierdził, że syn :)

Super wiesci!

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Napisze tylko ze syn bo synus tak zaragowal ze sie poryczalam ....

Paula_071, psioszka11, niecierpliwa, gosia.b, mamasia, Katarka, sylwucha89, Pulpecja, magda sz, Maniuś, Laura, Martucha86, małaMyszka, ainer85, lys, zabka11, Aga89, witaminkab lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    My po wizycie. Napisze tylko ze syn bo synus tak zaragowal ze sie poryczalam ....

Ale dlaczego??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/dziecko-klaszcze-raczkami-w-lonie-matki-usg-ktore-podbilo-internet-s1316507.html#fp=ofe

Widziałyście to? :D ale super

Mój mąż mówi, że to fotomontaż, że za dobrze są widoczne dłonie, a zwłaszcza paluszki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mój mąż mówi, że to fotomontaż, że za dobrze są widoczne dłonie, a zwłaszcza paluszki.
    możliwe, tym bardziej, że to 14 tc

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

No pieknie! A juz sobie wyobrazalam jak moja Julcia bije brawo jak mamusia dosra tatusiowi :D

5ylwia, aaaaga, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z wizyty w 16 tygodniu mamy filmik jak nasza dzidzia tez ma juz tak ukształtowane paluszki, pięknie zresztą prezentowała rączki :)
    być może w 14 już tak mają dzidzie :)

magda sz, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój po kłótni ze swoim na temat remontów i jego mamusi kupił psa dla Wiktorka :D i tak oto mamy 2miesięcznego owczarka niemieckiego długowłosego <3

magda sz, małaMyszka, jesslin87, lys, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)

Super pomysł z tabelką jest rewelacyjna :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt!! Widzę że delikatną przewagę chłopców mamy :)

U nas pogoda fatalna i humor również fatalny jedyny plus że waga przestała szaleć podejrzewam że będę miała tendencję do gromadzenia wody i mam ogólnie już ok. 5,5 kg na plusie..
    Magda sz muszę się zapisać do Ciebie na korepetycje w pisaniu skarg w czwartek jak byłam z bratem w szpitalu to po raz pierwszy w ciąży moje nerwy puściły i nawrzeszczałam na lekarza.. jechaliśmy 70 km na izbę przyjęć (w nocy ja w ciąży prawie leżącej) po to aby jakiś imbecyl nawet nie zdiagnozował brata i wysłał do poradni albo na wizytę prywatną brak słów..
    Jakby jeszcze było mało problemów z bratem to dzisiaj miał wypadek jako pasażer całe szczęście jest już po badaniach i nic mu nie jest oprócz stłuczeń, reszta pasażerów też bez większych urazów ale auto spłonęło...

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy będziecie używały ochraniacza do łóżeczka? Właśnie przeczytałam żeby nie używać bo dziecko będzie miało mniejszy dostęp do świeżego powietrza ? yyy no i już zgłupiałam bo wydawał mi się potrzebny ze względu na bezpieczeństwo.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Dziewczyny czy będziecie używały ochraniacza do łóżeczka? Właśnie przeczytałam żeby nie używać bo dziecko będzie miało mniejszy dostęp do świeżego powietrza ? yyy no i już zgłupiałam bo wydawał mi się potrzebny ze względu na bezpieczeństwo.

Ja bede uzywala :) Kochana jak on ma niby zabierac dostep do lozeczka, przeciez lozeczko jest otwarte

• euforia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie,
    z dzidziusiem wszystko ok, jest troszkę mniejszy niż według OM waży ok 400 gram. No i nadal jest chłopcem, jak to lekarz powiedział na 120 % :)

Natomiast mam inny problem moja szyjka od ost wizyty się skróciła o 5 mm więc za 2 tyg mam zakładany pessar. Niby lekarz mówił, że nie mam się martwic, ale jak się zapytałam czy możemy założyc pessar na następnej wizycie za 4 tyg. to gin, że do tego czasu może nie wytrzymac więc jak tu się nie martwic?!

mamasia, magda sz, Maniuś, Martucha86, sylwucha89, gosia.b, małaMyszka, ainer85, kasiuleek, zabka11, Aga89, Neyla, psioszka11 lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było mam Mame w szpitalu, i praktycznie ciągle u niej przesiaduje. Ale nadeszła mnie taka refleksja bo u mnie burza na całego grzmoty błyskawice i tak sobie myśle jak takie dzieciątko musi być wystraszone jak przeżyje swoją pierwszą burze..

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt!

Ochraniacza bede uzywac.
    Zalujr ze ten po chlopcach sprzedalam...
    no nic, pora na nowy.

Ogolnie nie czytam opinii w internecie co kto o czym mysli tylko kieruje sie wlasnym doswiadczeniem ;)

Jutro rano fryzjer! Hurra Tylko podciecie a jaka radocha.

jesslin87, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Trochę mnie nie było mam Mame w szpitalu, i praktycznie ciągle u niej przesiaduje. Ale nadeszła mnie taka refleksja bo u mnie burza na całego grzmoty błyskawice i tak sobie myśle jak takie dzieciątko musi być wystraszone jak przeżyje swoją pierwszą burze..

Slask - burza rowniez...

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też Katowice :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede uzywac,nie dosc ze bezpieczniej bo nigdzie sie nie walnie,no i nie wlozy np. Nozki miedzy szczebelki..ja mam zamiar kupic taki na cala dlugosc lozeczka no i ladnie,przytulnie wyglada:)
    Nie moge pojac jak taki ochraniacz moze zmniejszyc dostep powietrza,wrecz wydaje mi sie to bardziej smieszne niz glupie:p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dziewczyny gratuluje wizyt!

Ochraniacza bede uzywac.
    Zalujr ze ten po chlopcach sprzedalam...
    no nic, pora na nowy.

Ogolnie nie czytam opinii w internecie co kto o czym mysli tylko kieruje sie wlasnym doswiadczeniem ;)

Jutro rano fryzjer! Hurra Tylko podciecie a jaka radocha.

Tylko Cassie pamietaj, ze wiele z nas tu nie ma zadnego doswiadczenia w tym temacie i wszedzie szukamy przydatnych informacji ;)

Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euforia a powiedzieli Ci moze ile Twoja szyjka ma mm? Bo ja tez mam z tym problem...
    Mam pytanie...robili mi usg w szpitalu w pt(trafilam tam z powodu bolow podbrzusza),wizyta u gin 13.04 wiec tez usg bedzie robione...chcialabym jeszcze isc teraz po swietach do gin w Polsce...ale czy 3 usg w ciagu 2 tygodni to nie za duzo??? Jak myslicie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ