WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Euforia a powiedzieli Ci moze ile Twoja szyjka ma mm? Bo ja tez mam z tym problem...
    Mam pytanie...robili mi usg w szpitalu w pt(trafilam tam z powodu bolow podbrzusza),wizyta u gin 13.04 wiec tez usg bedzie robione...chcialabym jeszcze isc teraz po swietach do gin w Polsce...ale czy 3 usg w ciagu 2 tygodni to nie za duzo??? Jak myslicie?

obecnie 31 mm, niby jeszcze w normie, ale szybko się skraca :(
    a u Ciebie?

A z jakiego powodu chcesz isc na usg po świętach?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34mm jest u mnie...kurcze to nie duza roznica...
    Tak chcialabym isc do Polskiego ginekologa,moze ona zobaczy kto tam w brzuszku siedzi :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa rozumiem, usg moim zdaniem nie zaszkodzi, przecież jak kobiety mają ciąże zagrożone to chodzą standardowo co 2 tyg.

A Tobie ktoś proponował pessar?

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kochane już 18 kwietniówek się wypakowało (stan na wczoraj) a jeszcze kwietnia nie ma więc miesiąc wcześniej mieć wszystko to mus. Mam nadzieję że do 38 tyg uda się przetrzymać dziecię. Nawet 36 ale w 34 to trochę wcześnie

Na pocieszenie powiem Wam, że jak byłam teraz w szpitalu to było baaardzo dużo kobiet np. 2 tygodnie po terminie. Więc odchyły są w obie strony :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    aaa rozumiem, usg moim zdaniem nie zaszkodzi, przecież jak kobiety mają ciąże zagrożone to chodzą standardowo co 2 tyg.

A Tobie ktoś proponował pessar?
    Na razie kazali sie oszczedzac...a decyzje ma podjac gin prowadzaca...no nic czekam jak sprawa sie rozwinie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:16

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokonalam pierwszego powazniejszego zakupu dla naszego Malenstwa, trafila sie super okazja na uzywany, ale na gwarancji wiec sie nie zastanawiam ;)
    http://www.angelcare.pl/ac300-opis.htm

magda sz, mamasia, małaMyszka, kasiuleek, Aga89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wiem, pisze o sobie.
    Czytajac niektore opinie sie zastanawiam kto to pisze.

Dobranoc!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    małaMyszko pisałaś że kupiłas adapter do pasów do samochodu? a jakiej firmy jeśli można wiedzieć?
    kupiłam taki z allegro za 80 zł, taki no name... ale jestem zadowolona...

Aga89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z pierwszą ciążą podobno większe szanse na przenoszenie niż przed terminem ale myślę że torbę trzeba mieć wcześniej spakowaną, nie wyobrażam sobie że pojadę do szpitala i mój mąż będzie jezdził po sklepach i kupował na wariata bo on kompletnie się na tym nie zna- przydzieliłam mu dwa zdadania: złożenie mebelków i kupno fotelika.

Rybka śmiało walcz o swoje prawa :) Ja w niedzielę byłam na straży miejskiej bo wystawili nam mandat za parkowanie na dziedzińcu przed blokiem (wtedy kiedy łóżeczko i inne manele przywieźliśmy od szwagierki). Oczywiście mandat umorzony :) nawet nie musiałam się zbytnio wysilać. No ale nie o tym...

dowiedziałam się dzięki pani strażnice kto przy skarżył..(była wściekła że sąsiedzi dzwonią bez podstawie i to w przypadku kobiety w ciąży). Tak jak myślałam- stara rura z 1 piętra. Już nie raz się przywalała że z zakupami podjeżdżamy pod klatkę, jakby nie wiem co się stało.
    No i wczoraj spotkałam mendę na klatce, fałszywa małpa zawsze mnie przytula i całuje ale tym razem ją powstrzymałam i mówię - Wie Pani Kościelniakowa co? jestem załamana, ktoś zadzwonił po straż miejską jak przywiezliśmy łóżeczko i dostaliśmy 500 zł mandatu, finansowo teraz kiepsko u nas i jeszcze taki wydatek. Normalnie chce mi się płakać, kto z sąsiadów jest tak nieżyczliwy? Przecież ja jestem w ciąży i mąż musi wszystko sam dzwigać na 2 piętro więc podjeżdża pod klatkę. Nie wie czasem pani kto to może taki być? Normalnie myszy na tego kogoś naślę, przecież jest takie powiedzenie że jak się zdenerwuje kobietę w ciąży to ma się myszy w domu więc mam nadzieję że ktoś się przekona. No strasznie jestem zawiedziona co tu się dzieje, bo jeszcze nie raz pod klatkę będzie trzeba podjechać i co? Jak jeszcze jeden mandat dostaniemy to wyprowadzamy się do mieszkania po dziadkach męża a to mieszkanie wynajmę- pewnie studentom, bo wie Pani, studentom najbardziej się opłaca, mam nadzieję że nie będą mocno głośno :)
    Babka zbladła, aż zaniemówiła, oczywiście udała że strasznie mi współczuje i ona się dowie kto to i porozmawia :D hahah

Paula_071, Y, sylwucha89, małaMyszka, mamasia, Cassie, jesslin87, Magd, ainer85, Pulpecja, Martucha86, kasiuleek, Hermiona, zabka11, niecierpliwa, aaaaga, Aga89, Neyla, Migotkaa, Katarka, psioszka11, 0na88 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Euforia a powiedzieli Ci moze ile Twoja szyjka ma mm? Bo ja tez mam z tym problem...
    Mam pytanie...robili mi usg w szpitalu w pt(trafilam tam z powodu bolow podbrzusza),wizyta u gin 13.04 wiec tez usg bedzie robione...chcialabym jeszcze isc teraz po swietach do gin w Polsce...ale czy 3 usg w ciagu 2 tygodni to nie za duzo??? Jak myslicie?
    Manius mój mały ze względu na brzuszek miał usg 19.03, 23.03 i dziś i kolejne 9.04,ale siła wyższa i żaden z lekarzy kierujących na konsultacje nic nie powiedział,że to szkodzi

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula z pierwszą ciążą podobno większe szanse na przenoszenie niż przed terminem ale myślę że torbę trzeba mieć wcześniej spakowaną, nie wyobrażam sobie że pojadę do szpitala i mój mąż będzie jezdził po sklepach i kupował na wariata bo on kompletnie się na tym nie zna- przydzieliłam mu dwa zdadania: złożenie mebelków i kupno fotelika.

Rybka śmiało walcz o swoje prawa :) Ja w niedzielę byłam na straży miejskiej bo wystawili nam mandat za parkowanie na dziedzińcu przed blokiem (wtedy kiedy łóżeczko i inne manele przywieźliśmy od szwagierki). Oczywiście mandat umorzony :) nawet nie musiałam się zbytnio wysilać. No ale nie o tym...

dowiedziałam się dzięki pani strażnice kto przy skarżył..(była wściekła że sąsiedzi dzwonią bez podstawie i to w przypadku kobiety w ciąży). Tak jak myślałam- stara rura z 1 piętra. Już nie raz się przywalała że z zakupami podjeżdżamy pod klatkę, jakby nie wiem co się stało.
    No i wczoraj spotkałam mendę na klatce, fałszywa małpa zawsze mnie przytula i całuje ale tym razem ją powstrzymałam i mówię - Wie Pani Kościelniakowa co? jestem załamana, ktoś zadzwonił po straż miejską jak przywiezliśmy łóżeczko i dostaliśmy 500 zł mandatu, finansowo teraz kiepsko u nas i jeszcze taki wydatek. Normalnie chce mi się płakać, kto z sąsiadów jest tak nieżyczliwy? Przecież ja jestem w ciąży i mąż musi wszystko sam dzwigać na 2 piętro więc podjeżdża pod klatkę. Nie wie czasem pani kto to może taki być? Normalnie myszy na tego kogoś naślę, przecież jest takie powiedzenie że jak się zdenerwuje kobietę w ciąży to ma się myszy w domu więc mam nadzieję że ktoś się przekona. No strasznie jestem zawiedziona co tu się dzieje, bo jeszcze nie raz pod klatkę będzie trzeba podjechać i co? Jak jeszcze jeden mandat dostaniemy to wyprowadzamy się do mieszkania po dziadkach męża a to mieszkanie wynajmę- pewnie studentom, bo wie Pani, studentom najbardziej się opłaca, mam nadzieję że nie będą mocno głośno :)
    Babka zbladła, aż zaniemówiła, oczywiście udała że strasznie mi współczuje i ona się dowie kto to i porozmawia :D hahah
    Uwielbiam Cię :-* !

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Kobieto jesteś boska :D

74diqps6a69lyc94.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jestes wielka!

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz co za cipa!!!!!!!!

uśmiałam się jak nic!!!! Menda cholerna!

dobrze tak starej rurze!!!! niech wie!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - pytałaś, gdzie można we Wrocławiu pooglądać wózki. Oprócz Askotu jest jeszcze Bajka na Długosza, nie byłam tam jeszcze ale ponoć to duża hurtowanie ze wszystkim dla matki i dziecka, i wózków też tam jest sporo.

Dobrze wiedzieć, też tam się wybiorę. Dzięki :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda! Haha mega!:D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka chyba ty pisałaś coś o bólu tyłka... jak sobie z nim radzisz?
    ja od kilku dni nie mogę się ruszać... myślałam, że to mój walnięty kręgosłup, ale to od kości ogonowej, promieniuje do uda, kolana i prosto do mózgu... już zaczęłam lekką gimnastykę, ale mojemu synowi to nie pasuje, więc nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec po wizycie ok. Wstydnis pokazal co ma miedzy nozkami jak lezal bokiem. Serduszko za 4 tyg sprawdzi. Pomiary o jeden dzien do tylu i od poczatku ciazy przytylam 0,5 kg czyli wynik ladny:)
    Przyszlam do domu z mezem i mowie do synka ze bedzie mial brata i pokazuje mu zdjecia usg a on do mnie ze on chce siostre zobaczyc bo brata nie chce i tyle. Rozryczalam sie:( poczulam sie jakbym wszystkich zawiodla babcie ktore chca wnuczke,synka ktory chce siostre i meza ktory marzyl o corci. A i maly wazy 423g. Imienia nie mamy i pomyslow brak:/

sylwucha89, małaMyszka, lys, zabka11, magda sz, mamasia, psioszka11, Y lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla pytałaś o wózek emmaljunge w dobrej cenie od znajomych. firma porządna, cena śmiesznie niska, tylko jeśli się nie mylę wózek ten ma nieskrętne koła, tak? ale jeśli Ci to nie przeszkadza to chyba dobra oferta...

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    rybka chyba ty pisałaś coś o bólu tyłka... jak sobie z nim radzisz?
    ja od kilku dni nie mogę się ruszać... myślałam, że to mój walnięty kręgosłup, ale to od kości ogonowej, promieniuje do uda, kolana i prosto do mózgu... już zaczęłam lekką gimnastykę, ale mojemu synowi to nie pasuje, więc nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Hell, mnie też boli kość ogonowa! Pochylić się nie mogę, dłużej pochodzę i napieprza jakbym jakieś ciężary dźwigała, czy coś.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ