WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    I jak się teraz podoba nasza tabelka?

https://docs.google.com/document/d/19vvcf5I3V_AbjCVx2gr_jBOf6nxwOAMUd4GC3ilqaO4/edit?usp=sharing
    Szalona!!!!
    Piękna tabelunia!!!!
    Coś czuję, że w sierpniu będzie wysyp siusiaczkow!!! Obrońcy dziewczynek jak nic hehehehhe

aaaaga, Weridiana, Maniuś, lys, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze belly-córy będą miały w kim przebierać :)

aaaaga, mamasia, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Maslamyszka-macica uciska ci na jakis nerw i stad te bole. Sprobuj gimnastyki.mi pomaga.
    Tak to zdecydowanie nerw. W nocy czułam ból nawet w kostce. Nie wspomnę o bólu w samym mózgu, bo jak się przyblokuje to chcę wyć do księżyca!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszka ja mam cos takiego i lekarz nazwal to rwa kulszowa:( lekko sie gimnastykuje codziennie i pomaga.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a u mnie Bole plecow tak na wysokosci zeber. My po wizycie, zalecona dieta bezwzgledna, nawet mam troche schudnac

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcielo mi reszte posta echhh

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly pokazal tylek, potem dopiero reszte. Jest ksiazkowy, 380 gram. U mnie na obiad schab na parze i warzywa grilowane. zaraz lece na pazury. Upaslam sie to.chociaz pazury sobie zrobie hehe.

Weridiana, Maniuś, lys, mamasia, kasiuleek, małaMyszka, sylwucha89, magda sz, Martucha86, zabka11, chcebycmama, bosa, rybka1988 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkrylam w biedronce zupe dyniowa i szparagowa krem. Sa bez konserwantow, same warzywa, pyszne na przekaske i malokaloryczne...misze sie pilnowac. Buziaki.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa a ten monitor ruchu AngelCare to za ile udało Ci się zdobyć? o ile można wiedzieć. Ja sama planuje kupić używany i chciałabym się zorientować po ile chodzą :P

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    Neyla pytałaś o wózek emmaljunge w dobrej cenie od znajomych. firma porządna, cena śmiesznie niska, tylko jeśli się nie mylę wózek ten ma nieskrętne koła, tak? ale jeśli Ci to nie przeszkadza to chyba dobra oferta...

Już mi przeszło jak zobaczyłam wagę samego wózka... 17kg :( a ja na 4piętrze mieszkam :(

Gratuluje wczorajszych wizyt dziewczyny.
    Siostra cioteczna męża do 21tc miała potwierdzonego chłopaczka, a teraz nagle dziewczynka. Ostatnio źle sypiam...mam dużo złych snów. Dzisiaj np. śniła mi się strzelanina i ja za wszelką cenę starałam się przeżyć (oczywiście we śnie jestem też w ciąży). Na szczęście obudziłam się... a potem już sen, że rodzę synka (zamiast córci).

Magda sz... jesteś bezbłędna z tymi swoimi gadkami :D

Ja zaraz spadam na miasto (banki, banki, banki)... za oknem zima (śnieg pruszy chwilami), więc znowu trzeba wyciągnąć zimową kurtkę-na szczęście jeszcze się w nią mieszczę. I od rana mam mdłości...po szczypiorku na jajecznicy :(

małaMyszka, Weridiana, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dokucza kręgosłup nawet boli jak się z boku na bok przekrecam w łóżku. Nadmiar złego mój 3,5 letni synek jest bardzo niedobry nie wiem co w niego wstapilo chyba przechodzi jakiś bunt, a ja nie mogę się nawet schylic do niego.
    Poza tym jakoś inaczej go traktuje niż przed ciążą częściej na niego krzyczę jskos nie mam,cierpliwości wczoraj aż płakałam ze sobie nie radzę.
    Jutro wizyta może dowiem się kto w środku mieszka :-D
    Magda jesteś the Best, aż się Ciebie zaczynam bać :-D
    Pozdrawiam Was brzuchatki

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    niecierpliwa a ten monitor ruchu AngelCare to za ile udało Ci się zdobyć? o ile można wiedzieć. Ja sama planuje kupić używany i chciałabym się zorientować po ile chodzą :P

140 zl wraz z przesylka, gwarancja do lutego 2016 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 10:11

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja już chcę prawdziwą, słoneczną, ciepłą wiosnę, a nie to co jest za oknem :/ Ten wiatr jest okropny :/

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochaniutkie :) za oknem sypie snieg,tak ze mamy bielutko i chyba nawet auto bede musiala odsniezac :|
    Dziewczyny czuje moja kruszynke <3 to wspaniale uczucie :)
    Magda powinnas zostac rzecznikiem do spaw obywatelskich :) z tymi pomyslami i tekstami to bys wszystko dla nas wywalczyla :) jestes the best :D
    Milego dnia sisters :)

niecierpliwa, mamasia, Laura, Katarka, małaMyszka, Weridiana, magda sz, Aga89, Martucha86, zabka11, chcebycmama, sylwucha89, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    A mogłaś wrzucić linka albo firmę tego słoiczka:)?
    Mi tez na piersiach wyszły już na samym początku mimo smarowania, więc skłonności raczej mam...;/
    Firma to olVita. Olej kokosowy, zimnotloczony,extra virgin :-)

małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hell, mnie też boli kość ogonowa! Pochylić się nie mogę, dłużej pochodzę i napieprza jakbym jakieś ciężary dźwigała, czy coś.
    Moja gin jak o tym powiedzialam to odparla, ze dopiero po porodzie przejdzie bo macica uciska. A ja sama juz nie moge wytrzymac :-(

lys, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaobserwowalam, ze Mala sobie fika w brzuszku, a jak tylko podnosze koldre czy koc i dopuszam swiatlo dzienne do brzucha to koniec przedstawienia. Patrze i patrze, zeby moc zobaczyc jak brzuch faluje i nic, jak tylko odpuszam i przykrywam sie kocykiem pare sekund mija i puk, puk Julcia zas wywija. Myslicie" ze swiatlo ja uspokaja??? Kiedys czytalam na forum, ze jak dziecko nie dawalo mamusce spac w nocy i urzadzalo disco w brzuchu to ta swiecila w brzuch latarka i byl spokoj. Popukalam sie wtedy w czolo, ale patrzac na moja artystke zmieniam zdanie :D

Magda.Sz moze jak Maja nie daje Ci w nocy spac to sprobuj tego sposobu?? ;)

małaMyszka, magda sz, zabka11, chcebycmama, Y, sylwucha89, Neyla lubią tę wiadomość

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio chce spać jak na początku ciąży... Może to dlatego, że mam trochę pracy, a bronię się jak mogę, żeby nie pracować i całymi dniami odpoczywam leżąc, śpię popołudniu i w nocy i oglądam seriale zamiast wziąć się za robotę i mieć to z głowy.
    Nawet spełniłam moje marzenie z dawien dawna i przyniosłam sobie do pracy karimatę i kocyk, żeby móc się położyć jak mnie senność ogarnie (mam dyżury dwugodzinne na które nikt nie przychodzi, bo wszystko da się załatwić mailowo). Teraz właśnie czekam na kolejne zajęcia o 11.30, może się kimnę?

Pogoda pod psem, wczoraj rano było ładnie, więc wypuściłam się na rowerze, a jak skończyłam pracę i miałam jechać do drugiej, okazało się, że pada śnieg z deszczem :/ Jak wracałam z drugiej pracy - już tylko deszcz, ale wróciłam nieźle zmarznięta, wygrzałam się potem w wannie i łóżku. Dziś niby nie pada, ale jest jeszcze gorzej, bo jest straszny wiatr, i o ile mogę jeździć w deszczu to jazda przy takim wietrze to męczarnia, więc pojechałam śmierdzącym tramwajem. Tramwaj mnie zawsze jeszcze bardziej usypia i jestem potem do niczego.

Na szczęście wczoraj ugotowałam gar gęstej zupy wielofasolowej i dziś mogę się po powrocie poświęcić leżeniu i pracy.

Mam pytanie z innej beki: jakie pieczywo kupić w sobotę wielkanocną, żeby było smaczne jeszcze w poniedziałek? Zazwyczaj nie jem pieczywa, więc nie mam doświadczenia, a w poniedziałek planujemy małą imprezę i planowałam zrobić jakieś wiosenne kanapeczki. Może zamrożę wekę krojoną, a potem zrobię tosty?

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzien dobry kochaniutkie :) za oknem sypie snieg,tak ze mamy bielutko i chyba nawet auto bede musiala odsniezac :|
    Dziewczyny czuje moja kruszynke <3 to wspaniale uczucie :)
    Magda powinnas zostac rzecznikiem do spaw obywatelskich :) z tymi pomyslami i tekstami to bys wszystko dla nas wywalczyla :) jestes the best :D
    Milego dnia sisters :)
    Maniusiu fajnie że czujesz dzidziusia, teraz wiesz jakie to wspaniałe uczucie jest :D
    Ja jak czuję to zaraz spokojniejsza jestem :)
    Moja dzidzia dzisiaj od rana pięknie fika, jestem taka szczęśliwa :D :D :D

małaMyszka, Maniuś, zabka11, gosia.b lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiecie co zaobserwowalam, ze Mala sobie fika w brzuszku, a jak tylko podnosze koldre czy koc i dopuszam swiatlo dzienne do brzucha to koniec przedstawienia. Patrze i patrze, zeby moc zobaczyc jak brzuch faluje i nic, jak tylko odpuszam i przykrywam sie kocykiem pare sekund mija i puk, puk Julcia zas wywija. Myslicie" ze swiatlo ja uspokaja??? Kiedys czytalam na forum, ze jak dziecko nie dawalo mamusce spac w nocy i urzadzalo disco w brzuchu to ta swiecila w brzuch latarka i byl spokoj. Popukalam sie wtedy w czolo, ale patrzac na moja artystke zmieniam zdanie :D

Magda.Sz moze jak Maja nie daje Ci w nocy spac to sprobuj tego sposobu?? ;)
    A może to bardziej chodzi o kwestię ciepła? podobno maleństwo wyczuwa ciepło i lgnie do niego :) podniesienie nakrycia sprawia mu chłód i nie fika, sama nie wiem :P

bzkxskf.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ