WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    To super że jeszcze z gwarancją :)Też muszę poszukać jakieś dobrej okazji :) mi mocno nie zależy żeby niania była nowa :P Mi się udało wyszukać kosz mojżesza firmy Mamas&Papas z pościelą i stojakiem za 100 zł :) Gdyby nie to że cena atrakcyjna to nowego napewno bym nie kupowała :)

Kochana, ale to jest tylko czujnik ruch, ale bez niani te z niania to koszt nowego pńad 500 zl. Ja nianie kupie oddzielnie w rtv euro agd sa podobno fajne Babyono za 130 zl. W mieszkaniu mi niania niepotrzebna, ale weekendy spedzamy w domu u rodzicow wiec tam na pewno nam sie przyda ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nianie bedziemy kupowac ale z duzym zasiegiem szukamy jak na razie sie rozgladamy:)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kochana, ale to jest tylko czujnik ruch, ale bez niani te z niania to koszt nowego pńad 500 zl. Ja nianie kupie oddzielnie w rtv euro agd sa podobno fajne Babyono za 130 zl. W mieszkaniu mi niania niepotrzebna, ale weekendy spedzamy w domu u rodzicow wiec tam na pewno nam sie przyda ;)

Aha :) widzisz nie doczytałam :) a czujnik ruchu to to samo co detektor oddechu?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po bardzo długiej przerwie. Niestety od dłuższego czasu dręczy mnie okropny ból krzyża. Generalnie z bólu nie mogę chodzić, siedzieć ani leżeć;/ spowodowane to jest moim skrzywieniem kręgosłupa i uciskiem macicy na nerw kulszowy. Podobno ból utrzyma się do samego porodu, który też najprawdopodobniej odbędzie się przez cesarskie cięcie. Przyznam się, że ostatnio już tylko od czasu do czasu Was podczytuje, ale pisac nie mam siły (mam komputer stacjonarny niestety). DZiś jednak postanowiłam na chwilę przysiąć by podzielić się z Wami nowinami po badaniu połówkowym. otóż z moim maleństwem wszystko dobrze, wazy już 320g i jest DZIEWCZYNKĄ:) Bardzo się ucieszyłam, bo mam termin porodu w urodziny męża, a on marzył o córeczce:) to będę miała prezent z głowy:)

Pozdrawiam Was gorąco. Gratuluję Wszystkich zdrowych bobasów i trzymam kciuki za te kobitki które czekają jeszcze na połówkowe:)

A to podobno dowód dla męża, że będzie dziewucha:) chociaż ja tam nic nie widzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:23

niecierpliwa, 5ylwia, magda sz, Laura, Martucha86, zabka11, kasiuleek, Pulpecja, psioszka11, Katarka, mamasia, Magd, Aga89, Paula_071, lys, małaMyszka, Y, Weridiana, sylwucha89, gosia.b, czarnaruda, bosa, witaminkab lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, mi się dzisiaj jakieś głupoty śniły (chyba przez ten wiatr), obudziłam się i dzidziuś fikał i się zaczęłam zastanawiać, czy ja się obudziłam bo on fika, czy on się obudził, bo mnie stresuje jakiś sen.
    tak wiem...dziwaczne rozmyślania :D

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Aha :) widzisz nie doczytałam :) a czujnik ruchu to to samo co detektor oddechu?

Po czesci tak, ale nie do konca. Jak maluszek oddycha to sie porusza i czujnik to wykrywa, bo maty te umieszane sa pod materacem, ale np. gdyby walec zaczal sie dlawic to tez sidm rusza i jak przestajdm oddychac to dopiero wlaczy sie alarm i to jest ten minus, no ale tu z kolei moze sprawdzic sie niania

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, zaczynam 6 miesiąc dziś :D

Maniuś, Laura, niecierpliwa, Martucha86, Aga89, małaMyszka, sylwucha89, Neyla lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pierdziele ale robi zime :/ moze jednak pojedziemy nad ranem...bo teraz to swiata nie widac :/
    Jaka pogoda w Pl? Na Podhalu jesli ktos wie???

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Taki wlasnie kupilam :D Powiem Ci jak przyjdzie, ale 2 kolezanki uzywaja go od 12tc i sa bardzo zadowolone i dlatego sie na niego skusilam ;)
    Koniecznie napisz :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja też mam taki i jestem bardzo zadowolona :) Na takim etapie jak my jesteśmy super słychać serducho maluchów :)
    A czy słychać dodatkowo kopniaczki?? :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzis wieczor :)
    Maniusiu to szczęśliwej i udanej podróży życzę :)

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    No ja pierdziele ale robi zime :/ moze jednak pojedziemy nad ranem...bo teraz to swiata nie widac :/
    Jaka pogoda w Pl? Na Podhalu jesli ktos wie???

Wczoraj mowili, ze huragan i dzis do polnocy ma okropnie wiac wiec jak mozesz to moze poczekaj do jutra

małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Ja też mam taki i jestem bardzo zadowolona :) Na takim etapie jak my jesteśmy super słychać serducho maluchów :)

Aga89 a jak czesto go uzywasz??

• mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - jak moja Mała harcuje i kładziemy z Mężem ręce na brzuch to czasem się zdarzy, że kończy swoje przedstawienie, śmiejemy się wtedy, że Nas nasłuchuje :D Weźmiemy ręce - ciąg dalszy harców :P
    U nas dokładnie to samo :) jaja sobie z nas robi nasz maluch :P

niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Milego dnia

Nadrobie za chwilke.

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki,
    Spałam do 10:40...czy jest większy śpioch na forum;)...Matko ile można spać:).
    W WLKP tez wieje okropnie:/.
    Biorę się za ogarnięcie mieszkania bo lekki syf się zrobił.
    Jutro wpada moje rodzeństwo Janek (15) i Zuza (10) i będą pomagac mi w drobnych pracach domowych :)...dobrze mieć dużą rodzinę :):)...swoją drogą muszą odpracować lata opieki nad nimi; ).
    Wczoraj zgrzeszylam kebabem...pycha...nie jadłam wieki :)
    Spokojnego dnia!

Laura, zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga - heheheh wiesz ze nie pomyslałam o tym????moze faktycznie jak rozetnę po bokach to bedzie ok ;-) a ciążowe mozna kupic w Gatta - za te najcieńsze dałam 19zł.

magda sz - ja wprawdzie zimówkę juz wymieniałam na większą, ale juz w tą się ledwo dopinam....kiedy wracasz? pewnie po świętach?szczęśliwej podróży, odezwij sie jak dojedziesz.

kaaarolinka - tez tak mam jak sie budzę...mega parcie na pęcherz a nie chce sie wychodzic spod ciepłej kołderki - moze nocnik pod łóżko hehehe ;-P
    u mnie dzis makaron z tuńczykiem, mięso ostatnio non stop jedliśmy i juz nam sie przejadło.więc do świąt chyba będzie u nas jarsko ;-)

Ofka-ale dietę masz zaleconą ze względu na wagę czy z innych powodów?

Neyla-ja tez mam noc w noc dziwaczne sny, albo koszmary albo seksistowskie akcje z jakimis znajomymi ;-0

Mayka-ja tez mam chwile zwątpienia jesli chodzi o cierpliwosc do córki - tak łatwo mnie teraz wyprowadzic z równowagi, ze az sama się siebie boję...:-/

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A może to bardziej chodzi o kwestię ciepła? podobno maleństwo wyczuwa ciepło i lgnie do niego :) podniesienie nakrycia sprawia mu chłód i nie fika, sama nie wiem :P

czytałam ze na tym etapie do dzieci juz reagują na światło i jesli dociera do macicy to właśnie je to w jakis sposób onieśmiela.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, odnosnie siusiania w nocy to odkad przestawilismy czas to juz nie wstaje na siusiu budze sie po 5 z pelnym pecherzem, ale mysle sobie ze za godzine i tak musze wstac po luteine i nie chce sie rozbudzac i spie dalej :P

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy juz na wizytę.
    Trzymajcie kciuki! :)

niecierpliwa, Laura, zabka11, chcebycmama, futuremama, Katarka, Martucha86, maaadzik1207, mamasia, małaMyszka, Maniuś, Y, sylwucha89, Neyla, rybka1988 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ