SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:To super że jeszcze z gwarancją :)Też muszę poszukać jakieś dobrej okazji
mi mocno nie zależy żeby niania była nowa
Mi się udało wyszukać kosz mojżesza firmy Mamas&Papas z pościelą i stojakiem za 100 zł
Gdyby nie to że cena atrakcyjna to nowego napewno bym nie kupowała
Kochana, ale to jest tylko czujnik ruch, ale bez niani te z niania to koszt nowego pńad 500 zl. Ja nianie kupie oddzielnie w rtv euro agd sa podobno fajne Babyono za 130 zl. W mieszkaniu mi niania niepotrzebna, ale weekendy spedzamy w domu u rodzicow wiec tam na pewno nam sie przyda
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kochana, ale to jest tylko czujnik ruch, ale bez niani te z niania to koszt nowego pńad 500 zl. Ja nianie kupie oddzielnie w rtv euro agd sa podobno fajne Babyono za 130 zl. W mieszkaniu mi niania niepotrzebna, ale weekendy spedzamy w domu u rodzicow wiec tam na pewno nam sie przyda
Ahawidzisz nie doczytałam
a czujnik ruchu to to samo co detektor oddechu?
-
Witam się po bardzo długiej przerwie. Niestety od dłuższego czasu dręczy mnie okropny ból krzyża. Generalnie z bólu nie mogę chodzić, siedzieć ani leżeć;/ spowodowane to jest moim skrzywieniem kręgosłupa i uciskiem macicy na nerw kulszowy. Podobno ból utrzyma się do samego porodu, który też najprawdopodobniej odbędzie się przez cesarskie cięcie. Przyznam się, że ostatnio już tylko od czasu do czasu Was podczytuje, ale pisac nie mam siły (mam komputer stacjonarny niestety). DZiś jednak postanowiłam na chwilę przysiąć by podzielić się z Wami nowinami po badaniu połówkowym. otóż z moim maleństwem wszystko dobrze, wazy już 320g i jest DZIEWCZYNKĄ
Bardzo się ucieszyłam, bo mam termin porodu w urodziny męża, a on marzył o córeczce:) to będę miała prezent z głowy:)
Pozdrawiam Was gorąco. Gratuluję Wszystkich zdrowych bobasów i trzymam kciuki za te kobitki które czekają jeszcze na połówkowe:)
A to podobno dowód dla męża, że będzie dziewucha:) chociaż ja tam nic nie widzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 06:23
niecierpliwa, 5ylwia, magda sz, Laura, Martucha86, zabka11, kasiuleek, Pulpecja, psioszka11, Katarka, mamasia, Magd, Aga89, Paula_071, lys, małaMyszka, Y, Weridiana, sylwucha89, gosia.b, czarnaruda, bosa, witaminkab lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, mi się dzisiaj jakieś głupoty śniły (chyba przez ten wiatr), obudziłam się i dzidziuś fikał i się zaczęłam zastanawiać, czy ja się obudziłam bo on fika, czy on się obudził, bo mnie stresuje jakiś sen.
tak wiem...dziwaczne rozmyślaniamałaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Aha
widzisz nie doczytałam
a czujnik ruchu to to samo co detektor oddechu?
Po czesci tak, ale nie do konca. Jak maluszek oddycha to sie porusza i czujnik to wykrywa, bo maty te umieszane sa pod materacem, ale np. gdyby walec zaczal sie dlawic to tez sidm rusza i jak przestajdm oddychac to dopiero wlaczy sie alarm i to jest ten minus, no ale tu z kolei moze sprawdzic sie nianiaAga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Taki wlasnie kupilam
Powiem Ci jak przyjdzie, ale 2 kolezanki uzywaja go od 12tc i sa bardzo zadowolone i dlatego sie na niego skusilam
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:No ja pierdziele ale robi zime
moze jednak pojedziemy nad ranem...bo teraz to swiata nie widac
Jaka pogoda w Pl? Na Podhalu jesli ktos wie???
Wczoraj mowili, ze huragan i dzis do polnocy ma okropnie wiac wiec jak mozesz to moze poczekaj do jutramałaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Niecierpliwa - jak moja Mała harcuje i kładziemy z Mężem ręce na brzuch to czasem się zdarzy, że kończy swoje przedstawienie, śmiejemy się wtedy, że Nas nasłuchuje
Weźmiemy ręce - ciąg dalszy harców
jaja sobie z nas robi nasz maluch
niecierpliwa, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Babeczki,
Spałam do 10:40...czy jest większy śpioch na forum;)...Matko ile można spać.
W WLKP tez wieje okropnie:/.
Biorę się za ogarnięcie mieszkania bo lekki syf się zrobił.
Jutro wpada moje rodzeństwo Janek (15) i Zuza (10) i będą pomagac mi w drobnych pracach domowych...dobrze mieć dużą rodzinę
...swoją drogą muszą odpracować lata opieki nad nimi; ).
Wczoraj zgrzeszylam kebabem...pycha...nie jadłam wieki
Spokojnego dnia!Laura, zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaga - heheheh wiesz ze nie pomyslałam o tym????moze faktycznie jak rozetnę po bokach to bedzie ok
a ciążowe mozna kupic w Gatta - za te najcieńsze dałam 19zł.
magda sz - ja wprawdzie zimówkę juz wymieniałam na większą, ale juz w tą się ledwo dopinam....kiedy wracasz? pewnie po świętach?szczęśliwej podróży, odezwij sie jak dojedziesz.
kaaarolinka - tez tak mam jak sie budzę...mega parcie na pęcherz a nie chce sie wychodzic spod ciepłej kołderki - moze nocnik pod łóżko hehehe ;-P
u mnie dzis makaron z tuńczykiem, mięso ostatnio non stop jedliśmy i juz nam sie przejadło.więc do świąt chyba będzie u nas jarsko
Ofka-ale dietę masz zaleconą ze względu na wagę czy z innych powodów?
Neyla-ja tez mam noc w noc dziwaczne sny, albo koszmary albo seksistowskie akcje z jakimis znajomymi ;-0
Mayka-ja tez mam chwile zwątpienia jesli chodzi o cierpliwosc do córki - tak łatwo mnie teraz wyprowadzic z równowagi, ze az sama się siebie boję...
małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:A może to bardziej chodzi o kwestię ciepła? podobno maleństwo wyczuwa ciepło i lgnie do niego
podniesienie nakrycia sprawia mu chłód i nie fika, sama nie wiem
czytałam ze na tym etapie do dzieci juz reagują na światło i jesli dociera do macicy to właśnie je to w jakis sposób onieśmiela.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, odnosnie siusiania w nocy to odkad przestawilismy czas to juz nie wstaje na siusiu budze sie po 5 z pelnym pecherzem, ale mysle sobie ze za godzine i tak musze wstac po luteine i nie chce sie rozbudzac i spie dalej