WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ma może któraś z was tak że w nocy boli ją brzch. Ja cały dzień jestem aktywna i nic mi nie jest a w nocy się budze bo coś boli, nie są to skurcze, wczesniej myslałam że to od tego że chce mi się np.siku ale teraz wiem że to nie to..

małaMyszka lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropek - gratuluję córeczki! :-) co do bóli krzyza to łączę sie z tobą w bólu, bo mam to samo, choc mi przechodzi jak sie rozruszam, niestety najgorzej boli jak posiedze trochę...:-/

kaaasiulek - kciuki zaciśnietę, czekamy na wieści :-)

Malagosia - ja nie mam takich bóli...

Manius - szczęsliwej podróży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:20

kasiuleek, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia
    ja też sie tak czasem budze, ale mi sie wydaje ze jak za długo leze na jednym boku to czuje cos twardego w boku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniusz szczesliwej podrozy.

Magda sz szczesliwej podrozy.

Powodzenia na wizytach i gratuluje kolejnych synow/corek :)

U Nas wieje okropnie. Co chwile pada snieg.

Rano bylam u fryzjera. Umawialam sie na podciecie bez mycia i prostowanie. A obe ze maja wpisane balejage? He?
    Podcielam koncowki i od razu lepiej. Tylko co mi z tego jak wyszlam i p9 fryzurze.

zabka11, mamasia, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja cie krece tylko na chwilke przymknelam oko i zasnelam spalam 2 i pol godziny teraz was nadrabiam :-) za oknem dalej chlapa na obiad krem z kalafiora z bagietka ziolowa wiec po endo zalicze sklep dobrze ze mam drivera :-)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • amysia Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgosia ja też mam takie bóle jak Ty, ale jak zmienię pozycję (na drugi bok, albo z pleców na bok) to mi przechodzi, więc sobie tłumaczę że to rozciąga się tam wszystko w środku plus maluch czasem gdzieś się wciśnie. Czasem mam tak,że nad ranem brzuch jest trochę twardy i bolesny przy niedelikatnym dotyku, ale wydawało mi się,że to przez ułożenie dzidziusia (raz ewidentnie wypchnął mi się z jednej strony).
    Myślisz, że powinnyśmy się martwić?

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!,
    nie myślcie,że tak długo spałam, o co to to nie:) Byłam na wynikach m.in krzywą robiłam, bosz...takiego świństwa nigdy w życiu nie miałam w ustach. Zabrałam cytrynę nauczona doświadczeniem,ale pani w labo mówi,że już nie wolno, tylko kiedyś. Ale ,że nie dałam rady tego wypić i miałam z 10 odruchów wymiotnych to wcisnęłam ją, bo inaczej by nie dało rady. Jutro odbiór i wizyta u nowego doktora.
    Poza tym w drodze powrotnej kupiłam truskawki i jogurt i zaraz będę robić koktajl. Na obiad z wcz została mi zupka i spaghettii carbonarra.

Martucha86, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w busie obladowana 7daysami bo nie było kiedy kanapek zrobić. czas na drzeme jak córka pozwoli:) oo jak tylko pomyślałam o spaniu to dostałam kopa :)

zabka11, mamasia, Aga89, małaMyszka, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam jakiś dobry dzień pod kątem roboty :P jakiś taki pozytywny power :) o 12 już miałam poprane, poprasowane, pozmywane, ugotowane, poogarniane :) teraz tylko jeszcze odkurzanie czeka, ale czas na małą kawkę, a później na chwilę muszę podjechać do pracy :)

niecierpliwa, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluje udanych wizyt !

Ja mam za soba wkurwa okropnego , mialam miec dzis wizyte w poradni chorob metabolicznych - szkolenie z cukrzycy co jesc , konsutacje lekarska w tym recepty na igly , paski no cuda.... po samo skierowanie do tej poradni czekalam ostatnio 5 godzin na patologii ciazy . Dzis mialam miec dzien szkolen i wizyty lekarskiej - bylam zapisana , o 9.00- wzielam wolne w pracy i pojechalam , zanim weszlam do gabinetu bo przeciez odsylali mnie od jednej rejestracji do drugiej byla 10.00 - weszlam a pielegniarki do mnie ze przykro im ale nie ma lekarza dzis bo wyslal L4 i nie bedzie go do konca miesiaca a lekarz kory mial go zastapic jest w rozjazdach i zebym poczekala do 14:30 to moze ten w zastepstwie przyjedzie ale cos zly humor ma i wiele pacjentow. Jak sie wkurwilam ! wiec sie pytam to na kiedy mnie zapisza znow ? a oni ze nie wiedza na kiedy jak lekarki ma miesiac nie byc wiec nie prowadza zapisow i zebym lepiej poszukala innej poradni ale oczywiscie z dietetyczka moge sie spotkac itd.. a noz widelec lekarz przyjdzie.
    Opieprzylam ich ze jakim cudem lekarza na zastepstwo nie maja stacjonarnego , ze na swieta zostalam bez recept, igiel , niczego . Czekac od 9 - 14:30 na cud ? wrrrr... Polska sluzba zdrowia mnie oslabia . U mnie i tak jest lepsza sytuacja bo mama jest cukrzykiem wiec zalatwi mi paski , diete wdrozylam i bede robila pomiary itd.. ale co z innymi ciezarnymi ? przeciez krzywa robi sie normalnie od 24 tyg zanim skierowanie i dostana sie do poradni bedzie 27 tydz. czyli 3 trymestr i co lekarza nie bedzie ? ktos je pod opieke lekarska wezmie w 9 miesiacu ?

Koszmar jakis !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:02

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Dziewczyny a ma może któraś z was tak że w nocy boli ją brzch. Ja cały dzień jestem aktywna i nic mi nie jest a w nocy się budze bo coś boli, nie są to skurcze, wczesniej myslałam że to od tego że chce mi się np.siku ale teraz wiem że to nie to..
    Mnie wczoraj w nocy bolało podbrzusze...ze stresu nie mogłam spać ale przeszło, myślę że to macica (mam nadzieję) i nic niepokojącego się nie dzieje:).

5fo2vs9.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:

JA MAM to samo i też się zastanawiam co to moze być ? |
    wczoraj byłam na wizycie wszystko wporządku lekarz mówi ze to mały może uciskć.

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziennie w nocy mam bole podbrzusza. Wstajac rano wszystko mija.

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja dzis nawet nosa z domu nie wystawiam bo czekam na listonosz z detektorem :D A jak zrobi to co na czym raz go przylapalam, ze bez dzwonienia do domu i sprawdzenia czy ktos jest od razu wrzucil awizo do skrzynki, bo mu sie dupy na 4 pietro ruszyc nie chcialo to rozniose ta poczte!!

Też mi się to zdarzyło i poszłam roznieść pocztę i okazało się, że jak przesyłka jest duża, a już zwłaszcza wysłana listem zwykłym, nie poleconym, to oni jej nawet nie mają ze sobą, tylko zanoszą awizo. No normalnie nie po to płacę za przesyłkę, żeby iść potem na pocztę, nie? Ale tak jest. I nawet buce nie zadzwonią domofonem, żebym sobie wzięła to awizo i poszła na pocztę, więc się dowiaduję dopiero jak przechodzę obok skrzynki.
    Kiedyś spotkał mnie jeszcze taki absurd, że czekałam na listonoszkę, coś miało przyjść tego dnia i to było pilne, więc nawet nie wyszłam do sklepu ani nic. Nie przyszła, zostawiła awizo, na czym ją zresztą przyłapałam, przesyłki nie miałam przy sobie. Więc lecę na pocztę, a pani mi mówi, że przesyłki awizowane mogę odebrać po 18-ej, jak listonoszka wróci. Na co mówię, że ta przesyłka JEST NA POCZCIE, bo listonoszka jej nie zabrała. Pani: to nic, odebrać można po 18-ej, listonosz musi się rozliczyć z listów. Zrobiłam tam aferę, wezwałam kierowniczkę, która powtórzyła to samo, że nie mogą wydac przed 18, po czym mi moją przesyłkę wydała... Szkoda słów. Dobrze, że teraz mam pocztę w moim bloku, więc nie mam daleko.

W przerwie kimnęłam godzinkę, teraz jestem już po ostatnich zajęciach, więc spadam do domku. Miłego dnia!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dzień Dobry Siostry!,
    nie myślcie,że tak długo spałam, o co to to nie:) Byłam na wynikach m.in krzywą robiłam, bosz...takiego świństwa nigdy w życiu nie miałam w ustach. Zabrałam cytrynę nauczona doświadczeniem,ale pani w labo mówi,że już nie wolno, tylko kiedyś. Ale ,że nie dałam rady tego wypić i miałam z 10 odruchów wymiotnych to wcisnęłam ją, bo inaczej by nie dało rady. Jutro odbiór i wizyta u nowego doktora.
    Poza tym w drodze powrotnej kupiłam truskawki i jogurt i zaraz będę robić koktajl. Na obiad z wcz została mi zupka i spaghettii carbonarra.
    a czemu tak szybko robiłaś krzywą? dziewczyny ostatnio pisały, że najlepiej od 24 tc :)

bzkxskf.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    A czy słychać dodatkowo kopniaczki?? :)

Słychać, słychać :) Wczoraj jak podsłuchiwałam malucha to tak się ruszał że co i rusz dostawałam kopniaka w sprzęt :D A tyle radości mi to sprawa że nawet teraz jak o tym pisze to ciesze się jak głupia do monitora :) Nawet wczoraj do mojego A. powiedziałam że to był bardzo dobry zakup i nie załuje ani złotówki na niego wydanej :) Zamierzamy zabrać go ze sobą na święta żeby rodzice też mogli posłuchać :)

niecierpliwa wrote:
    Aga89 a jak czesto go uzywasz??

Są takie okresy gdzie używam go np 2 dni pod rząd (ale tylko raz dziennie) bo np coś mnie niepokoi a są okresy kiedy przez tydzień czy dwa nie używam :) Bardzo mi pomaga w okresach między wizytami u gina, jak sobie posłucham serducha to mi się odrazu lepiej robi i nerwy odchodzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:35

Laura, niecierpliwa, Martucha86, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Magd Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pisałyście o nocnym i wczesnoporannym wstawaniu na siusui i powiem Wam, ze wstawajcie mimo zmęczenia i lenia:)
    Ja póltora miesiaca temu miałam zapalenie pęcherza, nie pomogły cytryny, zurawity i inne specyfiki, skończyło sie antybiotykiem, lekarz próbował dociec przyczyny i stwierdził, ze duże prawdopodobieństwo przez "przetrzymywanie" moczu... w pracy czasami nie miałam czasu iść siku, wtedy kiedy musiałam albo byłam tak zajeta ze potrafiłam godzine albo dłuzej zwlekać, rano budziłam się około 5 ale czekałam do po 6 bo wstawałam do pracy.
    Teraz się bardzo pilnuję i latam co chwile:)
    miłego popołudnia!!

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dziewczyny gratuluje udanych wizyt !

Ja mam za soba wkurwa okropnego , mialam miec dzis wizyte w poradni chorob metabolicznych - szkolenie z cukrzycy co jesc , konsutacje lekarska w tym recepty na igly , paski no cuda.... po samo skierowanie do tej poradni czekalam ostatnio 5 godzin na patologii ciazy . Dzis mialam miec dzien szkolen i wizyty lekarskiej - bylam zapisana , o 9.00- wzielam wolne w pracy i pojechalam , zanim weszlam do gabinetu bo przeciez odsylali mnie od jednej rejestracji do drugiej byla 10.00 - weszlam a pielegniarki do mnie ze przykro im ale nie ma lekarza dzis bo wyslal L4 i nie bedzie go do konca miesiaca a lekarz kory mial go zastapic jest w rozjazdach i zebym poczekala do 14:30 to moze ten w zastepstwie przyjedzie ale cos zly humor ma i wiele pacjentow. Jak sie wkurwilam ! wiec sie pytam to na kiedy mnie zapisza znow ? a oni ze nie wiedza na kiedy jak lekarki ma miesiac nie byc wiec nie prowadza zapisow i zebym lepiej poszukala innej poradni ale oczywiscie z dietetyczka moge sie spotkac itd.. a noz widelec lekarz przyjdzie.
    Opieprzylam ich ze jakim cudem lekarza na zastepstwo nie maja stacjonarnego , ze na swieta zostalam bez recept, igiel , niczego . Czekac od 9 - 14:30 na cud ? wrrrr... Polska sluzba zdrowia mnie oslabia . U mnie i tak jest lepsza sytuacja bo mama jest cukrzykiem wiec zalatwi mi paski , diete wdrozylam i bede robila pomiary itd.. ale co z innymi ciezarnymi ? przeciez krzywa robi sie normalnie od 24 tyg zanim skierowanie i dostana sie do poradni bedzie 27 tydz. czyli 3 trymestr i co lekarza nie bedzie ? ktos je pod opieke lekarska wezmie w 9 miesiacu ?

Koszmar jakis !

O kurde! to jakiś żart prima aprilisowy chyba! w głowie się nie mieści!

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :)

Ja jutro rano mam wizytę (połówkowe). od wczoraj przeżywam i się denerwuje. Trzymajcie mocno kciuki!

Ja też w nocy mam takie bóle, ale wystarczy że zmienię pozycję i jest już lepiej.

Ja krzywej nie miałam jeszcze od początku ciąży. Jedyne badania to comiesięczna morfologia, mocz, 2 x TSH, toksoplazmoza, HIV, różyczka, kiła. Czy ta krzywa cukrowa jest zawsze zlecana, czy tylko ggy glukoza wyjdzie podwyższona? Ja miałam glukozę na czczo 77 więc może krzywa nie będzie potrzebna? Ciekawe co lekarz powie na moją morfologię, bo rewelacyjna nie jest.. Hemoglobina 11,7, hematokryt 34.. no zobaczymy.. oby z Maluszkiem wszystko było dobrze. Chyba nie będę dziś spać z nerwów

0na88, zabka11, małaMyszka, chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Aga89 - gratuluję córeczki! :-) co do bóli krzyza to łączę sie z tobą w bólu, bo mam to samo, choc mi przechodzi jak sie rozruszam, niestety najgorzej boli jak posiedze trochę...:-/

zabka11, ja jeszcze nie wiem czy będzie córa czy syn :) Mam nadzieje że dowiem się 8 kwietnia, wtedy jestem zapisana na połówkowe ;)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ