SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mamasia wrote:a czemu tak szybko robiłaś krzywą? dziewczyny ostatnio pisały, że najlepiej od 24 tc
Miałam takie zalecenie od gin,że na wizytę mam zrobić- a wizyta jutro u nowego lekarza, a u mojej gin we wt po świętach.Ja mam 23tc, więc dużej różnicy nie ma.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
psioszka11 wrote:Miałam takie zalecenie od gin,że na wizytę mam zrobić- a wizyta jutro u nowego lekarza, a u mojej gin we wt po świętach.Ja mam 23tc, więc dużej różnicy nie ma.
bo ja się właśnie zastanawiam kiedy iść na to badanie, ale chyba za dwa tygodnie zrobię
a czy któraś robiła krzywą w luxmedzie? oni tam dają swoją glukozę czy trzeba mieć ze sobą?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nie mogłam się powstrzymać...psioszka11, Laura, Ewa123, niecierpliwa, 0na88, Katarka, lys, Aga89, mamasia, Martucha86, zabka11, Magd, Maniuś, magda sz, Y, Weridiana, Migotkaa, aaaaga, chcebycmama, sylwucha89, gosia.b, Neyla, bosa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
czy wam tez juz zaczynają puchnąć ręce i nogi ??
ewa123 co to morfologi to ja wczoraj miałam wizyte i mam hemoglobine 11,5 hemak... 33 i lekarz stwierdzil że bardzo dobre wyniki.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:MałaMyszka - nowe zdobycze?
Nie mogłam się powstrzymać...
Kupiłam śpiworek, ale nie wiem czy nam się przyda... za każde body zapłaciłam 70 gr... skandal heheheheAga89, mamasia, zabka11, Magd, Katarka, Maniuś, Y, bosa lubią tę wiadomość
-
ja jeszcze nie puchnę ... normalnie ściągam i zakładam obrączkę z pierścionkiem...
zabka jak chcesz grubsze rajstopy to są w rossmannie. Ja kupiłam za 14,99 dosyć grube, ale uważaj bo rozmiar L jest tak wielki, że mogę prawie dwa razy w nie wejść... nie wiem jak u ciebie będzie ...bosa lubi tę wiadomość
-
ona88 - nie mieści się to w głowie, co opisałas!!!!masakra!!!!
ewa123-ja tez miałam takie badania jak ty, krzywą zawsze sie robi po 24 tyg, bez wzgledu czy wczesniej wyniki były ok czy nie.
jeśli chodzi o morfologie to mam niemalze identyczne wyniki i to oznacza malo żelaza, czyli podchodzi to pod anemię - zrobiłam zakwas buraczany, podobno picie szklanki dzienie ma pomóc no i mam zalecenie jedzenia większej ilosci czerwonego mięsa.
małamyszka -- wow ale łowy!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:16
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:zabka11, ja jeszcze nie wiem czy będzie córa czy syn
Mam nadzieje że dowiem się 8 kwietnia, wtedy jestem zapisana na połówkowe
przepraszam, post miał byc do ekropki
a masz jakies podejrzenia co do płci????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:Dzięki za info
bo ja się właśnie zastanawiam kiedy iść na to badanie, ale chyba za dwa tygodnie zrobię
a czy któraś robiła krzywą w luxmedzie? oni tam dają swoją glukozę czy trzeba mieć ze sobą?
Dają glukozę. W luxmedzie na Legnickiej pielęgniarka nie pozwala popijać ani dodawać cytryny, trzeba wypić przy niej w zabiegowym. Nawet rano po przebudzeniu nie można pić wody. Jak byłam ostatnio na Oławskiej to dziewczyna piła w poczekalni i mogła popijać trochę wodę. Do laboratorium to inaczej:)
niecierpliwa wrote:Wiecie co, odnosnie siusiania w nocy to odkad przestawilismy czas to juz nie wstaje na siusiu budze sie po 5 z pelnym pecherzem, ale mysle sobie ze za godzine i tak musze wstac po luteine i nie chce sie rozbudzac i spie dalej
A dlaczego bierzesz luteinę o 6? Ja biorę dopiero parę dni od czasów szpitala, ale tam mi nic nie mówili, żeby brać o konkretnej porze. A bierzesz pod język czy dowcipie?
Ona88 - to jakaś maskara, współczuję
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Dają glukozę. W luxmedzie na Legnickiej pielęgniarka nie pozwala popijać ani dodawać cytryny, trzeba wypić przy niej w zabiegowym. Nawet rano po przebudzeniu nie można pić wody. Jak byłam ostatnio na Oławskiej to dziewczyna piła w poczekalni i mogła popijać trochę wodę. Do laboratorium to inaczej
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czerwone mięso to wołowina? Sorry za głupie pytanie... Mi się kojarzy z rostbefem a to wołowina? Znam się tylko na mięsie mielonym - czyt. wiem jak wygląda, kurczaku - czyt. wiem jak wygląda, schabowe i karkówka - czyt. wiem jak wygląda... Inne szynki i różne takie to dla mnie szok...
lys, 0na88, jesslin87, bosa lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Czerwone mięso to wołowina? Sorry za głupie pytanie... Mi się kojarzy z rostbefem a to wołowina? Znam się tylko na mięsie mielonym - czyt. wiem jak wygląda, kurczaku - czyt. wiem jak wygląda, schabowe i karkówka - czyt. wiem jak wygląda... Inne szynki i różne takie to dla mnie szok...
Z tego co wiem to rostbef to rodzaj wołowiny:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
małaMyszka wrote:Czerwone mięso to wołowina? Sorry za głupie pytanie... Mi się kojarzy z rostbefem a to wołowina? Znam się tylko na mięsie mielonym - czyt. wiem jak wygląda, kurczaku - czyt. wiem jak wygląda, schabowe i karkówka - czyt. wiem jak wygląda... Inne szynki i różne takie to dla mnie szok...
mięso czerwone to ogólnie mięso ssaków lądowych, w tym tez tych hodowlanych - cielęcina, wołowina, konina, dziczyzna, wieprzowina.0na88, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Paula ja od poczatku ja jeszcze chodzilam do pracy to bralam o 6 i o 18 i tak mi to weszlo w krew
A biore dowcipna
Ok, bo myślałam, że o czymś nie wiem np. że trzeba leżeć przed godzinę, albo jakieś inne cuda:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
zabka11 wrote:przepraszam, post miał byc do ekropki
a masz jakies podejrzenia co do płci????
Nic nie szkodziPierwsze przeczucia były na chłopca ale teraz mniej więcej o 2 tygodni się waham, bardziej ze wskazaniem na dziewczynkę
Na początku mocno nastawiałam się na płeć i chciałam mocno chłopca i może to była przyczyna tych przeczuć
Jednak ostatnio coraz bardziej mi jest wszystko jedno i najważniejsze żeby było zdrowe i urodziło się nie wcześniej niż 14 sierpnia 2015
zabka11, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość