WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Położna mówiła żeby jesc dużo wolowiny bo ma najwięcej żelaza. Czyli stejki, mięsko mielone do spaghetti itp. Do tego sałatka ze szpinakiem i popijac czymś z Wit c normalnie bomba zelazowa.
    Myszka te rajtuzy z rosmana to jak ja ma 175 to m czy L?
    Robię dziś nalot na Tesco :) niech tylko dojadę.

W szpinaku wcale nie ma dużo żelaza! Zawartość żelaza w szpinaku jest podobna jak w innych zielonych roślinach. Mit o bardzo wysokiej zawartości żelaza, wziął się stąd, że podczas badania zawartości żelaza w szpinaku, omyłkowo przesunięto przecinek w wyniku, przez co poszła wieść, że w szpinaku jest mnóstwo żelaza. Już więcej żelaza jest w żółtku czy płatkach owsianych.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    ja też nie mogłam dziś się powstrzymać i kupiłam parę rzeczy (chodź na razie miałam się wstrzymać bo mam już tego sporo ;) w F&F są super wyprzedaże :) i było sporo ciuszków uniwersalnych :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6caacfaa4535.jpg
    A jak to wygląda cenowo ? :-) od paru dni się wybieram do Tesco z myślą o zakupach dla dzieciaczka i po Twoich łowach widzę, że napewno coś kupię :-)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ooo nie , to teraz nie bede mogła spac tylko będę myslała o F&F i pewnie jutro tam pojadę ;-)

Można zawsze zamówić przez internet :) http://www.f-f.com/pl/home tylko niestety większość ubranek nie ma zapięć w złóż ciała:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:59

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne te ciuszki pokazujecie! u mnie tez sporo juz czeka tylko zdj nie robiłam:)
    zauwazylam ze tak jak u mnie wszystko na długi rekaw, slyszalam ze malego dziecka do 4 tyg nie powinno sie rozbierac tzn cały czas powinno byc dogrzewane, ja rozumiem ze w sierpniu to bedzie bawełniane body na dlugi rekaw i np bawełniane półspioszki, dobrze to rozumiem? a jak bedzie 30 stopni to jak hm..?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Położna mówiła żeby jesc dużo wolowiny bo ma najwięcej żelaza. Czyli stejki, mięsko mielone do spaghetti itp. Do tego sałatka ze szpinakiem i popijac czymś z Wit c normalnie bomba zelazowa.
    Myszka te rajtuzy z rosmana to jak ja ma 175 to m czy L?
    Robię dziś nalot na Tesco :) niech tylko dojadę.
    Proponuję max M. Jak założyłam te L to zjeżdżały mi z tylka i szwy miałam dosłownie w kolanach. Aaaa i zmyłka: Maja wyprofilowane pięty a dwa szwy są z przodu, nie tak jak w zwykłych rajstopach jeden z przodu dwa z tyłu... Długo się zastanawiałam jak je nosić hehe hehe hehe

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Koniecznie napisz :D

Laura dostalam detektor i jestem juz po sprawdzeniu :) Serduszko namierzylam praktycznie od razu i bardzo dokladnie je slychac. Melodia dla mych uszu :D Takze ja polecam! Kupilam uzywany za 60 zl i jestem bardzo zadowolona ;)

małaMyszka, Aga89, Laura, chcebycmama, Martucha86 lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbolała mnie głowa... Czas na drzemkę. Do tego czuje ból brzucha od czasu do czasu...trzeba odpocząć

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po wizycie u endo wszystko ok tsh ft4 w normie tarczyca nie powiekszona dawka euthyroxu utrzymana. Zabieram sie za zupke. Piekne te ciuszki z F&F :-)

lys, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    A jak to wygląda cenowo ? :-) od paru dni się wybieram do Tesco z myślą o zakupach dla dzieciaczka i po Twoich łowach widzę, że napewno coś kupię :-)
    Spiworek - 23 zl
    Komplet z kubusiem puchatekiem - 23 zl (body, pajac, sliniaczek)
    Body zolte i te w paski po 7, 50zl
    Czapeczka 7, 50 zl

Y, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Proponuję max M. Jak założyłam te L to zjeżdżały mi z tylka i szwy miałam dosłownie w kolanach. Aaaa i zmyłka: Maja wyprofilowane pięty a dwa szwy są z przodu, nie tak jak w zwykłych rajstopach jeden z przodu dwa z tyłu... Długo się zastanawiałam jak je nosić hehe hehe hehe

Hahhahah ja miałam to samo, kupiłam w HM rozmiar M który był za duży i musiał długo w szafie przeleżeć, teraz jest prawie ok i co najśmieszniejsze pierwszy raz założyłam właśnie te podwójne szwy na tyłek, nie mogłam się nadziwić jakie to cholerstwo niewygodne i dopiero w zeszłym tygodniu jak po raz drugi zakładałam rajstopy to mnie oświeciło, że te 2 paski to z przodu mają być bo między nimi jest miejsce na brzuch! :P

PS. Właśnie mi Chanelia przegryzła kabelek od zasilacza od routera... i to chyba z frustracji, że jej dziś nie poświęciłam uwagi... właśnie poszła spać, wyśpi się to jej przejdzie. Ze zwierzętami, jak z ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 16:29

Laura, zabka11, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura dostalam detektor i jestem juz po sprawdzeniu :) Serduszko namierzylam praktycznie od razu i bardzo dokladnie je slychac. Melodia dla mych uszu :D Takze ja polecam! Kupilam uzywany za 60 zl i jestem bardzo zadowolona ;)
    Dziękuję za wiadomość :)
    Dzisiaj porozmawiam z mężem i postaram się go przekonać, fajnie było by podsłuchiwać dzidziusia :D

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Ja kupiłam w Gattcie, ale cienkie, a jak będzie taka pogoda w święta to wolałabym grubsze, ale z drugiej strony kupować tylko na jeden raz.
    Mam ten sam dylemat...

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dziękuję za wiadomość :)
    Dzisiaj porozmawiam z mężem i postaram się go przekonać, fajnie było by podsłuchiwać dzidziusia :D

Jak bedzie taki dzien jak w poniedzialek, ze moja mala wiercipietka bedzie malo ruchliwa to na pewno wtedy go uzyje i bede spokojniejsza :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Jak bedzie taki dzien jak w poniedzialek, ze moja mala wiercipietka bedzie malo ruchliwa to na pewno wtedy go uzyje i bede spokojniejsza :)
    O właśnie o to chodzi :)
    U mnie był wczoraj taki mało wiercipiętkowy dzień ale za to dzisiaj moja niunia daje znać o sobie bardzo często, co mnie bardzo cieszy :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys- daj przepis na to spaghetti z groszkiem.
    A masz kogos bliskiego w najblizszym otoczeniu????
    Zatem cala wyprawke musisz zalatwic sama-ja to bym tak wolala,bo z moim mezem to o wszystko wojna zawsze....kazde zakupy sa okupione rywalizacja....:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:20

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Lys- daj przepis na to spaghetti z groszkiem.
    A masz kogos bliskiego w najblizszym otoczeniu????

Hhahahaah żabka11 to zwykłe spaghetti bolognese z dodatkiem groszku konserwowego. Taka wariacja. No, ale miło mi się zrobiło, ze ktoś pomyślał, że jestem "utalentowana" kulinarnie :D bo jest wręcz na odwrót.

Acha i taka refleksja mnie naszła, że podziwiam samotne matki, muszą mieć dużo sił, zeby realizować wszystko to co normalnie dzieli się z mężem/partnerem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 19:58

zabka11, małaMyszka, Aga89, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa bolonese...:)a ja sie zastanawialam co to za spaghetti z groszkiem zielonym???;)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kucharka ze mnie taka, ze u mnie zawsze bolognese, ale w różnych wariantach :D ew. jakieś inne proste dania czy zupy, ale szału nie ma. Współczuję mojemu mężowi, ale cóż ja po prostu "nie czuję tego klimatu". Zobaczymy, jak to będzie, jak córka będzie z nami, wtedy nie będzie zmiłuj i będę stać przy garach.

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    piękne te ciuszki pokazujecie! u mnie tez sporo juz czeka tylko zdj nie robiłam:)
    zauwazylam ze tak jak u mnie wszystko na długi rekaw, slyszalam ze malego dziecka do 4 tyg nie powinno sie rozbierac tzn cały czas powinno byc dogrzewane, ja rozumiem ze w sierpniu to bedzie bawełniane body na dlugi rekaw i np bawełniane półspioszki, dobrze to rozumiem? a jak bedzie 30 stopni to jak hm..?
    Wiesz co, to tak naprawde zalezy od pogody i temperatury. Kiedys juz pisalam, moja cirka urodzila sie w lipcu i po powrocie do domu byly takue upaly ze wytrzymac hylo ciezko, a my wtedy na 4 pietrze w bloku. Okna pootwierane, mala w samym body z krotkim rekawem i potówki miala. Wiec wsxystko zalezy, dziecku tez jest gorąco.

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też się rzucę na FF, zresztą sporo ciuchów dla samej siebie tam kupuję.Mąż przyszedł chory z pracy, smarka i kaszle- jeszcze tego mi brakowało.Zamknęłam go w sypialni, niech się poci, a na noc napasę go domowymi sposobami.
    Opiłam się tego koktajlu jak głupia, zaraz mi pępek wystrzeli:)
    Sama się też kimnęłam ze 2h,ale znowu mnie coś nuży, może jeszcze jedna drzemka?

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ