WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... cielecina to chyba biale mieso jak krolik , indyk , kurczak

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    mięso czerwone to ogólnie mięso ssaków lądowych, w tym tez tych hodowlanych - cielęcina, wołowina, konina, dziczyzna, wieprzowina.

No właśnie, a ja zawsze myślałam że czerwone mięso to jakaś nazwa potoczna typowo dla wołowiny i zawsze mówiłam, że ja głównie mięso białe jem. A teraz doczytałam, że mięso białe to ptaki. A ryby to ryby, czyli kolejna kategoria.
    A w sumie najwięcej to ja wieprzowiny jem, czyli jednak mięso czerwone :P
    Człowiek całe życie się uczy ;)

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    mięso czerwone to ogólnie mięso ssaków lądowych, w tym tez tych hodowlanych - cielęcina, wołowina, konina, dziczyzna, wieprzowina.
    Ciemna masa ze mnie... Jak wchodzę do sklepu to biorę to co mi się "podoba" czyli ładnie wygląda hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha mieliśmy dwa króliki i tuszki za chiny ludowe bym nie tknęła...

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogłam dziś się powstrzymać i kupiłam parę rzeczy (chodź na razie miałam się wstrzymać bo mam już tego sporo ;) w F&F są super wyprzedaże :) i było sporo ciuszków uniwersalnych :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6caacfaa4535.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:55

lys, zabka11, Katarka, niecierpliwa, Martucha86, Maniuś, małaMyszka, magda sz, Laura, jesslin87, Y, Migotkaa, Weridiana, chcebycmama, sylwucha89, gosia.b, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane znalazłam w necie:

"Wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę, baraninę, jagnięcinę, dziczyznę i koninę, a także kaczki i gęsi zaliczamy do mięsa czerwonego. Zawiera ono znaczne ilości dobrze przyswajalnego białka, cynku i żelaza oraz witamin z grupy B. Ze względu jednak na obecność cholesterolu i nasyconych kwasów tłuszczowych nadmierne jego ilości sprzyjają rozwojowi miażdżycy oraz powstawaniu nowotworów przewodu pokarmowego i trzustki. Również zawarta w nim homocysteina - aminokwas zdolny uszkodzić naczynia krwionośne - może być odpowiedzialna za chorobę wieńcową, udar mózgu czy zawał.
    Nie znaczy to jednak, by konieczne było całkowite wykluczenie mięsa czerwonego z jadłospisu. Jak wcześniej wspomniano, jest ono źródłem dobrze przyswajalnego żelaza, co ma znaczenie przede wszystkim dla nastolatków, kobiet w ciąży i w czasie menstruacji, szczególnie narażonych na niedobory tego składnika. Jak we wszystkim, także i tutaj po prostu należy zachować umiar. Zaleca się spożywanie czerwonego mięsa kilka razy w miesiącu, w maksymalnej dawce 300-400 g tygodniowo.

Znacznie częściej, bo około 3-4 razy w tygodniu można konsumować mięso białe, do którego zaliczamy kurczaka, indyka, a także ryby słodko- i słonowodne. Podobnie jak mięso czerwone, mięso białe dostarcza pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, jednak zawiera znacznie mniejsze ilości tłuszczu i żelaza. Ryby, zwłaszcza morskie, to ponadto źródło fosforu, jodu i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które chronią przed rozwojem miażdżycy. Dlatego też ryby powinno się uwzględniać w diecie 2-3 razy w tygodniu w porcjach po około 150 gramów"

lys, Martucha86, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    ja też nie mogłam dziś się powstrzymać i kupiłam parę rzeczy (chodź na razie miałam się wstrzymać bo mam już tego sporo ;) w F&F są super wyprzedaże :) i było sporo ciuszków uniwersalnych :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6caacfaa4535.jpg

ooo nie , to teraz nie bede mogła spac tylko będę myslała o F&F i pewnie jutro tam pojadę ;-)

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMyszka - te rajstopy z Rossmana są takie typowo ciążowe?

lb17w98.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F&F ? co to ?

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to teraz dostrzegam jak mi brzuszek rośnie i idzie ku górze, na wysokości pępka ma teraz 82 cm, a pod pępkiem w najszerszym miejscu 84 cm.
    Wieczorem po całym dniu jedzenia i jak jestem wzdęta to jest jeszcze większy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    MałaMyszka - te rajstopy z Rossmana są takie typowo ciążowe?

Typowo ciążowe mają w H&M na dziale dla ciężarnych. Jakiś czas temu kupowałam takie grube w 2-packu, ale nie pamiętam ceny.

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    F&F ? co to ?

W Tesco taka marka odzieżowa. W warszawie mają nawet swój osobny sklep gdzie jest tylko F&F :)

Śpiworek i komplet z Kubusiem Puchatkiem przeceniony był z 79 zł na 23 zł :) Jak podliczyłam ceny pierwotne i po przecenie to zaoszczędziłam ok 155 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 14:56

0na88, niecierpliwa, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa Tesco - wiedzialam ze cos mi to mowi , ale nie moglam skojarzyc ;-) thx

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w Gattcie, ale cienkie, a jak będzie taka pogoda w święta to wolałabym grubsze, ale z drugiej strony kupować tylko na jeden raz.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    W Tesco taka marka odzieżowa. W warszawie mają nawet swój osobny sklep gdzie jest tylko F&F :)

Śpiworek i komplet z Kubusiem Puchatkiem przeceniony był z 79 zł na 23 zł :) Jak podliczyłam ceny pierwotne i po przecenie to zaoszczędziłam ok 155 zł :)

No to super przeceny, trzeba się zatem przejechać do Tesco :)

Aga89, małaMyszka, Y, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona hehehehe, cielecina, jak sama nazwa wskazuje, to mieso z cielaczka, czyli malej krowki, jak najbardziej kategoria czerwone miesa :p Acz deligatniejsze od wolowiny ;)
    Ja tez po wizycie u fryzjera - wlosy o polowe krotsze, lekkie, zdrowe i lsniace. Jeztem zachwycona. Wieczorem farbowanko, a jutro zajme sie buzia - peelingi, maseczki, masaz twarzy :D
    Potwierdzam tez widzialam w Rossmanie te rajstopy, dobrze wiedziec, ze rozmiar L jest spory ;)

0na88, magda sz, Aga89, małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    A tak w ogóle to teraz dostrzegam jak mi brzuszek rośnie i idzie ku górze, na wysokości pępka ma teraz 82 cm, a pod pępkiem w najszerszym miejscu 84 cm.
    Wieczorem po całym dniu jedzenia i jak jestem wzdęta to jest jeszcze większy.

Ja dzis sie zdziwilam, bo mowie sobie tak skoro listonosza nie bylo ide do skrzynki zobaczyc czy nie ma awiza, zalozylam bluze zapinan ja i az stanelam bo bluza, ktora latem wisiala na brzuch ledwo sie zapiela i wygladalam jak scisnieta parowa :D

Martucha86, lys, Aga89, Laura, małaMyszka, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to cholerka ja nie wiem jak ja to rozroznialam :D jakos zdrowotnie mi sie cielecina, z indykiem , kurczakiem i krolikiem skojarzyla i tak mi jakos pasowalo - zle kryteria wzielam ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:

To ja sie cieszylam, ze kupilam spiworek z F&F za 33.50, a to byla polowa ceny, ale widze ze jednak przeplacilam :D

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła żeby jesc dużo wolowiny bo ma najwięcej żelaza. Czyli stejki, mięsko mielone do spaghetti itp. Do tego sałatka ze szpinakiem i popijac czymś z Wit c normalnie bomba zelazowa.
    Myszka te rajtuzy z rosmana to jak ja ma 175 to m czy L?
    Robię dziś nalot na Tesco :) niech tylko dojadę.

małaMyszka, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świetnie, chleba nie mam, mleka nie mam. Jestem głodna i miałam iść do sklepu, a tu tak wali deszczem, że przejdę 2m i będę mokra jak bóbr.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ