WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak się teraz podoba nasza tabelka?

https://docs.google.com/document/d/19vvcf5I3V_AbjCVx2gr_jBOf6nxwOAMUd4GC3ilqaO4/edit?usp=sharing

jesslin87, kasiuleek, sylwucha89, zabka11, niecierpliwa, futuremama, małaMyszka, Aga89, Katarka, Martucha86, Y lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    rybka chyba ty pisałaś coś o bólu tyłka... jak sobie z nim radzisz?
    ja od kilku dni nie mogę się ruszać... myślałam, że to mój walnięty kręgosłup, ale to od kości ogonowej, promieniuje do uda, kolana i prosto do mózgu... już zaczęłam lekką gimnastykę, ale mojemu synowi to nie pasuje, więc nie wiem jak sobie z tym poradzić...

Mi pomagają masaże męża:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyła mi się prać pierwsza pralka z ubrankami dla naszego synka!
    Jeszcze nigdy z taką radością nie rozwieszałam prania :D

Dobranoc :)

lys, zabka11, niecierpliwa, Maniuś, małaMyszka, Martucha86, Y lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Hermiona Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulotka o zdrowiu zębów, w tym wpływie diety w ciąży na zęby dziecka:
    http://www.zebymalegodziecka.pl/backend/photos/userfiles/1/02_ulotka_informacyjna_dla_rodzicow_dzieci_0-2.pdf

Zaufane źródło, bo to program ministerstwa zdrowia.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Mialkam ogladac film i zasnelam na 4 godz.spalam do 21:)

Niecierpliwa- jaka koszule do karmienia kupilas?mi sie podoba jedna z allegro ale kosztuje 45zl plus przesylka takze troche duzo jak na koszule... :/

Ona,niecierpliwa-lacze sie wami w bolu... Moj maz tez zyje w blogiej nieswiadomosci i wydaje mu sie ze jeszcze tyyyle czasu.....echhhh ci faceci...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia,maadzik -gratuluje synkow :)

Y-ja bede uzywac ochraniaczy do lozeczka.sa potrzebne bo gdy male zacznie sie przewracac,nie uderzy sie w szczebelki.

Euforia-odpoczywaj duzo i nie zamartwiaj.wszystko bedzie dobrze.i gratuluje 120% synka :)

Jesslin-szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej mamy

mamasia, małaMyszka, euforia, Y lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz-hahaha dalas popalic tej starej dewotce ;) bardzo dobrze i inteligentnie to rozegralas;)

Maadzik-to pierwsza reakcja synka,zobaczysz ze sie przekona do braciszka. A presja doroslych to wogole dla mnie glupota,bo niby w jaki sposob ich zawiodlas???przeciez ani ty ani oni nie mamy wplywu na plec....to jest niezalezne od nas...
    Moj maz tez nie byl w pierwszej chwili zachwycony ze nie syn,tylko druga corka bedzie,ale przespal sie z tym i stwierdzil ze jednak dziewczynki sa latwiejsze w wychowaniu,dodatkowo jeszcxze znajomi mu powiedzieli ze tez by chcieli wlasnie druga corcue i teraz juz sie cieszy.

Maslamyszka-macica uciska ci na jakis nerw i stad te bole. Sprobuj gimnastyki.mi pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 07:50

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzik będzie dobrze. U nas druga córcia będzie i też wszyscy mieli nadzieję na synka. Łącznie ze mną. Ja byłam przekonana ze będzie syn: inna ciąża, wróżby, obrączki itd. ;-) poczułam się zawiedziona i zawstydzona. Myślę że większość rodziców chciałaby i córeczkę i synka.
    Cóż najwyraźniej lepszy plemniczek wygrywa ;-) czasem jest to Y a czasem X

Pracowałam z bardzo chorymi dziećmi, uposledzonymi, rodzicom trudno jest zaakceptować ze ich dziecko jest inne i nie będą mieli wnuków. ..
    dlatego zdrowe dziecko to taki skarb i szczęście , to nasze małe cuda :-) a czy to siuśka czy siusiak to nie ważne bo w naszych brzuszkach to sami zwycięzcy :-)

dobrej nocki wam życzę :-)

Maniuś, zabka11, magda sz, małaMyszka, Katarka, lys, Hermiona, Martucha86, Pulpecja, Paula_071, Y, bosa lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hejka

Mialkam ogladac film i zasnelam na 4 godz.spalam do 21:)

Niecierpliwa- jaka koszule do karmienia kupilas?mi sie podoba jedna z allegro ale kosztuje 45zl plus przesylka takze troche duzo jak na koszule... :/

Ona,niecierpliwa-lacze sie wami w bolu... Moj maz tez zyje w blogiej nieswiadomosci i wydaje mu sie ze jeszcze tyyyle czasu.....echhhh ci faceci...

Kochana koszule do karmienia dostalam od mamy w prezencie wiec nie mam pojecia gdzie kupila, ale jak ogladalam na allegro to tak liczylam 50 zl.

Co do meza to wczoraj mu zakomunikowalam, ze dobieram'sie do konta oszczednosciowego i powoli zaczynam zakupy. Spojrzal na mnie jakby chcial mi powiedziec, ze myslal ze wyprawke dla dziecka kupimy z tych pieniazkow co co miesiac mamy przeznaczone "na zycie" wiec wyprowadzilam z bledu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 06:36

zabka11, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana:) maluchy wstaly i ogladaja bajki a mamusia jeszcze lezy:)
    Zaraz biore sie za robienie sniadanka.
    Aaa i gin zabronil mi brac witaminy i by sie dzidzius duzy nie urodzil. I nasz synus juz jest odwrocony glowka w dol ale raz owiniety pepowina bo nawet zdjecie mamy jak pepowinka przechodzi przez klatke piersiowa.
    U nas dalej pada:( moze maz wroci szybciej z pracy byloby fajnie...

Na obiad kapusniak juz zrobiony jest wiec dzis odgrzeje.

Gratuluje wczorajszych wizyt i dziekuje za slowa wsparcia. Jakos mi lepiej i sama sie ciesze ze 3 chlopak a maz mowi ze jeszcze za 5 lat moze sie uda corcia jak sie zdecydujemy w koncu jestem mloda jeszcze:) nke ma to jak slowa wsparcia od meza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 07:23

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, Martucha86, Cassie, Y, bosa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie panie
    Noc przeturlana z boku na bok was boli kosc ogonowa i pupa mnie biodra zawsze rano w dzien przechodzi
    Endo mam dopiero na 14;30 maz zostaje na nadgodzinach wiec caly dzien sama :-( mielismy robic remont pokoju w maju planowalismy w weekend majowy ale chyba predzej to zrobimy moj slubny strasznie sie do tego pali a niech robi kolor podobny jaki mamy jasniutki niebieski :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w maju robimy remont lazienki a w czerwcu ze strychu zrobimy salon maz bedzie mial miesiac na zrobienie wszystkiego:-)a potem nasza sypialnie ktora oddajemy synkowi trzeciemu pomalowac i pokoje chlopcow sa do pomalowania:) troche czeka meza roboty:-)

Snieg sypie!!!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście remonty mam za sobą pokój maluszka robiliśmy w styczniu, potem zrobiliśmy salon, którego do tej pory też nie było.Bez reomontu została kuchnia ze względów finansowych bo oprócz remontu wszystkie sprzęty musimy wymienic może za rok albo dwa się uda :)

Jutro mam USG połówkowe już się nie mogę doczekać. Ciekawe też czy poznam płeć czy nadal fasolka będzie krzyżować nózki

niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89, Weridiana, Maniuś, lys lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja juz od 7 oczy jak 5zl.przez to ze wczoraj pospalam to w nocy juz nue moglam spac.
    maz w pracy, julcia od dzis przez najbliższy tydzień ma wolne i jeszcze smacznie spi.za oknem wietrznie i właśnie przeszła burza z gradem.
    Dzis w planie trochę zdalnej pracy, prasowanie, chciałabym tez poczytac o wozkach ktorych pisalyscie i jutro zajrzec do sklepu na rozeznanie. Na obiad makaron z tuńczykiem. Święta zapowiadaja zimne wiec nie mam pojęcia w co się ubiore.liczylam ze bedzue cieplo i kupilam rajstopy 20den ciazowe ale w taka pogodę przydałyby sie grubsze.a nie za bardzo chce je kupowac na właściwie jeden raz . pewnie skonczy się na skórkowych czarnych getrach i tunice.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ale mnie natchnelas w co ja sie w swieta ubiore o matko musze wyszukac jedyna moja sukienko tunike ona zawsze byla mega luzna wiec powinna byc ok

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga no ja tez mam wlasnie sukienkę ale nie mam rajstop grubszych...mam ale zwykłe a one mnie cisną w podbrzusze.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Ja dzisiaj troche niewyspana jestem. Wstalam przed 7-ma, a w nocy co chwile sie budzilam i przez ten okropny wiatr zasnac nie moglam. Wszystko szumi, gwizdze, swiszczy, stuka, puka, przewala sie - masakra. Juz mialam wizje jak dach zrywa z dachu buuuuuu. I jak tu spac?
    Na podworku mam armagedon, ale poki nie przestanie wiac, nawet nie wychodze tego zbierac. Odwozilam dzisiaj meza do pracy, to po drodze widzialam jak wyrwalo przystanek i znalazl sie ze 100 m dalej - zatrzymal sie, tylko dlatego, ze napotkal na mur. Lepiej nie chowac sie w takich miejscach choc na chwile. Niech te wiatry sie skoncza :( :( :(
    Mam zamiar odwiedzic fryzjera, zeby wlosy troche podciac, bo juz takie zniszczone na koncach, a wieczorem ufarbuje odrosty. Maz niezadowolony, bo mialam wrocic do blondu, ale teraz nie chcialam ryzykowac, zeby na swieta nie byc ruda, teraz mam kasztan. Na zmiane koloru umowie sie w maju do fryzjera, jak wyjda rude, to zawsze nieco pojasnieja od slonca :p

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka rozetnij rajty ja tak zrobie wlasnie kombinuje z nimi chyba rozetne po bokach nie sadze aby maz kupil mi dzisiaj gdzies specjalne ciazowe bo nawet nie wiem gdzie
    Jutro mamy jechac do sklepu moze akurat znajde jakies to kupie jak nie to na raz troche je rozetne te zwykle mam twkie fajne kryjace czarne grube

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:39

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki,
    Ja również się nie wyspałam raz że Maja brykała, nie tak bardzo jak wczoraj ale dała o sobie znać to jeszcze myślałam że okna powyrywa. Włączył mi się też stres bo jadę dziś do rodziców i suni (chyba się rozpłacze ze szczęścia ja zobaczę moją pierwszą córcię!) busem 300km i zawsze boje się o drogę bo wariatów nie brakuje a jeszcze takie warunki pogodowe.

No ciekawe czy stara rura ogarnie się, od początku problemy z nią. 1 piętro a ma takie kraty w oknach że chyba w więzieniu mają delikatniejsze :D

Madzia nie przejmuj się co synek powiedział, przecież to dziecko i nie rozumie. Ja chciałam siostrę i jak mama powiedziała że będzie brat to również płakałam. A jak któryś mąż niezadowolony to pretensje niech ma do siebie w końcu plemniki z już określoną płcią "wypływają" z jego sprzętu, więc kobieta nic do tego nie ma:) Żeby zdrowe było i to jest spełnienie marzeń

No to spadam się pakować w ten paskuudny dzień i na busa....buty się rozkleiły, kurtka zimowa za mała...jak żyć panie premierze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 08:42

Aga89, Weridiana, Neyla, Katarka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O lal 20 tydzien..:)

Dzien dobry!

Jaka brzydka pogoda..
    M..chce mi sie siku a nie chce mi sie wstawac z lozka. Co robic? Pod siebie?

I co zrobic na obiad!! Jeju wieczny moj problem!

małaMyszka, magda sz, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ