Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie straszcie...
    Cos za szybko majowkom to idzie...

małaMyszka lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    moj ma taki sam pomysł - bo przeciez jeszcze kupa czasu ;-)

Ja juz dawno mojemu to wybilam z glowy i po weekendzie majowym rusza z malowaniem, a jak bedzie sie ociagal i mnie wkurzy to poszukam jakiegos pana "zlota raczke" zaplace i go zawstydze, ze taki mial wklad dla swojego dziecka :P

0na88, magda sz, olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zdecydowanie na koniec czerwca musi byc gotowa. Omg!! To tylko 3 miesiace, a jeszcze tyle do zrobienia/kupienia. Ja nie mam nic oprocz spiworka, recznika, paru ciuszkow i koszuli do karmienia
    Ja tez kurcze, nie straszcie. Chciałabym donosic ciaze do 40 tygodnia!

Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    nie przejmuj sie wiem ze to nic pieknego ale ja w pierwszej ciazy smarowalam sie cala i tez mi wyszly. pozniej łabyzbledly i sa prawie niewidoczne. moja polozna mowi ze jak sie ma tendencje do rozstepow to i tak wyjda. polecam nie balsamy i preparaty na rozstepy tylko olejek kokosowy taki w sloiczku. jest niesamowity!!!!!!!!!!!!!

A mogłaś wrzucić linka albo firmę tego słoiczka:)?
    Mi tez na piersiach wyszły już na samym początku mimo smarowania, więc skłonności raczej mam...;/

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę śpieszą się te majowe dzieciaczki na świat!
    A ja wczoraj po 40 minutowych negocjacjach z mężem ustaliliśmy (bardziej on ustalił), że wózek, łóżeczko i resztę mebli do pokoju kupimy na koniec czerwca! Ile się musiałam nagadać, żeby pojechał ze mną po te ciuszki.. Jak tylko wspominam o jakiś zakupach to zaraz mnie karci ;-) a sam wymyśla, że powinniśmy kupić playstation i nowy telewizor.. Niezły egoista z tego tatuśka! :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wczoraj narobila mi ochoty na koktajl i polecam kiwi+banan+gruszka+maslanka truskawkowa :)

kasiuleek, czarnaruda, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam na lakierowaniu zębów i właśnie mija 3 godzina od zabiegu, więc mogę już jeść! Jupi :)
    Lecę zrobić coś dobrego:)
    Chyba skuszę się też na ten koktajl:) Takie apetyty tu robicie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:15

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka wczoraj narobila mi ochoty na koktajl i polecam kiwi+banan+gruszka+maslanka truskawkowa :)

Mnie też naszła chętka na koktajl i zrobiłam banan+ gruszka+ jogurt nat., ale czegoś mu brakowało, kwaskowego.
    W każdym razie pochłonęłam szybciutko i mam ochotę na więcej.

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    Mnie też naszła chętka na koktajl i zrobiłam banan+ gruszka+ jogurt nat., ale czegoś mu brakowało, kwaskowego.
    W każdym razie pochłonęłam szybciutko i mam ochotę na więcej.

Ja tez zaluje, ze podzielilam sie z mezem :P

• magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nabrałam ochoty na koktajl :) ale jeszcze w szlafroku, córcia się uspokoiła i dała mi pospać godzinę.
    Zjem grochóweczki na wędzonce i lecę po owocki.

Kochane już 18 kwietniówek się wypakowało (stan na wczoraj) a jeszcze kwietnia nie ma więc miesiąc wcześniej mieć wszystko to mus. Mam nadzieję że do 38 tyg uda się przetrzymać dziecię. Nawet 36 ale w 34 to trochę wcześnie

niecierpliwa, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..stwierdziłam ze obojętnie jakiej płci bedzie dziecko to rzeczy takie jak bujaczek,huśdawka,krzesełko do karmienia,fotelik do samochodu bede kupowała w neutralnych kolorach, bo nie wiadomo jakiej płci bedzie drugie dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:07

Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wpadł dziś na pomysł -GENIALNY!!! że kupi fotelik samochodowy i nosidełko osobno.. myślał że te przedziały to miesiące a nie waga...ogólnie jak słyszę jego pomysły to muszę wyjść z pokoju policzyć do 10 się uspokoić bo krew zalewa.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! później Was nadrobię, bo wpadłam tylko powiedzieć, ze już po wizycie. Mala zdrowa wazy 485??? chyba jakoś tak :P
    biore sie teraz za prasowanie i wstępne pakowanie

niecierpliwa, Martucha86, magda sz, kasiuleek, Neyla, Pulpecja, Maniuś, psioszka11, nick nieaktualny, Paula_071, mamasia, Katarka, sylwucha89, nick nieaktualny, aaaaga, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo:) Weszłam dzisiaj na strych, pościągać ciuszki po pierwszym dziecku.Okazalo się ze mam bardzo duzo ciuszków i to dla dziewczynki:)takze tylko poprac,posegregować rozmiarami. Ale jednak czeka mnie jeszcze zakup bo wole miec nowe do szpitala:)

Neyla, Pulpecja, psioszka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Po prostu masz niestety skłonność do rozstępów..moja koleżanka miala tylko 6kg do przodu jak szła rodzic a rozstępów ma ogrom ! Brzuch,uda,pośladki, no zebra- dodam że się smarowała, druga kolezanka miała 20kg wiecej i ani jednego rozstępu i ani razu niczym nie smarowala..to juz zalezy od skóry..

:( ja po okresie dojrzewania mam całe pośladki przeorane, a jestem z tych co to zawsze ważyły około 50kg. Teraz się smaruję namiętnie już od 3 m-ca, a ostatnio dwa razy dziennie. Jak dotąd rozstępów brak. Liczę na to, że tym razem mnie wredoty nie dopadną...

Ja dzisiaj poprałam pieluszki tetrowe i ochraniacze do łóżeczka. Ciuszki (przywiezione od babci ze strychu) też już czekają na wstępne pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:32

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    uf nadrobiłam.
    co do ruchów to ja też nie czuję jeszcze i za każdym razem jak zaczynam się nad tym zastanawiać to przypominam sobie słowa mojej pani doktor, że ja pewnie poczuję ruchy dopiero ok 22 tyg i to jest zupełnie normalne.
    połówkowe mam w 22t6d i też słyszałam, że do 24 to norma.
    a co do ciuszków i w ogóle rzeczy dla dziecka to nie mam absolutnie nic, ale od maja idę na l4 i będę obkupywać małego pełną parą :)
    a i w nt jest dość spory sklep z wózkami, więc nie trzeba daleko jeździć.

A skąd jesteś witaminkab? :) Byłam w nt w tym sklepie - Babyboo na harcerskiej i rzeczywiście duży wybór :) u góry wózki, a na dole ubranka, zabawki, bujaczki, butelki no wszystko - można kupić całą wyprawkę :)
    Do jakiej gin chodzisz?

Ja dziś mam połowinki - 50% ciąży za nami! :) (w nagrodę totalny dzień lenia, nawet załapałam się na obiadek u teściowej:P )
    Teraz tylko z górki :)

niecierpliwa, nick nieaktualny, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowiłam wam o Marcie- siostrze mojej bratowej, dzisiaj miała połówkowe-wszystko super, ale jest lekko zdolowana- trzeci synek, a tak bardzo chciala córke...

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim kucharzem był dzisiaj mój kochany Tata... ugotował nam pyszny żurek, po którym jego wnusia skakała jak szalona. Mojej mamie udało się zobaczyć te wybryki na własne oczy :D Nasza mała niunia już silna jak chłop (a może jednak chłop?)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ofeminin.pl/o-tym-sie-mowi/dziecko-klaszcze-raczkami-w-lonie-matki-usg-ktore-podbilo-internet-s1316507.html#fp=ofe

Widziałyście to? :D ale super

niecierpliwa, gosia.b, mamasia, Laura, Martucha86, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po wizycie - z brzuszkiem podobno ok, ale dla 100% pewności jeszcze mam przyjść w czwartek po świętach :) i kolejny lekarz potwierdził, że syn :)

niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, gosia.b, nick nieaktualny, Katarka, sylwucha89, Pulpecja, somebodytolove94, magda sz, Maniuś, Laura, Martucha86, KasiaeN., aaaaga, rybka1988, małaMyszka, ainer85, lys, zabka11, Aga89, Migotkaa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ