SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
0na88 wrote:moj ma taki sam pomysł - bo przeciez jeszcze kupa czasu
Ja juz dawno mojemu to wybilam z glowy i po weekendzie majowym rusza z malowaniem, a jak bedzie sie ociagal i mnie wkurzy to poszukam jakiegos pana "zlota raczke" zaplace i go zawstydze, ze taki mial wklad dla swojego dziecka0na88, magda sz, olinka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zdecydowanie na koniec czerwca musi byc gotowa. Omg!! To tylko 3 miesiace, a jeszcze tyle do zrobienia/kupienia. Ja nie mam nic oprocz spiworka, recznika, paru ciuszkow i koszuli do karmienia
Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
rybka1988 wrote:nie przejmuj sie wiem ze to nic pieknego ale ja w pierwszej ciazy smarowalam sie cala i tez mi wyszly. pozniej łabyzbledly i sa prawie niewidoczne. moja polozna mowi ze jak sie ma tendencje do rozstepow to i tak wyjda. polecam nie balsamy i preparaty na rozstepy tylko olejek kokosowy taki w sloiczku. jest niesamowity!!!!!!!!!!!!!
A mogłaś wrzucić linka albo firmę tego słoiczka:)?
Mi tez na piersiach wyszły już na samym początku mimo smarowania, więc skłonności raczej mam...;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
O kurczę śpieszą się te majowe dzieciaczki na świat!
A ja wczoraj po 40 minutowych negocjacjach z mężem ustaliliśmy (bardziej on ustalił), że wózek, łóżeczko i resztę mebli do pokoju kupimy na koniec czerwca! Ile się musiałam nagadać, żeby pojechał ze mną po te ciuszki.. Jak tylko wspominam o jakiś zakupach to zaraz mnie karcia sam wymyśla, że powinniśmy kupić playstation i nowy telewizor.. Niezły egoista z tego tatuśka!
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam na lakierowaniu zębów i właśnie mija 3 godzina od zabiegu, więc mogę już jeść! Jupi
Lecę zrobić coś dobrego:)
Chyba skuszę się też na ten koktajl:) Takie apetyty tu robicieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:15
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Migotka wczoraj narobila mi ochoty na koktajl i polecam kiwi+banan+gruszka+maslanka truskawkowa
Mnie też naszła chętka na koktajl i zrobiłam banan+ gruszka+ jogurt nat., ale czegoś mu brakowało, kwaskowego.
W każdym razie pochłonęłam szybciutko i mam ochotę na więcej.małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia 2015 -
czarnaruda wrote:Mnie też naszła chętka na koktajl i zrobiłam banan+ gruszka+ jogurt nat., ale czegoś mu brakowało, kwaskowego.
W każdym razie pochłonęłam szybciutko i mam ochotę na więcej.
Ja tez zaluje, ze podzielilam sie z mezemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
I ja nabrałam ochoty na koktajl
ale jeszcze w szlafroku, córcia się uspokoiła i dała mi pospać godzinę.
Zjem grochóweczki na wędzonce i lecę po owocki.
Kochane już 18 kwietniówek się wypakowało (stan na wczoraj) a jeszcze kwietnia nie ma więc miesiąc wcześniej mieć wszystko to mus. Mam nadzieję że do 38 tyg uda się przetrzymać dziecię. Nawet 36 ale w 34 to trochę wcześnieniecierpliwa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co..stwierdziłam ze obojętnie jakiej płci bedzie dziecko to rzeczy takie jak bujaczek,huśdawka,krzesełko do karmienia,fotelik do samochodu bede kupowała w neutralnych kolorach, bo nie wiadomo jakiej płci bedzie drugie dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:07
Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój mąż wpadł dziś na pomysł -GENIALNY!!! że kupi fotelik samochodowy i nosidełko osobno.. myślał że te przedziały to miesiące a nie waga...ogólnie jak słyszę jego pomysły to muszę wyjść z pokoju policzyć do 10 się uspokoić bo krew zalewa.
niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
hejka! później Was nadrobię, bo wpadłam tylko powiedzieć, ze już po wizycie. Mala zdrowa wazy 485??? chyba jakoś tak
biore sie teraz za prasowanie i wstępne pakowanieniecierpliwa, Martucha86, magda sz, kasiuleek, Neyla, Pulpecja, Maniuś, psioszka11, Y, Paula_071, mamasia, Katarka, sylwucha89, Cassie, aaaaga, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhejo:) Weszłam dzisiaj na strych, pościągać ciuszki po pierwszym dziecku.Okazalo się ze mam bardzo duzo ciuszków i to dla dziewczynki:)takze tylko poprac,posegregować rozmiarami. Ale jednak czeka mnie jeszcze zakup bo wole miec nowe do szpitala:)
Neyla, Pulpecja, psioszka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Po prostu masz niestety skłonność do rozstępów..moja koleżanka miala tylko 6kg do przodu jak szła rodzic a rozstępów ma ogrom ! Brzuch,uda,pośladki, no zebra- dodam że się smarowała, druga kolezanka miała 20kg wiecej i ani jednego rozstępu i ani razu niczym nie smarowala..to juz zalezy od skóry..
ja po okresie dojrzewania mam całe pośladki przeorane, a jestem z tych co to zawsze ważyły około 50kg. Teraz się smaruję namiętnie już od 3 m-ca, a ostatnio dwa razy dziennie. Jak dotąd rozstępów brak. Liczę na to, że tym razem mnie wredoty nie dopadną...
Ja dzisiaj poprałam pieluszki tetrowe i ochraniacze do łóżeczka. Ciuszki (przywiezione od babci ze strychu) też już czekają na wstępne pranie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 18:32
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:uf nadrobiłam.
co do ruchów to ja też nie czuję jeszcze i za każdym razem jak zaczynam się nad tym zastanawiać to przypominam sobie słowa mojej pani doktor, że ja pewnie poczuję ruchy dopiero ok 22 tyg i to jest zupełnie normalne.
połówkowe mam w 22t6d i też słyszałam, że do 24 to norma.
a co do ciuszków i w ogóle rzeczy dla dziecka to nie mam absolutnie nic, ale od maja idę na l4 i będę obkupywać małego pełną parą
a i w nt jest dość spory sklep z wózkami, więc nie trzeba daleko jeździć.
A skąd jesteś witaminkab?Byłam w nt w tym sklepie - Babyboo na harcerskiej i rzeczywiście duży wybór
u góry wózki, a na dole ubranka, zabawki, bujaczki, butelki no wszystko - można kupić całą wyprawkę
Do jakiej gin chodzisz?
Ja dziś mam połowinki - 50% ciąży za nami!(w nagrodę totalny dzień lenia, nawet załapałam się na obiadek u teściowej:P )
Teraz tylko z górkiniecierpliwa, Y, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A moim kucharzem był dzisiaj mój kochany Tata... ugotował nam pyszny żurek, po którym jego wnusia skakała jak szalona. Mojej mamie udało się zobaczyć te wybryki na własne oczy
Nasza mała niunia już silna jak chłop (a może jednak chłop?)
niecierpliwa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
już po wizycie - z brzuszkiem podobno ok, ale dla 100% pewności jeszcze mam przyjść w czwartek po świętach
i kolejny lekarz potwierdził, że syn
niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, gosia.b, Y, Katarka, sylwucha89, Pulpecja, somebodytolove94, magda sz, Maniuś, Laura, Martucha86, KasiaeN., aaaaga, rybka1988, małaMyszka, ainer85, lys, zabka11, Aga89, Migotkaa lubią tę wiadomość