SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A i chciałam Wam się pochwalić,że mąż mi zrobił prezent i idziemy na kolejny już w naszym życiu( trochę jesteśmy sfiksowani na tym punkcie) koncert Dżemu:) To pierwszy koncert Leonka. Ciekawe czy mu muzyka Ryśka się spodoba:) Swoją drogą chcielibyśmy go zabierać od najmłodszych lat na festiwal, koncerty itp wypady.
Aga89, Martucha86, magda sz, KasiaeN., zabka11, Pulpecja, sylwucha89, Maniuś, Aska87, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Migotkaa wrote:niezła kolekcja :wow:
obkupiłąs sie na cały rok:D
ja tez mam już do rozmiaru 74 zakupione, na lumpkach można takie cuda kupic niezniszczone ze jak wpadna mi w rece wieksze to biorę bo żal zostawić, zreszta z dzieckiem sie nie wybiorę a tak to bede miała, posegreguje i beda czekac:)
To wszystko są ciuszki, które dostałamSama kupiłam może z 5 szt.. Większość tych otrzymanych ciuszków jest bez metek więc mnóstwo czasu zajęło posegregowanie rozmiarów.. i tak pewnie nie ze wszystkimi udało mi się trafić.. Ale jak się mały urodzi to pewnie na oko będę widzieć co jest dobre a co nie
niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci.
Ja mam w czwartek połówkowe i już nie mogę się doczekać.
Podsumowałam sobie wózki i wyszło mi, że warte zobaczenia (oprócz wymienionych przez magdę.sz)są także modele Tako (np. City Move, Moonlight), a z nieco tańszych np. Roan Marita czy Baby-Merc ZipyQ. Ja oglądałam głównie Camarelo oraz Adamexa i na razie mam mętlik.
Ciuszki kupuję głównie w lumpkach, parę mam nowych z Pepco i używanych z Allegro. Z tym że ja akurat tak trafiłam, że te z Allegro mimo opisów stan bardzo dobry mają sporo śladów użytkowania. Kupuję do rozmiaru 68 i Allegro na razie odpuszczam.
Chyba zostałam jedną z niewielu, która jak dotąd w ogóle nie czuje ruchów albo nie potrafi ich rozpoznać;/
magda sz, zabka11, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Dziewczyny odnosnie metek - gdzies wyczytalam, ze nalezy je wyciac zeby nie draznily skory dziecka, ale patrzac po sobie ostatnio metka mnie wnerwiala z boku w tunice wycielam ja i tak mnie drapie, ze musze ja zaklejac zanim zaloze bo inaczej nonstop sie drapie! Przeciez jak wytne w ciuszkach to tez bedzie drapac dziecko...Co o tym sadzicie??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pogoda straszna. Typowo barowa.
Co do ciuszków to ja tez mam niewiele.
Będę kupować jak poznamy płeć.
Poza tym licze, że coś może dostane po dzieciach z rodziny.
Jesteśmy w połowie ciazy, trochę czasu jeszcze jest!
Czarnaruda nie martw się! Ja czasami czuje, czasami nie, kilka dni temu chyba kopniaka poczułam, było to 26 marca.
Powiedziałam to mamie, a ona ooo to znaczy, że urodzisz 26 sierpnia.co to za teoria to nie wiem, może coś w tym jest!
niecierpliwa, czarnaruda, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Pogoda straszna. Typowo barowa.
Co do ciuszków to ja tez mam niewiele.
Będę kupować jak poznamy płeć.
Poza tym licze, że coś może dostane po dzieciach z rodziny.
Jesteśmy w połowie ciazy, trochę czasu jeszcze jest!
Czarnaruda nie martw się! Ja czasami czuje, czasami nie, kilka dni temu chyba kopniaka poczułam, było to 26 marca.
Powiedziałam to mamie, a ona ooo to znaczy, że urodzisz 26 sierpnia.co to za teoria to nie wiem, może coś w tym jest!
Nie strasz mnie bo ja pierwsze ruchy poczulam 14 lutego, tzn ze urodze 14 lipca?
zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
uf nadrobiłam.
co do ruchów to ja też nie czuję jeszcze i za każdym razem jak zaczynam się nad tym zastanawiać to przypominam sobie słowa mojej pani doktor, że ja pewnie poczuję ruchy dopiero ok 22 tyg i to jest zupełnie normalne.
połówkowe mam w 22t6d i też słyszałam, że do 24 to norma.
a co do ciuszków i w ogóle rzeczy dla dziecka to nie mam absolutnie nic, ale od maja idę na l4 i będę obkupywać małego pełną parą
a i w nt jest dość spory sklep z wózkami, więc nie trzeba daleko jeździć.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
http://www.szpitalkarowa.pl/sr_cwicz.htm
Psioszka, to ja wklejalam link do cwiczen. Wedlug mnie sa super, bo nie sa obciazajace dla organizmu, a bardziej rozciaganie i wzmacnianie niektorych partii miesni
U mnie tez od rana wieje, snieg, deszcz ze sniegiem, pozniej zas ulewa, a teraz na chwile przetarlo sie slonce. Zimno jak sie patrzy, z domu nosa sie nie chce wychylic brrrr. Mialam dzisiaj zabrac meza na jakies zakupy, ale jak tak dalej pojdzie, to bede lezala pod kocykkem do woeczoraA juz byla taka piekna wiosna, teskno mi za ta pogoda...
psioszka11, Aga89, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Nie strasz mnie bo ja pierwsze ruchy poczulam 14 lutego, tzn ze urodze 14 lipca
?
Mi koleżanka powiedziała, że do dnia pierwszych wyraźnych ruchów trzeba doliczyć 20 tygodni i wychodzi termin porodu; )...ale ja nie bardzo wierzę w te przesady; ).niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys - pytałaś, gdzie można we Wrocławiu pooglądać wózki. Oprócz Askotu jest jeszcze Bajka na Długosza, nie byłam tam jeszcze ale ponoć to duża hurtowanie ze wszystkim dla matki i dziecka, i wózków też tam jest sporo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Martucha86 wrote:Tez słyszałam o tym co pisze chcebycmama
Mi koleżanka powiedziała, że do dnia pierwszych wyraźnych ruchów trzeba doliczyć 20 tygodni i wychodzi termin porodu; )...ale ja nie bardzo wierzę w te przesady; ).
To jesli wyraznych to na poczatku marcamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A i chciałam Wam się pochwalić,że mąż mi zrobił prezent i idziemy na kolejny już w naszym życiu( trochę jesteśmy sfiksowani na tym punkcie) koncert Dżemu:) To pierwszy koncert Leonka. Ciekawe czy mu muzyka Ryśka się spodoba:) Swoją drogą chcielibyśmy go zabierać od najmłodszych lat na festiwal, koncerty itp wypady.
No i super!!!Moja Marta 17.04. będzie już na trzecim
Była na Marii Peszek, na Perfecie a 17.04 idziemy na Natalię Przybysz
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wow dziewczyny ale macie kolekcje ubrań
zazdraszczam
ja byłam wczoraj w Pepco ale ubrań dla bobasów tak mało, że szok... chyba wszyscy w Gdańsku maluszki w Pepco ubierajączekam na jakąś dostawę czy coś
Ale odebrałam pierwszą przesyłkę ubranek ze smyka, więc już mam czym też oko pocieszyc w domu
Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:lys - pytałaś, gdzie można we Wrocławiu pooglądać wózki. Oprócz Askotu jest jeszcze Bajka na Długosza, nie byłam tam jeszcze ale ponoć to duża hurtowanie ze wszystkim dla matki i dziecka, i wózków też tam jest sporo.
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Uf... Nadrobiłam was dziewczynki
ja po ostatnich problemach z brakiem ruchow teraz od paru dni czuje regularnie o okreslonych porach. Faktycznie cos musi byc ze do 22 tyg sa nieregularne. Co do wozka to my kupilismy tako jumper i jest idealny :-)super sie prowadzi i dla mnie dobrze ze ciezki bo dookola lasy. Z waga to jestesmy 4 kg na plusie. 7 kwietnia mamy 2 prenatalne z polowkowymi i wiem ze dopiero teraz wszystkiego sie dowiem i dzidzi bo moja byla juz gin olala temat. Udalo mi sie zmienic ginekologa na bardzo dobrego dr. Lacha w zielonej gorze i na nfz
co do ubranek mam juz takie nawet na pol roku ale skok na lumpa zrobie po prenatalnych jak juz na 100 procent powie ze to Rozalka
gratuluje udanych wizytych, poznania plci i za wszystkie cierpiace trzymam kciuki aby bylo lepiej. Ja narzekam odtatnio tylko na bol tyleczka po prawej stronie
małaMyszka, Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość