SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
euforia wrote:Ja zawsze miałam problemy ze skurczami i od pierwszego trymestru mąż kupił mi tabletki magnez + B6 ( duża dawka) , ale łykałam dodatkowo tylko kwas foliowy, teraz jak łykam witaminy ciążowe ( 2 tabletki) gdzie już jest magnez piję tylko magnez w postaci suplementu diety rozpuszczalnych tabletek, szklankę dziennie. Do tej pory nigdy w ciązy nie złapał mnie skurcz.
Ja biore Magneb6.
Euforia co do magnezu do picia - jak po tabletkach wymiotowalam jak kot pojechalam do apteki i powiedzialam pani, ze jestem w ciazy i ze nie przyswajam magnezu do lykani i poprosilam o jakis do picia. Dostalam magnez do picia i jak mi sie konczyl poszlam kupic nastepny i jakiez bylo moje zdziwienie jak pani w aptece powiedziala, ze nie ma na rynku zadnego magnezu do picia, ktory jest bezpieczny dla kobiet w ciazy. Tak mnie nastraszyla, ze znowu zaczelam lykac tabletki, na szczescie juz po nich nie wymiotuje
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja biore Magneb6.
Euforia co do magnezu do picia - jak po tabletkach wymiotowalam jak kot pojechalam do apteki i powiedzialam pani, ze jestem w ciazy i ze nie przyswajam magnezu do lykani i poprosilam o jakis do picia. Dostalam magnez do picia i jak mi sie konczyl poszlam kupic nastepny i jakiez bylo moje zdziwienie jak pani w aptece powiedziala, ze nie ma na rynku zadnego magnezu do picia, ktory jest bezpieczny dla kobiet w ciazy. Tak mnie nastraszyla, ze znowu zaczelam lykac tabletki, na szczescie juz po nich nie wymiotuje
Hm.....Na tych moich jest napisane, że zalecany dla kobiet w ciąży. Jadę do Niemiec do siostry w czwartek i tam pojdę do apteki bo wiem, że u nich są właśnie specjalne dla kobiet w ciązy do picia- zalecany przez ginekologa.0na88, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Dzieki dziewczyny , wlasnie mam Asmag forte w domu tylko ze w ulotce pisze zeby nie lykac bez zgody lekarza...ale to tylko magnez- chyba na kazdym leku tak pisze.
ja pokazywałam swojemu gin na wizycie to powiedział ze jak najbardziej ten moge łykać 3 razy dziennie po 1 tab0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
wróciłam z zakupów - kupiłą trzy maseczki do twarzy, które nakładam jako krem na noc i krem do twrazy Kolastyna na dzień.
i w YUPS'ie fajne mięciutkie gerty.
Migotkaa wrote:Dziewczynki, poratujcie, potrzebuje zrobić sałątke tesciowej do pracy, mysalałam o gyrrosie ale mąz powiedział ze oklepana, może któraś posiada przepis na sałątke z selerem naciowym i kurczakiem? albo jakąs inną fajnąnajlepiej typu "wow"
Mikotka - polecam sałatkę z kurczakiem, oliwki, brokuły, prażone ziarnka słonecznika, ser feta, pomidorki koktajlowe, sos czosnkowy - pyyyycha.
Meegi - połówkowe sie robi od 18 do 24 tyg, także jak najbardziej ok jest twój terminmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
dzieki dziewczynki za pomysły:) ale juz powyciagałam skladniki co mialam w domu to zrobie ta co znalazłam bo mam kurczaka, ananasa i kukurydze to dokupie tylko ser i selera:)
ja uwielbiam wszystko co z z sosem czosnkowym:Dzabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Juteo zaczynam 20tc i dzisiaj waga pokazala +4kg od poczatku ciazy..
Kurde jakas glupia jestem.bo tak panikuje ta waga..
Kaarolina-wyluzuj z wagą...będziemy sie wszytskie odchudzac i liczyc kalorie po porodach
pogoda sie skiepściła u mnie, wieje mocno, słonka juz nie ma, więc odpuszczam dziś porządku na balkonie, bo nie chcę sie przeziębić.
co do ruchów to u mnie są wyczuwalne jak siedzę lub leże na wznak.
jesli mowa o wadze to u mnie ok 3,5 kg na plusie.
5ylwia - koniecznie wrzuć fotki ciuszków:-)
Maadzik - kciuki zaciśnięte - czekamy na wieści z wizyty
euforia - kciuki zaciśnięte!!! czasem czuję kłucia w pochwie ale nie jest to wtedy, gdy rusza się malutka.
własnie-czy któraś z was ma zrobioną listę wózków wartych zainteresowania i mogłaby ją tutaj udostepnić ? chodzi mi w szczególnosci o lekkie wózki.z góry dzięki.
wybieram sie w czwartek do sklpeu na rekonesans i z listą byłoby łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:19
-
Dziewczyny nie przeżywajcie tak tej wagi, bo co ja mam powiedzieć- 3 tyg temu na wizycie miałam +7kg ,więc teraz na bank ze 2 doszły, więc w sumie daje to 9 jak nie więcej. Ale powoli już zluzowuje z tą dietą i liczeniem. Oczywiście staram się jeść zdrowiej, zobaczymy. Właśnie ogarnęłam cały dom, czekam aż podłogi wyschną i zostało prasowanie,ale to dopiero jutro. A jutro idę na badania: krzywa cukrowa, mocz, krew, toxo i tsh.
Aga89, zabka11, 0na88, sylwucha89, niecierpliwa, magda sz, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dziewczyny a gdzie bedziemy kontynuowac nasze pogaduchy po porodach? Nie moge sobie wyobrazic ze nasze gadu gadu i wsparcie sie urwie trzeba bedzie sie chyba gdzies przeniesc
Aga89, zabka11, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Dziewczyny a gdzie bedziemy kontynuowac nasze pogaduchy po porodach? Nie moge sobie wyobrazic ze nasze gadu gadu i wsparcie sie urwie trzeba bedzie sie chyba gdzies przeniesc
ja tez sobie nie wyobrażam że po porodach nasze forum przestanie istnieć. musimy się trzymać razem jak już maluszki będą na świecieaaaaga, chcebycmama, magda sz, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dlaczego sie przenies, mam nadzieje ze dalej tu bedziemy wymieniac doswiadczenia
chyba nas nikt nie wygoni, co
?
ja ciągle piszę z dziewczynami z forum ślubnego na wątku ślubnym , choć we wrześniu będzie trzecia rocznica ślubuniecierpliwa, 0na88, chcebycmama, aaaaga, Cassie, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nagrywalyscie plytki usg czy tylko zdjecia chcialyscie?
Bo ja sie zastanawiam tylko ze z plytka kosztuje o 50 zl wiecej i taka plytkemam tylko z pierwszym dzieckiem a tak to same zdjecia.
Ja magnez kupuje w tabletkach z witB6.
.aaa gratuluje poznania plci:) bo ominelam dzis:(
-
maaadzik1207 wrote:Dziewczyny nagrywalyscie plytki usg czy tylko zdjecia chcialyscie?
Bo ja sie zastanawiam tylko ze z plytka kosztuje o 50 zl wiecej i taka plytkemam tylko z pierwszym dzieckiem a tak to same zdjecia.
Ja magnez kupuje w tabletkach z witB6.
.aaa gratuluje poznania plci:) bo ominelam dzis:(
Ja chcialam dokupic plytke, ale w koncu na polowkowe trafilam do lekarza, ktory nagrywal plytke bezpltnie i po obejrzeniu stwierdzilam, ze dobrze sie stalo bo naprawde niewiele tam widac, glownie jak robi pomiary wiec moim zdaniem szkoda kasy