SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sałatki:
http://naukagotowania.blogspot.com/search/label/sałatka
Polecam ziemniaczaną, zawsze robi furorę. Ja lubię bardzo też z pieczarkami i cukinią, ale nie wiem, czy o tej porze roku surowa cukinia jest smaczna.
Teraz akurat jem zrobioną wczoraj z czego było sałatkę i jest pyszna: świeże liście szpinaku, brązowy ryż, pomidory suszone, kapary, olej słonecznikowy z pomidorów, prażony sezam, czarnuszka, świeża bazylia i pokruszony ser bryndza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:17
Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Mój Mały daje o sobie znać głównie wieczorem...wczoraj szalał aż miło...Krzysiek na razie jeszcze nie poczuł ruchów.
W nocy obudził mnie ból podbrzusza...taki podobny do miesiaczkowego...nie mogłam zasnąć z nerwów ale stopniowo przeszło. Od rana nie boli wiec myślę że ma to związek z powiększaniem macicy.
Jak odczuwa się skurcze macicy? Do czego można to porównać?
Pora wstawać.
Pulpecja gratuluję Córeczki!
Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Juteo zaczynam 20tc i dzisiaj waga pokazala +4kg od poczatku ciazy..
Kurde jakas glupia jestem.bo tak panikuje ta waga..
ale że za mało czy za duzó ? w którą strone się przejmujesz ?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Marta ja też się zastanawiam jak te skurcze macicy wyglądają.
No właśnie ja już drugą noc mam takie bóle, skurcze. Czytałam w necie o tym: https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa, ale nie wiem czy o to chodzi.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ewa123 wrote:Witam w ten ponury, deszczowy dzień
Jejku zmartwiłam się trochę, że wszystkie tak często odczuwacie ruchy..Ja czuję kilka razy na dzień, zazwyczaj najwięcej wieczorem i w nocy zanim usnę. Wczoraj np. w ciągu całego dnia dostałam w sumie może 5 kopniaków, dopiero wieczorem Mała się rozkręciła. Myślałam, że to normalne (21 tydzień), ale teraz mam trochę stresa, że jest taka mało ruchliwa.
Miłego dnia!
Czesc brzuchatki!
Ewa123- ja myślę, że to normalne. 3 dni czułam już często wyraźne ruchy a wczoraj znowu bardzo malutko. Fakt byłam zalatana, ale zazwyczaj jak na chwilkę się położyłam to mały przypominał o sobie a wczoraj dopiero późnym wieczorem były delikatne muśnięcia. Dzisiaj też na razie słabiutko. Ale nasze maluszki maja jeszcze czas by regularnie dawać o sobie znać, więc myślę że nie ma powodu do niepokoju:)
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi (TSH znowu). Ubrałam jak najbardziej obcisłą bluzkę, żeby chodź troszkę był widoczny brzuszek i chciałam wejść bez kolejki:) A tu taka niespodzianka, że ludzi w ogóle nie było!
A jutro wizyta! Nie moge sie doczekać
Ja byłam na wizycie dwa tygodnie temu (17tydz+ 6dz) i Pani doktor mówiła, że jeszcze troszkę za szybko by dokładnie wszystko pomierzyć. Coś mówiła , że przy serduszku nie może zrobić wszystkich pomiarów.
Ale takie oficjalne połówkowe mam jutro(19+6)
Ja jem cały czas tyle samo i 20 tc i + 3/3,5 kg.
mamasia, zabka11, Maniuś, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Bylam w rossmanie kupowalam oliwke dla niemowlat i pani zaproponowala mi karte rossne, ja taka szczesliwa, ze wreszcie ktos zauwazyl, ze jestem w ciazy, a dopiero potem do mnie dotarlo, ze to przez ta oliwke
Paula_071, Aga89, olinka, mamasia, zabka11, Cassie, magda sz, gosia.b, małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość
-
Meggi31 wrote:Hej ja mam pytanie, czy któraś z Was ma badanie połówkowe w 22 i np 4 dniu? Bo dla mnie tak wyznaczyli w klinice a nie wiem czy to nie za późno:)
krzywą cukrową kazał mi zrobić po 24 tyg (do 28),
co do wagi to od lutego do początku marca miałam plus 3 kg, a teraz przez trzy tygodnie 20 dekojem normalnie, nie objadam się, ale też sobie niczego nie odmawiam jak mam ochotę. Mam trochę swoich zapasów sprzed ciąży, może nie przytyję tak dużo, mam nadzieję. Mój lekarz jest bardzo wyrozumiały i delikatny, nie powiedział mi bezczelnie że mam za duzo tkanki tłuszczowej i nie czuję ruchów tylko stwierdził że widocznie jestem mniej wrażliwa na te pierwsze ruchy
ma facet podejście
lece kochane do szkoły Tosi, bo ma dzisiaj apel i występuje, musze jakieś fotki cyknąć.mamasia, sylwucha89, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Wsdyd się przyznać ale spałam do 10.. Przed zmianą czasu wstawalam o 9, a teraz muszę się przestawić..
Też mam czasami takie bóle jak miesiączkowe ale wydaje mi się, że to rozciąganie macicy.
Zaraz biorę się za przeglądanie ciuszkow, które wczoraj dostałamzrobię zdjęcia tych najładniejszych i później wrzuce
Martucha86, mamasia, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki dzis o 17 mam wizyte i usg prenatalne. Przez te bole przelozylam wizyte a lekarz powiedzial ze juz wczoraj powinnam przyjsc jedziemy....
niecierpliwa, psioszka11, Paula_071, Martucha86, 0na88, Y, mamasia, sylwucha89, zabka11, kasiuleek, chcebycmama, Maniuś, Cassie, magda sz, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do boli tez czasem miewam takie okresowe, glownie jak sie albo nachodze albo jak za duze zakupy zrobie, choc odkad biore magnez regularnie bole wystepuja zdecydowanie rzadziej.
Co do regularnosci ruchow na tym etapie mamy prawo odczuwac je nieregularnie, ale patrzac na siebie jak jednego dnia czuje czesto i mocno, a drugiego rzadziej i lzej to zaczynam fisiowac i wlasnie dlatego kupilam uzywany detektor, zeby w takie dni moc posluchac serduszka i sie uspokoicWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:52
małaMyszka lubi tę wiadomość