SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
krzywa cukrzycowa dopiero od 24 tyg najwczesniej, ponoc wczesniej nie ma sensu
co do ruchów to ja tez cały dzień czuje mojego robaczka, czasem rusza sie intensywnie a czasem kopnie 2-3 razy i spokoj:) ale musi pieknie sie wiercić bo ra zna dole za chwile na gorze a za chwile gdzies z boku tak że ciezko za nim nadązyc rękąmamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam w ten ponury, deszczowy dzień
Jejku zmartwiłam się trochę, że wszystkie tak często odczuwacie ruchy..Ja czuję kilka razy na dzień, zazwyczaj najwięcej wieczorem i w nocy zanim usnę. Wczoraj np. w ciągu całego dnia dostałam w sumie może 5 kopniaków, dopiero wieczorem Mała się rozkręciła. Myślałam, że to normalne (21 tydzień), ale teraz mam trochę stresa, że jest taka mało ruchliwa.
Miłego dnia!małaMyszka lubi tę wiadomość
Ewa123 -
hello
co do ruchów mały wczoraj wieczorem przez jakieś 10 min wiercił się i kopal ale tak delikatnie a potem spokój i do teraz cisza ale tłumacze sobie ze to normalne na tym etapie takie nieregularne ruchy
wczoraj wieczorkiem tak mnie mąż rozśmieszał ze az sie popłakałam ze smiechu cały brzuch mi się trzasł a potem az pobolewał
miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:22
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hello!!!
u nas piękne słonko, a przecież deszcz zapowiadali. Chyba już całkiem przestane wierzyć w te ich prognozy!:/ale dobrze niech świeci.
Moja córa też nie spała z nami, a nie miałam żadnych problemów z nią. Płakać praktycznie nie płakała, tylko zawsze komunikowała kwękami. Koleżanki nadziwić się nie mogły, jak przychodziłam z nią do pracy na kawę. Bo mała sobie grzecznie leżała, a ja mogłam plotkować ile dusza zapragnie. Pierwszy taki duży płacz był, jak miała 4 miesiące i przyjechaliśmy z nią w odwiedziny do babki. ( to było jeszcze przed przeprowadzką, i przyjechaliśmy tu gdzie obecnie mieszkamy, czyli ponad 500 km) i wtedy nam płakała i nie miałam pojęcia dlaczego. I jej uspokoić nie mogłam, ale po godzinie już było ok.
pulpecja - gratuluje córeczki
a co do obcinania włosów mój ma fioła na punkcie długich i takie nosiłam. Ale miesiąc temu ochlastałam sobie do ramion i do tej pory się nie kapnął .Fakt że przeważnie nosze kokona na głowie, ale pluję sobie w brodę po kija się tyle czasu męczyłam
Wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaki małej. Zawsze jak ona zaczyna tańce to ja już leże w łóżku, a on w salonie na tv. Wczoraj go zawołałam i tak siedział z ręką na brzuchu i mówi że nie czuje. Bo mu mówiłam że się wierci, ale nie byłam pewna czy w środku czy czuć na zewniaku. Wstał i stwierdził że może trzeba jeszcze z tydzień poczekać. Ja sobie myślę człowieku o czym ty mówisz przecież mi czysto brzuch na wszystkie strony lata. Mówię siadaj i dawaj tą łapę . No i po chwili zaczęły się tańce. Aż miałam świeczki w oczach, bo widziałam jak mu się oczy zaiskrzyły z radości. Aż komentował" ale daje czadu "No i mu udowodniłam hehehhehe widziałam że takie bardziej realne się dla niego to wszystko zrobiło. Dotarło, że tam w środku jest ludzik
Dzisiaj trochę przesrany dzień, bo muszę jechać z mała na kontrole do lekarza, odwieść ją i pruć z powrotem na moja wizytę do gina, ogarnąć obiad, coś sprzątnąć, bo już jutro wieczorem jedziemy, poprasować i popakować chociaż trochę. Aleeee się cieszę że jadę do mojego domku!!!!
a tak ps to jestem DURNA!!! jak mała nie kopie, to ja dźgam, bo się boję czy wszystko ok. A jak szaleje to też panika "matko co się tam dzieje, może sobie coś zrobi, albo zrobiła??" i weź tu dogódź babie w ciąży ;Pmagda sz, Martucha86, Pulpecja, Aga89, mamasia, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Dziewczynki, poratujcie, potrzebuje zrobić sałątke tesciowej do pracy, mysalałam o gyrrosie ale mąz powiedział ze oklepana, może któraś posiada przepis na sałątke z selerem naciowym i kurczakiem? albo jakąs inną fajną, najlepiej typu "wow"
Ja Ci podam na moja ulubiona, ale czy wow to nie wiem
Duzy sloik pieczarek marynowanych
1puszka kukurydzy
6 jajek
1 kostka sera feta
Odrobina majonezumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ewa123 wrote:Witam w ten ponury, deszczowy dzień
Jejku zmartwiłam się trochę, że wszystkie tak często odczuwacie ruchy..Ja czuję kilka razy na dzień, zazwyczaj najwięcej wieczorem i w nocy zanim usnę. Wczoraj np. w ciągu całego dnia dostałam w sumie może 5 kopniaków, dopiero wieczorem Mała się rozkręciła. Myślałam, że to normalne (21 tydzień), ale teraz mam trochę stresa, że jest taka mało ruchliwa.
Miłego dnia!
Ja wczoraj mialam to samo, caly dzien pojedyncze kopniaki dopiero na wieczor przed snem sie Mloda rozkrecilamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:niecierpliwa pieczarki marynowane z serem feta , nigdy nie probowałam, smak musi byc ciekawy, musze wypróbowac:)
Wlasnie przytargalam z zakupow sloik pieczarek bo juz za mna chodzi ta salatkaLekko kwasna no na sama mysl mam slinotok
Choc w ciazy robie ja zdecydowanie rzadziej ze wzgledu na ser
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:36
-
mamasia wrote:A deklaracje wyboru położnej musiałaś złożyć
?
Tak, trzeba było wypełnić deklarację i ją jako położną wybrać. Co do krzywej, to ja też teraz robię, pierwszą robiłam na początku ciąży, a teraz druga.
No i teraz się witam w ten zimny dzień.
Noc była straszna. O 2 w nocy obudził mnie straszny ból brzucha, jakby skurcz,ale dziwny do określenia, myślałam,że się przekręcę. Wstałam, poszłam do wc, zrobiłam co trzeba ,pochodziłam po mieszkaniu i przeszło. Nie wiem co to było. Już drugi dzień, a raczej noc z rzędu mam takie krótkie napady bólowe, co o tym myślicie?
Poza tym dziś muszę posprzątać, poprasować. Na obiad zupka jarzynowa.mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Chyba miałyście wcześniej na suwaczek.pl tam coś się zjechało. Także spróbujcie stworzyć na fajnamama, babyboom.
Ja zaraz dzwonie do lekarza albo położnej z tymi ruchami, bo aż się martwię. Wiem że ma prawo być nieregularnie ale u mnie w drugą stronę. Położna mówiła ze jak za bardzo intensywnie to też trzeba skontrolować... a może się przejadę na IP? Przewrażliwiona jestem? w tamtym tyg tak nie było czułam może z 8 razy na cały dzień.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny
w wolnej chwili luknijcie
http://www.supermamy.pl/ciaza/5108/6/Co-dzidzius-porabia-w-Twoim-brzuszku.htmlmagda sz, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
u mnie 22tc i 2-3 kg waha się w zależności ile wypiję. Myślę że jest ok.. na tyyyle co jem. Myślę że dziecko plus wody płodowe i łożysko waży teraz z 1-2kg więc nie ma tragedii, choć zawsze jak wchodzę na wagę to się modle
-
hej dziewczyny ,
ja sie chcialam tylko przywitac w ta fatalna pogode - oby nastroje były lepsze.
Co do ruchów mojej małej to ogolnie bardzo spokojna jest - ruchy mam raz na jakis czas raczej delikatne - ostatnio w nocy dała czadu to mnie az wybudziła , ale poza tym to tylko czuje jak sie kreci ewentualnie gdzies mnie szturchnie od czasu do czasu - dzis np spokoj od rana cisza i jak bede miała szczescie to poczuje pewnie wieczorem jak bede juz odpoczywac
miłego dnia.małaMyszka lubi tę wiadomość