X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Chodzicie do fizjomedicum do Marzeny Olbińskiej :)?

Tak, jestem bardzo zadowolona, a znasz?

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neya-bardzo ci współczuję. Ja tez 2miesiace temu stracilam babcie :(czas koi smutek...

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała, że pokazała mężowi odcinek Bosackiej o ciąży, co się dzieje z kobietą. Czy mogę prosić link?

Ostatnio miałam straszna awanturę z mężem.
    Byłam na zakupach i w połowie zakupów maz mi pisze SMS, żebym kupiła mu kubek kfc. No to po drodze zjechałam do KFC, a ze była to sobota 19.00 to było dużo ludzi. W kolejce stałam 20 min. Wreszcie złożyłam zamówienie. Kubelek classic, bo jest z dwiema porcjami frytek, a frytki lubie najbardziej. Do tego łagodne stripsy. No i na łagodne stripsy trzeba czekać 10 min, mówię ok. Kasjerka przychodzi po 2 min i pyta czy na pewno będę czekać. Mówię, że już zapłaciłam i poczekam. No i czekałam 15 min. Wreszcie gdy wyszłam z tego śmierdzącego miejsca to wsiadam do auta i sobie myślę - pojadę sobie i będę jadła frytki, bo na prawdę lubie frytki! Ale pomyślałam, nie opanuje się, zjem w domu z mężem. Wyjeżdżam, patrzę a jakiś bus na drive through zająl pas drive i normalny do wyjazdu no i znowu stałam 4 min, szok!

Wreszcie dojechałam do domu.
    Mąż słuchawki w uszach, coś ogląda na tablecie.
    Mówię, żeby kończył bo to będzie zimne.
    On dalej sluchawki w uszach.
    Myślę sobie ok, to ja jem moje frytki.
    Szukam moich frytek.

Nie ma moich frytek!!!

Wpadłam w złość! Tyle czasu stałam w kolejce i myślałam o frytkach!

Maz dalej ze słuchawkami w uszach, ja w bek.
    wyrwałam mu słuchawki z uszu i mówię, że niema moich frytek.

A on to nic to nie powód do płaczu. I znów założył słuchawki.

To ja stoję w kolejkach po jego kubelek. A on mnie tak zlekceważyl?

Rzuciłam mu przed nos ten kubelek, a on dopiero się wściekł.

Pytal co ja wyprawiam, co się ze mną dzieje, a ja szlocham, bo nie ma moich frytek.

Także poproszę ten odcinek Bosackiej, co by mój mąż zrozumiał ten płacz. :-)

Hehe, niezła historia :)

tu są wszystkie odcinki - myślę, że warto je sobie poodglądać :)

http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/

a to chyba chodziło o odcinek 4 - tata w ciąży :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tak, jestem bardzo zadowolona, a znasz?
    Osobiście nie :) ale koleżanka mi polecała :)

Obecnie rozważam właśnie jakąś szkołę, bo w tej przy szpitalu w którym chcę rodzić jestem zapisana na listę rezerwową, ale nie robię sobie złudzeń :P

A nie wiesz jak tam jest z dostępnością terminów? i w ogóle dość szybko rozpoczęliście zajęcia, bo mi mówiła położna właśnie z Bocianka, że chcąc korzystać z bezpłatnych zajęć na nfz zajęcia pierwsze powinny się zacząć od 25-29 tc. Słyszałaś coś o tym? Albo któraś z naszych forumeczek słyszała możę :)? ależ mam mętlik szkołorodzeniowy :P

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika, Chcebycmama-ja nie jem słodkiego, cera ładna, serduszka byly w dniu owulki a będzie dziewczynka :)

Psioszka-zadnych przeczyszczaczy w ciąży!

Pati-obys szybko pokonała to chorobsko-a jak palec?

Kaarolinka-super ze wyniki masz ok.powiedz tesciowej ze juz wiecej stać w sklepie nie będziesz bo te bóle to zapewne po piątku. ..

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, ja jestem non stop głodna. Córcia ma chyba apetyt po mamie :P Zjem i za chwilę znowu jestem głodna.

Co do tych koktajlów, robicie je w blenderze, czy jak?

Ja wrzucam do miksera :)

• Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - szkoła rodzenia u mnie jest darmowa po 21 tc.

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - ale takiego zamykanego miksera? :P

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:51

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia położna przygotowała mi wyprawkę dla noworodka (gratisowe zestawy mają w szpitalach od różnych firm). O tak oto mam kilka pieluszek do wypróbowania, smoczki dynamiczne lovi, czapeczki, proszki do prania, płyny do płukania, butelki i całą masę kremików, oliwek itd. I całą masę poradników. Taka ciocia to prawdziwy skarb :)

Pieluszki chyba oddam psiapsiółce do wypróbowania (ma kilkudniową kruszynkę w domu - rodziła ją 1h :/ tydzień po terminie, Pola ma 3900g i aż 61cm długości)

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Kkarolinaaaa, sylwucha89, magda sz, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola :) cudowne imie;) jej jak juz bym chciala wiedziec czy mowic do brzucha Pola czy Filip ;)
    Tez urodzilam sie 61cm a mam 164 :D lekko ponad metr tylko uroslam:p

Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka kategorycznie nie!! Zadnych "oczyszczaczy" w ciazy! Biegunka moze wywolac skurcze, a co dalej chyba nie musze Ci mowic. Poczekaj z dieta do porodu, zobaczysz, ze jak urodzisz szybko stracisz kilogramy ;)
    kochana stosowalam i to jest rewelacja Jesli chodzi o zaparcia ale warunek mega duuuuzo pic bo zakleja. W ciazy nie wiem czy mozna wiec nie namawiam, ja kilka razy w ciaxyvwypilam ale przerzucilam sie na olej lniany, moj nr jeden. Ja pierwszybdzien na wolnym, wyniki nadal kiepskie leukocyty 1400, nievwoem czy nie skonczy sie kolejnym antybiotykiem. Jutro przelozona wizyta i usg. Trzymajcie kciuki za.mojego Iwa.

małaMyszka, sylwucha89, ainer85, Paula_071, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - ale takiego zamykanego miksera? :P

Tak :D
    https://www.google.pl/search?client=ms-android-om-lge&site=webhp&source=hp&ei=GaQZVa_MFIPgOMmngZAO&q=mikser+r%C4%99czny&oq=mikser+re&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0l5.2824.6684.0.8424.23.21.1.1.1.0.147.1775.17j3.20.0.msedr...0...1c.1.64.mobile-gws-hp..1.22.1864.3.m-_4_7li9DU

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.
    A deklaracje wyboru położnej musiałaś złożyć :-)?

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszecie mnie kochane do tabelki? Syn Iwo

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć :-P

Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?

małaMyszka, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - wpisałam cię :)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć :-P

Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?

Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, nie mam ani blendera ani miksera z zamknięciem! Jak ja zrobię koktajl??!!

lb17w98.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ