X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Chodzicie do fizjomedicum do Marzeny Olbińskiej :)?

Tak, jestem bardzo zadowolona, a znasz?

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neya-bardzo ci współczuję. Ja tez 2miesiace temu stracilam babcie :(czas koi smutek...

Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny któraś z Was pisała, że pokazała mężowi odcinek Bosackiej o ciąży, co się dzieje z kobietą. Czy mogę prosić link?

Ostatnio miałam straszna awanturę z mężem.
    Byłam na zakupach i w połowie zakupów maz mi pisze SMS, żebym kupiła mu kubek kfc. No to po drodze zjechałam do KFC, a ze była to sobota 19.00 to było dużo ludzi. W kolejce stałam 20 min. Wreszcie złożyłam zamówienie. Kubelek classic, bo jest z dwiema porcjami frytek, a frytki lubie najbardziej. Do tego łagodne stripsy. No i na łagodne stripsy trzeba czekać 10 min, mówię ok. Kasjerka przychodzi po 2 min i pyta czy na pewno będę czekać. Mówię, że już zapłaciłam i poczekam. No i czekałam 15 min. Wreszcie gdy wyszłam z tego śmierdzącego miejsca to wsiadam do auta i sobie myślę - pojadę sobie i będę jadła frytki, bo na prawdę lubie frytki! Ale pomyślałam, nie opanuje się, zjem w domu z mężem. Wyjeżdżam, patrzę a jakiś bus na drive through zająl pas drive i normalny do wyjazdu no i znowu stałam 4 min, szok!

Wreszcie dojechałam do domu.
    Mąż słuchawki w uszach, coś ogląda na tablecie.
    Mówię, żeby kończył bo to będzie zimne.
    On dalej sluchawki w uszach.
    Myślę sobie ok, to ja jem moje frytki.
    Szukam moich frytek.

Nie ma moich frytek!!!

Wpadłam w złość! Tyle czasu stałam w kolejce i myślałam o frytkach!

Maz dalej ze słuchawkami w uszach, ja w bek.
    wyrwałam mu słuchawki z uszu i mówię, że niema moich frytek.

A on to nic to nie powód do płaczu. I znów założył słuchawki.

To ja stoję w kolejkach po jego kubelek. A on mnie tak zlekceważyl?

Rzuciłam mu przed nos ten kubelek, a on dopiero się wściekł.

Pytal co ja wyprawiam, co się ze mną dzieje, a ja szlocham, bo nie ma moich frytek.

Także poproszę ten odcinek Bosackiej, co by mój mąż zrozumiał ten płacz. :-)

Hehe, niezła historia :)

tu są wszystkie odcinki - myślę, że warto je sobie poodglądać :)

http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/

a to chyba chodziło o odcinek 4 - tata w ciąży :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tak, jestem bardzo zadowolona, a znasz?
    Osobiście nie :) ale koleżanka mi polecała :)

Obecnie rozważam właśnie jakąś szkołę, bo w tej przy szpitalu w którym chcę rodzić jestem zapisana na listę rezerwową, ale nie robię sobie złudzeń :P

A nie wiesz jak tam jest z dostępnością terminów? i w ogóle dość szybko rozpoczęliście zajęcia, bo mi mówiła położna właśnie z Bocianka, że chcąc korzystać z bezpłatnych zajęć na nfz zajęcia pierwsze powinny się zacząć od 25-29 tc. Słyszałaś coś o tym? Albo któraś z naszych forumeczek słyszała możę :)? ależ mam mętlik szkołorodzeniowy :P

bzkxskf.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika, Chcebycmama-ja nie jem słodkiego, cera ładna, serduszka byly w dniu owulki a będzie dziewczynka :)

Psioszka-zadnych przeczyszczaczy w ciąży!

Pati-obys szybko pokonała to chorobsko-a jak palec?

Kaarolinka-super ze wyniki masz ok.powiedz tesciowej ze juz wiecej stać w sklepie nie będziesz bo te bóle to zapewne po piątku. ..

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny, ja jestem non stop głodna. Córcia ma chyba apetyt po mamie :P Zjem i za chwilę znowu jestem głodna.

Co do tych koktajlów, robicie je w blenderze, czy jak?

Ja wrzucam do miksera :)

• Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia - szkoła rodzenia u mnie jest darmowa po 21 tc.

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - ale takiego zamykanego miksera? :P

lb17w98.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:51

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia położna przygotowała mi wyprawkę dla noworodka (gratisowe zestawy mają w szpitalach od różnych firm). O tak oto mam kilka pieluszek do wypróbowania, smoczki dynamiczne lovi, czapeczki, proszki do prania, płyny do płukania, butelki i całą masę kremików, oliwek itd. I całą masę poradników. Taka ciocia to prawdziwy skarb :)

Pieluszki chyba oddam psiapsiółce do wypróbowania (ma kilkudniową kruszynkę w domu - rodziła ją 1h :/ tydzień po terminie, Pola ma 3900g i aż 61cm długości)

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Kkarolinaaaa, sylwucha89, magda sz, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola :) cudowne imie;) jej jak juz bym chciala wiedziec czy mowic do brzucha Pola czy Filip ;)
    Tez urodzilam sie 61cm a mam 164 :D lekko ponad metr tylko uroslam:p

Neyla, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka kategorycznie nie!! Zadnych "oczyszczaczy" w ciazy! Biegunka moze wywolac skurcze, a co dalej chyba nie musze Ci mowic. Poczekaj z dieta do porodu, zobaczysz, ze jak urodzisz szybko stracisz kilogramy ;)
    kochana stosowalam i to jest rewelacja Jesli chodzi o zaparcia ale warunek mega duuuuzo pic bo zakleja. W ciazy nie wiem czy mozna wiec nie namawiam, ja kilka razy w ciaxyvwypilam ale przerzucilam sie na olej lniany, moj nr jeden. Ja pierwszybdzien na wolnym, wyniki nadal kiepskie leukocyty 1400, nievwoem czy nie skonczy sie kolejnym antybiotykiem. Jutro przelozona wizyta i usg. Trzymajcie kciuki za.mojego Iwa.

małaMyszka, sylwucha89, ainer85, Paula_071, psioszka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - ale takiego zamykanego miksera? :P

Tak :D
    https://www.google.pl/search?client=ms-android-om-lge&site=webhp&source=hp&ei=GaQZVa_MFIPgOMmngZAO&q=mikser+r%C4%99czny&oq=mikser+re&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0l5.2824.6684.0.8424.23.21.1.1.1.0.147.1775.17j3.20.0.msedr...0...1c.1.64.mobile-gws-hp..1.22.1864.3.m-_4_7li9DU

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.
    A deklaracje wyboru położnej musiałaś złożyć :-)?

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiszecie mnie kochane do tabelki? Syn Iwo

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć :-P

Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?

małaMyszka, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka - wpisałam cię :)

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć :-P

Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?

Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, nie mam ani blendera ani miksera z zamknięciem! Jak ja zrobię koktajl??!!

lb17w98.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ