SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebycmama wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała, że pokazała mężowi odcinek Bosackiej o ciąży, co się dzieje z kobietą. Czy mogę prosić link?
Ostatnio miałam straszna awanturę z mężem.
Byłam na zakupach i w połowie zakupów maz mi pisze SMS, żebym kupiła mu kubek kfc. No to po drodze zjechałam do KFC, a ze była to sobota 19.00 to było dużo ludzi. W kolejce stałam 20 min. Wreszcie złożyłam zamówienie. Kubelek classic, bo jest z dwiema porcjami frytek, a frytki lubie najbardziej. Do tego łagodne stripsy. No i na łagodne stripsy trzeba czekać 10 min, mówię ok. Kasjerka przychodzi po 2 min i pyta czy na pewno będę czekać. Mówię, że już zapłaciłam i poczekam. No i czekałam 15 min. Wreszcie gdy wyszłam z tego śmierdzącego miejsca to wsiadam do auta i sobie myślę - pojadę sobie i będę jadła frytki, bo na prawdę lubie frytki! Ale pomyślałam, nie opanuje się, zjem w domu z mężem. Wyjeżdżam, patrzę a jakiś bus na drive through zająl pas drive i normalny do wyjazdu no i znowu stałam 4 min, szok!
Wreszcie dojechałam do domu.
Mąż słuchawki w uszach, coś ogląda na tablecie.
Mówię, żeby kończył bo to będzie zimne.
On dalej sluchawki w uszach.
Myślę sobie ok, to ja jem moje frytki.
Szukam moich frytek.
Nie ma moich frytek!!!
Wpadłam w złość! Tyle czasu stałam w kolejce i myślałam o frytkach!
Maz dalej ze słuchawkami w uszach, ja w bek.
wyrwałam mu słuchawki z uszu i mówię, że niema moich frytek.
A on to nic to nie powód do płaczu. I znów założył słuchawki.
To ja stoję w kolejkach po jego kubelek. A on mnie tak zlekceważyl?
Rzuciłam mu przed nos ten kubelek, a on dopiero się wściekł.
Pytal co ja wyprawiam, co się ze mną dzieje, a ja szlocham, bo nie ma moich frytek.
Także poproszę ten odcinek Bosackiej, co by mój mąż zrozumiał ten płacz.
Hehe, niezła historia
tu są wszystkie odcinki - myślę, że warto je sobie poodglądać
http://player.pl/programy-online/o-matko-odcinki,1211/
a to chyba chodziło o odcinek 4 - tata w ciąży
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Tak, jestem bardzo zadowolona, a znasz?
ale koleżanka mi polecała
Obecnie rozważam właśnie jakąś szkołę, bo w tej przy szpitalu w którym chcę rodzić jestem zapisana na listę rezerwową, ale nie robię sobie złudzeń
A nie wiesz jak tam jest z dostępnością terminów? i w ogóle dość szybko rozpoczęliście zajęcia, bo mi mówiła położna właśnie z Bocianka, że chcąc korzystać z bezpłatnych zajęć na nfz zajęcia pierwsze powinny się zacząć od 25-29 tc. Słyszałaś coś o tym? Albo któraś z naszych forumeczek słyszała możę? ależ mam mętlik szkołorodzeniowy
-
Martika, Chcebycmama-ja nie jem słodkiego, cera ładna, serduszka byly w dniu owulki a będzie dziewczynka
Psioszka-zadnych przeczyszczaczy w ciąży!
Pati-obys szybko pokonała to chorobsko-a jak palec?
Kaarolinka-super ze wyniki masz ok.powiedz tesciowej ze juz wiecej stać w sklepie nie będziesz bo te bóle to zapewne po piątku. ..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.
niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Moja ciocia położna przygotowała mi wyprawkę dla noworodka (gratisowe zestawy mają w szpitalach od różnych firm). O tak oto mam kilka pieluszek do wypróbowania, smoczki dynamiczne lovi, czapeczki, proszki do prania, płyny do płukania, butelki i całą masę kremików, oliwek itd. I całą masę poradników. Taka ciocia to prawdziwy skarb
Pieluszki chyba oddam psiapsiółce do wypróbowania (ma kilkudniową kruszynkę w domu - rodziła ją 1htydzień po terminie, Pola ma 3900g i aż 61cm długości)
niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Kkarolinaaaa, sylwucha89, magda sz, zabka11, Aga89 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Psioszka kategorycznie nie!! Zadnych "oczyszczaczy" w ciazy! Biegunka moze wywolac skurcze, a co dalej chyba nie musze Ci mowic. Poczekaj z dieta do porodu, zobaczysz, ze jak urodzisz szybko stracisz kilogramy
małaMyszka, sylwucha89, ainer85, Paula_071, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Niecierpliwa - ale takiego zamykanego miksera?
Tak
https://www.google.pl/search?client=ms-android-om-lge&site=webhp&source=hp&ei=GaQZVa_MFIPgOMmngZAO&q=mikser+r%C4%99czny&oq=mikser+re&gs_l=mobile-gws-hp.1.0.0l5.2824.6684.0.8424.23.21.1.1.1.0.147.1775.17j3.20.0.msedr...0...1c.1.64.mobile-gws-hp..1.22.1864.3.m-_4_7li9DUKatarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Tutaj jest od 21tc. Po prostu idziesz na zajęcia i chodzisz z grupą. My też nie zaczęliśmy od początku, jest 15 spotkań co tydzień- my zaczęliśmy chodzić od 10 i jak dojdziemy do końca to po prostu zaczniemy od początku te 10 ,które nam przeleciało. Zajęcia w piątki o 19:15- 2h, a od 30 tc we wtorki ćwieczenia dodatkowo. Zajęcia są bezpłatne. Fajne spotkania z różnymi ludźmi, ostatnio była pani logopeda.
?
-
A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć
Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?małaMyszka, sylwucha89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:A i tak w ogóle to wybaczcie, że tak trochę "skacze" po tematach, lecz czytam na raty, a nie chce czegoś ominąć
Dziś miałam wizytę u lekarki w luxmedzie, ale taka standardowa bez usg, bo usg jutro w centrum mama i ja ( ze względu na ten brzuszek maleństwa - proszę o kciuki), sprawdziła tylko tętno i pochwaliła, że maluszek ładnie współpracuje. O tej ziarnistosci nic nie wiedziała, ale dala skierowania na badania - mocz, krew, krzywa i tokso. W jakim przedziale tc trzeba zrobić te krzywą?
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość