SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak byłam w szpitalu, to koło mnie leżała dziewczyna w 38 tygodniu ciąży i ona cały czas piła kawę Inkę. Ja w życiu może wypiłam max z 3 kawy, łącznie z tymi zbożowymi, a teraz tak mnie wzięło! Piję codziennie wielki kubek, dzięki temu trochę wapna dostarczam moim kościom co mnie bardzo cieszy:)
Trzymam kciuki za wizyty:*
Ale pogoda, tak sypie śnieg od rana, bleeee. A ponoć cały tydzień ma być taki łącznie ze świętami.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ja kiedys piłam inkę na zastępstwo drugiej kawy, na początku ciązy ja kupiłąm zeby zastąpic kawę ale nie bardzo sie udało:)
Paula zalewasz woda czy mlekiem? bo ja woda i dolewałam mlekiem, mam taka czerwoną sypką jak kawa rozpuszczalnamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witam Brzuchatki!!!
My dzisiaj wizytujemy o 17:00 trzymajcie kciuki!
Piszecie o kg, ja ost jak się ważyłam ok 1,5 tyg temu ( waga mi się zepsuła) miałam już 6 kg na plusie, więc aż się boje dzisiaj na wagę wejsc u lekarza.
Byłam wczoraj u fryzjera i wszyscy mówili, że mam mały brzuch i nie wyglądam jakbym przytyła...więc nie wiem gdzie te kg. Widzę u siebie, że powiększyły mi się uda, ale chyba nie aż na 6 czy 7 kg, no ale cóż ważne żeby dzidzia była zdrowa.
Mam do Was pytanko, czy jak czujecie kopniaki maluszków czy czujecie też w tym samym czasie coś w pochwie? Nie wiem jak to określic, szczególnie jak leże na boku i Mały kopie to poczuje ten ruch w pochwie.niecierpliwa, maaadzik1207, 0na88, sylwucha89, zabka11, kasiuleek, chcebycmama, magda sz, Maniuś, Cassie, gosia.b, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Euforia u mnie to samo 7 kg na plusie bylo jakies 1,5 tyg temu a kazdy kto dowiaduje sie, ze jestem w ciazy mowi, ze w ogole tych kg nie widac, mi tez sie wydaje ze poszlo mi w nogi.
Mnie czasem cos mocno zakluje w okolicach pochwy, ale wydaje mi sie, ze to szyjkaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:04
euforia, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
No ze duzo te 4kg do 20tygodnia.. ja i tak mam.nadwage wiec sie przejmuje.. po mnie tez niby nic nie widac,brzuszek mam jak pileczka,do przodu mi idzie a nie na boki,ale to juz.moj pierdolec z ta waga bo nawet to ze jestem w ciazy i ze waga rosnie do mnie niedociera..wielki szok kiedy widze 4kg.. jakos 1,5tygodnia temu wskoczylo mi +3kg i dzisiaj juz +4..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Euforia mnie tez czasem zakłuje - tez mi sie wydaje ze to szyjka, takie ukłucie/ia. Czasem nawet mam takie jakby pulsowanie.
Oooo właśnie chodziło jakby o takie pulsowaniea wczoraj po 10 godz. na nogach czułam też klucia szyjki.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:ja kiedys piłam inkę na zastępstwo drugiej kawy, na początku ciązy ja kupiłąm zeby zastąpic kawę ale nie bardzo sie udało:)
Paula zalewasz woda czy mlekiem? bo ja woda i dolewałam mlekiem, mam taka czerwoną sypką jak kawa rozpuszczalna
Też mam w czerwonym opakowaniu, zlewam wodą, tak powiedzmy 1/5 kubka, a resztę uzupełniam mlekiem:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
podobno teraz najwiecej sie przybiera na wadze, ja tez mam piłeczke, a kg wcale sie nie przejmuje, najwazniejsza dzidzia teraz:) kg sie nie boje, ciąze zaczynałam z wagą wyjściową 61 kg przy 165 cm, najbardziej boje sie puchnięcia, wczoraj po domu miałam załozone skarpetki typu stopki a na wieczór i tak widziałam odcisniete slady na stopach;/
euforia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
0na88 wrote:A Dziewczyny jaki magnez zazywacie ? bo musze sobie kupić - od trzech dni codziennie mam skurcz jak nie łydki , to stopy... wczoraj az mi palce u stop powykrecało a do wizyty jeszcze troche czasu.
Ja zawsze miałam problemy ze skurczami i od pierwszego trymestru mąż kupił mi tabletki magnez + B6 ( duża dawka) , ale łykałam dodatkowo tylko kwas foliowy, teraz jak łykam witaminy ciążowe ( 2 tabletki) gdzie już jest magnez piję tylko magnez w postaci suplementu diety rozpuszczalnych tabletek, szklankę dziennie. Do tej pory nigdy w ciązy nie złapał mnie skurcz.małaMyszka lubi tę wiadomość