WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko zdj:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Maadzik ja ma zdjęcia i filmik nagrany Iphonem przez córkę z obu usg - prenatalnego i połówkowego ;-)
    Próbowałam namówić męża na takie "filmowanie", ale jakoś mi się nie udało :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji zmiany suwaczka musiałam zmienić avatka, bo ta czapka wyszła mi tak jakoś "lewo " :P sorka za zmiany :P

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Euforia u mnie to samo 7 kg na plusie bylo jakies 1,5 tyg temu a kazdy kto dowiaduje sie, ze jestem w ciazy mowi, ze w ogole tych kg nie widac, mi tez sie wydaje ze poszlo mi w nogi.
    Mnie czasem cos mocno zakluje w okolicach pochwy, ale wydaje mi sie, ze to szyjka
    Mam tak samo 7 kg półtorej tyg, ale u mnie powiększyły się piersi o dwa rozmiary. Moj mąż twierdzi, że jeden cyc waży 2 kg. :-) I powiedział, że jestem biedna i mnie przytulił. Do tego mam rozstępy na biuście.

Szyjka tez czasem kuje, ale to podobno normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:50

niecierpliwa, zabka11, psioszka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa... tu część ubranek z ostatnich zakupów :)te akurat są z tych większych, 3-6 miesięcy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:34

Aga89, psioszka11, Martucha86, niecierpliwa, zabka11, 0na88, magda sz, Maniuś, Cassie, aaaaga, kasiuleek, sylwucha89, czarnaruda, Y, chcebycmama, Katarka, Pulpecja, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tego jest więc zrobiłam zdjęcie ogólne, żeby nie zawalać wątku ;-)

aade4646be3fce4emed.jpg

Pogoda masakryczna! Nawet nie można wyjść na spacer :( może porobię te ćwiczenia rozciągające, które wrzuciłyście :)

Martucha86, magda sz, Aga89, mamasia, zabka11, Maniuś, Cassie, 0na88, psioszka11, sylwucha89, Migotkaa, Y, niecierpliwa, chcebycmama, Katarka, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na laptopie i przynajmniej będę mogła spokojnie napisać post :-)
    Na wizycie pani dr powiedziała że ona widzi dziewczynkę, ale głowy sobie za to nie da obciąć :-) za tydzień mam połówkowe, także już powinno być jasne :-) szyjka długa, wszystko ok, duphaston mam jeszcze na 20 dni i potem już kazała odstawić a zamiast tego kupić sobie MagneB6. Pobrała mi posiewy i zrobiła cytologię. No i w sumie to chyba tyle :-) Aha i powiedziała że ruchy mogę poczuć za tydzień/ za 2 tyg.

magda sz, Aga89, mamasia, zabka11, Maniuś, Martucha86, 0na88, kasiuleek, sylwucha89, niecierpliwa, chcebycmama, Katarka, Pulpecja, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia śliczne ciuszki :)

Co do płyty z usg ja miałam w cenie badania :) wczoraj pokazałam teściom to byli zachwyceni ;-) wiadomo, że na 11 min filmu przez parę chwil widać maluszka w całej okazałości bo reszta filmu to pomiary, ale akurat na koniec jest nagrany buziaczek w 3d i to robi wrażenie :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje wczorajsze mini zakupki (sorki że pogiecione, ale dopiero zdjęte z suszarki;-)):
    56ee7cd5c344dcddmed.jpg

mamasia - sliczne zakupki :-)

5ylwia - wow,niezła kolekcja!!!;-)

Y - to po cichu gratuluje córeczki i czekamy na potwierdzenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:20

5ylwia, magda sz, Cassie, Martucha86, Maniuś, 0na88, mamasia, psioszka11, sylwucha89, Y, niecierpliwa, Katarka, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y to można gratulować? :D

Żabka- wózki z tych co pamiętam które były wymieniane to tak:
    Camarelo Sevilla albo Carera - lekki
    Bebetto Silva
    Baby Design Husky, Dotty, Lupo
    Coletto Marcello
    Rico Nano
    Mutsy
    Chicco Urban - lekki
    Quinny
    i jeszcze ostatnio jakieś ale mnie znane nazwy więc może ktoś dopisze :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do lekarza powiedział że mam się cieszyć że ruchliwe dziecko. Że jak chodzę i wtedy nie czuje to znaczy że mała ululana śpi a jak siadam czy leżę to brak ruchu ją budzi... No to się cieszę. Ale tak chce mi się spaaaać.

Przyszły mi dziś te pieluchy tetrowe, flanelowe, prześcieradełko, ręczniczki dla dziecka i muszę powiedzieć że są jakościowo ok. Margot czy jakoś tak sprzedawca na allegro. Ręczniczki są super słodkie :)

Cassie, Martucha86, zabka11, niecierpliwa, chcebycmama, Pulpecja, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Magda sz :-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Hej ja mam pytanie, czy któraś z Was ma badanie połówkowe w 22 i np 4 dniu? Bo dla mnie tak wyznaczyli w klinice a nie wiem czy to nie za późno:)

Ja mam 23+0

Pulpecja gratuluje corki :D

Wiercenie malego budzi mnie codziennie w nocy i potem 2 godziny zasnac nie moge...

karolina nie Ty jedna panikujesz z waga. Ja jestem w pelni swiadoma ze jetem w ciazy, jem w zasadzie jeden posilek wiecej niz przed ciaza a wchodzac na wage panika! Nie rozumiem tego.
    Poki co wagi nie mam pod reka ;)

psioszka to moga byc skurcze Braxtona-Hixa

euforia jak mi maly przyfasoli w szyjke to i pochwa boli ;)

ona88 ja codziennie biore magnez z wit B6 i polowy boli mam mniej niz wczesniej

mamasia w Tesco jeszcze nie bylam na zakupach, musze pojechac bo widze ze maja fajne rzeczy :) a ze smyka!!! Cudenka!

Y gratuluje wizyty i coreczki :)

0na88, Y, Pulpecja, Meggi31, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW ile macie ciuchów!:O Co Wy będziecie teraz robić przez 4 miesiące?:P

Dostałam dzisiaj maila od męża dziewczyny, która leżała koło mnie w szpitalu, napisał mi swoje wnioski po analizie wózków, dzielę się z Wami (nie znam tych wózków, więc nie mam zadania w tym temacie).

"1. Baby Design Lupo - Firma polska, model wyróżnia się kilkoma dobrymi parametrami w tym dobrą amortyzacją, skrętnością i łatwością prowadzenia. Komentarze w większości pozytywne, wózki nowe mają dobrą cenę, używane także schodzą.

2. Concord Fusion - wózek niemiecki, wysoka cena nowego, używane mają bardzo dobrą cenę, dość duży.

3. Jane Muum - wózek lekki, mniej amortyzowany, ale też ok. Mało zajmuje miejsca po złożeniu. Kółka małe, piankowe.

4. Bumbleride INDIE 4 - wózek polecany na forum GW. Zachwalany, ale nowy dużo kosztuje, a używanych nie ma raczej w sprzedaży. Przy wzroście rodzica powyżej 170cm ponoć ma za nisko rączkę do prowadzenia.

5. Navington Caravel - wózek trochę w starym stylu, z dużymi, pompowanymi kołami, ale skrętnymi z przodu. Ponoć ma super amortyzację i funkcję bujania, ale jest duży i ciężki raczej. Zajmuje więcej miejsca po złożeniu.

6. Emmaljunga City Cross - Wózek szwedzkiej firmy z pompowanymi kółkami i dobrą amortyzacją. Nowy jest bardzo drogi, używany także potrafi osiągnąć wysokie ceny, na forach jest polecany. "

Martucha86, Laura, mamasia, sylwucha89, niecierpliwa, zabka11, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja to dopiero pospalam dzis :) obudzilam sie 11:53 :D
    Nie dawno zjadlam sniadanie...no i pasuje sie brac do jakiejs roboty,bo jutro wyjezdzamy...jakies prasowanko i pakowanko...
    Dzwonili do mnie ze sklepu ze wozek juz na nas czeka :) tak ze w piatek odbieramy :)
    Milego dnia zycze <3 :)
    Ja tez zmienilam suwaczek :)

Cassie, Martucha86, Laura, niecierpliwa, chcebycmama, magda sz, zabka11, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Pilna sprawa...
    Mam możliwość kupić wózek emmaljunga smart duo combi 2w1 (używany po dwójce dzieci-stan bdb) za 300zł (od znajomej)... do tego fotelik maxi cosi może mi sprzedać. Jak myślicie, dobry ten wózek (te koła mnie troszkę przerażają, no i czy się do Toyoty zmieści-bo duży raczej jest). Na bangli ma bardzo dobre opinie.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio widziałam na mieście dziewczynę z wózkiem stokke.. Z wyglądu fajny i wydaje się lekki ale jak zobaczyłam cenę to przestał mi się podobać! ;-)

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Y to można gratulować? :D

Żabka- wózki z tych co pamiętam które były wymieniane to tak:
    Camarelo Sevilla albo Carera - lekki
    Bebetto Silva
    Baby Design Husky, Dotty, Lupo
    Coletto Marcello
    Rico Nano
    Mutsy
    Chicco Urban - lekki
    Quinny
    i jeszcze ostatnio jakieś ale mnie znane nazwy więc może ktoś dopisze :)

jeszcze bebetto nico plus

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt dziewczyny!
    Wow jaką Wy macie kolekcję tych ubranek i innych gadżetów!
    Ja raptem jeden dresik, jedna pielucha i gadżety ze szkoły rodzenia- smoczek,butelki itp. Czekam na dostawę ciuszków od rodziny i znajomych.

AAA może przeleciałam, która wklejała jakieś ćwiczenia, chętnie podejrzę:)

niecierpliwa, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Trochę tego jest więc zrobiłam zdjęcie ogólne, żeby nie zawalać wątku ;-)

aade4646be3fce4emed.jpg

Pogoda masakryczna! Nawet nie można wyjść na spacer :( może porobię te ćwiczenia rozciągające, które wrzuciłyście :)

niezła kolekcja :wow:
    obkupiłąs sie na cały rok:D
    ja tez mam już do rozmiaru 74 zakupione, na lumpkach można takie cuda kupic niezniszczone ze jak wpadna mi w rece wieksze to biorę bo żal zostawić, zreszta z dzieckiem sie nie wybiorę a tak to bede miała, posegreguje i beda czekac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ