X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Ależ pospaliśmy z Leonkiem:)jak nigdy!
    Dziś o 13:00 wizyta, musimy podjąć w końcu decyzję co do lekarza, bo na 2 prywatnych to mnie nie stać:/
    Magda, cudna tabelka!
    Dziewczyny, gratuluje wizyt i poznania płci.
    Wczoraj znowu dostałam torbę ciuszków tym razem dla dziecka 6mscy i więcej, ale zawsze się przyda. Postaram się wrzucić wszystkie foty z darowizn.
    Miłej środy!

niecierpliwa, mamasia, KasiaeN., magda sz, Laura, Martucha86, małaMyszka, Y, futuremama lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wstałam przed 6 wyprawiłam męza i poszłam dalej kimac wyspałam sie do 9:)
    Wczoraj moje dziecię pół dnia mi uciskało na dolną częśc brzucha bardzo bardzo niziutko, wogóle było mało ruchliwe dopiero wieczorem jak sie połozyłam to dało znak że jest:) a juz sie zaczynałam nerwować ..

Jak u Was z ubieraniem butów? ja juz nogi nie bardzo dam rade podnieść bo strasznie czuje dzieciaczka

A co do skrzynki tej białej z materiałem to już stoi w sypialni pomalowana i kółeczka przykrecone musze tylko wybrać materiał i uszyć u krawcowej hii:D jak pokazałam mężowi to zaraz sie za to wział:D

niecierpliwa, mamasia, aaaaga, Laura, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :-)

wczoraj padłam spać po 21 ;-) za to dzis juz od 7 na chodzie ;-) dzis nadal pochmurno, ale od jutra ma byc juz wiosna, w koncu zrobię porządek na balkonie i bedzie mozna wywiesic normalnie pranie na zewnątrz.
    dzis na obiad schaboszczak z kaszą gryczaną i buraczki.
    w sobotę maz ma urodziny, chyba zrobimy imprezkę dla znajomych w domu (musze pomyśleć o jakis fajnych sałatkach)
    Julcia juz w szkole, maz na basenie, po 14 odwioze meza do pracy i pojade po córkę do szkoły i wracając wstapię do sklepu po jakies lzejsze płaskie buty, bo jak przygrzeje 20 stopni to nie mam w czym chodzic ;-)

do konca tyg. ma przyjsc wózek, nie mogę sie doczekac ;-P

Laura- gratuluje synka- piękne zdjęcie :-)

Pulpecja-trzymam kciuki za wizytę w przyszłym tyg :-) oby dziewczynka pozostała dziewczynką :-)

Malamyszka- ja tez miewam takie dni ze az mnie nerwy trzęsą, a za chwilę przechodzi....ech te hormony ;-)

Kaarolina- ja tez zawsze wspomagam sie brązującymi balsamami, musze sprawdzic czy wolno nam teraz.

aaaga-zazdroszczę słońca, u nas dopiero przestało lać i ciagle pochmurno ;-/

wczoraj wymieniałam suwaczek bo nie działał i dzis widzę ze znowu stoi w miejscu...;-/ tez tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:42

Pulpecja, magda sz, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

A co do skrzynki tej białej z materiałem to już stoi w sypialni pomalowana i kółeczka przykrecone musze tylko wybrać materiał i uszyć u krawcowej hii:D jak pokazałam mężowi to zaraz sie za to wział:D

Ciesze sie, ze moj pomysl kogos zainspirowal ;) Zrob fotke skrzyni ;) W ogole skad mialas skrzynke?? Rano zadzwonila do mnie mamuska, ze jak szla przez targ do pracy to pan mial odlozone skrzynki do wyrzucenia i je zabrala, ale niestety nie o taka mi chodzi, ona mi zalatwila za niskie i zbyt cienkie drewno. Ja kupie juz pomalowana na bialo na allegro, a maz poprzykreca kolka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:46

małaMyszka lubi tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki, ale mi w nocy dzidzia szalala :-) obudzilam sie i zaluje, pogoda okropna i krew z nosa zanim jeszcze sie podnioslam. Tez wam czesto leci? Dzisiaj wizyta na 15.30

niecierpliwa, Laura, Martucha86, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa
    hiehie no dziękuje za inspiracje, ja skrzynke miałam po jabłkach, tylko właśnie taka jak na zdj wyższa a mniejszą, a nie ta standardową po jabłkach:) kołka kupił w sklepie po 6 zl za szt, widziałam właśnie takie juz pomalowane na allegro

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moj maz w zeszlym roku zrobil mi na balkon lawke z palet :-) i pomalowal na bialo. Musze tylko uszyc podusie :-)

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    niecierpliwa
    hiehie no dziękuje za inspiracje, ja skrzynke miałam po jabłkach, tylko właśnie taka jak na zdj wyższa a mniejszą, a nie ta standardową po jabłkach:) kołka kupił w sklepie po 6 zl za szt, widziałam właśnie takie juz pomalowane na allegro

To Ci powiem, ze liczac skrzynke, farbe, kolka, material i prace krawcowej to w sumie wyjdzie cenowo podobnie do tej gotowej skrzyni z poduszkami ;) Ale frajda o wiele wieksza, ze zrobilo sie samemu ;) Ja caly czas mysle, ktora opcje wybrac :P
    Raczej sklaniam sie ku opcji, ze kupie biala na allegro, maz zamontuje kolka, ale nie bede wyscielac materialem, tylko dokupie z 2 podusie o takim samym wzorze jak posciel ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:56

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/1f09ad81c3108.jpg.html
    póki co wygląda tak:)
    musze pomyslec nad materiałem bo bede chciała odrazu uszyć na poduszki w sypialni, ja skrzynke mialam za darmo, kupie tylko materiał a uszyje mi siostra:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:04

mamasia, kasiuleek, zabka11, Martucha86, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Dzien dobry moje kolezanki u nas piekne slonce pranie suszy sie na balkonie ja juz po sniadanku dzisiaj w planach 2 sklepy i zakup nowego lozka dla nas i farb do przemalowania sypialni z kacikiem dla juniora juz nie moge sie doczekac :-) :-) zawsze to jakas atrakcja i wyjde z domku chociaz na chwilke

Ja tak samo dzisiejsze zakupy farb traktuje jak atrakcje, kiedys taka frajde sprawialo mi chodzenie po butikach i wybieranie sobie ciuchow, a teraz farby, pedzle a ja podjarana :D Masz juz konkretny kolor na oku?? My do pokoju Mlodej wybralismy Becker light grey, a do swojej sypialni cup of coffe ;) Do sypialni wybral maz, ale bede sie starac namowic go na ciut jasniejszy odcien ;)

aaaaga, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    IMG]http://i61.tinypic.com/2r4izwg.jpg[/IMG] póki co wygląda tak:)
    musze pomyslec nad materiałem bo bede chciała odrazu uszyć na poduszki w sypialni, ja skrzynke mialam za darmo, kupie tylko materiał a uszyje mi siostra:D

Nie chce mi sie fotka otworzyc :(

• Ofka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! Swieta tylko jeden dzien . Gosciach, drugi dzien w domu z mezem w lozku:)nie bralismy prawie zadnego jedzenia od mam, ja nadal walcze z dieta, waga stoi w miejscu, chociaz tyle. Dzis faszerowana indykiem cukinia, jutro pieczone sajgonki z warzywami i kurczakiem, a pojutrze ryz z pieczonymi jablkami z sosem plesniowym i orzechami (to maz) i frytki z selera... na tym koncza mi sie pomysly:) dzisiaj juz po owsiance, zaraz kawka i jade badania techniczne zrobic. Buziaki

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, poprawiłam juz powinno sie otworzyc:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    http://zapodaj.net/1f09ad81c3108.jpg.html
    póki co wygląda tak:)

O super! O taka skrzynke dokladnie mi chodzi! Nie masz ich wiecej :P

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe niestety nie:D ale może popytaj na targu albo w sklepach spożywczych czy jarzyniakach:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Dzień dobry brzuchatki, ale mi w nocy dzidzia szalala :-) obudzilam sie i zaluje, pogoda okropna i krew z nosa zanim jeszcze sie podnioslam. Tez wam czesto leci? Dzisiaj wizyta na 15.30

Ja tez co jakis czas mam krwotok z nosa. Ostatni mialam w niedziele, ale z 20 minut nie umialam sobie z nim poradzic i tylko z 1 dziurki. Czekamy na relacje z wizyty :)

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki w ten pochmurny dzień, pamiętam że zwykle jak wracaliśmy ze świąt to było zielono za oknami (zielony Żoliborz pieprzony Żoliborz jak w piosence Tlove w koncu!) a nadal jest szaro :(

Żabka spróbuj kilka razy odświeżyć stronę, mi aktualizuje suwaczek jak odświeżę ze 3 razy.

Rybka ja dziś w nocy jak wydmuchałam nosa to takie skrzepy poszły krwi, rano też, kupię dziś wit. C bo jak piłam to było ok, wczoraj przypadkowo rozdrapałam strupka i krew nie mogła przestać lecieć :/

Zakładanie butów, skarpetek to mordęga, kupiłam wczoraj w lidlu adidaski do "biegania" bo ostatnio mąż wyrzucił moje jedyne sportowe buty i nawet na szkołę rodzenia nie mam w czym iść. Wygodne są bardzo, gorzej z zakładaniem :)

Ale ciekawa jestem tej skrzyni :) chwalcie się zdjęciami. Ja dziś idę do sklepu decoupage po rzeczy do szczotki do włosów.

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z targu mamuska przytargala mi takie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecade7282e0c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:14

magda sz, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e0748d2e896a7c75med.jpg

Mój bruchol z dnia dzisiejszego :)
    21tc :)

gianna88, kasiuleek, Laura, Martucha86, małaMyszka, euforia, Y, Paula_071, zabka11, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, za delikatne, nie bedzie można przykręcić do nich kółek

ja wciągam dopiero śniadanie, zostało troche żurku z męza sniadania to zajadam z kiełbaska i jajkiem:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ