SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
i spraw, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce...
prezentacja do zrobienia... wrrrrrrrrrrrrr
może któraś ma jakiś pomysł? Temat: Przestępczość ekonomiczna... -
Zjadlam kolacje i sen mnie tak zmorzyl, ale z 2 h musze jakos wytrzymac, bo jak teraz zasne to nocka z glowy.
Moja mamuska kupila mi kilka pieknych ciuszkow, ostatnio mowilam zeby jak najmniej rozu kupowala to dzis mi 3 niebieskie kupila hahahalys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Ależ dziś pozytywny dzień mimo tego, że obudziłam się z bólem gardła. Jakiegoś takiego powera mialam, że wiele zdzialalam w mieszkaniu, poza praniem, prasowaniem, ścieraniem kurzy, odkurzaniem, ogarnięciem zmywarki, umyciem podłóg, przygotowaniem obiadu i porobieniu przelewów wreszcie ogarnęłam komodę, której się pozbywamy, bo nam nie pasuje ( teściowa ja przygarnia) i mąż ja wywiozl z teściem, a tym samym przygotowujemy miejsce, bo będziemy kłaść nowe panele w pokoju synkatakże ruszyło coś w tym temacie
hurra! I jeszcze dostałam dziś maila, że wygrałam misia szumisia
tak o nim myslalam, ale środa ul mi wydać tyle kasy i proszę taka niespodzianka
Dziewczyny cudne brzusie i świetne wieści z wizytlys, gianna88, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, zabka11, KasiaeN., Laura, Y lubią tę wiadomość
-
Co można zrobić z farszem do pierogów? Kapusta i grzyby. Wyciągnęłam, bo zamroziłam, ale go nie wykorzystałam do obiadu. A nie chce mi się lepić pierogów.
Najprościej w cieście francuskim? Któraś robiła takie cuda? -
gianna88 wrote:sylwucha89 zaciekawił mnie temat tego irobota... a możesz napisac ile mniej więcej zajmuje mu posprzątanie mieszkania? tzn jakbyś mogła napisac ile m2 w jakim czasie? ciekawi mnie jego wydajnosc
Mojemu posprzątanie ok 100 m2 trochę ponad godzinę, przy czym u mnie jest otwarta przestrzeń bez progów, dywanów i ogólnie mało mebli ma do omijania
Lys niestety głośny jest i to chyba jedyny jego minus...
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
lys - mój mąż kupił sobie rok temu ten odkurzacz: https://www.mall.pl/odkurzacze-akumulatorowe-dyson/dyson-dc62-animal-pro?gclid=Cj0KEQjwgI6pBRDak6aRovWNqLsBEiQA8zZSLr9P0lBPqAFkobTQ6HVvw74kFoHYWVhr28MIM326V1oaAuho8P8HAQ
Ja się śmieję, że to jest jego pierwsze dziecko, bo ma mega dużo frajdy z odkurzania:) Odkurzacz jest bezprzewodowy, więc nie trzeba się bawić z podpinaniem i odpinaniem kabla. Ma bardzo dużo różnych końcówek, skraca co się również do takiego małego bez rury dzięki czemu bez problemu mój mąż odkurza wszystkie listwy, drzwi, samochód etc. Jest tam też końcówka do odkurzania kanap/foteli z sierści zwierząt - ciocia ma kota z baaardzo długą sierścią i chwali sobie ten odkurzacz. Ja też myślałam o tym obrotowym, ale prawda jest taka, że i tak najwięcej kurzy jest po kątach i wtedy trzeba by poprawiać. Pamiętam, jak pan który robił nam remont opowiadał jak to jego kot uwielbia roombę, bo wchodzi na nią i jeździ po mieszkaniu na niej, bo jest ciepła i sam nie musi się męczyć
A mój brzuch wygląda tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c8ecdcb65e.jpgmałaMyszka, zabka11, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, Laura, Neyla, kasiuleek, Katarka, mamasia, sylwucha89, gianna88, psioszka11, futuremama, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
sylwucha89 wrote:Mojemu posprzątanie ok 100 m2 trochę ponad godzinę, przy czym u mnie jest otwarta przestrzeń bez progów, dywanów i ogólnie mało mebli ma do omijania
Lys niestety głośny jest i to chyba jedyny jego minus...
Hmmm no ja bym potrzebowała taki w miarę cichy, dźwięk odkurzacza doprowadza męża do szału hehehehe
A co z dywanami, taki robocik jeździ po dywanie, czy go ominie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Co można zrobić z farszem do pierogów? Kapusta i grzyby. Wyciągnęłam, bo zamroziłam, ale go nie wykorzystałam do obiadu. A nie chce mi się lepić pierogów.
Najprościej w cieście francuskim? Któraś robiła takie cuda?
nadzienie do krokietówale faktycznie w cieście francuskim bedzie szybciej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:40
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:lys - mój mąż kupił sobie rok temu ten odkurzacz: https://www.mall.pl/odkurzacze-akumulatorowe-dyson/dyson-dc62-animal-pro?gclid=Cj0KEQjwgI6pBRDak6aRovWNqLsBEiQA8zZSLr9P0lBPqAFkobTQ6HVvw74kFoHYWVhr28MIM326V1oaAuho8P8HAQ
Ja się śmieję, że to jest jego pierwsze dziecko, bo ma mega dużo frajdy z odkurzania:) Odkurzacz jest bezprzewodowy, więc nie trzeba się bawić z podpinaniem i odpinaniem kabla. Ma bardzo dużo różnych końcówek, skraca co się również do takiego małego bez rury dzięki czemu bez problemu mój mąż odkurza wszystkie listwy, drzwi, samochód etc. Jest tam też końcówka do odkurzania kanap/foteli z sierści zwierząt - ciocia ma kota z baaardzo długą sierścią i chwali sobie ten odkurzacz. Ja też myślałam o tym obrotowym, ale prawda jest taka, że i tak najwięcej kurzy jest po kątach i wtedy trzeba by poprawiać. Pamiętam, jak pan który robił nam remont opowiadał jak to jego kot uwielbia roombę, bo wchodzi na nią i jeździ po mieszkaniu na niej, bo jest ciepła i sam nie musi się męczyć
A mój brzuch wygląda tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c8ecdcb65e.jpg
Też ciekawy wynalazek, z tym że mi głównie chodzi o to żeby się samo odkurzyło, nawet nie idealnie, ale jednak samo. Jak zauważyłam większość świeżo upieczonych mam narzeka, że na początku gdy pojawia się w domu maluch to nie ma w ogóle czasu na sprzątanie, wiadomo jak jest mąż na miejscu lub ktoś z rodziny do pomocy to jest lepiej, a i tak często nawet i to nie wystarcza i jest bałagan. Nie wiem jak to będzie, ale jeżeli rzeczywiście tak jest to ja muszę mieć jakieś rozwiązanie, mąż pracuje za granicą i na chwilę obecną nie ma innej opcji, więc jak będę sama, to taki robocik, który sam codziennie będzie odkurzał to by było dla mnie zbawienie (chodzi przede wszystkim o sierść), a ja raz w tygodniu wtedy normalne sprzątanie i odkurzanie. Przynajmniej tak to sobie wymyśliłam... A jak mój kot polubiłby tego robota to i lepiejmiałby zajęcie hehehehe
Paula, a brzusio rzeczywiście masz malutki, ale to pewnie też dlatego że tkanki tłuszczowej nie maJednak tłuszczyk robi swoje. Ciekawa jestem kiedy Ci bębenek wyskoczy.
małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Też ciekawy wynalazek, z tym że mi głównie chodzi o to żeby się samo odkurzyło, nawet nie idealnie, ale jednak samo. Jak zauważyłam większość świeżo upieczonych mam narzeka, że na początku gdy pojawia się w domu maluch to nie ma w ogóle czasu na sprzątanie, wiadomo jak jest mąż na miejscu lub ktoś z rodziny do pomocy to jest lepiej, a i tak często nawet i to nie wystarcza i jest bałagan. Nie wiem jak to będzie, ale jeżeli rzeczywiście tak jest to ja muszę mieć jakieś rozwiązanie, mąż pracuje za granicą i na chwilę obecną nie ma innej opcji, więc jak będę sama, to taki robocik, który sam codziennie będzie odkurzał to by było dla mnie zbawienie (chodzi przede wszystkim o sierść), a ja raz w tygodniu wtedy normalne sprzątanie i odkurzanie. Przynajmniej tak to sobie wymyśliłam... A jak mój kot polubiłby tego robota to i lepiej
miałby zajęcie hehehehe
Paula, a brzusio rzeczywiście masz malutki, ale to pewnie też dlatego że tkanki tłuszczowej nie maJednak tłuszczyk robi swoje. Ciekawa jestem kiedy Ci bębenek wyskoczy.
Ten pan nawet mówił, że włączał odkurzacz jak nie miał czasu się z kotem bawić, bo ten uwielbiał jeździć na odkurzaczu:)
Ja brzuch i tak mam już duży bo jest wieczór, rano wyglądam jakbym się najadła:)lys, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
5ylwia wrote:Magda co powiedział lekarz na temat tych wycieków z piersi??
Że to dobry oznak drożnych kanalików, muszę mieć teraz wysoki poziom progesteronu skoro już w połowie ciąży zaczęła się laktacja. Z tym nie ma reguły, może być co raz więcej z dnia na dzień, może być z przerwami, może się uśpić aż do porodu itp.. ogólnie nie zduszać cycków (to wtedy musiałabym spać na plecach płasko...)Mówił też że wymiary usg są ok, ale dla spokoju wysłałby mnie na badania ze sprzętem 4D więc zapisałam się tam gdzie niby mają najlepszy sprzęt w stolicy na 24 kwietnia. No i kurcze nie chciał mnie brać na samolot a ja tu nogi wygoliłam i to bez pomocy męża..
23 mam u niego kolejna wizytę to ma mnie zbadać przed wylotem na wakacje i jakieś zastrzyki przeciwzakrzepowe ma mi dać.Neyla, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość