X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i spraw, żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce...

prezentacja do zrobienia... wrrrrrrrrrrrrr

może któraś ma jakiś pomysł? Temat: Przestępczość ekonomiczna...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam kolacje i sen mnie tak zmorzyl, ale z 2 h musze jakos wytrzymac, bo jak teraz zasne to nocka z glowy.
    Moja mamuska kupila mi kilka pieknych ciuszkow, ostatnio mowilam zeby jak najmniej rozu kupowala to dzis mi 3 niebieskie kupila hahaha

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide robic naleśniki z serem i dżemem z czarnych porzeczek, obiecałam Julci :)

mamasia, magda sz, małaMyszka, Laura lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ależ dziś pozytywny dzień mimo tego, że obudziłam się z bólem gardła. Jakiegoś takiego powera mialam, że wiele zdzialalam w mieszkaniu, poza praniem, prasowaniem, ścieraniem kurzy, odkurzaniem, ogarnięciem zmywarki, umyciem podłóg, przygotowaniem obiadu i porobieniu przelewów wreszcie ogarnęłam komodę, której się pozbywamy, bo nam nie pasuje ( teściowa ja przygarnia) i mąż ja wywiozl z teściem, a tym samym przygotowujemy miejsce, bo będziemy kłaść nowe panele w pokoju synka :-) także ruszyło coś w tym temacie ;-) hurra! I jeszcze dostałam dziś maila, że wygrałam misia szumisia :-) tak o nim myslalam, ale środa ul mi wydać tyle kasy i proszę taka niespodzianka ;-)

Dziewczyny cudne brzusie i świetne wieści z wizyt ;-)

lys, gianna88, małaMyszka, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, zabka11, KasiaeN., Laura, Y lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mamasia! A gdzie wygralas szumisia?? Tez mi sie podoba, ale nie za taka cene ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Super mamasia! A gdzie wygralas szumisia?? Tez mi sie podoba, ale nie za taka cene ;)

W bebiklub, jakiś konkurs był w lutym i nawet o nim zapomiałam, a tu takie radosne wieści :)

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co można zrobić z farszem do pierogów? Kapusta i grzyby. Wyciągnęłam, bo zamroziłam, ale go nie wykorzystałam do obiadu. A nie chce mi się lepić pierogów.
    Najprościej w cieście francuskim? Któraś robiła takie cuda?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz tez zrobic krokiety jak Ci sie chce ;) W ciescie na pewno bedzie o wieldm szybciej ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mozesz tez zrobic krokiety jak Ci sie chce ;) W ciescie na pewno bedzie o wieldm szybciej ;)
    A naleśniki można zrobić bez jaj?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje beztalencie kulinarne się odzywa...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A naleśniki można zrobić bez jaj?

Raz robilam i wyszly jak tektura :D Ja daje 1 jajko albo 2 zalezy na jaka porcje

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    sylwucha89 zaciekawił mnie temat tego irobota... a możesz napisac ile mniej więcej zajmuje mu posprzątanie mieszkania? tzn jakbyś mogła napisac ile m2 w jakim czasie? ciekawi mnie jego wydajnosc

Mojemu posprzątanie ok 100 m2 trochę ponad godzinę, przy czym u mnie jest otwarta przestrzeń bez progów, dywanów i ogólnie mało mebli ma do omijania ;)

Lys niestety głośny jest i to chyba jedyny jego minus...

małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Raz robilam i wyszly jak tektura :D Ja daje 1 jajko albo 2 zalezy na jaka porcje
    To muszę kupić jajca... :-/

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda co powiedział lekarz na temat tych wycieków z piersi??

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys - mój mąż kupił sobie rok temu ten odkurzacz: https://www.mall.pl/odkurzacze-akumulatorowe-dyson/dyson-dc62-animal-pro?gclid=Cj0KEQjwgI6pBRDak6aRovWNqLsBEiQA8zZSLr9P0lBPqAFkobTQ6HVvw74kFoHYWVhr28MIM326V1oaAuho8P8HAQ

Ja się śmieję, że to jest jego pierwsze dziecko, bo ma mega dużo frajdy z odkurzania:) Odkurzacz jest bezprzewodowy, więc nie trzeba się bawić z podpinaniem i odpinaniem kabla. Ma bardzo dużo różnych końcówek, skraca co się również do takiego małego bez rury dzięki czemu bez problemu mój mąż odkurza wszystkie listwy, drzwi, samochód etc. Jest tam też końcówka do odkurzania kanap/foteli z sierści zwierząt - ciocia ma kota z baaardzo długą sierścią i chwali sobie ten odkurzacz. Ja też myślałam o tym obrotowym, ale prawda jest taka, że i tak najwięcej kurzy jest po kątach i wtedy trzeba by poprawiać. Pamiętam, jak pan który robił nam remont opowiadał jak to jego kot uwielbia roombę, bo wchodzi na nią i jeździ po mieszkaniu na niej, bo jest ciepła i sam nie musi się męczyć :)

A mój brzuch wygląda tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c8ecdcb65e.jpg

małaMyszka, zabka11, niecierpliwa, magda sz, Martucha86, Laura, Neyla, kasiuleek, Katarka, mamasia, sylwucha89, gianna88, psioszka11, futuremama, gosia.b, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Mojemu posprzątanie ok 100 m2 trochę ponad godzinę, przy czym u mnie jest otwarta przestrzeń bez progów, dywanów i ogólnie mało mebli ma do omijania ;)

Lys niestety głośny jest i to chyba jedyny jego minus...

Hmmm no ja bym potrzebowała taki w miarę cichy, dźwięk odkurzacza doprowadza męża do szału hehehehe
    A co z dywanami, taki robocik jeździ po dywanie, czy go ominie?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Co można zrobić z farszem do pierogów? Kapusta i grzyby. Wyciągnęłam, bo zamroziłam, ale go nie wykorzystałam do obiadu. A nie chce mi się lepić pierogów.
    Najprościej w cieście francuskim? Któraś robiła takie cuda?

nadzienie do krokietów :) ale faktycznie w cieście francuskim bedzie szybciej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:40

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    lys - mój mąż kupił sobie rok temu ten odkurzacz: https://www.mall.pl/odkurzacze-akumulatorowe-dyson/dyson-dc62-animal-pro?gclid=Cj0KEQjwgI6pBRDak6aRovWNqLsBEiQA8zZSLr9P0lBPqAFkobTQ6HVvw74kFoHYWVhr28MIM326V1oaAuho8P8HAQ

Ja się śmieję, że to jest jego pierwsze dziecko, bo ma mega dużo frajdy z odkurzania:) Odkurzacz jest bezprzewodowy, więc nie trzeba się bawić z podpinaniem i odpinaniem kabla. Ma bardzo dużo różnych końcówek, skraca co się również do takiego małego bez rury dzięki czemu bez problemu mój mąż odkurza wszystkie listwy, drzwi, samochód etc. Jest tam też końcówka do odkurzania kanap/foteli z sierści zwierząt - ciocia ma kota z baaardzo długą sierścią i chwali sobie ten odkurzacz. Ja też myślałam o tym obrotowym, ale prawda jest taka, że i tak najwięcej kurzy jest po kątach i wtedy trzeba by poprawiać. Pamiętam, jak pan który robił nam remont opowiadał jak to jego kot uwielbia roombę, bo wchodzi na nią i jeździ po mieszkaniu na niej, bo jest ciepła i sam nie musi się męczyć :)

A mój brzuch wygląda tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c8ecdcb65e.jpg

Też ciekawy wynalazek, z tym że mi głównie chodzi o to żeby się samo odkurzyło, nawet nie idealnie, ale jednak samo. Jak zauważyłam większość świeżo upieczonych mam narzeka, że na początku gdy pojawia się w domu maluch to nie ma w ogóle czasu na sprzątanie, wiadomo jak jest mąż na miejscu lub ktoś z rodziny do pomocy to jest lepiej, a i tak często nawet i to nie wystarcza i jest bałagan. Nie wiem jak to będzie, ale jeżeli rzeczywiście tak jest to ja muszę mieć jakieś rozwiązanie, mąż pracuje za granicą i na chwilę obecną nie ma innej opcji, więc jak będę sama, to taki robocik, który sam codziennie będzie odkurzał to by było dla mnie zbawienie (chodzi przede wszystkim o sierść), a ja raz w tygodniu wtedy normalne sprzątanie i odkurzanie. Przynajmniej tak to sobie wymyśliłam... A jak mój kot polubiłby tego robota to i lepiej :D miałby zajęcie hehehehe

Paula, a brzusio rzeczywiście masz malutki, ale to pewnie też dlatego że tkanki tłuszczowej nie ma :P Jednak tłuszczyk robi swoje. Ciekawa jestem kiedy Ci bębenek wyskoczy.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Też ciekawy wynalazek, z tym że mi głównie chodzi o to żeby się samo odkurzyło, nawet nie idealnie, ale jednak samo. Jak zauważyłam większość świeżo upieczonych mam narzeka, że na początku gdy pojawia się w domu maluch to nie ma w ogóle czasu na sprzątanie, wiadomo jak jest mąż na miejscu lub ktoś z rodziny do pomocy to jest lepiej, a i tak często nawet i to nie wystarcza i jest bałagan. Nie wiem jak to będzie, ale jeżeli rzeczywiście tak jest to ja muszę mieć jakieś rozwiązanie, mąż pracuje za granicą i na chwilę obecną nie ma innej opcji, więc jak będę sama, to taki robocik, który sam codziennie będzie odkurzał to by było dla mnie zbawienie (chodzi przede wszystkim o sierść), a ja raz w tygodniu wtedy normalne sprzątanie i odkurzanie. Przynajmniej tak to sobie wymyśliłam... A jak mój kot polubiłby tego robota to i lepiej :D miałby zajęcie hehehehe

Paula, a brzusio rzeczywiście masz malutki, ale to pewnie też dlatego że tkanki tłuszczowej nie ma :P Jednak tłuszczyk robi swoje. Ciekawa jestem kiedy Ci bębenek wyskoczy.

Ten pan nawet mówił, że włączał odkurzacz jak nie miał czasu się z kotem bawić, bo ten uwielbiał jeździć na odkurzaczu:)
    Ja brzuch i tak mam już duży bo jest wieczór, rano wyglądam jakbym się najadła:)

lys, małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Magda co powiedział lekarz na temat tych wycieków z piersi??

Że to dobry oznak drożnych kanalików, muszę mieć teraz wysoki poziom progesteronu skoro już w połowie ciąży zaczęła się laktacja. Z tym nie ma reguły, może być co raz więcej z dnia na dzień, może być z przerwami, może się uśpić aż do porodu itp.. ogólnie nie zduszać cycków (to wtedy musiałabym spać na plecach płasko...)Mówił też że wymiary usg są ok, ale dla spokoju wysłałby mnie na badania ze sprzętem 4D więc zapisałam się tam gdzie niby mają najlepszy sprzęt w stolicy na 24 kwietnia. No i kurcze nie chciał mnie brać na samolot a ja tu nogi wygoliłam i to bez pomocy męża.. :D
    23 mam u niego kolejna wizytę to ma mnie zbadać przed wylotem na wakacje i jakieś zastrzyki przeciwzakrzepowe ma mi dać.

Neyla, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ