X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze wszystko jest u mnie dobrze skoro objawy sie nasilaja a nie znikaja.
    Dzisiaj mam chcba najmocniejszy bol piersi calych piersi. Juz w nocy nie umialam przez to spac.

Ja tez jestem panikara ale co mi to da ze bede panikowac?
    Musze zagryzc zeby i cierpliwie poczekac na USG ;)

Bol glowy, odpukac jeszcze mi sie w tej ciazy nie zdazyl, przed ciaza mialam masakryczne migreny mam nadzieje ze odejda w niepamiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys nie mam pojecia jak to jest, jak mieszkalam w PL i bylam w obu ciazach to wszedzie wymagali ode mnie karty z NFZ. Wtedy tez nie pracowalam wiec ubezpieczal mnie UP.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys a próbowałaś do lekarza na nfz iść? z tego co słyszłam to zalezy od miejsca - zalezy na jaką upierdliwą babę/gościa trafisz. Bo nalezy się jak najbardziej. Ja obecnie jestem w up zarejestrowana. Bo praca chwilowo nieoficjalna i problemów nie ma. Może zadzwoń do UP i się zapytaj co w takiej syt?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Madzik beta super :) a jaki jest przyrost?

Gince niestety coś wypadło i przełożyła wizytę na jutro :/
    Pierwszy raz bete robilam w poniedzialek.

To juz jutro...trzymam kciuki:***

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama gratuluje serduszka!!:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A ja powiedzialam dzis szefowi....minia nie tęga he he. Moze ryzykujd ale balam sie tego dzwigania w sklepie . Jestem dobrej mysli a wizyta u gin 5 stycznia

• lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 moim zdaniem dobrze ze powiedziałaś :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wiesz balabym sie ze NFZ wystawi mi rachunek po czasie. M9ja kolezanka mieszka w niemczech 4lata. W wakacje zeszlego roku dostala pismo z datami sprzed kilku lat ze chodzila do lekarza na NFZ z niewaznym ubezpieczeniem i kare jej wlepili. Najsmieszniejsze bylo to ze wlasnie w tym czasie byla zarejestrowana w UP. Ktos z UP skladek jej nie oplacil i teraz po latach ma problemy.
    Wiesz ze w Polsce maja burdel z papierami na kazdym kroku. Ja osobiscie noe ryzykowalabym porodu bez ubezpieczenia bo jednak wypadki chodza po ludziach i porod porodowi nie rowny. Jesli nastapia nie daj Boze komplikacje albo bedziesz musiala tam dluzej polezec to raczej rachunek moze b6c spory. Dwa inaczej sa traktowane babki ubezpieczone a inaczej te nieubezpieczone. Przemysl to sobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz bledy ale pisze z tel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jest skomplikowane... ale z drugiej strony gdybys sie teraz w UP zarejestrowala to niky by sie nie zorientowal ze jestes w ciazy. Wolalabym takie male klamstwo niz kare i problemy z NFZ.

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Cześć sierpnióweczki :)
    Mam pytanie, co polecacie na zajady? Macie jakieś sprawdzone metody dozwolone w naszym stanie?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Hej, dla mnie kiedyś pomagała witamina b6 rozpuszczona w wodzie i papka nakładana na zajady;) Mnie tez coś widzę że zaczynają się robić:)

Zetka jak tam wynik bety???

apaczka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kary z NFZ to chyba nie ma takiej opcji, skoro ustawa i konstytucja gwarantują ciężarnej opiekę medyczną. Mnie bardziej martwi, że wyślą mnie do innego szpitala czy coś.
    Cholera a może ja tylko wszystko wyolbrzymiam i nie będzie żadnego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:32

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    marzen2210 moim zdaniem dobrze ze powiedziałaś :)
    nie wiem ale modle sie zeby bylo wszystko ok

• gosiak2412 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)

Ja dziś jakaś nietomna :/ mała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania :(
    Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o

Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienię :) i dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*

Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3 :)
    Dzięki w imieniu córy :*

Ellena - dziękujemy :)

Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki :(

Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*

Sana - kciuki za wizytę &&

Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne :)

Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać ;);)

Madzik - beta piękna :*

Pati - zdrówka dla synka :*

Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok :)

Futuremama - G R A T U L U J E <3!!!

Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.

Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.

Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :**

<3 Zostań z nami Okruszku <3
    m3sxyx8dyygmrk7v.png
    <3 16.06.2009 - Maja
    <3 22.12.2011 - Bartuś
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys a mąż nie może Cie zgłosić do ubezpieczenia w swojej pracy?

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer mąz pracuje za granicą

ainer85 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam słabą betę :( (Tylko 274,3 niby w normie, bo sa takie:
    4 tydzień 9,5-750
    5 tydzień 217 - 7138

Ja jestem teraz w 32 cyklu, czyli połowa 5 tygodnia, ale to raczej mało :( Załamałam się.

Z synkiem w 36dc miałam 3700 :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny..widze że was coraz więcej..ale super ze wszystko dobrze...
    u mnie narazie sie nic nie zmieniło byłam u gina i pojawiło się ciałko zółte ale to i tak za pozno ale czekamy bo nie ma innego wyjscia...mam nadzieje ze jakby co to sama poronie..ale spania nie mam wcale..
    dziewczyny trzymajcie się!!!!

Sana przosze skasuj mnie z pierwszej strony prosze bo strasznie mnie to drazni..z góry dzięki

• lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetka wszędzie piszą, że nie liczy się ilość bety ale przyrost, idź po 24h zrób betę jeszcze raz
    na pewno wszystko będzie dobrze
    poza tym zetka cholera wie, o jakie tygodnie chodzi w tych normach - zaczęte czy skończone, bo Ty skończyłaś 4 tydz, a 5go jeszcze nie
    Jak byłam u gin w 4 tyg 4 dniu i powiedziałam jej że jestem w 5 tyg ciązy to mnie poprawiła, że w 4, bo liczy się tygodnie ukończone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:44

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak2412 wrote:
    Cześć wszystkim ;)

Ja dziś jakaś nietomna :/ mała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania :(
    Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o

Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienię :) i dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*

Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3 :)
    Dzięki w imieniu córy :*

Ellena - dziękujemy :)

Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki :(

Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*

Sana - kciuki za wizytę &&

Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne :)

Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać ;);)

Madzik - beta piękna :*

Pati - zdrówka dla synka :*

Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok :)

Futuremama - G R A T U L U J E <3!!!

Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.

Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.

Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :**
    Gosia to widzę, ze miałaś ciężka noc... Straszne. Surówka dla córci, oby szybko wyzdrowiala i żeby mały sie nie zaraził. Fajnie, ze masz juz parke. Ja po cichutku liczę na corcie. Mam nadzieje, ze sie udało;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ