X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze wszystko jest u mnie dobrze skoro objawy sie nasilaja a nie znikaja.
    Dzisiaj mam chcba najmocniejszy bol piersi calych piersi. Juz w nocy nie umialam przez to spac.

Ja tez jestem panikara ale co mi to da ze bede panikowac?
    Musze zagryzc zeby i cierpliwie poczekac na USG ;)

Bol glowy, odpukac jeszcze mi sie w tej ciazy nie zdazyl, przed ciaza mialam masakryczne migreny mam nadzieje ze odejda w niepamiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys nie mam pojecia jak to jest, jak mieszkalam w PL i bylam w obu ciazach to wszedzie wymagali ode mnie karty z NFZ. Wtedy tez nie pracowalam wiec ubezpieczal mnie UP.

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys a próbowałaś do lekarza na nfz iść? z tego co słyszłam to zalezy od miejsca - zalezy na jaką upierdliwą babę/gościa trafisz. Bo nalezy się jak najbardziej. Ja obecnie jestem w up zarejestrowana. Bo praca chwilowo nieoficjalna i problemów nie ma. Może zadzwoń do UP i się zapytaj co w takiej syt?

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Madzik beta super :) a jaki jest przyrost?

Gince niestety coś wypadło i przełożyła wizytę na jutro :/
    Pierwszy raz bete robilam w poniedzialek.

To juz jutro...trzymam kciuki:***

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama gratuluje serduszka!!:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A ja powiedzialam dzis szefowi....minia nie tęga he he. Moze ryzykujd ale balam sie tego dzwigania w sklepie . Jestem dobrej mysli a wizyta u gin 5 stycznia

• lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 moim zdaniem dobrze ze powiedziałaś :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys wiesz balabym sie ze NFZ wystawi mi rachunek po czasie. M9ja kolezanka mieszka w niemczech 4lata. W wakacje zeszlego roku dostala pismo z datami sprzed kilku lat ze chodzila do lekarza na NFZ z niewaznym ubezpieczeniem i kare jej wlepili. Najsmieszniejsze bylo to ze wlasnie w tym czasie byla zarejestrowana w UP. Ktos z UP skladek jej nie oplacil i teraz po latach ma problemy.
    Wiesz ze w Polsce maja burdel z papierami na kazdym kroku. Ja osobiscie noe ryzykowalabym porodu bez ubezpieczenia bo jednak wypadki chodza po ludziach i porod porodowi nie rowny. Jesli nastapia nie daj Boze komplikacje albo bedziesz musiala tam dluzej polezec to raczej rachunek moze b6c spory. Dwa inaczej sa traktowane babki ubezpieczone a inaczej te nieubezpieczone. Przemysl to sobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz bledy ale pisze z tel.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystko jest skomplikowane... ale z drugiej strony gdybys sie teraz w UP zarejestrowala to niky by sie nie zorientowal ze jestes w ciazy. Wolalabym takie male klamstwo niz kare i problemy z NFZ.

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Cześć sierpnióweczki :)
    Mam pytanie, co polecacie na zajady? Macie jakieś sprawdzone metody dozwolone w naszym stanie?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Hej, dla mnie kiedyś pomagała witamina b6 rozpuszczona w wodzie i papka nakładana na zajady;) Mnie tez coś widzę że zaczynają się robić:)

Zetka jak tam wynik bety???

apaczka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kary z NFZ to chyba nie ma takiej opcji, skoro ustawa i konstytucja gwarantują ciężarnej opiekę medyczną. Mnie bardziej martwi, że wyślą mnie do innego szpitala czy coś.
    Cholera a może ja tylko wszystko wyolbrzymiam i nie będzie żadnego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:32

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    marzen2210 moim zdaniem dobrze ze powiedziałaś :)
    nie wiem ale modle sie zeby bylo wszystko ok

• gosiak2412 Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;)

Ja dziś jakaś nietomna :/ mała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania :(
    Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o

Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienię :) i dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*

Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3 :)
    Dzięki w imieniu córy :*

Ellena - dziękujemy :)

Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki :(

Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*

Sana - kciuki za wizytę &&

Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne :)

Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać ;);)

Madzik - beta piękna :*

Pati - zdrówka dla synka :*

Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok :)

Futuremama - G R A T U L U J E <3!!!

Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.

Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.

Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :**

<3 Zostań z nami Okruszku <3
    m3sxyx8dyygmrk7v.png
    <3 16.06.2009 - Maja
    <3 22.12.2011 - Bartuś
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys a mąż nie może Cie zgłosić do ubezpieczenia w swojej pracy?

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer mąz pracuje za granicą

ainer85 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam słabą betę :( (Tylko 274,3 niby w normie, bo sa takie:
    4 tydzień 9,5-750
    5 tydzień 217 - 7138

Ja jestem teraz w 32 cyklu, czyli połowa 5 tygodnia, ale to raczej mało :( Załamałam się.

Z synkiem w 36dc miałam 3700 :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny..widze że was coraz więcej..ale super ze wszystko dobrze...
    u mnie narazie sie nic nie zmieniło byłam u gina i pojawiło się ciałko zółte ale to i tak za pozno ale czekamy bo nie ma innego wyjscia...mam nadzieje ze jakby co to sama poronie..ale spania nie mam wcale..
    dziewczyny trzymajcie się!!!!

Sana przosze skasuj mnie z pierwszej strony prosze bo strasznie mnie to drazni..z góry dzięki

• lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetka wszędzie piszą, że nie liczy się ilość bety ale przyrost, idź po 24h zrób betę jeszcze raz
    na pewno wszystko będzie dobrze
    poza tym zetka cholera wie, o jakie tygodnie chodzi w tych normach - zaczęte czy skończone, bo Ty skończyłaś 4 tydz, a 5go jeszcze nie
    Jak byłam u gin w 4 tyg 4 dniu i powiedziałam jej że jestem w 5 tyg ciązy to mnie poprawiła, że w 4, bo liczy się tygodnie ukończone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:44

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak2412 wrote:
    Cześć wszystkim ;)

Ja dziś jakaś nietomna :/ mała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania :(
    Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o

Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienię :) i dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*

Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3 :)
    Dzięki w imieniu córy :*

Ellena - dziękujemy :)

Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki :(

Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*

Sana - kciuki za wizytę &&

Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne :)

Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać ;);)

Madzik - beta piękna :*

Pati - zdrówka dla synka :*

Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok :)

Futuremama - G R A T U L U J E <3!!!

Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.

Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.

Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :**
    Gosia to widzę, ze miałaś ciężka noc... Straszne. Surówka dla córci, oby szybko wyzdrowiala i żeby mały sie nie zaraził. Fajnie, ze masz juz parke. Ja po cichutku liczę na corcie. Mam nadzieje, ze sie udało;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ