SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mysle ze wszystko jest u mnie dobrze skoro objawy sie nasilaja a nie znikaja.
Dzisiaj mam chcba najmocniejszy bol piersi calych piersi. Juz w nocy nie umialam przez to spac.
Ja tez jestem panikara ale co mi to da ze bede panikowac?
Musze zagryzc zeby i cierpliwie poczekac na USG
Bol glowy, odpukac jeszcze mi sie w tej ciazy nie zdazyl, przed ciaza mialam masakryczne migreny mam nadzieje ze odejda w niepamiec. -
nick nieaktualny
-
lys a próbowałaś do lekarza na nfz iść? z tego co słyszłam to zalezy od miejsca - zalezy na jaką upierdliwą babę/gościa trafisz. Bo nalezy się jak najbardziej. Ja obecnie jestem w up zarejestrowana. Bo praca chwilowo nieoficjalna i problemów nie ma. Może zadzwoń do UP i się zapytaj co w takiej syt?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLys wiesz balabym sie ze NFZ wystawi mi rachunek po czasie. M9ja kolezanka mieszka w niemczech 4lata. W wakacje zeszlego roku dostala pismo z datami sprzed kilku lat ze chodzila do lekarza na NFZ z niewaznym ubezpieczeniem i kare jej wlepili. Najsmieszniejsze bylo to ze wlasnie w tym czasie byla zarejestrowana w UP. Ktos z UP skladek jej nie oplacil i teraz po latach ma problemy.
Wiesz ze w Polsce maja burdel z papierami na kazdym kroku. Ja osobiscie noe ryzykowalabym porodu bez ubezpieczenia bo jednak wypadki chodza po ludziach i porod porodowi nie rowny. Jesli nastapia nie daj Boze komplikacje albo bedziesz musiala tam dluzej polezec to raczej rachunek moze b6c spory. Dwa inaczej sa traktowane babki ubezpieczone a inaczej te nieubezpieczone. Przemysl to sobie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
apaczka wrote:Cześć sierpnióweczki
Mam pytanie, co polecacie na zajady? Macie jakieś sprawdzone metody dozwolone w naszym stanie?
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Hej, dla mnie kiedyś pomagała witamina b6 rozpuszczona w wodzie i papka nakładana na zajady;) Mnie tez coś widzę że zaczynają się robić
Zetka jak tam wynik bety???apaczka lubi tę wiadomość
-
Co do kary z NFZ to chyba nie ma takiej opcji, skoro ustawa i konstytucja gwarantują ciężarnej opiekę medyczną. Mnie bardziej martwi, że wyślą mnie do innego szpitala czy coś.
Cholera a może ja tylko wszystko wyolbrzymiam i nie będzie żadnego problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:32
-
nick nieaktualny
-
Cześć wszystkim
Ja dziś jakaś nietomnamała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania
Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o
Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienięi dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*
Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3
Dzięki w imieniu córy :*
Ellena - dziękujemy
Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki
Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*
Sana - kciuki za wizytę &&
Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne
Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać
Madzik - beta piękna :*
Pati - zdrówka dla synka :*
Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok
Futuremama - G R A T U L U J E!!!
Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.
Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.
Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :** -
cześć Dziewczyny..widze że was coraz więcej..ale super ze wszystko dobrze...
u mnie narazie sie nic nie zmieniło byłam u gina i pojawiło się ciałko zółte ale to i tak za pozno ale czekamy bo nie ma innego wyjscia...mam nadzieje ze jakby co to sama poronie..ale spania nie mam wcale..
dziewczyny trzymajcie się!!!!
Sana przosze skasuj mnie z pierwszej strony prosze bo strasznie mnie to drazni..z góry dzięki -
zetka wszędzie piszą, że nie liczy się ilość bety ale przyrost, idź po 24h zrób betę jeszcze raz
na pewno wszystko będzie dobrze
poza tym zetka cholera wie, o jakie tygodnie chodzi w tych normach - zaczęte czy skończone, bo Ty skończyłaś 4 tydz, a 5go jeszcze nie
Jak byłam u gin w 4 tyg 4 dniu i powiedziałam jej że jestem w 5 tyg ciązy to mnie poprawiła, że w 4, bo liczy się tygodnie ukończone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:44
-
gosiak2412 wrote:Cześć wszystkim
Ja dziś jakaś nietomnamała prawie całą noc miała bardzo wysoką gorączkę. Zasnąć się nam udało dopiero przed 4, a o 6 młody przyszedł puzzle układać i dziękuję koniec spania
Jeszcze na dodatek biegunka mi się przyplątała i co chwila mnie czyści :o
Cassie - dzięki za radę dot. Suwaczka jak ten dalej nie będzie przechodził to też zmienięi dziękuję za życzenia zdrówka dla córy :*
Pati - młoda ma 5lat, a synek 22.12 skończy 3
Dzięki w imieniu córy :*
Ellena - dziękujemy
Kitaja - młoda brała bronhovakson czy jakoś tak nie wiem dokładnie jak to się piszę, ale nie pomogło. Ale zapytam w aptece, dzięki :* współczuję kiepskiej nocki
Futuremama - faktycznie może jedz na IP jak dziewczyny radzą :*
Sana - kciuki za wizytę &&
Zabka - ja też mam tam mokro. To normalne
Brzydal - ja nic nie zmieniałam bo uważam, że nie ma co przesadzać
Madzik - beta piękna :*
Pati - zdrówka dla synka :*
Cassie - na pewno wcale tak źle nie wyglądasz. Tak jak napisałaś pokombinujesz z dodatkami i będzie ok
Futuremama - G R A T U L U J E!!!
Ilys - niestety w naszym kraju to wszystko ładnie tylko na ustawach wygląda. Rząd swoje, a nfz swoje i możesz być pewna, że problemy będą. Sama to przechodziłam.
Sana - szkoda, że wizyta odwołana. Ale do jutra już niedaleko.
Nadrobiłam was. Teraz lecę się polożyć bo córa śpi, a mały też się pokłada więc może uda mi się zdrzemnąć. Nie wiem czy dziś jeszcze zajrzę więc życzę spokojnego wieczoru i dobrej nocki :**