X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Oj kobiety oszaleć można. Rano mi baba odwołała wizytę, a potem do mnie lekarz dzwoni że umówiona byłam czemu mnie nie ma... Wystrzeliłam jak z procy z pracy, do gina 15min mam i już jestem po.
    A więc tak na fotelu zobaczył, że plamienia rzeczywiście, zaczął mówić że toni dobrego ale tak bywa. Że natura taka jest i jak coś jest nie tak to ona tak działa ale że zobaczymy zaraz na usg co i jak.
    No i... walące serducho że masakra, śmiesznie bo to wygląda jakby całe maleństwo pulsowało :D Długość 0,72cm, 129 uderzeń na minutę :)
    Powiedział, że to wygląda na o 2dni młodszą ciąże ale to w granicy błędu:)
    Przepisał luteinę i powiedział że plamienia powinny przejść jak nie - to wiemy co się stanie. Ale uważa że powinno być dobrze i mam się zgłosić w 12tyg :)

Super :) oby się już nie powtórzyły :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Oj kobiety oszaleć można. Rano mi baba odwołała wizytę, a potem do mnie lekarz dzwoni że umówiona byłam czemu mnie nie ma... Wystrzeliłam jak z procy z pracy, do gina 15min mam i już jestem po.
    A więc tak na fotelu zobaczył, że plamienia rzeczywiście, zaczął mówić że toni dobrego ale tak bywa. Że natura taka jest i jak coś jest nie tak to ona tak działa ale że zobaczymy zaraz na usg co i jak.
    No i... walące serducho że masakra, śmiesznie bo to wygląda jakby całe maleństwo pulsowało :D Długość 0,72cm, 129 uderzeń na minutę :)
    Powiedział, że to wygląda na o 2dni młodszą ciąże ale to w granicy błędu:)
    Przepisał luteinę i powiedział że plamienia powinny przejść jak nie - to wiemy co się stanie. Ale uważa że powinno być dobrze i mam się zgłosić w 12tyg :)
    Super!!! Gratuluje Ci pięknie bijącego serduszka:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja za bardzo nie zmieniałam diety, przed ciążą odżywiałam się raczej zdrowo i teraz też. Ale mam do Was pytanie jakie jecie warzywa? Bo ja normalnie o tej porze roku nie jem pomidorów, świeżych ogórków i sałat - moim zdaniem są nafaszerowane chemią i niezdrowe. I teraz też tego przestrzegam tylko nie mam zbyt wielkiego wyboru i właściwie ostatnimi czasy tylko ogórek kiszony gości na moich kanapkach ;) a jak z tym u Was?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik - beta piekna ;)

Futuremama - oszczedzaj sie ;) Gratuluje Serduszka ;)

PatiBelgia- zdrowka dla Syna. Moj tez ost to przechodzil.

Cssie - a zwrocic sie nie da sukienki ?
    Zrob zdjecie w Niej i pokaz. Pewnie wygladasz pieknie ;)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bez ogorka nie jest dniem ;)
    A tak w zasadzie wszystkie warzywa. Czy w sezonie czy nie to i tak wszystko jest spryskiwane itp. Jesli nie ma sie wlasnego ogrodka i wlasnych zbioro to w zasadzie nie wiadomo co sie je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena jestem dzisiaj wyjatkowo niefotogeniczna, wybacz ze zdjecia nie dodam.

Nie bede jej odsylala mimo ze nie ma z tym problemu, cos pokombinuje zebym w niej jak czlowiek wygladala. Inny pasek, jakies ozdoby, cos na rece.
    A jak nie to mam jedna sukienke w zapasie.

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futermama uff jak dobrze <3 bardzo sie ciesze ,teraz odpoczywaj duzo ,zero stresu a wszystko bedzie dobrze ,gratuluje <3 strasznie sie ciesze ,trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego okruszka :-* madzia piekna beta malenstwo rosnie :-) ja juz bym chciala bysmy wszystkie byly po pierwszym usg na ktorym nasze fasolki maja pieknie bijace <3 o nic innego nie prosze na swieta...

Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze 3dni i bede w koncu w Polsce tak sie ciesze :-)

Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Sana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik beta super :) a jaki jest przyrost?

Gince niestety coś wypadło i przełożyła wizytę na jutro :/

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama super będzie dobrze :)

Żabka, ja mam identyczne objawy. Brzuch i krzyż i wilgotno. I krzyż najbardziej jak siedzę w pracy 8 godzin wieczorem w domu mniej. Kurcze stresuje się ta beta :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o odżywianie raczej nie zmieniam diety. Teraz modlę sie, żeby wogole jeść... Cokolwiek... Pomidory jem bo je uwielbiam a jezelimchodzi o chemię? Wszędzie jest... W mięsie, wedlinach, owocach, warzywach... Nie dajmy sie zwariować...

Cassie lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Futermama uff jak dobrze <3 bardzo sie ciesze ,teraz odpoczywaj duzo ,zero stresu a wszystko bedzie dobrze ,gratuluje <3 strasznie sie ciesze ,trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twojego okruszka :-* madzia piekna beta malenstwo rosnie :-) ja juz bym chciala bysmy wszystkie byly po pierwszym usg na ktorym nasze fasolki maja pieknie bijace <3 o nic innego nie prosze na swieta...
    I ja trzymam za to kciuki :)
    Naprawdę niesamowite, po całym strachu i przebojach :)
    Teraz przed mna miesiąc i 9 dni cierpliwości. Oby tylko przestało plamić.

Kitaja lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Wiadomo że sezonowe owoce i warzywa są najlepsze ;) zimą pomidorów nie ruszam ale resztę warzyw owszem. Polecam mrożonki. Zamrażanie jest jedną z najlepszych niechemicznych metod utrwalania żywności a w dodatku żeby takie warzywo zamrozić musi być ono najlepszej jakości zbierane z pola w odpowiednim momencie dojrzałości.
    Achaa i kiszonki w sezonie zimowym są dobrą alternatywą... zawierają bakterie kwasu mlekowego które chronią nasz układ immunologiczny (probiotyki)
    Ja tez jestem za mrożonkami i do obiadu używam ich często. A z takich warzyw typu pomidory to teraz prawie wcale, bo mnie po prostu odrzuca. Może organizm sam się broni. Może i chemii jest sporo w jednych i drugich ale były badania że te szklarniowe wyroby są bardziej szkodliwe. Nawet w smaku czuć że to mało ma wspólnego z "letnimi" warzywami.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię pomidory, ale już od dawna nie jem normalnych pomidorów (mają okropny smak niezależnie od pory roku) tylko kupuję pomidorki koktajlowe. Te bardziej przypominają smak pomidorów jaki pamiętam z dzieciństwa, kiedy się jadło pomidora prosto z krzaka z babcinej działki.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama zadroszczę dzisiejszej wizyty :D, ja też już bym chciała usłyszeć serduszko, wiem że trochę by mnie to uspokoiło, bo na chwilę obecną to nie mogę się powstrzymać od rozmyślania co jeśli nie będzie serduszka, albo będzie puste jajo grrrrrrrr
    Wizytę mam 29.12 to będzie 7 tydzień, więc już powinno wszystko być. Nie mogę się doczekać - czas ciągnie mi się nieubłaganie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 13:48

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidory ,kiszone mhm.... Mniam mniam...moi tesciowie mieszkaja na wsi takze zawsze jak jestesmy to dostajemy walowke ze swiezymi warzywami :-) w zime tez kupuje mrozone warzywa.Dziewczyny czy meczy was bol glowy w ciazy ? Ja nie narzekalam wczesniej,tak jak teraz :-( czuje sie troszke slabo dzis ...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najchetniej bym chodzila co tydzien na usg ;-) albo kupila swoj osobisty...taka jestem panikara ;-)

magda sz, Cassie, Amberla lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miewam teraz bóle głowy co 2 - 3 dni, ale nie są jakieś kosmiczne. normalnie przed ciążą to często miewałam takie bóle głowy, że wymiękałam, tylko tona ibuprofenu z paracetamolem i sen pomagały. Mam nadzieję, ze w ciązy nic takiego nie będzie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Ja to najchetniej bym chodzila co tydzien na usg ;-) albo kupila swoj osobisty...taka jestem panikara ;-)

hahahahah doskonale Cię rozumiem

magda sz lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahahahah doskonale Cię rozumiem

Myślałam że tylko ja mam takie fazy :D nawet sprawdzałam ile takie kosztują ale taki porządny ultrasenograf to 300 tys :)

Zaraz porobię rany na piersiach tak swędzą :/ a Fasolka chyba robi sobie dyskotekę bo szarga mi macice :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ