X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie koleżanki :) Widzę, że jesteście tutaj już od białego świtu, a ja dopiero wstałam. Coś też mnie gardło boli i nos jakiś taki zatkany i w ogóle czuję się jakby walec po mnie przejechał, najchętniej poszłabym spać.
    Wczoraj zjadłam brokuła i dostałam okropnego bólu żołądka, teraz z kolei mi niedobrze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama - ja jak po tym plamieniu pojechalam na IP w 40 min po to bylo czysto. Zero sladu w srodku i na wkladce. Lekarz zastanawial sie czy wszystko ze mna ok skoro plamilam a sladu nie ma ;)

futuremama lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie tez boli po prawej stronie tak jakby jajnik ale to nie jest jajnik. Moze to normalne?

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Futuremama - ja jak po tym plamieniu pojechalam na IP w 40 min po to bylo czysto. Zero sladu w srodku i na wkladce. Lekarz zastanawial sie czy wszystko ze mna ok skoro plamilam a sladu nie ma ;)
    No więc właśnie tego chcę uniknąć :D Zwłaszcza że dzidzi jeszcze nie widziałam, więc 5 głębokich wdechów i na spokojnie. Bo stres tylko zaszkodzić może.
    lys, widzę że Ciebie też coś bierze. Na gardło mówiłyście Prenalen? Odwiedzę aptekę po pracy.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie teraz na ten Prenalen w necie i rzeczywiście to są produkty dla ciężarnych :) super

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perlen obrzydliwie smakuje ;)

Cassie -mnie tez tak boli. Ale nie przejmuje die zbytnio.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć sierpnióweczki :)
    Futuremama mam nadzieję, że to plamienie to nic poważnego i jutro okaże się, że jest piękna dzidzia w środku :)
    Wczoraj pisałam jak to Wam zazdroszczę mdłości no więc i mnie wczoraj wieczorem po kolacji dopadło ;) Ale nie narzekam :D
    Mam pytanie, co polecacie na zajady? Macie jakieś sprawdzone metody dozwolone w naszym stanie?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki :-)

ja w pracy, zatem nie popiszę z Wami ale życze miłego dnia:-)
    mnie pobolewa krzyz i czasem podbrzusze, dodatkowo trochę mnie muli i mdli i rano tradycyjnie nie mam apetytu.
    poza tym czasem zauważam na bieliźnie biały kremowy śluz i za kazdym razem lece do łazienki w obawie ze to @@@ ;-/
    tez czujecie wilgotno "tam"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:00

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety. 9158 powiedzcie czy to dobrze? Dzwonilam wiiec nie mam wyniku przy sobie.

Pati Belgia, magda sz, Kitaja lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienia i infekcje latają teraz chyba w powietrzu, mnie też jakieś paskudztwo bierze:( Boli mnie gardło, głowa i czuję się jakby ktoś mi głowę wypchał watą. Ledwo w pracy siedzę:(

Podłapałam to na 100% od mojego męża, który kaszle już na całego. Ech, fajny początek okresu świątecznego...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo wiecej slizu mialam tydzien temu niz teraz.
    Wilgotno w srodku tak ale moge chodzic bez wkladki.

Brzydal ja nic nie zmienilam. Jedynie dieta ale to samo przyszlo. Zero slodyczy i coli. Cala reszta kosmetyki czy srodki czystosci bez zmian i tak tez zostanie.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka tak ja mam czesto tak:-( ale to niby nornalne.
    Brzydal ja nic nie zmienilam oprocz zywnosci.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tak napisałam bo jak ja chciałam się w pierwszej ciąży zapisać wcześniej niż na 7-8 tydzień to nie chcieli mnie zapisać (prywatnie) ze za wcześniej. Ale jeżeli u Ciebie juz wszystko ładnie widać to super.
    Zetka w Belgii jest inny system nic w Polsce. Ja stosuje sie do tego co gin nakarze... dlugo staralam sie o ta ciaze I zrobie wszystko zeby bylo ok. W Polsce roznie to bywa... duzo dziewczyn narzeka... ale nie moge sie wypowiedziec bo ponad 10 lat juz nie mam stycznosci z polska sluzba zdrowia...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja bym raczej plamienia skonsultowala jak najszybciej.... ale to ze wzgledu na to, ze mam problemy hormonalme. Teraz od samego poczatku biore 3x1 progesteron dowcipnie... I na wizycie 23 dostane kolejna recepte... tak czy owak trzymam kciuki I mam nadzieje, ze nic powaznego...

Dziewczyny tak mi niedobrze, ze jesc wogole nie moge... jak pomysle o jedzeniu to mdli mnie bardziej....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to bylam dzis z moim synkiem u pediatry I sie okazolo to co przypuszczalam... zapalenie u ha. Dostal krople z antybiotykiem....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Duzo wiecej slizu mialam tydzien temu niz teraz.
    Wilgotno w srodku tak ale moge chodzic bez wkladki.

Brzydal ja nic nie zmienilam. Jedynie dieta ale to samo przyszlo. Zero slodyczy i coli. Cala reszta kosmetyki czy srodki czystosci bez zmian i tak tez zostanie.

co do sluzu to mam dokładnie tak samo.

jeśli chodzi o jedzenie to uważam na to co jem, ograniczam czarną herbatę, kawę odstawiłam, zero fastfoodów i coli, słodycze do minimum.
    duuuzo owoców i warzyw.
    jesli chodzi o chemie to bez zmian żadnych

Cassie, Kitaja lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie humor zespul... dotarla sukienka ktora zamowilam i mi sie nie podoba :( tzn. super jest ale ja w niej wygladam okropnie :( doslownie jak wielka czarna beza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:50

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobiety oszaleć można. Rano mi baba odwołała wizytę, a potem do mnie lekarz dzwoni że umówiona byłam czemu mnie nie ma... Wystrzeliłam jak z procy z pracy, do gina 15min mam i już jestem po.
    A więc tak na fotelu zobaczył, że plamienia rzeczywiście, zaczął mówić że toni dobrego ale tak bywa. Że natura taka jest i jak coś jest nie tak to ona tak działa ale że zobaczymy zaraz na usg co i jak.
    No i... walące serducho że masakra, śmiesznie bo to wygląda jakby całe maleństwo pulsowało :D Długość 0,72cm, 129 uderzeń na minutę :)
    Powiedział, że to wygląda na o 2dni młodszą ciąże ale to w granicy błędu:)
    Przepisał luteinę i powiedział że plamienia powinny przejść jak nie - to wiemy co się stanie. Ale uważa że powinno być dobrze i mam się zgłosić w 12tyg :)

Cassie, Pati Belgia, Kitaja, lys, gosiak2412, Paula_071, Edka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama no widzisz ;) i teraz tylko spoooooookojnie ;)

futuremama lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Mam wynik bety. 9158 powiedzcie czy to dobrze? Dzwonilam wiiec nie mam wyniku przy sobie.

piekna beta :-) :-):-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ