X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie koleżanki :) Widzę, że jesteście tutaj już od białego świtu, a ja dopiero wstałam. Coś też mnie gardło boli i nos jakiś taki zatkany i w ogóle czuję się jakby walec po mnie przejechał, najchętniej poszłabym spać.
    Wczoraj zjadłam brokuła i dostałam okropnego bólu żołądka, teraz z kolei mi niedobrze.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama - ja jak po tym plamieniu pojechalam na IP w 40 min po to bylo czysto. Zero sladu w srodku i na wkladce. Lekarz zastanawial sie czy wszystko ze mna ok skoro plamilam a sladu nie ma ;)

futuremama lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie tez boli po prawej stronie tak jakby jajnik ale to nie jest jajnik. Moze to normalne?

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellena wrote:
    Futuremama - ja jak po tym plamieniu pojechalam na IP w 40 min po to bylo czysto. Zero sladu w srodku i na wkladce. Lekarz zastanawial sie czy wszystko ze mna ok skoro plamilam a sladu nie ma ;)
    No więc właśnie tego chcę uniknąć :D Zwłaszcza że dzidzi jeszcze nie widziałam, więc 5 głębokich wdechów i na spokojnie. Bo stres tylko zaszkodzić może.
    lys, widzę że Ciebie też coś bierze. Na gardło mówiłyście Prenalen? Odwiedzę aptekę po pracy.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam sobie teraz na ten Prenalen w necie i rzeczywiście to są produkty dla ciężarnych :) super

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ellena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perlen obrzydliwie smakuje ;)

Cassie -mnie tez tak boli. Ale nie przejmuje die zbytnio.

Cassie lubi tę wiadomość

qb3co7ese836ar93.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć sierpnióweczki :)
    Futuremama mam nadzieję, że to plamienie to nic poważnego i jutro okaże się, że jest piękna dzidzia w środku :)
    Wczoraj pisałam jak to Wam zazdroszczę mdłości no więc i mnie wczoraj wieczorem po kolacji dopadło ;) Ale nie narzekam :D
    Mam pytanie, co polecacie na zajady? Macie jakieś sprawdzone metody dozwolone w naszym stanie?
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki :-)

ja w pracy, zatem nie popiszę z Wami ale życze miłego dnia:-)
    mnie pobolewa krzyz i czasem podbrzusze, dodatkowo trochę mnie muli i mdli i rano tradycyjnie nie mam apetytu.
    poza tym czasem zauważam na bieliźnie biały kremowy śluz i za kazdym razem lece do łazienki w obawie ze to @@@ ;-/
    tez czujecie wilgotno "tam"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:00

Cassie lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bety. 9158 powiedzcie czy to dobrze? Dzwonilam wiiec nie mam wyniku przy sobie.

Pati Belgia, magda sz, Kitaja lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziębienia i infekcje latają teraz chyba w powietrzu, mnie też jakieś paskudztwo bierze:( Boli mnie gardło, głowa i czuję się jakby ktoś mi głowę wypchał watą. Ledwo w pracy siedzę:(

Podłapałam to na 100% od mojego męża, który kaszle już na całego. Ech, fajny początek okresu świątecznego...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo wiecej slizu mialam tydzien temu niz teraz.
    Wilgotno w srodku tak ale moge chodzic bez wkladki.

Brzydal ja nic nie zmienilam. Jedynie dieta ale to samo przyszlo. Zero slodyczy i coli. Cala reszta kosmetyki czy srodki czystosci bez zmian i tak tez zostanie.

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka tak ja mam czesto tak:-( ale to niby nornalne.
    Brzydal ja nic nie zmienilam oprocz zywnosci.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tak napisałam bo jak ja chciałam się w pierwszej ciąży zapisać wcześniej niż na 7-8 tydzień to nie chcieli mnie zapisać (prywatnie) ze za wcześniej. Ale jeżeli u Ciebie juz wszystko ładnie widać to super.
    Zetka w Belgii jest inny system nic w Polsce. Ja stosuje sie do tego co gin nakarze... dlugo staralam sie o ta ciaze I zrobie wszystko zeby bylo ok. W Polsce roznie to bywa... duzo dziewczyn narzeka... ale nie moge sie wypowiedziec bo ponad 10 lat juz nie mam stycznosci z polska sluzba zdrowia...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama ja bym raczej plamienia skonsultowala jak najszybciej.... ale to ze wzgledu na to, ze mam problemy hormonalme. Teraz od samego poczatku biore 3x1 progesteron dowcipnie... I na wizycie 23 dostane kolejna recepte... tak czy owak trzymam kciuki I mam nadzieje, ze nic powaznego...

Dziewczyny tak mi niedobrze, ze jesc wogole nie moge... jak pomysle o jedzeniu to mdli mnie bardziej....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to bylam dzis z moim synkiem u pediatry I sie okazolo to co przypuszczalam... zapalenie u ha. Dostal krople z antybiotykiem....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Duzo wiecej slizu mialam tydzien temu niz teraz.
    Wilgotno w srodku tak ale moge chodzic bez wkladki.

Brzydal ja nic nie zmienilam. Jedynie dieta ale to samo przyszlo. Zero slodyczy i coli. Cala reszta kosmetyki czy srodki czystosci bez zmian i tak tez zostanie.

co do sluzu to mam dokładnie tak samo.

jeśli chodzi o jedzenie to uważam na to co jem, ograniczam czarną herbatę, kawę odstawiłam, zero fastfoodów i coli, słodycze do minimum.
    duuuzo owoców i warzyw.
    jesli chodzi o chemie to bez zmian żadnych

Cassie, Kitaja lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie humor zespul... dotarla sukienka ktora zamowilam i mi sie nie podoba :( tzn. super jest ale ja w niej wygladam okropnie :( doslownie jak wielka czarna beza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 12:50

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobiety oszaleć można. Rano mi baba odwołała wizytę, a potem do mnie lekarz dzwoni że umówiona byłam czemu mnie nie ma... Wystrzeliłam jak z procy z pracy, do gina 15min mam i już jestem po.
    A więc tak na fotelu zobaczył, że plamienia rzeczywiście, zaczął mówić że toni dobrego ale tak bywa. Że natura taka jest i jak coś jest nie tak to ona tak działa ale że zobaczymy zaraz na usg co i jak.
    No i... walące serducho że masakra, śmiesznie bo to wygląda jakby całe maleństwo pulsowało :D Długość 0,72cm, 129 uderzeń na minutę :)
    Powiedział, że to wygląda na o 2dni młodszą ciąże ale to w granicy błędu:)
    Przepisał luteinę i powiedział że plamienia powinny przejść jak nie - to wiemy co się stanie. Ale uważa że powinno być dobrze i mam się zgłosić w 12tyg :)

Cassie, Pati Belgia, Kitaja, lys, gosiak2412, Paula_071, Edka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama no widzisz ;) i teraz tylko spoooooookojnie ;)

futuremama lubi tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Mam wynik bety. 9158 powiedzcie czy to dobrze? Dzwonilam wiiec nie mam wyniku przy sobie.

piekna beta :-) :-):-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ