SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej milego dnia
gosiak zdrowka dla corci :* mi tez sie ten z belly zawieszal i dlatego zmienilam na inny suwaczek.
Ja za godzinke mam termin w szkole, badania lekarskie sprawdzajace poziom do pierwszej klasy. Moj najmlodszy idzie do szkoly od 6lat (w zasadzie jak wszystkie dzieci tutaj) i te badania to standard. Pewnie tam z godzine posiedze jak nie lepiej...
Plan na dzisiaj? Chce skonczyc ksiazkegosiak2412 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki...
Gosiak wspolczuje chorobska u cory... zdrowka dla niej I oby jak najszybciej wyzdrowiala. A Ty troszke skorzystaj z wolnego I poodpoczywaj. A mam takie pytanko. W jakim wieku masz dzieciaczki?
Mnie obudzily mdlosci I jeszcze jakis katar sie przyplatal....czeka mnie picie duzej ilosci herbaty z cytryna I miodem:-( -
Gosiak - zdrowka dla Coreczki. Bidulka ;* i oby Syn sie uchowal przed dziadostwem.
Moj odkad poszedl do zlobka chorowal w kratke.
Lekarz zalecil podawanie Aceroli i juz zdarzylo sie ze 3 tyg nie chorowal i teraz tez jeszcze sie trzyma. Choc wszyscy sadza ze to dzieki basenowi na ktory chodzimy.
Cassie- a widzisz ze Synek gotowy jest do pojscia do szkoly ??
PatiBelgia- tez mnie mdli ale chyba mniej niz wczoraj. A co do kataru to rowniez Tobie zdrowka zycze.Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
gosiak biedna corcia duzo zdrowka dla niej.Ja przez to ze mam ciagly kontakt z dziecmi tez czesto chorowalam lekarz z Polski polecil mi syrop immunotrofina pomoglo,moze spytaj sie w aptece czy jest tez tego odpowiednik dla dzieci.Zycze duzo zdrowka.Ja mialam ciezka noc najpierw nie moglam zasnac bo mdlosci,a teraz znowu mdlosci,ale sie z nich ciesze,bo troszke mnie uspakajaja
Pati Belgia dla Ciebie tez duzo zdrowka herbatka ,cytryna i imbir, i duzo odpoczynku.Cassie a co czytasz?
Pati Belgia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej dziewczyny:)
A ja się witam z rana sfrustrowana. Obudziłam się o 5 i nie mogłam spać.
Mam pecha do tych ginekologów. Wczoraj zaczęłam konkretnie plamić, tak na brązowo. Chciałam się do gina umówić no i ten do którego wczesniej zamierzałam iść miał dziś wolny termin w kalendarzu. Zapisałam się, a dziś z rana sms, że przepraszają ale jednak nie ma wolnych miejsc i żebym zadzwoniła w celu umówienia się na inny termin;/
Zadzwoniłam i pani mi jutro proponuje;/
Czy nfz czy prywatnie - masakra;/
No i wczoraj się z teściem pokłóciłam, dziś przeprosił ale musiał dodać że i tak uważa że źle robimy. Z autem problemy. A na domiar złego wstałam bez pierścionka zaręczynowego na palcu i nie pamiętam czy jak się kładłam to na pewno był na swoim miejscu;/ -
futuremama może jedź na IP? Tam Cię obejrzą na pewno.
Współczuję i mam nadzieję, że jednak dzisiejszy dzień mimo wszystko stanie się dobry.
Ja zaktualizowałam już listę i tabelkę, jeśli kogoś gdzieś brakuje to dajcie znać, choć powinno się wszystko zgadzać.
Mnie biegunka męczyła rano
Zaraz się zbieram do mojej Pani ginekolog, nie mam umówionej wizyty, ale chcę jej pokazać wyniki moich badań, no i wyprosić skierowania na badania 1 trymestru. Może też wyproszę usg kontrolne - coś mnie brzuch od kilku dni boli, byłabym spokojniejsza gdyby zerknęła i powiedziała co i jak. Trzymajcie kciuki, żeby moje prośby były wysłuchane
Dobrego dnia dziewczyny, zajrzę po wizycie albo w poczekalni :*
Julia07.2015
-
Futuremama - ja tez raz w poprzedniej ciezy mialsm jedno takie obfite plamienie na brazowo. Duuze. Okazalo ze to macica oczyszczala sie ( czy jakos tak ). Nic groznego.Nic mnie nie bolalo. PocUlam tylko tak bardzo mokro.
A Ciebie bolo cos ?
Jedz na IP to sprawdza czy wszystko ok. -
Bry Paniom
Czytam że sporo z Was ma ciężkie nocy w ciąży... mnie dziś kilka razy w nocy sąsiedzi obudzili.. zastanawiałam się co można robić w godz 23-2 nocy z dziećmi w wieku 7 lat-10lat w środku tygodnia ?! biegali po schodach jak nienormalni. Noszę małego lwa albo lwicę i miałam ochotę wyjść i ryknąć na nich..jeszcze jedna taka noc a przestanę być miłą sąsiadką.
Choroba dalej mnie trzymado teraz czuje wczoraj zjedzony czosnek ale poprawy nie ma, gardło nawet bardziej boli. Wiecie może jakie tabletki do ssania można bezpiecznie brać?
Jeszcze w pracy dają mi popalić, chyba zrobię im psikusa i pójdę na l4 najszybciej jak to możliwe. Szefowa tak mnie stresuje że brzuch mnie przez to boli.
No nic dziś mam dzień narzekaniaale urlop za dwa dni i to dodaje mi sił. Buziaki
-
Pati Belgia wrote:Zetka czemu mowisz, ze za wczesnie? Moj gin ma swietny sprzet to po pierwsze. Po drugie bedzie to juz mona 2 wiztya w tej ciazy bo jest to ciaza wysokiego ryzyka. Po trzecie sam mnie tak umowil I po czwarte pamietam, ze jak bylam w ciazy z moim pierwszym synem tez bylam u niego na wizycie w ponad 6 tygodniu I serduszko pieknie bilo. Wszystko zalezy od sprzetu.
Tak napisałam bo jak ja chciałam się w pierwszej ciąży zapisać wcześniej niż na 7-8 tydzień to nie chcieli mnie zapisać (prywatnie) ze za wcześniej. Ale jeżeli u Ciebie juz wszystko ładnie widać to super.
-
Futermama kazde plamienie powinno byc skonsultowane z lekarzem,osobiscie nie dalabym rady czekac pojechalabym na IP odrazu,ale to ja jestem taka panikara.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 09:33
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualnyWrocilam
Ellena tak jest gotowy i lekarz to potwierdzil. W Niemczech wszystkie dzieci ida do szkoly od 6 lat no chyba ze sa urodzone od wrzesnia do konca roku to ida do szkoly od 7.
Kitaja mecze ostatni tom przygod Greya, mecze bo nie mam na te ksiazke czasu.
futuremama pierscionek sie znajdzie. Nie mozesz pojsc do innego ginekologa mowiac ze to pilne bo plamisz?
Sana ja mam problemy z wc... zaparcia mam straszne ale jak juz mnie ruszy to ide 3-4 razy w ciagu pol godziny.
Trzymam kciuki &&&
magda_sz duzo zdrowka zycze :*
Zetka ja mam pierwsza wizyte 6tego stycznia to tez bedzie 8tc.
Pochwal sie wynikiem bety jak go juz bedziesz miala
Wczoraj marudzilam ze sie martwie bo mnie nic nie boli, dzisiaj sie nachodzilam i znowu boli mnie podbrzusze z prawym jajnikiem? do pary - no chyba ze to wiazadla.
Pogoda do bani... jejku jak ja bym juz chciala zeby byla wiosna
-
Sana w końcu te skierowania Ci się należą, więc mam nadzieję że da bez marudzenia
Gosiak uważaj żeby Ciebie nie złapało.
Ogólnie chyba jakiś czas chorób, widzę że wszystkie cos łapie. Mnie gardło zaczyna boleć.
A ja siedzę w pracy i myślę. Wczoraj spanikowałam a dzisiaj myślę czy nie poczekać po prostu do jutra. Brzuch trochę pobolewa jakoś niezbyt bardziej niż ostatnio a to plamienie to taka woda zabarwiona na brązowo.
Ponoć jak są ciemne, nie ma świeżej krwi i skrzepów to nie ma co lecieć na IP. Mam jakiegoś stresa po tej wizycie na nfz, kiedy babka potraktowała mnie jakbym wcale w tej ciązy nie była i jakoś mi lepiej z myślą, że idę prywatnie. -
futuremama wrote:Hej dziewczyny:)
A ja się witam z rana sfrustrowana. Obudziłam się o 5 i nie mogłam spać.
Mam pecha do tych ginekologów. Wczoraj zaczęłam konkretnie plamić, tak na brązowo. Chciałam się do gina umówić no i ten do którego wczesniej zamierzałam iść miał dziś wolny termin w kalendarzu. Zapisałam się, a dziś z rana sms, że przepraszają ale jednak nie ma wolnych miejsc i żebym zadzwoniła w celu umówienia się na inny termin;/
Zadzwoniłam i pani mi jutro proponuje;/
Czy nfz czy prywatnie - masakra;/
No i wczoraj się z teściem pokłóciłam, dziś przeprosił ale musiał dodać że i tak uważa że źle robimy. Z autem problemy. A na domiar złego wstałam bez pierścionka zaręczynowego na palcu i nie pamiętam czy jak się kładłam to na pewno był na swoim miejscu;/Jedź na IP, ewentualnie mogę Ci dać namiar na gina który Cię przyjmie jeszcze dziś, ale prywatnie, jeszcze możesz do Dolmedu zadzwonić powiedzieć jaka jest sytuacja i żeby Cię też do jakiegoś gina wcisnęli dziś, ale też prywatnie.
-
nick nieaktualny
-
Edka wrote:Hej, wyczytałam w tabelce, że Ty jesteś też z Wrocławia
Jedź na IP, ewentualnie mogę Ci dać namiar na gina który Cię przyjmie jeszcze dziś, ale prywatnie, jeszcze możesz do Dolmedu zadzwonić powiedzieć jaka jest sytuacja i żeby Cię też do jakiegoś gina wcisnęli dziś, ale też prywatnie.
Prywatnie - inaczej nawet nie myślę.
Mokro jest jakby w środku, wkładka póki co czysta. Nie boli jakoś szczególnie, trochę jakby prawy jajnik (możliwe że przez tą torbiel)
Przede wszystkim musze się uspokoić bo mam takie ciśnienie że nawet spać mi się nie i chce i usiedzieć nie mogę (a ostatnio przeciez nic tylko bym spała).
A jak Wy się dziś czujecie? Tu za oknem słoneczko piękneEdka lubi tę wiadomość