X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka - odrzuciło mnie całkiem od słodyczy, więc ich nie jem. Mam przeciery pomidorowe z ogródka mamy, ogórki kiszone mamy, jajka zza płotu od sąsiada rodziców, serek wiejski. Co tydzień chodzę na Jarmark Ekologiczny i tam się zaopatruję w wędlinę i warzywa niby ekologiczne. Zdecydowanie więcej jem mleka (owsiankę na mleku) + soki z pomarańczy i grejpfruta.

lys - ja bym się zarejestrowała w UP, przecież nie musisz jeszcze wiedzieć, że jesteś w ciąży. Tydzień później zgłosisz, że spodziewasz się dziecka. Wiesz, abstrahując od ciąży, gdzie niby właśnie mają Cię przyjąć bez problemów, to gdybyś (odpukać!) dostała ataku wyrostka robaczkowego to taki zabieg kosztuje 30 tys. Mam teściów lekarzy, to wiele takich historii się nasłuchałam.

Ja dzisiaj byłam w pracy, całkiem dobrze się czuję. Dziewczyny polecam dużo czosnku i herbaty z imbirem oraz natkę pietruszki, mi pomogło (nie wiem jakim cudem).

Cassie lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku dostałam plamienia, nigdy nie miałam dlatego się przestraszyłam. Takie niby jasno różowe/brązowe nie jest go dużo.
    Dzwoniłam do Gina i poradził kupić Duphasan 2razy dziennie po jednej. Uspokójcie mnie że to nic złego... :( ależ mam dziś beznadziejny dzień

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dziewczyny ratunku dostałam plamienia, nigdy nie miałam dlatego się przestraszyłam. Takie niby jasno różowe/brązowe nie jest go dużo.
    Dzwoniłam do Gina i poradził kupić Duphasan 2razy dziennie po jednej. Uspokójcie mnie że to nic złego... :( ależ mam dziś beznadziejny dzień
    U mnie tez plamienia, gin zbadal i przepisal luteine pod jezyk 3 razy dziennie. Kazal duzo wypoczywac i nie przemeczac sie. Powinno byc ok. Dbaj o siebie :*

magda sz lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam plamienia, raczej takie brązowe i też gin przepisał mi duphaston. Odkąd go biorę nie mam plamień.
    I tak jak napisała futuremama odpoczywać i się oszczędzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:04

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane trochę mnie uspokoiłyście. Pójdę na L4 szybciej niż myślałam. Dzidzi najważniejsze :* Jutro rano mam lekarza internistę ale najszybciej mogę się dostać po receptę na Duphaston. Miłego i spokojnego wieczorku

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj i się oszczędzaj. No i weż duphaston jak lekarz kazał. Na pewno będzie dobrze, tylko odpoczywaj.

Dziewczyny, czy piersi Was bolą cały czas?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze mdłości są tylko poranne? Czy miewacie też w ciągu dnia?

Ja mam tylko rano.nwet jak juz coś zjem to jeszcze mnie mili. Przechodzi kolo godz. 11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:42

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje mdlosci trwaja cala dobe:-(((( niech juz ida sobie:-((

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Odpoczywaj i się oszczędzaj. No i weż duphaston jak lekarz kazał. Na pewno będzie dobrze, tylko odpoczywaj.

Dziewczyny, czy piersi Was bolą cały czas?
    Mnie bola sutki bardzo nie moge sie dotknac. I od czasu do czasu ciagniecie ibol lekki w podbrzuszu, alechyba to normalne....a i zgaga lekka

• olusia24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dołączam z terminem na 26 sierpnia :) udało się w 4 cyklu byłam mega przeziębiona i miałam dużo nerwów bo prawię rozstałam się z moim facetem dzisiaj czekałam na @ i zrobiłam test godzinę temu i mam dwie tłuste kreski :)

Cassie, ainer85, lys, gosia.b, zabka11, Kropka_1, EP!C lubią tę wiadomość

w4sqdqk3shg1dimh.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi lekko bolały od soboty a teraz mi się wydaje ze mniej. Kurde juz chyba sobie wkrecam :(

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Moje mdlosci trwaja cala dobe:-(((( niech juz ida sobie:-((
    Ja narazie nie mam wogole ale w pierwszej ciazy tez tak mialam. Zaczely sie mi mniej wiecej od 3 miesiaca i trwaly do ok 7 miesiaca. Pamietam ze mialam duzy brzuszek a jeszcze wisialam nad kibelkiem:-\ takze teraz tez sie tak spodziewam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wybaczcie ze dzisiaj nie jestem aktywna ale jakos humoru nie mam...
    Jutro bedzie lepiej.
    Nadrobilam Was ale nie mam sily odpisywac, marze tylko o lozku.

Spokojnej nocki :* Dobranoc

• Zetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia24 gratulacje :)

olusia24 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia gratuluje:-)

Ja zarejestrowalam sie do UP w 4 miesiacu ciazy z 1 synem. Nic nie mowilam im,kazali przyksc bylam a potem jak znalezli mi prace mowilam ze w ciazy jestem i niestety nie zatrudnili:) wazne bg miec ubezpieczenie.

olusia24, ainer85, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Ja też mam co jakiś czas plamienie. Biorę luteinę a ginekolog twierdzi, że wszystko jest ok. U mnie to plamienie występuje po przytulankach z mężem i na razie musimy mieć przerwę;) Głowa do góry ja też panikuję przy plamieniach, ale tłumaczę sobie że na pewno będzie dobrze:) i u Ciebie wierzę że też tak jest:)

magda sz lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz,duzo odpoczywaj i jak najmniej stresu,ja tez mialam bardzo lekkie plamienia tydzien temu,pojechalam do ginekologa ona nic zlego nie widziala dostalam progesteron i juz nic takiego sie nie pojawilo.Jak juz pisalam wczesniej jestem straszna panikara i ja na Twoim miejscu skontaktowala sie z lekarzem.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do piersi to w ogole mnie nie bola tylko zrobily sie takie nabrzmiale i wieksze ;-) czasami pobolewa mnie podbrzusze,ale nie mocno ...

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Ola!
    Właziłam do Was na grudzień i widziałam właśnie Twój test. Gratki :D
    Rozpakuj się u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:05

olusia24 lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o dolegliwościach, cycki mdłości, zaparcia.... a ja mam do tego pryszcze.Z każdym nowym dniem dochodzi wielki, nowy pryszcz!! Jeszcze trochę, a do żadnej restauracji mnie nie wpuszczą....;P

v40cu9h.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ